Beni aldatmasına rağmen onu affetmek istiyorum, nasıl kurtulurum bundan?

bunun adı yineleme zorlantısı, tekrar tekrar yapılan hatadan farklı sonuç alamazsın, büyük ihtimal değersizlik hissine dayalı, bunu en olmayacak kişiden bekliyorsun. karşında ki kişi de duygusal dolandırıcıydı. Allem etti kallem etti gönlünü aldı vaktinde. şimdi sende duygusal bağımlılık yaşıyorsun. yardım al çok faydasını göreceksin, büyük resmi görebildiğinde mantığın ve duyguların netleşecek. bu süre zarfında sen de zihnen değişmeden hayatına başka birini alma. sen değişmediğin sürece farklı kişiler aynı sonuçları doğurur.
Sevgi görmemekle alakası olabilir aldatmak senin için kabul edilebilir bir şey değilse kendi değerini fark edip bir gün o tarz toksik bir ilişki de bulunmaktan kaçınırsın zamana bırak çok istiyorsan eğer yaz ama insanlar kolay kolay değişmez bunu unutmadan yaz.
Bir defa yapan bir defa daha yapar.
Ki yapmış da. 2 kez aldatmış. Üçüncüyü neden yapmasın? Bu bile affetmemen için geçerli bir gerekçe. Başka nedene ihtiyacın yok. Kimse vazgeçilmez değildir. Bırak gitsin.
Siz nasıl olurda sizi iki defadır aldatan bir insana afedersiniz hayret bir şey? bir defa aldatmak karakter ve kişilik meselesinden kaynaklanıyor demekki bu arkadaşta bu eksik gibi, unutma konusunda Instagram ve YouTube’da aşk doktoru Mehmet Coşkundeniz var izleyin eminim faydasını görürsünüz, Son bir şey acaba siz kaç defa daha aldatılmayı kabul edersiniz?
Cevap
50Cevap
Akıl fikir versin yaradan, ne diyelim. Bir kere de değil, iki kere aldatmış. Kendine hiç değer vermiyorsun anlaşılan. Psikolojik destek almanı tavsiye ederim.
Kendine karşı saygın yoksa eğer, seni aldatan kişiyi affedersin.
Demekki her şeye rağmen hala seviyorsun
bu sevgi değil, alışkanlık belki ama sevgi olamaz bir insan kendini üzene ve kendisini aldatanı sevebilir mi sence
Sever ben çok seviyorum
o zaman sende aldatıyorsun ve bunu sorun etmiyorsun demek ki
vay be senin mezhebin nekadar geniş öyle 🤭
Kendine saygin varsa krutulursun. Kendini sevmeyi ögren, seni sklememis ve saymamis bunun daha ötesini göstericek davranismi var? Aynisini sen yapsan karsi taraf seni affedermi? Sen enayimisinde affetme veya onunla yine konusma istegini uyandirmaya calisiyorsun? 7/24 isin yoksa tbaiki onu düsünür 4 duvara bakarsin. Kendine ait bir hayatin olsun, kendin icin birseyler yap, spor bakim vs git dünyayi gör. Kendi kabinda kalmissin öyleee onun gelmesini bekliyorsun biraz cik birseyler gör dünyayi gez para kazan ve calis.
ilgisi var hoş geldin sende bu kervana, kendini buna nasıl ikna edersin onu bilmiyorum çünkü kendim de yapamıyorum çocukluktaki travmalar duygu eksikliği bunu bir ihtiyaç olarak istememizi sağlıyor biraz kafanı başka şeylere yormaya çalış, yine de bu çözüm değil ama bir nebze olsun uzaklaşıyorsun bu düşüncelerden. :)
rica ederim seni üzen insanlar için üzülme :)
Kendini ona mahkum zannediyorsun belki de ya da bir daha öyle sevilmeyeceğini sanıyorsun kim bilir. İkisi de kuruntudan ibaret. Uygulamalardan sosyal medydan vs birileriyle yazış konuş dikkatin dağılsın. Belki aralarından biriyle uzun soluklu bir şey dahi başlayabilir.
Evet; onunla da ilgisi vardır. Yapman gereken şey, kendine kendini hatirlatmaktir. Sen, geçmişten bu yana içinde kalan sevgisizlik boşluğunu doldurmaya en yakın insanın kalıntılarına sarılıp uyuyorsun gündüz ve gece. Onu bırakıp kendine sarilmalisin. Bunun yolu da evvela o kişinin gittiğini kabul etmekten geçer. Sonrası sonra.
Aptallık etme❗❗❗
Aldatan karaktersiz bir kimseyi her defasında affetmek, hem kendini sevgiden mahrum bırakmak ve hem de mutsuzluğa mahkûm olmaktır.
Azda olsa aklın varsa onu yaptığına pişman edersin, eğer aklını kullanmaz da duygularına yenik düşersen kendini mahvedersin, hata yapmadan önce iyi düşün❗❗❗
Sevgisiz büyüyen insanlar böyle ufacık bir sevgi kırıntısına bel bağlayıp hayatını saçma sapan bir insana adıyorlar ve ister evlilik olsun ister sevgililik sonu hüsran oluyor. Hayatına başka birisini almalısın sana değer veren birisini. gerçek sevgiyi tattığında bunun bir takıntı olduğunu ve ne kadar gereksiz olduğunu anlayacaksın
Aldatildiysaniz konu bitmiştir affetmek sadece kişinin kendisine bağımlılık nedeni ile vermiş olduğu bir eziyetten ibarettir bu saatten sonra affetseniz bile içinde bulunduğunuz ilişkiye ilişki denilmez
Aynen cocukluktaki yanlızlık sevgisizlik seni ona baglayıp vazgecilmezmiş gibi haline getiriypr ama onla mutlu olamıyprsun bunu kendine kabullendirip bakalarona da sans vermelisin sevgiyi sevgi tamir eder
Vardır evet şemalarını devam ettiriyorsun. Küçükken sevilmemişsin, ailem beni sevmediyse başkası da beni sevmez deyip bunu normalleştirmişsin. Aldatıyorsa sevmemiştir çok düşünmeye gerek yok
aslında bence öyle değil aile sevmediği için birisinin sevmesine ihtiyaç duyuyor bence çünkü bu duyguyu tatmamış ve o güzel duyguyu hissetmek istiyor diye düşünüyorum.
@gokhannzzk şemalarına göre çocukluğunda sevgi görmeyen (terk edilen ya da terk edildiğini hisseden) kişiler bunu hayatı boyunca devam ettirir. Ailesi bile sevmediyse kim sevecek çünkü diye düşünür. Şema dışında senin dediğin de olabilir elbette ama aldatan birinin güzel duygu vermeyeceğini anlamak için alim olmaya gerek yok :)
ben aldatan birini savunmadım hayır hayır, demek istediğim farklıydı bağlanmasının ve unutamamasının sebebi bu aslında
@gokhannzzk bu olabilir, budur diyemeyiz psikoloji bu çok farklı da olabilir sebebi
Mutlaka seni seven birisiyle karşılaşırsın ayrıl. Çünkü alışkanlık haline getirmiş. Kendine olan saygını kaybedersin. Hayat acı çekmek için çok kısa mutlu olursun inşallah.
Tamam sevgi görmemişsin anladıkta o elemanda sana sevgi göstermemiş niye onun peşinden gitmek istiyorsun ki bir de üstüne aldatmasına rağmen? Başka erkek mi yok?
bence seviyorsan affet hayatta herşeyi doğru yapmak zorunda değiliz niye kendine işkence ediyorsun iyice ondan tiksinip nefret edene kadar sürdür sonra zaten sen onu bırakırsın.(ben olsam affedermiyim asla etmem ama senin gibi acıda çekmem aldatan biri için)
yeni birilerine şans vermek onu hayatının merkezinden çıkarmak gurur yapmalısın artık senin kendine saygın yok onun nasıl olsun da aldatmasın aramasını bekleme ararsa da açma
Ya boş ver acı çekip adam yerine konmamak kötü bisi dünyaya 1 kere geliyorsun sana değer veren saygılı bi erkek olsun hayatında boş ver bekleme ya ama ben hayatımı zindan etmek istiyorum beni üzüp aglatsin aldatsın diyorsan affet
Klasik türk kızı ailede şefkat bulamaz teselliyi başka bir erkekle bulur ilk başta verdiği o sevgi şefkat kaybolur ama kız halen onu aramaktadır maalesef saplantı olmuştur ama. o bunun farkında değildir 😂 üzme. kendini devam etmek istiyorsan mesaj at yeterli döner sana zaten şöyle bir durum var o seni kulanicagina sen onu kullanki üzülen sen olma bu sefer emin ol o senin kadar uzulmuyordur :)
Aşkom iyi misin? Bir aynaya bakıp kendine bu yaşadığın olayları ve yapmak istediğini bir anlatsana
E yine aldatmış? Ne diye affetmek istiyorsun ki? Seviyor olabilirsin ama aynısını tekrar yaşatacak.
En İyi Cevap