25 yaşında kız evde mi kalmış olur?

Bence aradığın kriterlerin yarısını bile bulsan yarabbi şükür diyeceksin. :D Bu kriterler ooo tutmaz hepsi bir arada. Doktoru bulursun zaten hastane dışında sosyal ortamın neredeyse sıfır olacak. Bulursan oradan bulabilirsin. Bulacağın erkeğin temiz olma ihtimali de tipsiz, ilgi görmemiş, o güne kadar sadece ineklemiş biri ki doktorlar arasında bu çokça var o ihtimali de bulabilirsin ama gel gelelim çocuk meselesi dediğin gibi olmaz. Herkes bir şekilde istiyor. Örneğin sevgilim ve ben çocukları seven insanlar değiliz. Daha hayatımda bir kere bile çocuk kucağıma almadım sevmedim. Kendisi de öyle olmasına rağmen 30'lu yaşlarımda çocuğum olsun isterim olmadan olmaz kafasına gelmeye başladı yaş 28 olunca. Ben istemesem de yapmadan pek mümkün değil yani sanmıyorum. Bunu bilerek evleneceğim.
Yo demem canım davul bile dengi dengine. Bi insan gayet çekici olup tercihen temiz yaşamış da olabilir kaldı ki ben böylesini istiyorum. Imkanlarinin farkında olmasına rağmen tenezzül etmemiş insan gözümde temizdir. Çocuk istemeyen çok erkek var. Çevremdeki çocuksuz evlilikler daha mutlu
Sen istemiyorsan da sevgilinin dayatmasını kabul etmek zorunda değilsin sırf çocuk için evlenen bi tiplemeyse senin ne istediğinin önemi yoksa erkek arkadaşının sana olan sevgisini sorgula
Bak ne güzel dedin ben buldum diye. O zaman neden karşındakine sen bulamazsın diyorsun biri olsa öbürü olmaz falan? Sen bulmuşsan ben de bulabilirim ne var ki bunda? Ben bi anlam çıkarmadım. Gördüğümü yorumladım sadece. 6 sene de bayağı aramışsın ben toplasan 1 yıl aramamışımdır hshshshs öncelikler farklı olunca tabi. Teşekkür ederim :))
6 sene aramamın sebebi kadınların o peşinden koştuğu adamlar benim peşimden koşarken karakterli düzgün adam aramamdan kaynaklıdır. Or*ospu değilim kimseye kendimi kullandırtmadım. Bu konuda sana başarılar çünkü bunu 6 senede karşıma çıkan erkeklerin hepsi daha ikinci günde konuyu cinselliğe getiren, "cinsellik olmadan ilişki olmaz" kalıbını kullananlardı. Bu sadece benim başıma gelen bir şey değil. Çevremdeki diğer kız arkadaşlarımın başına gelen de aynısıydı. Demek ki sadece bana özgü değil. Öyle olmayan bir kişiyi buldum ve onunlayım. Bence her kriterini sağlayabilmesi açısından hala çok büyük konuşuyorsun ve konuştuğun şey başına gelecek. Ben inşallah bulamazsın falan demedim ama hepimizin kriterlerinde değişiklikler olabiliyor çünkü duygusal varlıklarız. Seviyorsun kalbin çarpıyor o kişi tüm listelediğin o saçma sapan şeylere sahip olmasa bile oluveriyor. Bazense o listendekilerin aynısına sahip adamla bir çıkarsın hiç etkilemez bile seni. Fazla büyük konuşma.
Kimse sana o.. demedi sakin hshshshs. Ben sadece bi erkek için 6 yıl arayışta olmadım bunu dedim bu kotu bise değil ki. O kadar harcayacak zamanım yoktu zaten. Benim karşıma mesela hic niyeti cinsellik olan çıkmadı. Zaten niyeti öyle olan bana yaklaşmıyor bile uzaktan bakmakla yetiniyor. Geri kalanlarla görüşmelerim de olumsuz sonuçlandı. Ben çok kriter koymadım. Bi insan seveceği kişiyi kendisi seçer sonra zamanla sever aşık olur dolayısıyla vuruldum ama kriterime uymuyor durumu bende işlemiyor en azından. Çünkü mantığıma uymayan aklımda hep şüpheyle kalır şüphe varsa da ben sevemiyorum hoşlanamıyorum bile herkesin yapısı başka canım
Asko bi de 6 yıl aramana çok üzüldüm. mesela en yakın arkadaşımın sevgilisi de aynen böyle çocuk. Yakışıklı kaslı boylu poslu olgun tercihen tertemiz yaşamış yabancı vatandaşlığı olan pırlanta gibi bir çocuk. Dis hekimi ve çok başarılı. Çevresinde bi iki serseri arkadaşı vardı kızdan sonra onları da sildi arkadaşım hiçbişe demeden. Arkadaşım 0 aramayla çocuğu buldu mesela hatta çocuğu buldu demem yanlış olur çocuk bunu buldu hshshshs. Nasip kısaca kimi 20 yıl arar bulamaz kimisi aramaz denk gelir. Biz 3 kız takılırız standartlarımız böyle yapicak bise yok hshshshs. Her şeyin hayırlısı
Bende bu liseli ergen tavırlarınla nasıl bir doktor çıkacağını düşününce çok üzüldüm canım ama sonra birden aklıma geldi doktor diyip de büyütülecek bir şey yok nasıl oldukları ortada. Daha kendi branşlarındaki çok temel hastalıkların teşhisinden bile çok uzaktalar. Bizzat şahsi deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. ;)
Aynı yaştayız ve bende iki üniversite + master derecesinde olduğum için baştan söyleyeyim laf edebileceğin biri değilim. Bu sendeki pelinsuluğu sevmem. :D Benim bence çok iyi giden ciddi bir ilişkim olması ama senin hala yerinde saymanı kıskanmış olabilirsin. Ee sende haklısın kıskanan çok oluyor bizi genelde. :))
liseli ergen mi :)) "hıh senin o istediğin var yaaa onu ben kaptım kızııım :))" üslubuyla konuşan biri bana ergenlik-olgunluk dersi mi veriyor :DD bi de doktorluğuma laf etmiş kedi ulaşamadığı ciğere ne yazık ki mundar diyor :DD hekimliğimin bununla ne alakası var? gel hastaneye sana beni hastalarım anlatsın hshshs. valla bizim hastane eğitim araştırma hastanesi, dolayısıyla senin teşhis koyamıyorlar dediğin hastalıkları en gelişmiş hastane olduğumuz için bize gönderiyorlar. biz en üst seviyede olduğumuz için biz bi yere sevk etmiyoruz. bunun getirisi de şu oluyor; doktor hanım Allah razı olsun 18 yıldır bana koyulamayan ankilozan spondilit tanısını burada şıp diye koydunuz ağrılarımdan kurtardınız :))) aşkım, senin neyini kıskanıcam :DD bu ülkede üni okuyup diploma almaktan kolay ve var benim kuzen 3 üni bitirdi bu mu marifet :DD kaldı ki bi ilişkiyi başarı olarak gören sensin ki "6 yılımı harcadım gece gündüz aradım kaptım elde ettim" üslubuyla sanki bi başarıymış gibi hava atan sensin. benim önceliğim erkekler değil dediğimde de ben o*** muyum diye yükseliyorsun hshshshs. eğer sen sevgilin olduğu için çağ atlamışsan ama ilişkisi olmayanlar hayatında bi erkek yok diye yerinde sayıyorsa üzgünüm bu da senin vizyonunun ne kadar dar olduğunu gösterir. ben kendimi kendim geliştiririm bi erkeğe ihtiyacım yok <3 <3
eksiğin yok fazlan var hahahshshsha Allah aşkına herkes şuna kıskanıyoruz desin de rahatlasın hshshshs https://www.youtube.com/watch?v=u_D36WEauN0
25 yaş evde kalma yaşı değildir.
Kriterlerin ise biraz tutarsız geldi bana.
Doktor bir bayan olarak doktor erkeklerle daha fazla yanyana olduğun için eşinin doktor olması gibi bir beklenti çevrendeki insanlarda da sende de olabilir ama bunu şart olarak koşmaya gerek yok. Aynı mesleği yapmanız onun daha iyi bir eş olacagi anlamına gelmez. Bunun yerine kendini yetiştirmiş, kültürlü, aklı başında birini istiyorum dersen daha geniş bir skala yakalayıp iyi adayları kacirmamis olursun.
Çocuk istemeyen ve ilki olacağım birini istiyorum diyorsun ve bunu da 30 yaşından sonra evlenecegin birinden bekliyorsun. Bunlar tutarsız beklentiler üzgünüm. Biraz daha mantıklı dusunmelisin.
zaten ben doktor olsun daha iyi eş olur dememişim. meslektaşım olmasını istedim çünkü beni daha iyi anlar tolere eder ve aynı dili konuşabildiğim bi insan olur. bence tutarsız değil ben böyleysem bi erkek neden böyle olmasın
her şey nasip tabiki rabbim karşına öyle birini çıkarır mı bilemeyiz ama bazı koyduğun şartlardan vazgeçmelisin bence zaten bi süre sonra vazgeçeceksin ya istemediğin kriterde birine aşık olacaksın hayat bu kafanda koyduğun kurallardaki gibi yaşanmıyor bu dediğimi unutma
vazgeçmem benim karakterim bu ne yazık ki. 25 yaş çocuk değil millet çocuk doğuruyo. ne istediğini bildiğin bi yaş yani
Ne istediğini bilmiyosun demedim ki hayatta her şey senin aklındaki istediğin gibi olmuyor diyorum şöyle biri olacak aşağısı olmaz şu meslektense olmaz deme büyük konuşma diyorum öyle bi yeri gelir ki bununla olmaz dediğin insana aşık olursun bende sana tavsiye veriyorum yaşça senden büyük birisi olarak yaşanmışlarıma dayanarak
Ben sadece kendi istediğimi yazdım ve ütopik seyler de değil dengimi istiyorum ne azında razı olurum ne de çoğunda gözüm var. Dengim olsun yeter o da böyle biri yani. Bence aşk zamanla tanıdıkça olur ilk görüşte olmaz. Kişi de kimi tanıyacağını kendisi secer
Kendi dengini isteyebilirsin ayrı bi konu ama yok çocuk istemiyorum yok ilki olayım bunlar artı ve büyük istekler bu konuda büyük sözler ediyosun her insan farklı senin dengin olabilir ama senin düşündüğün gibi düşünmek zorunda değil zaten herkes farklı düşünüyor artı çoğu erkeğin hayalidir çocuğu olması ben çocuk istemiyorum vs diyen çok az kesim var onların düşünceside eşinin vücudu bozulacak düşüncesiyle bağlantılı istemiyorlar genelde seni sadece görüntün için isteyen bir adam seni ne kadar sevebilir ki o da ayrı bi ironi demek istediğim iş ve yaşam şartları olarak kendi dengini istemene bişey demiyorum ama diğer söylediklerin çok büyük sözler bence ki büyük konuşanların hali ortada
cocuk istememek büyük bi istek değil ki çevremde erkeklerin çoğu baba olmak istemiyo. çocuksuz evlilikler çok daha mutlu. hunharca gezip eğleniyorlar. mesela bi kıdemlim bekarken kız kıza dünya turu yaparlardı şimdi evlendi çocuk yok kocasını da kattı ekibe hep beraber ülke ülke geziyolar dünyayı tamamlamalarına az kaldı. bi erkek sadece görünüş için sevgili olabilir ama sırf tipine bakıp evlenmez
Söylediğin şeye tek engel çocuk değil ki örneğin benimde bir arkadaşım var iki tane çocuğu var ama hiç evde durduklarını görmedim eşi çocuklarıyla çoğunlukla dışarıdalar canları sıkılınca şehir dışına çıkıyorlar şehir şehir geziyolar hatta herkes şaşırıyor iki çocukla nasıl bu kadar rahat gezebiliyorsunuz diye bence gezmeyi seven monoton olmayan eğlenceli bir hayat arkadaşı bulduğunda çocuğunuzda olsa bu değişmez eğer ki gezmeyi sevmeyen daha evcil biriyle olursan ne yaparsan yap o hep evde kalmayı tercih edecektir bahsettiğin şey karşındaki insanla alakalı tamamen
ben çocuğun sorumluluğunu üstlenecek karaktere sahip değilim anneliğe uygun değilim. okulu ödevi hastalığı vs uğraşamam. hayatımı kendime göre yaşamak istiyorum bi başkasına adamak istemiyorum. o çocuklar da ancak okul tatillerinde gezerler yoksa ayak bağı
25 yaşında evde kalmış olmazsın ama bu gidişle evlenmen biraz zor. 40 yaşında bile evlenmemiş olsan bana göre evde kalma olayı geçmez aklımdan. Sonuçta insan tercihleri bunlar.
tabi ki bu tercihim. tercihime uymayan biriyle evlenmem
Cevap
51Cevap
Hayır neye yetişeceksin ki yani evlenince olacak
Bebis oplum söylentileri insanın psikolojisini bozuyo yoksa meraklısı değilim ama herkes sevilmek ister yani
Farkındalığın çok güzel. Kendini sevmen ve ne istediğini detaylandıracak kadar bilmen de. Tek eksiğin evde kalmış olayı birde çocuk. Neye göre evde kalmış ve kime göre. Tip zaten hiç kaybın yoksa 6 yıl birde tus sınavı ihtisası ve bu mesleği seçen biri olarak evlenince 30 yaşında olman da çok normal. Şimdi insanların çoğu 30 yaşından sonra evleniyor. Çocuk baştan düşünmeden ileride ortak kararla olabilir. Senin gibi aklı başında insanların bu ülkeyi terk etmesi çapulculara ülkeyi bırakmak gibi geliyor buna çok üzülüyorum. Umarım hayatın güzel olur ve iyi bir eşin olur ve sen de ona çok iyi bir eş olursun. 🙏
teşekkür ederim :)
Neden bizim toplumdaki cogu insanin olmazsa olmaz hayali, hatta bir kisminin de en buyuk hayali evlenmek ve cocuk sahibi olmak?
Bazi seyler dogru insanla guzel. Ama o insanin karsimiza ne zaman cikacagini bilmiyoruz. Cok kasmaya gerek yok. Akisina birakmak lazim. Belki 21 yasinda karsimiza cikar, belki 45. Bilemeyiz.
Ama bu sirada hayat devam ediyor. Hayati kacirmamak lazim 🤞
Cok insan gordum hayattaki en buyuk hayali evlenmek olan ama karsina alip konustugunda herhangi bir konuda iki kelimeyi biraraya getiremeyen...
Avrupa'dan da cok umitli olmayin. Hani bi laf var, "okumak cehaleti alir, eseklik baki kalir" diye. Esek, esek olmaktan vazgecmedikce degil Avrupa, Mars vatandasligi olsa o eseklik kalir orada. Benden uyarmasi...
Ben zaten okumamış olsun demedim her anlamda denk istedim kendime. Teşekkür ederim çok haklisin
Farkindaysaniz, okumus olsun gibi ibare yok. Sadece o soze atifta bulundum ve Avrupa vatandasliginin da esekligi gidermediginin altini cizdim 🤞
Eşeklikle bir alakası yok kız kendisi gibi temiz enerjili birini istemiş asıl eşek olanlar temiz insan istemeye cesareti olmayandır.
@Ateşinkızılı olati cok farkli yerlere cekiyorsunuz :)
Farkindaysaniz, arkadasin kendisine bi elestiride bulunmadim. Istekleri de gayet makul. Sadece bir noktada dikkatli olmasi gerektigini hatirlattim.
Polemik seven bi tip degilim, hele ki toplum onunde polemikten kacinirim, dilimin sivri oldugunu bildigim icin. Guzel olsun gununuz 😉
@Ateşinkızılı arkadaş sanıyor ki ben eşeğin tekine sırf avrupalı diye Tamam dicem bu kadar ince eleyip sık dokuyorsam eşeklerle isim ne hshshshshs
Hicbirseyi sandigim yok, onun altini cizeyim bu kere :) Normalde nadir yaparim ama yanlis anlasilmayi duzeltmek adina acayim. Gunumuzdeki diger bir buyuk sikinti insanlarin olmak istedikleri gibi gorunmek noktasindaki basarilari. Bu uzun sureli devam edemiyor. Ama siz nikah masasinda evet diyene kadar bu rolu surdurmeleri yeterli. Haksizsam duzetin lutfen 🤞
Ona bakılırsa insan 40 yıllık eşinden hic tanımamışım diye boşanabiliyor. Böyle düşüneceksek hic evlenmeyelim o zaman
İsteğinde fazla bir şey yok Allah nasip ederse asla olmaz bir şey değil belki siz kendi pencerenizden kendinize karşı bu isteklere asla hepsi bir arada olmaz gibisinden bakıyorsunuz. Polamik olmaz merak etmeyin. Bende yılan gibi zehirlemekte ustayımdır iyi günler. 🤣😉
@Ateşinkızılı pekala o zaman :) hala soylediklerimle anladiklariniz farkli. Kaynagi nedir onemli de degil :) fakat tek soru sorayim, benim "asla olmaz" diye dusundugumu hangi cunlemden cikardiniz? :)
@Soran o da sizin insan gozlemleme yeteneginize kaliyor. Benim de vurguladigim o. Iyi gozlemleyin. Her zaman ipucu vardir, bazen goremiyoruz 🤞
Bende 31 oldum sevgilim vs olmadı olursa biri uzun süre tanışmak isterim ve çok kaygılıyım çocuk istemiyorum nasıl buyutcem dünya iyi Bi yöne gitmiyor vs derken şahsen kendi adıma pek umudum kalmadı, kriterlerim vazgeçmek istemiyorum ama o zaman da kimse o kriterleri sağlamıyor ayy bazen diyorum evlilik te şart değil ama ah şu sevilme isteği Allah öyle yaratmış insan ihtiyaç duyuyor bunun hakkından nasıl gelirim bilmiyorum e azından doktorun ben özel sektör devlete bağlı iş olunca ya da sizin gibi meslekler bulmak daha kolay oluyor erkekler bile artık çalışan eş ama maaşı iyi olcak öyle istiyor mesela öğretmen ama atanmış vs artık yorudulgm bu sebepten
Mutsuz evliliktense yalnız kal daha iyi kriterini sağlamayan adamla mutlu olamazsın davul bile dengi dengine
25 yaşındaki kız evde kalmışsa 20 yaşında olan ben bir an önce biri ile nişan takmalıyım iki aya evlenmeliyim. Bir sene sonra ilk çocuğu kucağıma almalıyım.
Toplum iste hdhshsh
İyi güzel düşünüyorsun ama hem doktor olsun hem sevgilisi olmamış olsun hemde çocuk istemesin deyince kişi sayısı azalıyor. Çünkü bulduğun kişinin de farklı bir isteği de olabilir. Çocuk konusunda da mesela be çocuğum olsun isterim. Hemen evlenince olmak zorunda değil belki 5 yıl sonra. Çoğu erkek de ister. Evde kalmış değilsin ama bu gidişle kalabilirsin😂. İnşallah karşına uygun biri çıkar.
tam tersi çevremde kimse istemiyo. çocuksuz evlilikler daha mutlu
Çocuksuz evliliklerin daha mutlu olduğunu düşünmüyorum. Çevremde de evlenip bilerek çocuk yapmayan insan hatırlamıyorum. Bir yaştan sonra herkes ister gibi geliyor. Soyum devam etsin, mirasımızı devraldın, yok bize baksın diye düşünceler çıkar. Şahsi olarak isteme sebebim dersen, çocuklar hayatın neşe kaynağı. Onlarsız mutluluk daha yapmacık. Ayrıca benden daha iyi bir çocuk yetiştirmek isterim. Bunun için çabalarım
valla benim soyum devam etmese de olur. miras da biriktirmicem çocuklar yesin diye tam tersi kendim kocamla yeme planları yapıyorum. bu hayata bi kere geldim başkasına adayarak yaşamak istemiyorum. 5 yıldızlı huzurevleri var oraya giderim yaşlanınca. kaldı ki çocuk bana baksın diye yapılmaz bu çıkarcılıktır. çocuğun anne babasına bakma zorunluluğu yok. yetişen çocukların çoğu da hayırsız fırlama tipler oluyor zaten nankör evlat olacaksa hiç olmasın daha iyi. çocuk hayatın neşe kaynağı değil. okulu ödevi hastalığı peşinde koşturacağınla eşinle dünya seyahatine çıkarsın daha neşeli bence
Yeğenlerim var her zaman görmek için can atarım. Dediğim gibi herkesin düşüncesi farklı. İnşallah rabbim sana uygun birini karşına çıkarır
ben cocuk severim. başkasının cocuklarını falan cok severim aram süperdir. ama göreyim seveyim oynayayım bu kadar. fazlası benim karakterime ters
İnsanlar zamanla değişir. Çocuk fikrinin de değişeceğini düşünüyorum.
yok değişmez ben sıkıntıya gelemem tek hayalim hunharca gezmek eğlenmek üzerine kurulu
Tamam yıllar sonra birgün fikrin değişirse beni bul 😂😂
niye illa herkes anne baba olmayı isteyecekmiş gibi dayatıyosun onu anlamadım. herkes anne baba olmak zorunda mı
Değil. Bence olmamalı da. Ama herkesin isteyeceğini düşünüyorum.
herkes sen değil.
Ismarlama koca bulablirsin. Ama senin kafana yapına uygun birileri vardır. Ama 3 5 sene seks'e doyduktan snra sana yol verir. Emin ol. Sen anne olma bu kafa yapısıyla yazık olur bebeğe.
Meslektaşım olsun diyor bide vizyonsuz ya 😂
Allahım nasip etme. Bu söylediklerinin tam tersi olsun.🤲🤲🤲🤲 amin. Ç8k büyük konuştum diyip pişman olsun 🤲🤲
Yo okumamış nerede nasıl davranacağını bilmeyen mağaradan inmiş sığır olsun demeliydim vizyonlu olmak için aynen hshshshs
İşte zekan da buna yetti dimi 😂😂😂😂😂
canım mı? Lakait seni 😂😂😂
Dua ederken bu özellikleride belirt lütfen.😂😂 detay önemlii 😂😂😂😂😂
Seni mi beğenecekti allahin eziği
En basitinden hayırlısını versin Rabbim diye bilirdi. Ona ya öyle karpuz seçer givi?
Benim ne deyip demedigimden sanane demek ki hayırlısı böyle olsun diye dua ediyorum
Burası fikir almak için kullanılan bir yer. Zır zır ağlayacaksan kendi odanda ağla millete bulaşma
Haahaha bak şunlara ya😂😂😂
Sizin gibi fındık beyinlilerle uğraşamam. 😂😂😂
Allah gönlünüze göre versin. 🤲
Gülüm sen de çok şey istiyorsun ya hadi vatandaşlığı var hadi doktor hadi çocuk istemiyor tipi yok huyu kötü hadi huyu iyi çok güzel çok iyi anlaşıyorsun ama çock istiyor valla sen hepsini tek bir adamda bulursan bu saydıklarını ne ala ama zor zor öyle her şey kafanda kurduğun gibi olmuyor canım benim. Sen hep bu kafada hepside olsun diye ertelersen 30 dan sonra işin zor. Allah kolaylık versin sana
Ben dengim olanı istedim bende mümkünse bi erkekte neden mümkün olmasin sabancilarin varisi mi olsun dedim kilisede papazlık yapsın mi dedim uç noktada tek kriterim yok ki...
Mesele uç nokta kriterlerin olması değil saydıkların uç değil mesela hepsinin tek bir kişide olması ve bu insanla gerçekten mutlu olabilecek misin tam sana göre biri olacak mı... bu devirde sevmekle bile olmuyor bu işler bunlar bile yetmiyor tut ki bunların hepsi var ama saygısız birisi napıcan demek istediğim buydu 🌿
Karakteri temiz derken bunu kastettim zaten. Saygıdan bahsetmeye gerek bile duymadım en olmazsa olmaz çünkü
Kesinlikle 🌿🌸
Tıp okuyan birinin evde kalma gibi bir safsataya inanması beni cidden üzdü
Bebiş toplum ağzı insanda sağlam psikoloji mi bırakıyo ya
Eğer öyle bi durum varsa 11 gün daha dayanırsam hiç evlenmicek miyim jdkdkdk
Öyleymiş üzgünüm hshshshsh
Hadi bakalım bekleyelim görelim jdjdj
şu devirde şu ekonomide evde kalmış lafını kullanan kimseyle muhattap bile olmayın
Toplum ağzı ne yazık ki
Evde kalma muhabbeti bitsin diye seferberlik başlatılan 😅
+1111
Evde kalmak diye bir şey yok. Kimse evlenmek zorunda değil. Evlilikte bahsettiğiniz gibi kafanıza, kalbinize uyan biri olmadığı sürece evlenmemek en mantıklısı.
Knk Almanya'ya gel salla evliliği aynı durumdaydım hem burada da bekar erkek türk doktor çok istersen bulursun sevgilisi olmamış da vardır illa
almanca şartını kaldırsınlar almanyayı doktora boğarız hshshshs
Tus kazanmak zor rakip çok ben gazi mezunuyum iyi çalıştım 6 bin zor girdim burada geldim radyoloji uzmanlığı yaptım
haklısın ben de tusiyerim şimdilik ama bakalım nolcak
Zor valla knk allah yardımcın olsun bana almanca çalışmak daha kolay geldi
aslında altyapım da var düşünmüyo değilim
Benim altyapım yoktu fen lisesi mezunuydum cağaloğlu İstanbul erkek alman lisesi felan okuduysan daha kolay
iel mezunuyum işim daha kolay sanırım bakıcaz ya hayırlısı
Ooo İel mezunu doktor çok burada dernekleri bile var
ciddi misin ya benim haberim yoktu telegramda araştırmıştım bulamamıştım bi onlarla iletişime geçeyim o zaman
E senin abitur felan yok mu ya da dil diplomasi zaten
var tabi ki zaten her mezun c1 sertifikasıyla mezun oluyo
Siz almanyada tip okuyamiyo muydunuz ki direk dışarıdan gelenlere Fachsprachprufung geçmesi gerek
Kenntnisprüfung var sonra da
ben üni sınavlarına girip burada kazandım. okulumun yurt dışı denkliği var ama maalesef almanca üzerinden çok zaman geçti. buradaki eğitim de zaten dünya standartlarında eğitim oldugu için ülkede kalmak istedim bi de o zamanlar bu kadar gündem değildi yurt dışı. ülkede hekimliğin saygınlıgı vardı
Çapa mezunu musun
Çapa mezunları sadece dil sınavıyla gidebildikleri eyaletler var Kenntnisprüfung olmadan
koç aşko seneye inş mezunum
Hayırlısı olsun başarılar , ne evde kalması sen seçersin istediğin adamı ya rahat ol 😂
Ben evlenmedim de kendi tercihimden reddettim sevgililik tekliflerini öyle belki üniversitede sevgilim olsa evlenmek için turkiyede kalacaktım mecburen
valla en iyisini yapmışsın ya işte güçlü kadın böyle olur sanırım toplum ağzı psikolojimi bozuyo
Koç zor mu agnolar kaç genelde
Ya bişey sorucam sizin online sınavlarda kamera açtınız mı
hayır hshshshsh
Discord grubuyla mı çözdünüz siz de
süre vardı yetmedi benim oraya buraya bakmaya hshsh
Discord grupları var mıydı yoksa kendiniz mi çözdünüz
benim arkadaş grubum kendileri çözdü
AA geldi mi hepsi online avantajıyla
bazıları zordu gelemedi :DD
Kopya grubu yapanlar da var mıydı
Kopya grubu yapanlar var mıydı başka
vardır illa ki üzerinden 1 yıl geçti nasıl hatırlayayım hshshs
Kapalı mısın giyimin
Peki mesela sen koç mezunusun kirikkale on dokuz mayis eskişehir dicle vb periferde bulunan daha düşük puanlı tıplarda okumuş bir adayı alt statüde mi görürsün yoksa np mi dersin
İstanbul İzmir Ankara disindakiler ne yazik ki kalitesiz egitim veriyor
Yanı küçümser misin
Sevgilisi olanlar var mı okulunuzda
Küçümsemem ama kendime denk görmem hoca kalitesi bile değişiyor yurt dışı bile tıp mezunu saymıyor. Tonla var
Çapa mesela küçümsermisin
Çapayı biye kucumseyeyim İstanbul İzmir ankaradaki uniler dışında konuşuyorum hshshshs
koç tıpta nasıl sizin dönemde sevgilisi olan çok mu kızlardan
Ülkenin en kaliteli okullarından biri. E tabi bolca var
agnolar nasıl kaç civarı
Gano mu öğrenciye göre değişiyor sınırda geçenler de var hep aa alanlar da zor okul yani
yakın kız arkadaşların kimlerle sevgili mesela çocukların okuduğu bölüm felan ne
Tıpçı tipciyla birlikte yani dışarıdan olmuyorlar hshshshs max diş hekimi ile birlikte falan oluyorlar
eee koçta diş de yok tabi sdhhsd
bizim gibi olanlar var mı sevgilisi hiç olmamışlar
Var var çokça hshshshs
Mesela yurtdışına çıksan senin gibi bir erkek de aynı şekilde yurtdışına çıkmış doktor bekar ilişkisi olmamış önceden iyi fakülteden mezun öyle biri ciddi ilişki teklif etse seninle ilgilenip ne dersin?
Tabi ki olumlu bakarım ama bunlar yetmez tek başına hshshshs
Başka ne mesela
Ben tam olarak böyle bir adam arıyorum ama o beni bulamıyo ahshhdshsh
hayır kalmadın, 27yim evde kaldığımı düşünmüyorum. kariyer hedeflerim var bide gönlümün ısındığı biri olmadı henüz.
tesekkur ederim canım sanırım topluma kulak tıkamanın vakti geldi. cunku psikolojiyi bozuyo bu insanlar
aynen öyle
Hanımefendi Beymen'den takım elbise mi alıyorsunuz biraz sakin olun. Yok kolları 5 cm kısaltalım, italyan paça olsun, kumaşı ipek olsun, yakaları slim olsun der gibi. Yaşını bilmem de bu kafa ile evde kalırsın.
Keşke herkes benim gibi kendisinin farkında olsa da dengini istese
Hadin denginizi buldunuz diyelim ki, bir adam var, kriterleri tam tamına karşılıyor olsun, sizi seveceği ne malum peki? Ben karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük, samimiyet ve fedakarlık ararım, mesleği yaşı, maaşı, vatandaşlığı zerre umrumda olmaz.
Tamam senin umrunda olmasin tercihini eleştiren yok hshshshs
Senin zor evlenmen çoğu erkek sevgilisi olmuştur çünkü ilk aşkı olamazsın zor ihtimal bu 1 . 2. Side çoğu erkek çocuk ister oyuzden baştan sole kriterini aday çıkarsa onunda başını yakma boşuna evlenip
zor ama imkansız değil benim bi aşkım olmadı daha erkeğin de olmamış olabilir. birinden hoşlanmış tanışmıştır sonra soğumuş aşık olacak kadar ilerlememiştir buna bişe demem benim de görüştüklerim oldu canım . çoğu erkek istemiyo çocuk. çevremde çocuksuz evlilikler çok daha mutlu. baş yakmalık kriterim yok evi arabayı sat üzerime yap falan dememişim. tek derdi çocuk yapmak olan tiplemeleri def etmek için tabi ki dicem çocuk istemiyorum diye.
benim işim zor değil. isteyene çok aday var sana da bana da. ama mesele kendi denginde mi değil mi
benim kafamda ne var söyle yani fikrinse paylaşabilirsin
bana kurban olsunlar hshsh
Valla neden sevgilin olmadi yazılarından kendini anlatisindan herseyinden belli boş bir insansın maalesef oyuzden evde kalmaya devam. Ha şu da var herkes evlenicek diye bi durum yok. Ben evliyim ama erkeğe ekonomik acıdan muhtaç olmadigim için mutsuz ederse saygısız olursa ayrılırım. Düzelecek diye fedakarlık yapmam. Yani illa herkes te evli mutlu ya da çocuklu olcak diye kalıp da yok. Neler var kedisi köpeğiyle mutlu gezip. tozan erkeğe ya da kadına muhtaç olmayan. Senin zamanında gelmemiş daha olgun olman lazım karşına kadın ruhundan anlayan düzgün kibar erkek elbet çıkar
ben boş bi insan değilim. gençliğini çalışmaya ve araştırmaya adamış bi insanım ve adamaya da devam ediyorum. burada kalkıp yürüttüğüm bilimsel araştırmaları anlatacak halim yoktu herkes aşk meşk soruyo ben de sordum. eğer dersen ki burayı kullanan boş insandır genel olarak, o zaman bu seni de kapsar. gören de sen çok verimli işler için buradasın sanacak :DD kaldı ki bi insanın özel hayatındaki tercihleri boş ya da dolu oldugunu göstermez. sadece özel hayattaki tercihinin bu oldugunu gösterir. ben de zaten bu yaşıma kadar bi erkeğe muhtaç olmamak için okudum ailemin en önemli amacı buydu. şükür muhtaç değilim ki kimle evlenip evlenmeyeceğimi seçebiliyorum kriter koyabiliyorum bu tam tersi boş beleş yaşamadığımı göstermez mi?
ve ben hiçbi zaman kendimi ben böyleyim diye anlatmam her zaman çevrem benim için böyle konusur diye bahsederim kendimden. ama çocukluğumdan beri farklı insanlardan hep aynı şeyleri duyuyorsam demek ki karakterim de öyledir değil mi?
Sana muhtaçsın diyen olmadı ki yine kendi kendini anlatmışsın sana erkeğe muhtaçsın diyen olmadı. :) ah ah iste boş ve anlamsız yerlerden girdiğin için boş dedim.
Yoksa okullar işler herkesin işi gücü var benimde 3 diplomam var eşime aileme muhtaç değilim ona bakarsan ayrılsam da kaydolup depresyona girmem güçsüz ezik kadın değiliz. Sana da muhtaçsın demedik. Evdemi kaldım yazmışsın kriterleri söylemişsin. Yani evlenmek de matah bisi değil kimse evlenmekle de övünmez önemli olan mutluysan kimseye kendini açıklamana gerek yok mis ispata da gerek yok ama sana laf anlatılmaz oyuzden sana ve hayatına girecek kişiye başarılar. Fıkır sormayın madem fikir kaldıramıyorsanız
yo sen kendini anlatmışsın ben muhtaç değilim fedakarlık yapmam sen boşsun diye. ben de sana kendimi izah ettim ben de öyle birisi değilim dedim. şimdi yine kendini anlatan ben mi oldum :DD sıra sıra yok muhtaç değilim yok boşarım yok fedakarlık yapmam diye kendini anlatan sensin beni boş beleşlikle itham eden sensin, yok sen beni yanlış anladın dediğim için kendisini anlatan yine ben mi oldum HSHSHSHSHAHAHSHSHSH. tabi ki evlenmek bi başarı değil hayatın akışında gelişen bi süreç. doğurmak da başarı değil akışta olan bişe kişilerin tercihine kalmış. ama ben ileride evlenmek istiyorum ve böyle birisi olsun istiyorum o yüzden yazdım. sorumda evlilik başarıdır gibi bi ibare olduğunu düşünmüyorum. iyi günler <3
Teyzem 30 yaşında İtalyan biri ile evlendi sen bilirsin
süper daha nolsun shshshs Allah mutlu etsin
O eskidendi..
Şimdi öyle bir şey kalmadı..
Şimdi yeni tren geç evlenmek
40 yaşına kadar evlenmeyen insanlar var..
Ketçap mayonez de ister misin aplam şaka maka bulursun ben de çocuk istemiyorum kimse seni zorlayamaz bunun için sağlık sorunun olabilir psikolojin el vermiodur ya da istemiosundur normal geçmiş işine gelince geçmişinden sana ne yaw slkdks bu devirde geçmişi temiz olan kaç kişi var yalan söyler hem önemli olan geçmişinde başka birisi de olmuş olsa söyleyebilmesi en azından söylüyor guvenirsin de yok diyen biri hiçbir zaman kanitlayamaz olmadığını hep onun stresiylr yaşarsın hıh
karakterim anne olmaya müsait değil. benim geçmişim temiz erkeğin de olabilir. söylerse zaten ben soğur bitiririm hshsh
En İyi Cevap