Bir Narsisten ayrilmak... cok zor bi durumdayim?

Merhaba iyi günler herkese. Ben dört yil biriyle birlikteydim. Sonrada nişanlandık. Nişanı attım iki ay önce. Üc dört yıl icinde bana sürekli hakaret ve küfür ettiğide olmuştu. Cok ağır konuşup duruyordu ve en ufak şeylerde öfkelenip bağırıp cağırıyordu sokakta bile. Sonrada bişey olmamış gibi özür dileyip kapıma gelip yalvarıyordu, ağlıyordu hediyeler cicekler mektuplar vs. Bende seviyor sandım hep affetim. Kac kez ayrıldım ama peşimi bırakmadı bende sevdiğim icin vazgecemedim. Boş sözler veriyordu hic tutmadı sözlerini. Beni cok yıprattı. Nişan olunca değişir diye düşündüm. Hastalıklı saplantılı bir aşkmış onunkisi. Benimde beynımı yıkadı mntıklı düşünemez oldum özgüvenimi kaybettim. Nişandan sonra herşeye ailesi burnunu sokmaya başladı.. karıştılar aramızdakı tartışmalara yalan yanlış şeylerle bide doldurdular onu bu arada o (32) yaşında bende (28). Annesi ve ablası nedediyse onu yaptı onların dolduruşunada geldi. Ve aramız dahada acıldı bana bugüne kadar cektirdiklerini unuttu beni kötü kişi gibi gösterdi. Ailesine heryere gezdiriyorum mutlu olmuyor demiş halbukı her gezdiğimzden ertesi günü sonra yüzüme vurup üzüyordu. Ben de terapiye başladım ve doktorum onun kişilik bozukluğu olduğunu söyledi yani bir narsist olduğunu ve beni hep manipüle ettiğini. Ben tabi cok üzgünüm toxik bi ilişkiden cıktım cok sevdim yüzügü atmamın sebebi mesafe koymuştu iki hafta ne aradı nede sordu sirf annesi öyle istedi diye. Halbukı senden hic bir zaman vazgeçmem herkesi karşıma alırım cnımı veririm sana demişti. Hic bir caba göstermeden cekti gitti. Aileside ne geldi ne sordu nede ailemle konuştular. Şimdi anladım beş senem bi piskopatla gecmiş. Ama bu işin icinden bi türlü cıkamıyorum. Böyle bir şey yaşayan biri var mı? Narsistlikle ilgili veya toxik ilişkiler ile ilgili? Cok zor durumdayim bana yapılanları unutamıyorum.. allah kurtardı bılıyorum ama yinede zor... beş senem gitmiş..😔
Bir Narsisten ayrilmak... cok zor bi durumdayim?