Birine aşık oluyorsunuz ve artık hayatı birlikte yaşamak istiyorsunuz. Bu noktada illa ki evlenmek mi gerekiyor, birlikte yaşayıp bir hayat sürmek çok daha mantıklı değil mi ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTek farkı dini ve resmi nikah olmaması. Ayrılırken masrafsız olması. Hak talep edilmemesi.
Bunlar dışında severek evlenenler, ayrılınca üzülürler.
Mantık evliliği yapanlar ise boşanınca ne koparsam kar derler.
Tabi bu herkes için geçerli değil, yapanlar için geçerlidir.
Birlikte yaşama durumu hiç yaşamadım. Yaşananların bitişlerini gördüm. Erkek tarafı içki şişesine düşerdi, kadın ise Nutella yer ağlardı.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa niye olmasin ya. Boyle diye diye turkiyedeki aile kurumunu hic ettiniz. Aile olmaktan daha guzel bir sey var mi? Evlenmeden ne olsun? Gavurlar gibi nikahsiz cocuklar mi dogsun? Babasi belli olmayan cocuklar mi olsun? Kadinda erkekte kucaktan kucaga atlasin mi? Evlilik bir düzen oluşturur. En ufak bir sinirde ayrilmayi engeller. Batının egitimini, teknolojisini alacagimiz yerde ahlaksizligini almaya devam ediyoruz. Hatta oyle bir hale geldik ki inanın batidan daha ahlaksiz olduk.
Konuşanlar diye bir program var bilen bilir. Youtube da kisa kisa karsima geliyor bakiyorum gercekten igrenc bir toplum olmuşuz. Yine izlediğim bir videoda da alman bir turk kızı vardı. Almanyada dogmus büyümüş hasancan seks ile ilgili bir soru soruyor kız utanıyor, yuzu kizariyor aa böyle konuşulur mu diyor. Turkiyedekiler ne yapiyor seks yaptım diye anlatıyor, evde beraber yaşıyoruz evde ciplak dolasiyoruz diyor. Ahlaksiz dediğimiz avrupada buyuyen kız boyle bir soru karsisinda biraz utanıyor, şaşırıyor bizimkilerde mezhep konya ovası olmuş.510 Yorumla- +1 yıl
👏👊👍
- +1 yıl
okadar haklısınki tam nokta atışı.
- +1 yıl
Asıl evlenmeden bunları yasarsa ortanin malı oluyor.
Hiç samimi degilsiniz.
Cevap sahibi+1 yıl@AgentKid bu suç neden kadınların oluyor? Boyle bir sistem var kullanıyorlar. Erkeklerde bedelli askerlik var diye bir sey var para yapıp askerlik yapiyorlar devlet boyle bir hak sunuyor onu kullanıyorlar erkeklerde.
Kadınlara da sistem geregi nafaka var. Olmasa ödeyecek misiniz hayır. Bedelli askerlik olmasa gidip eş*k gibi askerlik yapmayacak misiniz yapacaksiniz. Sistem bu. Bunun suçlusunu niye kadinlar olarak belirtiyor bu erkekler? Kadinlar mi kurdu sistemi? Kadinlar mi kanunlari koydu, medeni kanun falan hazirladi? Nafaka deyip duruyorsunuzda hepiniz acun ilicali, cem yilmaz falan mısınız? Devlet memuru bir erkek en fazla 7 bin lira aliyor. 7 bin liranın kac bin lirasini nafaka olarak verebilir ki zaten? Turkiyedeki nafaka ortalamasi 300 lira. Ve bu nafakalarin çoğu da ödenmiyor. Suclamaniz gereken kadinlar, evlilik kurumu, aile yapısı degil. Ulkede bircok sistem zaten düzgün degil. Egitim sistemi, adalet sistemi, güvenliği bilmem neyi. Tek sorun nafaka mı gercekten?
Artik erkekler zengin kadinlarla evleniyor bu arada. O zaman o kadinlarda evlilik sozlesmesi yapsın. Benim malim mulkum var cok şükür. Gidip sozlesmemi yapayim illa? Niye yapayim? Benim malim kocaminda malidir cocuklariminda malıdır. Helal olsun hepsine. Nankorluk ederse de kendi karaktersizligi. Ben ailemden ve kültürümden evlilikte bir sey saklamamayi öğrendim. Aile dedigin her seyiyle ailedir. Öteki tarafa tek kuruş goturemedigim kagit parcasi icin niye bunlari yapayım? Para bu dunyada benim biraz daha refah yaşamam icin var. Bunu niye ailemden, kocamdan, cocuklarimdan sakınayım? Sistemden kaynaklanan sorunlar icinde evlilik ve aile kurumunu boyle hiçe sayamaz kimse. O zaman kizlarda bende askerlik yapmayani adam, erkek yerine koymam, parayla askerlik yapilmaz gidip serefiyle yapacak deyip evlenmesinler mi?
Cevap sahibi+1 yıl@Sıwar tesekkur ederim. Bir yorum yapan beyefendiye cevap verdim ama anlayacagini sanmiyorum. Belki siz haklisiniz gerçekten bu tarz dusuncelerde plan kisilere cevap vermek dahi gereksiz. Yine de tutamadim kendimi. Yorumuma yazacagi yorumu da az cok tahmin ediyorum ve daha da karşi bir yorum yaparak kendimi yormayacagim. Sadece Allah karşımıza gercekten aklı basında insanlar çıkarsın böyleleriyle evlenmek ve boylelerini çekmekte cok zor çünkü. Evlilik ve aile kavramini tam anlamiyla bilen insanlarla beraber olmak dilegim
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik gibi bir bağlayıcılık olmadığı sürece kimse birbirine bir ömür katlanmaz. İlişkinin cicim aylarının ardından gerçekler devreye girer, fazlasıyla yakından tanır hale gelirsin, ev hali denen bir şey var, fazla yakınlığın getirdiği bir laçkalaşma ile partnerine olan ilgin azalır, heyecan kalmaz, evde sorumluluklar bunaltmaya başlar, bir süre sonra sıkılırsın. Aslında evlilikte de olur bunlar ama kurulu bir yuvayı yıkmamak için taraflar birbirine müsamaha gösterir, idare eder. Ama evli değilsen sıkıldığın birine katlanmakta gereği duymassın ve kolayca çeker gidersin
00 Yorumla
Bence beraber yaşamak çok mantıklı. Evlilik öncesi tahammülleri ölçmek ev düzeni alanlara saygı falan bunlara dikkat çekilebilir. İyi gidiyorsa bebek fikri oluşana kadar birlikteliği meşrulaştırmanında bir anlamı yok. 🌹
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
30Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılİstediğin zaman bırakıp gidebilirsin valizini toplarsin ve gidersin bu kadar evlenmeden birlikte yaşamak aslında hani bir oyun satın almadan önce test oyun oynuyorsun ya bunuda test evliliği gibi düşün
50 Yorumla
u +1 yılEvlenmeden birlikte yaşamanın tek farkı aynı soyadını taşımamak, sorumlulukların fazla olmaması, ayrılmanın daha kolay olması
10 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi birlikte yaşamak ile, Resmiyette bir bağlılık olmadığı için rahat rahat ortada birakabilme ve üstüne hiç hak arayamama gibi farklara sahip olması mesela.
80 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evlilik kadını ve muhtemel doğabilecek çocuğunu hukuki olarak korumak için zorunludur. Bu yoldan gitmeyenlerin ne hale düştüğünü görüyoruz. Senin gibiler hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesinciler. Hem sevişeceğim kadın hep elimin altında olsun hemde hiçbir sorumluluk almayayım. Öyle beleşe hayat bulursan yarabbi şükür de.
41 Yorumla- +1 yıl
Helal
+1 yılYarın bir gün bir sorun olduğu vakit haklı da olsan kapının önüne konduğunda hakkını yasal olarak alamıyorsun. Evliyken alabilirsin neticede boşanma süreci vs kadının hakkını korumak için var. Ayrıca helal varken niye ben haramla uğraşayım ki? Haramda huzur ararsan huzur haram olur.
012 Yorumla- +1 yıl
Olumsuz farklılıklara odaklanacaginiza olumlulara odaklanın biraz da.
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir olumlu yanları benim gözümde hiçbir zaman olumsuzu geçmez. Çünkü benim dinim haram dediyse bitmiştir
- +1 yıl
Bir sizler dinlisiniz zaten. Din zinaya da haram diyor. Ama evli adamlar götürüyor. müslüman kadınların eşleri hergun aldatiliyor.
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir işte o da var ben onu da savunmuyorum sanki onları savunuyorum gibi bir muamele görmek beni sinirlendiriyor. Ahlâk sahibi olacaksın. Ben müslümanım diyorsanız ona göre davranacaksınız. Demeyen ayrı. Ama diyen düzgün davranmak zorunda davranmıyorsa zaten iman eksikliği var ileride küfre bile düşer
- +1 yıl
Bana ahlaktan bahsedebilecek yaşta değilsin bu bir. Kadınlar başları ortulu değil diye... ne bölgesinde kelleleri kesiliyor. Çocuklar tarikat yuvalarında tecavüze uğruyor. Yaşlı moruklar kopekleri s. kiyor. din adı altında yapılan pislik olaylara da böyle ayaklanıyor musunuz merak ediyorum. Dini kötü gösteren herkese önce tepki göstermeyi bilin. Bilin ki , ağzınıza aldığınız dininizi kötülemesinler.
- +1 yıl
Sana ahlaktan bahsetmiyorum güzel kardeşim. Genel konuşuyorum ama hitap olarak sen gibi konuşuyorsam üzerine alınma. Ayrıca ben haksızlık karşısında susan bir insan zaten değilim. Köpek *, tecavüzcü sapiklar, din adı altında istismar eden hacı hocalar, hacca gitmiş olup hala genç kız düşkünü zinakar adamlar, dilde iman olup kalpte haset olan, birbiri ile livat eden insanlar, terör gibi her türlü daha sayamayacağım şeylere karşı tepkim var ve bu insanları komple yok etme imkanım olsa ederdim de. Allah helak etsin gerçekten. Söylediğim şu, geröekten mümin olduğunu iddia eden insanlar ahlaktan da nasibini almalı. İslamiyete zeval getirecek hareketlerden kaçınmalı. Allahtan korkmalı kısaca. Böyle bir insan ne kötülük yapabilir ne de başka bir şey. İslam ahlak da güzelleştirir. Ama başka dinde olup iyi insan olan da var. Ona bişey demem saygı duyarım ben. Kızıyorum ben de müslümanım deyip her boku yiyen insanlara.
- +1 yıl
Ayrıca herkes kendinden sorumlu neticede. O yüzden ben kendi bildiğim yoldan şaşmak istemem. Araştırıp öğrenmeye açığım. Başkalarının islam adı altında kötü hareketlerine karşı iyi bir örnek olarak çevreden bir atak beklemem o iyi örnek ben olmaya çalışırım kendimi eğitirim. Umarım kalbimde ne yattığını anlamışsındır.
- +1 yıl
Tamam. Sorum şu: neden bu saydiklarina göre, gerçek müslümanlar müslümanlıkla alakası olmayanların yaptığı kötülükleri yalanı dolanı gün yüzüne çıkarmıyor, insanları aydinlatmiyor?
- +1 yıl
Neden insanlar aslında dinin kötü sonuçlara gebe olduğunu düşünüyor? Bunun sebebi biraz da sizlersiniz. Çünkü sessiz kalıyorsunuz.
- +1 yıl
Sessiz kalanlara ulaşmak lazım. Bana bunları söylüyorsun ben de bunlar için çabaladığımı, sokakta bir şeye şahit olsam muhakkak müdahale edeceğimi söylüyorum. E bi sessiz olan diğerlerine ne yapacağız? Onu ben de bilmiyorum. Ama herkes kendinden başlasa bir şeylere aslında çok şey değişir. Ben kendi sorumluluklarımı yapıyorum. Yapmayan, sessiz kalan da artık bilmiyorum
- +1 yıl
Kötüler kendinden bir şeylere başlamamaya yeminli. Milyonlara hitap eden biri kalkıp köpekleri zehirleyin derken müslüman halk günlerdir hayvan katlediyor. Bunlar müslüman değilse nerde bu müslümanlar?
- +1 yıl
Ona ben de çok üzüldüm inan ben seni de anlıyorum. Demek istediğin şeyi çok çok iyi anlıyorum hem de ve sana katılıyorum. Sevdiğim bir hoca vardı mesela. Köpeklerle ilgili toplatılması açısından bir şey paylaşmış bir parkta. Ve ben hayvan da çok severim. Durduk yere saldirdiklarini iddia etmiş mesela. O gönderiye yorum yapan kınayan çok insan oldu. Ben de yazmıştım. Böyle şeyleri bir hocadan görmek hepten üzmüştü ve bakış açım ona karşı değişti ve soğudum. Aslında vaaz veren hocalarımız bile haram helal konusu haricinde toplumsal ahlak gibi konulara değinse amcalarımız belki o an bazı şeyleri anlar. Ama anlamak konusunda yemin ederim ısrarcı olan bağnaz çok insan var. Bu da islami yanlış tanımak ve yeterince araştırıp öğrenmemekten başkalarının ardında başkasına uyarak yaşamaktan geçiyor. Gerçekten bir kişiyle olacak iş değil bu farkındalıklar. Bu çatışma içerisinde saygı ve anlayış olmadığı müddetçe ortak noktada buluşmak imkansız olacak.
+1 yılAslında hiçbir fark yok Sadece olayı resmini değiştiriyorsun olay bu bence resmileştirmeye de gerek yok
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Biri günah
Diğeri sünnet
Biri birbirini kullanmak
Diğeri birbirine ait olmak
Biri sorumsuzluk keyfiyat
Diğeri bir birinin yanında olmak
Aralarında dağlar kadar fark var
Biri rezalet
Diğeri insanlık20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılDini boytu var zina günah haram haa benim işime gelmez diyorsan sorun yok ama bu senin yanına hiç bir şekilde kar kalmayacak bana dokunmayan yıla bin yaşasın diyemiyeceksin asla diğer yandan hiç bir sorunun olmyacak ortalıkta dolu zaten böylesi
00 Yorumla Her hangi bir sorumlulukta taraflara farklı hareket imkanı sağlar. Tarafların bağımlılıkları daha az, daha özgür hareket imkanı olur. İliskilerde fazla baskı olmadan rahatlık saglar
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden yaşayan insanlar bir zorunluluk hissetmiyor sonuçta.
- Kocam mısın? Der, hesap vermez bence bir şey de. Aynı şey erkekler içinde geçerli.
Aldatmalar artardı vb. Olaylar olaylar.00 Yorumlasinirlendin diyelim, "sqtir git lan bu evden" dediğin zaman %50sini vermiyosun evin. ya da nafaka vermiyosun eli ayağı tutan ve güya eşit olduğun kişiye yıllar boyunca. evlenmemek daha iyi.
00 YorumlaFarzet ki bir çocuk senin kız kardeşinle ya da ablanla büyle bir hayat düşünüyor. Kendine bir sor bakalım ve düşünceni bizimle paylaş.
11 Yorumla
+1 yılİkisinin arasındaki tek fark imza yani yasal yükümlülükler. Evli değilsen ayrılmak daha kolay olur zannımca tek fark bu.
10 Yorumla
+1 yılEvet mantıklı bunu bende çok istiyorum. Keşke düzgün birisini bulsam da ömür boyu evlenmeden birlikte olabilsek.
18 Yorumla- +1 yıl
Nafaka alamazsın
- +1 yıl
@Sevimlipanda35 napıyım nafakayı knk
- +1 yıl
@Sıwar evet bozuyor erkekler evlenince çok değişiyor. Ayrıca evlilik saçma bir kurum ne gerek var?
- +1 yıl
Cevap verme ya şu yobaz
- +1 yıl
Yobazı şikayet edin
Erkekler tercih ediyor bi halt yapamaz ceketimi alır çıkarkm sıkılınca kafasında oluyorlar ben bu zamana kadar erteleme modunda olan böyle ne olduğu belli olmayan her erkekten direkt ayrıldım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok bir farkı yok aslında. İşin garip tarafı bir süre sonra insanlarda zaten evli gibi görüp öyle davranıyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlilik düşünmeyen biri olarak söylüyorum ileride eğer hayatıma biri girerse onunla aynı evi paylaşabilirim evlilik olmasa da.
00 Yorumla Çocuk düşünülmüyorsa en güzel yaşam şekli. Daha önce yaşadım ve çok memnun kaldım. Ama kadınların buna yanaşması zor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Bence resmi olarak bir adının konması daha iyi. Çocuk yaparsınız, o çocuğun nüfus işlemleri için resmi bir ailede doğması lazim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir fark yok Sadece cikarlari koruyor etrafa biz aileyiz diyorsunuz boşanirken anandan emdigin sütü burnundan getirmek ten başka bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılAşık olsalar ya sevgili olurlar ya da evlenirler ama evlenmeden aynı evde pis pis yaşamazlar
10 YorumlaHaram kardeşim haram. Günah... Daha ne fark istiyon. Biri gayri ahlaki. Biri resmi helal
10 Yorumla
+1 yılYanlış anlaşılır bence zaten hiç hoş değil eninde sonunda evlenip aynı evde kalınacak zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDegismiyorsun , somuremiyorsun, emir veremiyorsun, itaat eden/edilen yok.
11 Yorumla- +1 yıl
Evlendiğinde bunlar var.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılNikah yoksa kapıyı vurup çıkabilirsin , sorumluluğu yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir farki yok sadece aralarında nikah diye bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle daha iyi ama kız açısından değişebilir durum ailesi sorun yapabilir.
00 Yorumla
+1 yılhiçbir farkı yok hatta daha tercih edilesi eğer çocuk söz konusu değilse tabii
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılResmiyet olarak bir belgen yok kafana göre yaşa takıl ileriki hayatın gerçekleşen olayı zaten
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılBu konuda kız kardeşinin ya da annenin fikrini alabilirsin. Daha faydalı olacaktır.
00 Yorumla Nafaka vesaire derdi yok eşim beni dövüyor boşanamıyorum derdi falan yok vesaire her şey farklı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlenmek tamamen çocuk yapmak için yapılan bişi aslında pratikte.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik çıkara bağlı bir kurumdur her iki tarafında hakkını göz etmek için yapılır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNikah olmadan kimseyle aynı çatı altında yaşamam benim onurum, gururum var kendi değerimin farkındayım şükür
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılSevgiliyken birlikte yaşamak benim kafa yapıma uymuyor maalesef fakat herkesin kendi tercihi-kararı kendi hayatı
10 Yorumla
+1 yılBana bu durum ters geliyor tamam sevgilisin çok seviyorsun bir birine çok güveniyorsun ama yetmiyor aile yapısı benim için çok önemli bu yapıyı bozmak istemem her iki tarafında rızası olmalı ve evlilik olmalı.
00 Yorumlabiz 10 aydır öyle yapıyoruz. lakin tutku bitti. neden böyle oluyor ya.. soru soracaktım ama yeni üye olunca izin vermedi sistem cinsellik oluyormus. bu sistemin taaa...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldini boyut var.. zina yapmis oluyorsun evlilik disiysa
00 Yorumla
+1 yılOff saçma bence evlen aynı evde yaşamak isteyecek kadar seviyorsan. ama amaç gönül eğlendirmekse evlenmeden dur o zaman
00 YorumlaAşk , sevgi , saygı varsa yaşanılabilir ama kısa süre sonra evlilik olmalı
00 Yorumla
+1 yılBirlikte yaşamak yeterli Evlilik ilişkiyi bitiriyor
00 YorumlaSorumluluk yoktur en ufak seyde bile bırakılıp gidilebilir
00 YorumlaYollari ayirinca farkli islemlere maruz kalirsiniz, yani baska ne olabilir bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılEtik değil tek farkı bu
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMüslümansak gerekiyor :) yoksa yatacak yerimiz yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılFarkı yok işte çok saçma evlilik daha iyi
00 Yorumla
+1 yılAnlaşamazlarsa boşanmakla uğraşmamak için bence
00 Yorumla
+1 yılAldatırsan nafaka ödemezsin😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılFarkı yoksa evlen gitsin
00 Yorumla Sıkılırsan ceketi alıp çıkarsın kolay ayrılik
00 YorumlaNikah kıyılması tek fark
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Erkekler için çok mantıklı Kadınlar evlilik ister
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk olursa evlilik olur
00 Yorumla Evlenmeden birlkte yaşamak isterim
00 Yorumla
+1 yılKadının yasal hakları oluyor ve dini mevzular.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Aynı ortamda bulunmamak en iyisi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçocuk yapacaksan evleneceksin işte
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİkisi de saçma bu devirde
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. sonta sıkıldım ayrılalım evreleri başlıyor
00 Yorumla
+1 yılbiri resmi biri gayriresmi tek fark bu
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri