Güven yoksa aşka da yokum ben, ki böyle bir durumda o aşk falanda değildir. Hevestir, hoşlantıdır, takıntıdır ama aşk değildir. Benim için aşktan ya da diğer duygulardan daha önde güven... Normalde güvenmediğim biriyle arkadaşlık dahi kuramazken hayatıma aldığım insanda, ilk dikkat ettiğim şeylerin başında geliyor...
Güvenin olmadığı yerde kaos ve mutsuzluk olur. Kimse fiziksel ve duygusal olarak güvenmediği birini hayatına almak istemez. Güven, birine herhangi bir kaygı, kuşku ve tereddüt duymadan bağlanmak ve inanmaktır, kendini ona teslim edebilmektir. Güvendiğiniz kişiye kendinizi tüm açıklığıyla sunar, duygularınızı düşüncelerinizi paylaşırsınız. çünkü güvenin olduğu yerde dürüstlük yakınlık destek ve en önemlisi taahhüt vardır. Diğer bir ifadeyle size karşı dürüst, yakın ve destekleyici olduğuna inandığınız kişiye güvenirsiniz. Bu inancı oluşturan şey, o kişinin tavır, davranış ve kişiliğiyle verdiği taahhüttür ve o kişiye güvenmek sizin yaptığınız bir seçimdir. Bir ilişkide ‘Sana güveniyorum’ diyebilmek ‘Seni seviyorum’ demekten çok daha zordur.
güvensiz aşk olmaz aşkı bırak bir halt olmaz, ama güven öyle beleşe verilen bir şey değil insanların da artık bunu anlamaya başlaması lazım diyolar sen bana güvenmiyor musun? e ya sana ya da bir başkasına güvenmiyorum ki bu durumdayız değil mi? güvensizliğimi yargılayana kadar niye güvenmediğimi bi düşünmye başlasak onu çözsek daha mantıklı olmaz mı? güven kazanılan bir şeydir kimse kimseye beleşten güvenmemeli.
Güvenin olmadığı yerde arkadaşlık bile yürümüyor. Aşk hiç yürümez. İnsan güvenemediği birine kalbini emanet edemez. Ama güven oldu mu tamamdır her şey.
Yasayamam guven yoksa askta yoktur. Surekli acaba ne yapiyor, kiminle konusuyor, nerede geziyor, neden bana yazmadi artik beni sevmiyor mu, beni aslinda istemiyor mu, ilgisi mi azaldi, bana deger vermiyor mu, neden bulusamiyoruz hep isi var falan gibi sorular kafamdayken ask mask kalmaz. Soru isareti olmayacak iliskide, yormayacak seni. Icin rahat edecek ki iliklerine kadar hissedebilesin o aski. 🌸
Yok hayır güven şart, güven çok önemli yatakta ticarette dostlukta her türlü konuda herşeyin başı güven mesela bir hastalığımız için doktor seçiminde dahi güven önemli hayatın her alanında kaldı ki aşkta olmasın yani birine güvenmiyorsam ama aşıksam ki bunun için kör kütük aşık olmam gerek körü körüne yangına doğru yürümem gerek o derece
Birisini sevebilirsin, ona aşıkta olabilirsin. Bunun için güven gerekmez. İlişkiyi devam ettirmek için güven en önemli şeydir. İlişkinin yapı taşıdır. Ne kadar seversen sev güvenemediğin sürece o ilişkide hep bir sorun , kavga ve tartışma olur. Bunların temel nedenide güvensizlikten doğar. Ben şu an sevgilimi seviyorum ama bana bir türlü o güveni sağlayamadığı için ayrıldım.
Ben yaşamam, kimsenin de yaşayabileceğini sanmıyorum. Güven kaybolduktan sonra paranoya başlar, hayatı iki tarafa da zehir edersiniz. Gerek yok, hiç devam etmeye kalkmayın. Karşı taraftan beklentisi olanları tenzi ediyorum onlar sonuna kadar gidebilir.
Güven duymuyorsam yanında huzurlu olamam. Yanında huzur bulamadığım birine de sevgi besleyemem
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynı durumdayım ve hiç iyi devam etmiyor. Hem o yoruluyor hem sen kendi kendini yiyip stres oluyorsun, gerçekten kötü bi şey asla tavsiye etmem. Güveniniz bi kere kırılmışsa veya güven hiç sağlayamamışsanız denemenize rağmen, bence bu yoldan dönün kendinizi yıpratmayın.
Yaşarım yaşamasına da pek sallamam o ilişkiyi😅 karşı taraf seviyor ölüyor sanır beni, hiç çaktırmam mesela geçici olduğunu sjsjd bi yerde baktım ki sıkıyor bitiririm gider. Güvenmediğim biriyle gerçek ilişki pek yaşamam
Güven olmayan bir yerde bende olamam hali ile... Uzaklaşıyor kalbim ufak ufak. Güven, sevgi üzerine temel atılan bir ilişkide, güvenin olmadığı bir yerde o ilişki de ayakta durmaz zaten. Yalnız aşka dönüşür çok çok.
Gerek sosyal ilişkiler, gerek iş ilişkileri, gerek gönül ilişkileri mutlaka güven ve saygı zemini üzerine kurulur. Bu iki kavramdan birinin veya ikisinin olmadığı yerde bir ilişkiden bahsedilemez.
Normalde kimseye güvenmem herkesten her şey beklerim. Ancak hoşlandığım kişiye inanmayı ve güvenmeyi seçerim. Güvenmediğim biriyle aşk yaşayamam sanırsam.