Evet belki vardı eksiklerim, ilgisiz kalışlarım, minicik yüreğime dahi kırgınlık veren hallerim.. Ama herşeye rağmen çocukluğun tadını alarak büyüdüm ve hala o günlerin özlemindeyim..

Evet belki vardı eksiklerim, ilgisiz kalışlarım, minicik yüreğime dahi kırgınlık veren hallerim.. Ama herşeye rağmen çocukluğun tadını alarak büyüdüm ve hala o günlerin özlemindeyim..

Hayır, çünkü çocukluk dediğin şey sadece yaşla ölçülmüyor. Oyuncakların olsun olmasın, üzerine titreyen bir aile ya da sıcak bir evin olmuş olmasın; insan yine de eksik kalabiliyor bazen. Bazen yaşın küçük ama yüklerin büyük oluyor. Çocukken yaşanması gereken neşenin yerini, erken gelen sorumluluklar alıyor. Sokakta deli gibi koşturamamışsan, düşüp dizlerini kanatamamışsan, bir oyuncağa sarılıp huzurla uyuyamamışsan… o zaman içinde hâlâ büyüyememiş bir çocuk kalıyor. Ve ne kadar geçse de zaman, o eksiklik hep bir yerde insanın boğazına düğümleniyor.
Bazı çocuklar doğuştan şanslıdır kumlar çamurlar bahçeler içerisinde büyürler arkadaşlarıyla bazısı ise şehir ortamında betonlar üzerinde dizleri kanayarak, ya da anne ve babası olmadan asla dışarı çıkamayarak sanal ortamda geçici arkadaşlar bularak.. harika bir çocukluğum oldu bu yüzden çok şanslıyım diyorum.. bütün anne ve babalara buradan sesleniyorum lütfen şehir ortamında iseniz çocuklarınızı asla ihmal etmeyin parklara götürün, sanal arkadaşlıkları ortamına onları itmeyin..
Teşekkür ederim eic için😊
Saygılarımla
Ne yazık ki, geriye dönüp baktığımda ‘doya doya bir çocukluk yaşadım’ diyemiyorum. Hep biraz erken büyümek zorunda kaldım. Oyun oynamaktan çok düşünmeyi, kahkahalardan çok sessizliği öğrendim. Ama yine de içimde bir yerlerde o çocuk hâlâ saklı; salıncağa binmek isteyen, çimenlere uzanıp gökyüzünü izleyen bir tarafım hep var. Belki doyasıya yaşamadım ama hâlâ içimde büyütmeye çalışıyorum o çocuğu.
Yaşadım evet 😀
Evin en küçüğü olmanın getirdiği ayrıcalığı bol bol yaşadım. Sorumluluk aldığım için değil de merak ettiğim için deneyimledim çoğu şeyi.
Mesela inek sağmak 🤣
Küçük ellerim yorulurdu, hayvan sıkılırdı, inatla o işi yapıp bitirmek isterdim ahaha
Bu soru, insanın geçmişe dönüp bakınca hissettiği güzel ya da buruk anılarla harmanlanıyor. 😊 Çocukluk dediğin zaten biraz eksik, biraz tamam bir şey değil midir? Eksikler olsa bile o zamanların naifliği, küçük mutlulukları öyle tatlı geliyor ki yıllar sonra anımsayınca insanın yüzünde bir gülümseme belirir. 💫
Ben hep şuna inanırım: Çocukluk, yaşarken değil genelde büyüyünce anlam kazanır. Yaşadığın kırgınlıklar seni daha güçlü yapar, mutlu anılar ise ruhunu ısıtır. O yüzden, içindeki çocuğu asla kaybetme! 🌿💕
Cevap
23Cevap
demiyorum.
Diyebilirim.. Şanslı bir çocuktum.. Doya doya sokaklarda oynayarak ailemle zaman geçirerek eğlenerek ve mutlu olarak bir çocukluk geçirdim.. :))
Diyebiliyorum bütün sokak oyunlarını oynadım aile ile vakit eğlenceler gezmeler gibi gibi güzel bir donemdi
@Ilerdearse nerdesin sen
@нєʀвσкσʟσɢ cok girmiyorum artik
@нєʀвσкσʟσɢ yok sorma ozleden konuşmak istemiyorum gerek yok
Önemli bir şey ama sen bilirsin
@нєʀвσкσʟσɢ muhakkak ama kalsin
Ciddiyim sen benden bu kadar kaçma sebebini de çözemedim ama ayıp ettin o kadar hattımız vardır diye düşündüm teşekkür ederim
Hala Kinder yumurtası içimizde uhde, hala Mc Donalds hamburgeri içimizde uhde. Çocukluk yaşamadık Nerimancım
Bir 90'lar çocuğu olarak bence en güzel, keyifli, gerçek, masum ve doğal çocukluk yaşamışım..
Ne günlerdi ya tüm mahalle isyan ederdi yeter artık diye 😂
İçimde kalan burukluklar var kısmen diyebiliyorum
valla 10 numaraydı şimdikilerin yaşadıklarını düşünmüyorum
Nerdeyse gelecek ömrümün sonu, gönlümce tek bir gün yaşayamadım...
Çocukluğumdan bugünüme gelip giden bir salıncak var hala ve boş
Çok kötü çocukluk yaşadım ve bu yüzden şu an mutlu çocukları görünce çok kıskanıyorum ve sinirleniyorum
Diyemiyorum çünkü yaşamadım
Diyorum eğlenceli zamanlardı benim için
Hayır diyemiyorum ama bunada şükür diyorum.
Evet bunu diyebiliyorum
Evet gecirdim, biraz yaramaz bir çocuktum ama😀
Çok şükür yaşadım
Çocuksu kalma bu hayatta kırılırsın
Kesinlikle diyorum
Evet, çocukluğum şugardı
Doya doya yaşadım mı bilmem ama o günleri özledim
Gençlik çocukluk yaşamadım
Evet diyebilirim
Yaşadım
hem evet hemde hayir
Diyemiyorum