Ruhuma hitap etmesi diğer her şeyden o kadar çok ama o kadar çok değerli ki bunu kelimelerle doğru anlatamam. Hayatı, yaşamı geleceği her güzelliği duygularımla hislerimle algılıyor, ruhumla tadıyorum. Ruhuma dokunan, dünyada ki tek değerli ve güzel olandır benim için her zaman. İnsani, canlıyı çiçeği her şeyi kalbimde bıraktığı etkilerle ararım. Ve insanların hislerine dünyalarına düşlerine arkadaşlık ederim, tipleri ve görüntülerine değil. Çünkü karşımda ki dünyanın en güzel duvarı, en pahalı ürünü de olsa içimi beslemeyecek, ruhumu sarmayacak dünyamı kucaklamayacak. Öylesi bir yalnızlık yaşamak isteyebileceğim bir hayat değil.
Ruhuma hitap etmedikten sonra gözlerim kör kalır. Kalp gözü açık değilse insanın iki gözü ancak nefsiyle ortada kalır. Önemli olan ruhun hayatına adapte edeceği kişiliktir. Bundan gayrısı teferruatı olur.
Gözüm, gönlüm açılıyor denilen yerdeyim ben dkdmkSadece gönlünü desem akılda soru işareti bırakır veya tam tersi. Göze ve gönüle yakışandır, çekimin açıklaması.
Ruhuma işlemeden önce gözüme de hitap etmeli açıkçası. Bence neredeyse herkes için de bu böyle. En basitinden, kitabın kapağı ve arkasındaki özet ilgimizi çekmezse kitabın içini de merak etmeyiz bana göre. Ne sadece ruhuma ne de sadece gözüme hitap etmeli. İkisi de olmalı. İlk bir enerji ve çekim almalıyım ki, karakterini de merak edeyim ve zaman içinde de ikisinin birleşimi ile ruhuma ve bedenime işleyebilsin. Ama şunu da atlamayım.. Ruhuma hitap etmesi daha baskın, bir ömür geçireceğim insanın elbette yaşlılık döneminde hala aynı kalmayacak. Fakat içi hep aynı kalır yıllar geçse de.
Şöyle ifade edeyim ; önceden ruha hitap eden istenirdi gördük ki dillere destan evlilikler var , şimdi ise göze hitap eden isteniyor gelinen vaziyet belli malum bahsine gerek dahi yok. Son olarak bunlar yine iyi zamanlar ileride hiç bir şey istenmeyecek sonunu tahmin etmek pek de zor olmasa gerek tam bir rezalet, hezeyan, hüsran , felaket artık her ne zıkkım denilirse..
Ruhuma hitap edeni isterdim. Çünkü göze hitap eden, elbet zamanla bir şeyini değiştirir ve beğenmeye biliriz. Ruha hitap eden ne yaparsa yapsın, bize karışmış olur.
Önce gördüğünden etkilenir insan şimdi ruh filan diyenler burada biz bizeyiz kendimizi kandırmayalım. Evet efenim gözüne hitap eden dikkatini çeker ama tabi ki vadesi kısadır. Gönlüne ruhuna hitap edenle ise ömürlük yaşarsın. Allah'ım sen konuyu biliyorsun bu arada kurban olduğum amin. ❤️
Durum kişiden kişiye ve durumdan duruma değişir tabi ki bu sorunun sorulma amacı da kişilerin görüşlerini öğrenmek diye düşünüyorum. Ancak Bana göre her konuda ikisine birden hitap etmeli mesela eşya konusunda hem güzel görünmeli hem de ileri seviyede kullanışlı olmalı.
Göze hitap etmeyenin ruhu merak edilemez. Ben ikiside olsun isterim sadece göze hitap etmeside yetmiyor ruhuna dokunması , ruhunun ruhunu anlaması gerek.
Gönül her ikisini de ister ama gözüme hitap eden şeyler zamanla kaybolur o nedenle ruhuma hitap etmesini isterim beni anlasın benimle anlaşsın bi mukabele bende
Benim için her ikiside olmayacaksa bir anlamı yok anlamıyorum ben bu o mu bunu durumlarını olacaksa ikiside olmalı neden daha aziyla yetinmek zorunda olayım ki
Ruh tabii ki gözün gördüğü değişir ruhun ki hep aynıdır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ruh insanın bütünüdür, toplamıdır. Ruhuna hitap eden senin dünyamış gibi olur. Gözüne de gönlüne de her zerrene yazılır. Yeter ki ruhuna ilmek ilmek işlensin.
ruhuma hitap edeni. güzellik gelip geçici. eğer bir insanın sadece dış görünüşüne bakarak bir ilişki kuruyorsanız, o dostluğun, o sevgililiğin ne anlamı var ki? heykel mi seçiyorsunuz?
RUhuna işlemeli insanın gördüğü istediği hayali aklınıza her ne geliyorsa. ruha işlemenin yolu gönülden geçer, sana hayat veren gönlün ruhuna yanlış yapmaz...