Sorunu kendinde ara diyen erkek?

Neredeyse hemen hemen tüm ilişkilerimde aldatıldım. Eski sevgiliminin biri her tartıştığımızda gidip bir ortak arkadaşıma yavşardı ama manipüle etmeyi iyi bilirdi. Bundan dolayı iki kez şans verdim. İkisinde de aynı şeyi yaptı. En son tartıştığımızda bu defa "Ona bir daha yazmamı" dedi. Ben, bazen sinirimi alamayınca uzatabiliyorum. Ağzıma geleni demeden pek rahat edemiyorum. (Küfür veya hakaret değil.) Ben de yazmadım. En son yazmayı kestim. Önüme bakmaya başladım.
1 ay geçti. O aradı, hep suratına kapandı. Vatsapta yazdı. Yanıt vermedim. Sürekli yazdı. Ben, yine yanıt vermedim. Ortak arkadaşlarımdan yavşadığı kızın birinden öğrendim ki ben yanıt vermezken o sıra yine birine yavşamış. (Aynı bölümden mezunuz. O yüzden ortak çevremiz geniş.) İyi ki yanıt vermemişim dedim.
Bana zaten vaktinde bu kişi "Niye başlarda böyle değildim. Sorunu kendinde ara." demişti. Onunla sorun yaşadığımı, beni aldattığını öğrendiğim bir başka eski sevgilim (O da aldatmıştı.) "Niye herkes seni aldatıyor? Sorunu kendinde ara." dedi.
Bunlara. ben aldat demedim. Kendileri çok mu mükemmel? Değillerdi. Ben de mi aldatmalıydım öyleyse? Acaba sorunu kendinde ara diyen bu kişileri ben aldatsam sorunu kendinde arar mıydı? Hiç sanmıyorum. Sorunu kendinde ara demelerini de üstünden 2 sene veya üç sene geçmiş olmasına rağmen unutamıyorum.
Değer bilinmesi için illa ben de mi aldatmalıydım diye düşünüyorum. Sahiden değerli olmak için aldatmak mı lazım? Yani güya pişman oldum ayağı yapıyorlar ama sorunu kendinde ara diyorlar az üstüne vardığımda. Sevgili hemcinslerim, şekil A'da olduğu gibi erkeklerin pişmanım ayağı yalandır, yemeyin.
Bana "Seni niye tüm sevgililerin aldattı ı?" diyen eski sevgilim de bana dönmeye kalktı. Ben onu kabul etmedim.
Sorunu kendinde ara diyen erkek?