Sevgilimle beraber yaşıyoruz her şey gayet güzel ama bu durumun evlilikten sonra değişmesinden korkuyorum ikisi arasında bir fark var mı değişir mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlilik ve beraber yaşama, iki kişinin birlikte yaşadığı farklı ilişki türleridir. Evlilik, yasal ve kültürel olarak tanınan ve korunan bir sosyal kurumdur. Evlilikte, eşler birbirlerine, çocuklarına ve ailelerine karşı belli haklar ve sorumluluklar taşırlar. Evlilik, genellikle kişisel bir seçimden çok toplumsal bir beklenti olarak görülür.
Beraber yaşama ise, evli olmayan iki kişinin duygusal ve/veya cinsel olarak yakın bir ilişki içinde birlikte yaşadığı bir durumdur. Beraber yaşama, yalnızca bireysel bir seçimdir ve yasal veya kültürel olarak çok fazla kabul görmez. Beraber yaşayan çiftler, evli çiftlere göre daha az bağlılık, güven ve sadakat hissederler. Beraber yaşama, genellikle evliliğe bir alternatif veya bir hazırlık olarak görülür.
Evlilik ve beraber yaşama arasında farklar olduğu gibi benzerlikler de vardır. Her iki ilişki de sosyal, psikolojik, cinsel ve ekonomik bir birliktir. Her iki ilişki de çiftlerin birbirleriyle paylaştıkları değerler, tutumlar, beklentiler ve hedefler üzerine kurulur. Her iki ilişki de çiftlerin mutluluk, destek, anlayış ve saygı aradıkları bir ortam sağlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilik, resmi ve yasal bir bağlamda iki kişinin bir araya gelmesini ifade eder. Evlenen çiftler, hukuki olarak birbirlerine bağlı hale gelirler. Evlilik genellikle törensel bir şekilde gerçekleşir ve genellikle bir düğünle kutlanır. Evlilik, birçok ülkede yasal hak ve yükümlülükleri beraberinde getirir. Miras hakkı, mülkiyet paylaşımı, velayet hakları gibi yasal konular evlilikle ilişkilendirilir. Evlilik toplumsal ve kültürel olarak önemli bir adım olarak kabul edilir. Beraber yaşama, iki kişinin birlikte yaşamayı tercih etmelerini ve evlilik dışında bir ilişkiyi paylaşmalarını ifade eder. Beraber yaşama durumu resmi bir bağlam taşımayabilir ve hukuki yükümlülükleri evlilik kadar katı olmayabilir. Bu tür bir yaşam biçimi, çiftlerin özgür iradelerine ve tercihlerine dayanır. Evlilik dışında bir ilişkiyi paylaşma seçeneğini tercih edebilirler. Çiftler, evlilikle ilişkilendirilen yasal haklardan ve yükümlülüklerden kaçınabilirler.
00 Yorumla
+1 yıleşinizmi diye sorulduğunda eşim diyebilme özgürlüğüne sahip olmaktır evlilik öbür türlüsü medeni birliktelik adı altında yaşanacak tüm rezilliklere katlanmaktır birlikte yaşamak
istersem bende birlikte yaşarım birini bulur ama benim derdim yok efendim biz felsefe uyumu yakaladıkda birbirimizi iyi anlıyoruzda o yüzden birlikte yaşıyoruzda falan filan sadece ssikişmek için bir ev kiralanıp aynı yatağı paylaşmaktır birlikte yaşamak hiç bir sosyal hakkın olmaz hiç bir bankada birlikte ssikiştiğin kişinin haklarından yararlanamazsın hiç bir kurumda kendini ifade edemezsin hele kırsal yerde yaşıyorsan zaten vay haline dedikodu kazanına döner hayatınız00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. İlişkiler zamanla değişebilir, ancak evlilik sonrası yaşamın nasıl şekilleneceği çiftlere bağlıdır. İlişkinizdeki iletişimi ve uyumu sürdürmeye odaklanarak, bu değişiklikleri yönetebilirsiniz. Evlilik, yeni sorumluluklar getirebilir, ancak iyi iletişim ve anlayışla birlikte, sevgilinizle birlikte güzel bir gelecek inşa etmek mümkündür.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
83Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki farkları var. Örneğin beraber yaşar iken herkes halen özgürüm kafası ile her haltı yiyebilme potansiyeli taşır.
Evli olduğunda bu durumun başa bela olucagini bilir.
Birlikte yaşamanın bana göre doğru olan hiçbir tarafı yoktur..
Çünkü insanın kendisi zaten evlenebilmek adına bazı şeyleri yaşamaz evlenmeden. Buda insanlar arasındaki bağlılığın süresini uzatır.
Ama siz evlilik gerçekleştirmeden bazı şeyleri yaşarsanız. Bu durum evli olduğunuz zaman hiç bir anlam ifade etmez.
Kısacası siz nasıl kadın ya da erkek sizin olsun istiyorsanız ( size bağlı ve ait)
Ve öyle devam etsin diyor iseniz bunu önce kendi benliginizde dusunup anlayip. Genel olarak öyle bakmanız gerekir.
Kimse kimsenin kullanıp attığı ya da canı istediğinde arkasını dönüp gideceği birine sahipmiş gibi yaşamak istemez.
O yüzden maddi ve manevi değerler için
EVLİLİK şart.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılBazilari der ki arada bir imza var sadece yoksa biz evli gibiyiz ama maalesef oyle degil. Birlikte yasayanlar birbirine bagli degiller gibime geliyor, birbirine karsi sorumluluk almazlar her an gidebilir gozuyle bakiyorum ben ama evli olunca aradaki bag kuvvetlenir ve aile oluyorsunuz tartistiginiz konulari birkac defa dusunursunuz bosanmaya gitmemesi icin. Sevgililerin birlikte yasamasi cok modern gorunebilir size ama maalesef oyle degil avrupali insanlar bile artik sevgilileri ile ayni evde yasamak istemiyor evlilik disi
11 Yorumla- +1 yıl
@Diferente_05 müthiş bir yorumdu ağzına sağlık aslında bu dediklerini birebir yaşadım tamda anlattığın gibi ve 2 yıl birlikte aynı evde yaşadığım kişi beni terketti ve şu an iki yabancı gibiyiz benim yüzümü bile görmek istemiyor ve üstelik beni aldattı
+1 yılEvet var, herkesin düşüncesine saygı duyarak ifade etmek istiyorum ki Bence evlenerek birisi ile beraber yaşamak daha doğru. Çünkü evlilik ile beraber kişi hukuki bazı haklar elde eder. Ve yaşadığın/mız olumsuzluklar karşısında hak elde edebilme gibi bir durumumuz olur. Kadın erkek fark etmeksizin herkes haklarını koruyabileceği bir noktada durmalı..
312 Yorumla- +1 yıl
E diyelim ben bir kadının zamanla manyak olduğunu farkettim, ne yapacağım? Evlenmenin erkek açısından hiçbir hakkı yok, tamamen tarım toplumunda erkekler arasında kadın takası için uydurulmuş bir kavram.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Peki ya erkeklerin kadınları kullanıp sonrada terketmelerine ne kulp bulacaksın? Aynı evde yaşa bi süre sonra evlenme çek git. Toplumda kadına zaten çok fazla yük biniyor. Sizede keyfinize bakmak kalıyor.
- +1 yıl
@QueenBee__ Yahu kullandırtmayın kardeşim kendinizi
Ayrıca, seks yapmak niye kadının kullanılması oluyor? Niye kadın düşmanı köylü fikriyatını norm olarak kabulleniyorsunuz? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok aynı evde yaşayacaksın ama o kadınla ayrı yataklarda mı yatacaksın? Bu dediğinize kendiniz inandınız mı acaba? Bana görede olması gereken bu şeylerin karşılıklı ve güven çerçevesinde olması ama toplumsal gerçekleri inkar edemeyiz. Sadece benim zihnimi değiştirmem bu sorunun gerçekten var olduğunu ortadan kaldırmaz.
- +1 yıl
@QueenBee__ Topluma göre yaşayan, kendi doğrularını değil birilerinin fikrini benimseyen insanları zaten genel olarak sevmem.
Söylediğim şeye bir cevap değil bu, tarım toplumu kültürü ile şehirli olunmaz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok tamam kardeşim en şehirli sensin ben ve benim gibiler köylü. Çoğunluğun olduğu yerde senin kuralların geçmez. İstediğin kadar aykırı davranabilirsin. Bu burnu havada tavırların senin dediğini doğru benim dediğimi yanlış yapmıyor.
- +1 yıl
@QueenBee__ Benim dediğim doğru, senin dediğin yanlış. Bu kadar basit
- +1 yıl
@QueenBee__ Çoğunluk dediklerin zaten şekilde de görüldüğü gibi sığ ve sığır insan topluluğudur. @Ragnar_Lobdrok söylediklerinde yerden göğe kadar haklıdır.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok zamanla manyak ise ayrılırsın tabikii , bir kadınla evlenmeden önce versber geçirilen vakitte de manyak olduğu anlaşılabilir.. eğer endişeniz varsa tabiki birlikte aynı evde yaşarsınız benim saygım sonsuz
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok şehirli toplumlarda binlerce kadın cinayeti var. Ben sizi kast etmiyorum ama toplumumuz o kadar gelişmiş değil maalesef , keşke gelişmiş olsaydık da hiç konuşmuyor olsaydık bu konuları..
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok çok eşlilik sağlık açısından ve insanın ruh hali açısından da tavsiye edilen bir şey değil. Evet dini ve toplumu hiçe sayıyorsanız hergün başkası ile olabilirsiniz ama kaç yaşına kadar? Bi süre geçtikten sonra insanlar paranız varsa sizi sevecek yoksa bir başınıza yaşlanacaksınız
- +1 yıl
Arkadaşım kadın cinayeti nerede var? Yahu köylerinde tecavüze uğradı diye kız çocuklarının öldürüldüğü ülkede bunu söylemen garip değil mi?
@Bakıcaz Kim nerede neye istinaden bunu söylüyor? Bir ara namaz kılmak iyidir, oruç tutmak mideyi dinlendirir gibi deli saçmaları da vardı bu da onun gibi bir şey olmasın?
Bu arada, her gün başkası ile olmaktan bahseden kim? Ve yine ayrıca, kim çok eşlilikten bahsediyor?
Ve son olarak, neden dini ve geleneksel yapılanmalarda insanların çok birbirini sevdiği gibi bir önyargı var
Benim sülalem iki taraftan da köylü, birbirinden bu kadar nefret eden, art niyetli bir insan yığınını daha bulamazsınız. Küçük yerlerde nereye giderseniz abuk subuk aile ilişkileri çıkar, iki parsel yer için babasına düşman olan insanların ülkesinde kimin, neyin sevgisinden bahsediyorsunuz?
Kurduğunuz mantık, tarif ettiğiniz dünya gerçekte yok. Romantizminiz dışında hiçbir yerde yaşamıyor
Birisi resmi belgeli evlilik, diğeri değil. Polis kapıya gelip, evlilik cüzdanınızı görmek istese ne olacak? Burada beraber yaşamayı falan övmeye gerek yok. Beraber yaşamak isteyen evlenip, öyle beraber yaşasın. Kanunlar varken, kanunsuz takılmak uzun ömürlü değildir. Bir yerde elinizde kalır.
03 Yorumla
Soran+1 yılBeraber yaşamak kanunen yasak değil ki siz hangi yıldan kaldınız
- +1 yıl
Çok haklısınız
- +1 yıl
Polisin gidip insanların evlilik cüzdanını sorma, böyle bir talepte bulunma gibi bir hakkı yok
Beraber yaşamak kanunsuzluk da değil bilip bilmeden boş boş konuşmayınız
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir ipin üstünde yürüyorsun. Yolun sonu Cennet, altın Cehennem..
Evlilik o ipe bağlanmış bir güvenlik kemeri..
Birlikte yaşamak ise, o ipin üstünde tek ayak gitmeye çalışmak. Kemersiz..
Sence hangisinde muhtemel son Cennet olur?
13 Yorumla- +1 yıl
bi mesaj atrmısın
- +1 yıl
@uzgunbirisi123 atmam
- +1 yıl
@uzgunbirisi123 sen bana atar mısın bende bu düşüncedeyim
Herhalde bir fark var evlenirsen kapına dayanacak ahlak bekçilerine gösterecek kapı gibi cüzdanın olacak. Senin namusun hakkında sonsuz söz hakkını malafatlarından bulup çıkarmış olan tonla insanın çenesini kapatabilirsin ama beraber yaşamaya kalkarsan uğraş dur çenesinin fermuarı gevşek sürüsüyle insanla. Bu fark beni zerre bağlamaz, oturdukları yerde kudursunlar diyen buyursun çıksın ayrı eve evlenmeden
10 Yorumlafark tabiki var. birlikte yaşarken eşyaları toplar çıkar gidersin ama evliyken boşanma ayrı bir sinir harbi olabilir.
6 aylık birlikte yaşamak karşıdakini tanımada yeterli olabilir. Bu süreyi aşmadan evlilik vs düşüneyin. bunu aştınız ve hala anlaşabiliriz diyorsanız evlilik düşünülebilir.
00 YorumlaEvlenmeden önce birlikte yaşamak derim kesinlikle. Diğer türlüsü kumar gibi. Modernizm ile bağdaştırmıyorum asla, zira medeniyet timsali Avrupa ile bağ kurmadım. Kendi görüşüm. Öyle kapıyı vurup gitme fikri varsa sevgiden zaten bahsedilemez. Cidden nasıl ilişkiler yaşanıyor anlamıyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılSeninle bir hayat yasamaya korkan bir adamlasin yani sorumluluk yok rahatsin evden istedin zaman çıkar ayrılır biter resmiyet yok aileleri yok kim kime dün Duma iki arkadaş evlilik çok farklı ikinizin da kafasında bir yerde farklı birytle de olur daha bitmedi düşüncesi var rahat yaşam dost hayatı sana karşı sorumluluğu yokkkk evlenince aynı degil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinizle yaşadığınız ilişkiyle evlilik arasında bazı farklılıklar olabilir, ancak bu değişiklikler her zaman olumsuz olmak zorunda değil. Evlilik, daha fazla sorumluluk ve taahhüt gerektirebilir, ancak aynı zamanda daha derin bir bağ ve güven oluşturma fırsatı da sunabilir. İlişkinizin temel dinamiklerine bağlı olarak, evlilik sonrası durumun nasıl etkilenebileceğini birlikte değerlendirmeniz önemlidir. İyi iletişim ve anlayışla, ilişkiniz güçlenebilir.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılSoruyu sormadan önce bak bakalım sevgilin evlenmek ister mi? Sen zaten her şeyi sunmuşsun adamın karşısına. O seni kazanmak için çaba sarf etmemiş. Ve rahatı yerinde. Sana çok sorun olur ilerlerleyen zamanda bi an önce düşünmelisin evliliği.
11 Yorumla
Soran+1 yılİstiyor evet geleceğe dair evlilik gibi şeyleri de konuşuyoruz
Sevgilim ile beraber yaşamazdım ben.. sonra evliliğin bir anlamı bir farkı kalmıyor ortada.. sizde evlendikten sonra bir süre sonra sıkılırsınız bence.. çünkü evliliğin bir farkı olmayacak aranız da bir müddet.. sonrası monoton bir ilişki
12 Yorumla
Soran+1 yılİyide önceden beraber yaşamasan da evlenince hep o kişiyle baraber yasicaksin yani sıkılacaksan yine sıkılacaksin
- +1 yıl
Şimdi evlilikte farklı duygular var farklı heyecanlar var.. evliliğin amacı zaten birlikte yaşamak ve aile kurmak.. evlilik öncesi zaten bunlar yapıldığı zaman evlenmenin bir mantığı bulunmuyor ki.. ben bir erkek olarak sevgilim ile beraber yaşamış olsam zaten evlenmek istemem ki..
+1 yılEvlilik daha sorumluluk istiyor. Sevgiliyken ev arkadaşı gibisin, bir tartışma olsa kapıyı çekip çıkarsın ama evlilik öyle değil, daha bağlayıcı. Bu yüzden pamuk ipliğine bağlı değil.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olduğum için midir bilmem ben kadın ve erkeğin bir arada yaşamasını uygun görmüyorum. Sevgilim var onunla aynı evi paylaştığımı hayal edince olacaklar az çok tahmin edilir. Kısaca aynı evi paylaşmak için evli olmak gerek
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilikten Sonra Değişmez, Sevgiliniz Eğer Evlilik Konusunu Konuşmuyor Veya Karşı İse Siz Onun İçin Sadece Bir Hevessinizdir Ama Konuşuyor İstiyor İse Hemen Evlenmelisiniz Yoksa İlerleyen Zamanlarda O Sizin Hakkınızda Yanlış Şeyler Düşünebilir Sıkılabilir En Kötüsüde Kullanıp, Sizinle Oynayıp, Hayallerinizi Umutlarımızı Bitirebilir Hevesi Geçince İse Bırakabilir Erkeklere Fazla Güven Olmaz Lütfen Dikkat Edin "Ummadık Taş Baş Yarar".
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeraber yaşamaktan kork bence çünkü evlilik karşı tarafa hem sözlü hem de resmi bir bağ ile bağlı olmak demek, karşı tarafa bir sorumluluk verilmiş oluyor oysa birlikte yaşamak bugün var yarın yok sabun köpüğü gibi, yarın seni terkedip gidebilir. Sonuçta aynı evde yaşamak sevgililik hayatı ve sevgililer her daim gidebilir oysa evli çiftler gidemez.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamam, söyle diyelim o zaman iş ararken sigortalı resmi bir işte çalışmak mı? Yoksa sigortasız çalışmak mı? Resmi bağ her daim daha iyidir, kendiniz de diyorsunuz zaten "kendini işsiz gösteriyor" yani yalan söylüyor ama yalanı ortaya çıkarmak basit. Giden elbette gider ama bedelini eder, öbür türlü hiç bir bedel yok sen sağ ben selamet. Yani kötü örneğe bakarak ikiside bir demek biraz komik :) dini ya da değil herkesin inancı kendine ama birlikte yaşamak tamamen cinsellik odaklı bir fikir, bel altı her düşünce de bana basit, bayağı ve ucuz gelir.
- Aşk İlişkileri konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılSiz şu an da evcilik oynuyorsunuz. Günahı da cabası... Tüm sorumluluktan kaçıyorsunuz. Eğlenin bakalım şimdilik
32 Yorumla- +1 yıl
Ne zaman soğursa o zaman kullanıp bırakıyorlar bir de arkasını topluyorsun hiç bir hakkında olmuyor enayilik yani kısacası
Soran+1 yılYoo ben arkasını falan toplamıyorum çoğunlukla o yapıyor hatta
Birlikte yaşamak güzel, oo cüzdan olsa ne olmasa ne, evlenenler çok mutlu ya sanki ,
34 Yorumla- +1 yıl
Keşke herkes istedigi şekilde sözlerine sadık kalsa dimi😉
- +1 yıl
@fesfs aslında aynı kafadayız neden bana denk gelmiyorsun sen ya
- +1 yıl
@Tuğberk_Bey bazen bazı şartlar , insanları geri çekmek zorunda bırakabilir, süreçler uğraşlar gibi, kafa beyin doluyor sağlıklı kararlar veremezsin o yüzden bir uzaklaşma evresi olmalı diye düşünüyorum, bu demek değil işte düşman oldum , konuşmam gibi sorumluluk lar insanı yorar o bakimdan
- +1 yıl
@fesfs bana niye denk gelmiyorsun sen ya
var beraber yaşarken genelde ne zaman istersem ozaman ayrilirim rahatligi oluyo bu yüzden ilişkiye bagli oluyosun sıkılmıyorsun ama evlenince bunu resmiyete döküyorsun ve gereksizde olsa aileler isin icine girdiğinden gerginlik oluyor istedigim zaman istediğimi yapamam düşüncesi erkegide kadınıda geriyor daha cok erkeklerde gozlemledim bu gerginliği ben
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru, kesinlikle haklısın. Evlenince iki tarafta bir birini çantada keklik görüyor. İlgi, sevgi vs kalmıyor. Mecburi bir ilişkiye dönüşüyor her şey.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sadece çocuk ve seks için vardır. Bana saçma geliyor çünkü evlendikten sonra herkes değişiyor. İleride evlenirsem çocuk yapmam yapmamaya çalışırım karsimdaki kişi de bunu bilsin.
24 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir değisiklikten bahsediyorsun
- +1 yıl
@yasayanbjri aslında birebir aynı kafadayız neden bana denk gelmiyorsun sen ya
- +1 yıl
Değişiklik derken şundan bahsediyorum. Örneğin en baştan anlayisli biri sonradan anlayışsız olabilir. Veya sana daha az değer verebilir. Çocuk yaparsanız senden soguyabilir.
- +1 yıl
@yasayanbjri kesinlikle katılıyorum bana denk gelmen laizm senin
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılBelli olmaz bu işlere ama evlenenlerin çoğu da pek mutlu değil gibi. Zaten cicim ayları geçsib her durumda bıkkıntı olur. Bir de işler güçler, stresler eşlik eder fırsat vermez pek bazen işler güçler arada özkeme de olabilir belki.
00 Yorumla
+1 yılBence beraber yaşama işini kısa tutup evlenme adımına en uygun zamanda geçin. Erkek arkadaşınız için değil ama sizin için ilerde sorun olabilecek bi konu. Toplumumuz bu tür şeylere çok hoş bakmıyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. O durumu değiştiren imza değil insanların kendisidir. İmza olmadan yapabiliyorsanız evlendikten sonra da yapabilirsiniz. Ama yok yapamadık olmadı evlilik kötüymüş derseniz kötü olan evlilik değil sizlersiniz.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik ile beraber yaşama arasındaki fark şu evlendiğinde o kişi ile kağıt üzerinden birlikte olursun yuvanız olur beraber yaşamaa da ise kağıt üzerinden birlikte değilsiniz yuvanız olmaz (dini açıda burada önemli)
09 Yorumla- +1 yıl
Sevgilin var mı senin?
- +1 yıl
Yok
- +1 yıl
Değişik bir yapın var
- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Uzun hikaye
- +1 yıl
Okurum ben sıkıntı değil
- +1 yıl
Buradan yazmam
- +1 yıl
Özelden yaz o zaman
- +1 yıl
Yazılmıyor
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Birliktelikte kaybetme korkusu, evlilikte "yüzükleri taktık. Nasıl olsa artık benim!" mantığı, sıradanlığı olduğu için, beraber yaşamak daha keyiflidir...
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlendikten sonrada ayrılabilinir yani polis zoruyla tutulmuyorsunn ki
+1 yılBence evet var. Dogru olan kadin erkek iliskisinin evlilik kurumu icerisinde yasanmasidir. Aile kavramı onemlidir. Tabi bu bana göre. İsteyen istedigi gibi yasayabilir. Sizin hayatiniza karismak ne benim nede baskasinin haddidir.
00 Yorumlaberaber yaşıyorsanız niye evleneceksiniz devlet dairesi fetişiniz mi var?
21 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü aileler bir süre sonra ikimizi de darlicak
Bence yok ben şu an sevgilim ile beraber yaşıyoruz ve ailelerimiz de bunu biliyor bildiğimiz evli hayatı yani evlensen de aynı yatakta Olcan bekâr kende fark eden ne ama sadece şunu düşünen şuursuzlar da olacak nikah olmadan zina olur e ya canım siz yolda yürürken gözünüzu dikip mi yürüyorsunuz
00 YorumlaAynı evde yaşamak için imzaya gerek yok. Evlilik saçma. Her önünüze gelenle aynı evde de yaşamayın ama ilişki ilerliyorsa mutluysanız en az 1 yıl sevgililikten sonra aynı evde yaşanabilir bence
01 Yorumla
+1 yılEvlisin ya. Kime ne? Giy koynuna zalim kızın uyu. Her şey senin. bir birinize tapulusunuz kızım yüzüğü takarsın bu erkek benim malım dersin. Yaşasan anlarsın bu duyguyu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı.
+1 yılŞu an bende ayni durumdayim 🥹 evlenecegiz kismetse seneye Şu an kpss hazirligimi yapiyorum. Nasil sevgili dönemleri beraber yasarken?
010 Yorumla- +1 yıl
Ben cok merak ediyorum 1 bucuk senedir neredeyse beraber yasiyoruz her hangi bi sorun göremedik.
- +1 yıl
Evlenince ailelerde giriyor işin içine onun aşlesi bişe diyor snein ailem dşyor ister sitemez gerilimler olıyoe sevgiliyken biraz daha farklı oluyor durum
- +1 yıl
Özel hayatınız nasıl?
- +1 yıl
@Projectmachine evet dedigin gibi aileler olmayinca cok iyi oluyorlar gözlemledigim kadariyla
- +1 yıl
O süreçte biraz sıkıntı çektim halen daha çekiyorum 🤷♂️
Soran+1 yılBizimde gayet güzel bizim daha 5 ay falan oldu ama her şey güzel evlenince değişmesinden korkuyorum aileler girince neden değişiyor anlayamıyorum
- +1 yıl
Zamanı gelince görexeğin şeyler çok istekli olma 😀belkide daha gğzel olur bilemem de hani zorlukları var sevgiliyken iyidir tabi arzulama bilemçoktır aynı evde olsanız da ama evlenince o bile sekteye ığrıyor 😀
- +1 yıl
Öesaj atarsanız yda takşp ederseniz daha da detaylı konuşabiliriz
- +1 yıl
@Projectmachine ne takiplesmek ne de özelden konusmayi tercih etmiyorum. Bilgi icin tesekkürler :)
- +1 yıl
Ne demek anam
+1 yılçok fark var. evlendiğin zaman aileler konunun içine giriyor. laylaylom olmuyor o zaman yani
30 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce beraber yaşama fikri bir bakımdan mantıklı ki çiftler önceden birbirini tanısınlar ki evlenince sorun yaşamasınlar
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı değil sadece bir imza kalıyor o zaman ilerisi için kötü hayatta her şey olabilir
+1 yılFark olacaktır herşeyin heyecanını yaşıyorsunuz şimdi evlendiğinizde aynı şeyleri yaşayacaksınız belki de biz bunları yaşadık zaten deyip stres yapıp sürekli kavga edeceksiniz
00 YorumlaSevgiliyken daha çok sevişir az yemek yersin, evliyken az sevişir çok yemek yersin.
110 Yorumla
Soran+1 yılPeki sebebi ne
- +1 yıl
Rahatlık geliyor çünkü. Artık tamam diyorsun.
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Evli misin?
- +1 yıl
Yanlış okudun
- +1 yıl
😂😂😂😂 oy oy
Çok fark var. Evlilik insanları eğer uyumsuzlarsa bu tür şeylere, mllaştırıyor. Ama beraber yaşıyorsan rahatsındır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılBirine ayriliyoruz dediginde biter digerine ayrilalim diyecekken 50 kere dusunursun
20 Yorumla Evlilik her zorluğa birlikte karşı gelmedir. Birlikte yaşamak sadece bazı istekleri karşılamak amacıdır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet var. Evlilikte yasal haklarınız daha fazla. Devlet açısından aile olarak görünmenin avantajları yok sayılamaz.
00 Yorumla
+1 yılBence ikisi arasında fark yok gibi. Ayrılmak ve boşanmak ikisi de aynı kavramlar. Sadece birinde resmiyet ve prosedür var o kadar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnanç olarak belli değerlerin yoksa bence hiçbir farkı yok. Ama inanan biriysen aralarında dağlar kadar fark var. Bana sorarsan yanlış.
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Evet
+1 yılEvlilik bence garanti çünkü ortak bir mal olursa ileride ayrılık durumunda garanti altında oluyorsun çünkü kimsenin gerçek yüzünü bilemezsin
02 Yorumla- +1 yıl
Sana ilişkide aradığın en önemli üç şey ne? desem, söyleyeceğin bu üç kriterden birinin güven olmama ihtimali yüzde kaç olurdu?
- +1 yıl
Sana sunu soyleyim hiçbir ilişkinin önünü sonunu bilemezsin çok insana güvendim hep yüz üstü kaldım insanların gerçek yüzü kavga anında belli olur
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılElbette var. Roller değişince beklentiler de değişir. Ama en azından o kişiyle aynı evde yaşayıp yaşayamayacağını görebilirsin 🙃
00 Yorumla İnanç olarak belli değerlerin yoksa bence hiçbir farkı yok. Ama inanan biriysen aralarında dağlar kadar fark var. Bana sorarsan yanlış.
00 YorumlaBeraber yaşıyorken evlilik bekleyemezsin Zaten evliliğe dair herşeyi yaşıyorken erkeği buna ikna etmek zor..
00 Yorumla
+1 yılOlmaz mı? Birinde mecbursun her gün evde olmaya diğerinde sıkıldığım zaman, anlaşamadığı zaman bititirsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılBeraber yaşarken kullanımı sana ait ama tapusu senin değil, evlenince tapusuda sana ait oluyor.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evlilikte erkek kadını cepte görebiliyor. İmza atıldı nasılsa benim deyip özveri azalabiliyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Birinde devlet nezdinde ve yakın çevre şahitliğinde bir sözleşme imzaliyorsun diğerinde keyfin ve kahyasina göre
00 Yorumla
+1 yılDeğişiklik elbette olur. Legal olarak çeşitli haklar kazanacaksınız. Her zaman her şeyin aynı kalmasını bekleyemezsin
00 Yorumla
+1 yılYa şu fark var diyen kızları anlamıyorum, bi imza atılmamış geri kalan her şey aynı halt, neyin farkı varmış?
00 YorumlaAdam zaten istediğini şu an da gayet alıyor ki 😀 istese sana hemen şimdi temeyi vurabilir şunu da bil bu sevgilinle evlenme olasılığın da çok düşük bence
313 Yorumla- +1 yıl
Evliliği kapan olarak mı kullanıyorsun? Seviştikten sonra tekmeyi vuracak kişiyle evlenince onunla evli kalabilirsin. Ama sadık kalmasını sağlayabilir misin? Ya da alacağını almış, senden artık sıkılmış biriyle mutlu bir evlilik sürdüreceğini düşünüyor musun? O evlilik sana zindan olur.
Seviştiği kişiden soğuyan insanları ayıklamanın bir yolu var. O da sevişmek. Bunu imzayı attıktan sonra fark edersen işini çok zorlaştırmış olursun - +1 yıl
Ben sadece akıl yürüttüm. Karşıt fikir sundum. Şunu yapmalısın ya da yapmamalısın demedim. Neyi yapıp neyi yapmayacağın senin ilgilendirir
Soran+1 yıl@tiredSavitar çok haklısın gercekten insanları anlamıyorum sevisince seninle işi bitecek yok senden sıkılacak diyenleri cidden anlamıyorum bütün bunlari yapacak birisiyse zaten evlenince de yapacak o zaman yapması daha büyük yıkım olacak
- +1 yıl
"Aklı yok fikri var" diye bir tabir var ya. İşte bu en çok o tip insanlara yakışıyor
Soran+1 yılBunların tek derdi insanlar evlendi desin de sonra kocası ondan sıkılmış evliliği bok gibiymis bir önemi yok sonuçta insanların yanında evli suaabauabaasbjs
- +1 yıl
Tamam belki bir konu da hakli olabilirsiniz ama, bu durum da evlilik olayi olmiycağina ben eminim bu birlikte yaşama evlensen nasıl olur bi bakima onu da gösteriyor. şu an ki erkekler zaten sadece cinsellik amaçlı kullanim için gorusmek istiyorlar ben erkeklerden uzak duruyorum başıma bela almıyorum mesela ha bir erkekle olursam mantık ilişkisi yaparim o beni kullanir ben de onu kullanirim maddi yonden ancak böyle, bunu da zaten yapmayi düşünmüyorum gerek yok belaya
- +1 yıl
Tamam da kanka evlilikle birlikte yaşamak arasındaki tek fark iki imza. Biriyle aynı evi paylaşıyorsan zaten onu ve onunla olmayı seviyorsundur. Amaç da bu değil mi zaten? Mutlu olmak. Yani evliliğe giden yolda bir adım değil bu.
Evlilik kısmına gelirsek de şöyle bir açıklama yapabiliriz. Birlikte yaşayan ve mutlu bir çift eğer çocuk yapmaya karar verirlerse çocuğun kamuyla olan bağlantılarında soyağaca bağlı sorunlar çıkmaması için evleneceklerdir zaten.
Hem evliliğin amacı sevdiğin insanla birlikte güzel bir ömür değil mi? Birlikte yaşayan bir çift tüm bunları evlenmeden sağlayabiliyor. Hal böyleyken evliliği bir ödül olarak görmek saçma değil mi?
Kıza evlenemeyeceğine eminim diyorsun. Onun ödülü evlilik değil ki! Sevdiğiyle mutlu olmak. Ve belli ki ödülünü de alıyor. - +1 yıl
Kimse kimseye zorla sevişeceksiniz demiyor ki zaten. Bu seninle ilişki yaşadığın kişi arasındaki mesele. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran.
- +1 yıl
Ee kız da eşek değil ya işlerin hepsini kıza kitlese neden birlikte yaşasın. Onu orada tutacak bir engel💍 yok ki!
- +1 yıl
Hala karşı çıkmaya çalışıyorsun 😅
Ayrıca birlikte yaşamak erkeğe bir ödül değil, tek yaşadığında daha rahat olacak ama sevdiğiyle daha çok vakit geçirebilmek için birlikte yaşamayı seçtiğine emin olabilirsin
Soran+1 yılİyide sevgilimin işlerini ben yapmıyorum ki beraber yapıyoruz hatta çamaşır ütü temizlik gibi çoğu işi o yapıyor ben rahatsız olduğum için o çok daha fazla iş yapıyor ayrıca seks erkeğe zevk verirken kadının kullanıldığı bir olay değil iki tarafta zevk alıyor hatta o benim zevk almam için ektsra ugrasiyor ben onu kullanıyorum o zaman saçmalık bu kullanma meselesi
İnsanlar zaten beraber yaşamak için evleniyor🤦🏻♀️
10 YorumlaYok diyenler neyin kafasinda, evlilikte bir cok hak taniniyor
11 Yorumla- +1 yıl
Amaç para mı 🙂
Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Çok fark var keşke hiç evlenmeseydim sevgili kalsaydık diyeceksin gele bu şartlarda evlilik ızdırap
00 YorumlaBuna evlilik demeyelim hayat arkadaşı Yoldaş diyelim evlilik insanların görevini korkutuyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek dururken beraber yaşamak saçmalamalık bana ters bir durum
00 Yorumla
+1 yılYanlış yapıyorsunuz, Evlendiğin zaman eşinle daha mutlu olursun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Birinde ayrılınca nafaka alırsın diğerinde alamazsın 😄
00 Yorumla
+1 yılAile ve resmiyet işin içine girdiğinde her şey farklılaşacaktır.
00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem