Arkadaşlar üst solunum yolu ile alt solunum yolu ortak bir sistemde birleşip ciğerlere ulaşıyor ya ben şöyle düşündüm üst solunum yolu alt solunum yoluyla farklı olsaydı yani üst solunum yolu ile alt solunum yolu 2 boru gibi düşünün arka arkaya yapışık şekilde olsaydı boğulma sırasında boğazımıza bir şey kaçtığı zaman sadece alt solunum yolu tıkanırdı böylece üst solunum yoluyla nefes alıp vermeye devam ederdik ve en azından ölümcül bir risk olmazdı sizce bu mümkün mü olabilir miydi yoksa olamaz mıydı
Doktor arkadaşlar aklıma bu takıldı çocukluğumdan belli sormak istedim sizce mümkün müydü?
Haklısın, ama zaten bir şey yerken kapak solunumu kapatıyor yemek borusu sadece açıkta kalıyo. Hem nefes almadan konuşabilirmisin yolun tek olması konuşmayı da sağlıyo ses tellerinin titreşiminde burundan gelen hava en çok etkili
0
10 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Burnunu elinle kapat ve konuşmaya çalış çıkan ses nasıl oluyo
Ya onlar önemli tabii ki benim dediğim belki düşük ihtimal ama en azından 2 solunum yolu ayrı olsa daha güzel olur yani en azından alt solunum yolu tıkandığı zaman üst solunum yoluyla nefes almaya devam ederiz ve bir solunum yolu kapalı olduğu için ölüm riskimiz daha az olur çünkü tıkanma sırasında minimal sürede müdahale edilmesi lazım O bakımdan dedim belki öyle bir sistem yaratılıp olabilirdi bilmiyorum ama Allah'ın bir bildiği vardır
Sen konuşurken ağzın bazen kapanıyo bazen açılıyo ama burun delikleri ve üst solunum dediğin şey solunumun sürekliliğini sağlıyo, eee konuşamayan canlı da zaten iletişim eksikliginden 10 -0 geridedir😂
Kardeşim yemek ne sana ben yemek borusunu demiyorum sana diyorum ki üst solunum yolu ile alt solunum yolu ortak bir paydada birleşip ciğere bağlanıyor Ben diyorum ki 2 tane boru düşün biri burundan gelen yol biri de boğaz aşağı alt solunum yolu olsun arka arkaya biz yemeği yediğimiz zaman farz et yıkandın alt solunum yolu tıkandığı zaman en azından üç solunum yoluyla nefes alırsın diyorum sen yok yemek yerken çıkamıyoruz diyorsun sen hiç görmedin mi hayatına acil vaka
Hayatım Ben de zaten doktorlara sordum neden cevap verme gereği duydun elbet her şeyin bir açıklaması vardır ama işte merak sonuçta merak ettim ben sana kızmıyorum sadece Ben bir şeyi anlatamadığım zaman sinirlenirim yani karşı tarafa anlamadığı zaman ya da ben anlatamadım zaman hem kendime sinirlenirim eğer ben güzel anlatıyor sam karşı taraf anlamıyorsa karşı tarafa sinirlenirim yanlış anlama
Aman keşke olsaydı yani böylece boğazımıza bir cisim kaçtığı zaman üst solunum yolundan nefes alırdık ve hastaneye gittiğimiz zaman yani rahat bir şekilde giderdik en azından çünkü zaten nefes almaya devam ediyorduk falan ne bileyim daha kolay olurdu
7 yaşına düşündüm şu an 22 yaşındayım şu an 😀 ama mantıklı sizin dediğiniz gibi evet aykırı bazı şeyler olabilir tıbbi açıdan ya da bilimsel açıdan ama bence hayatı kolaylaştıran güzel bir sistem olurdu
Hacettepe tıp okumasak da var ya gerçekten bilim insanı olabilirim bak gerçekten olabilirim hakkımı çok yiyorlar millet ABC derken ben vücut anatomi her şeyi biliyordum
Hacı sen doktor musun neyse ya seninle evleneyim doktor olamasamda doktor karısı olayım hem zengin hem statü sahibi hem de okumak zorunda olmam hem de tıp alanındaki hunharca düşüncelerimi sana aktarıp belki Aziz Sancar olma yolunda ilerlerim ne dersin