Hayırr saçmalama tabiki bozmaz, sen adama gidicen nasılsın napıyosun diceksin havadan sudan konuşacaksınız. Bu neden oruç bozsun , bir kere mantıklı değil. Cinsellik için içine girerse işte o zaman doğru olmaz.
Ben değil kuranda net emir var, sevgili yapmak ve flört kuranı kerime göre iyi bir şey değil yani günah. Islamı kafanıza göre değiştirerek uyguluyorsunuz, taptığın kutsal kitabı aç oku zahmet olucak ama.
Evlenmeyi dunsuyoruz. Tanımadan olmaz ama hiç takılmıyor uz. beni sokakta kilelere karşılaşırma el ele erkele kızla. Sadece tanımaya çalışıyorum fakat sorunlar var uzak , kültürel, neyse...
Ama kuranda sayilmaz oruç karşı cinsel konuşunca yazmıyor kafam karışık... bahane bulup konuşmayalım desemi😂 Allah'ım ya. Aslında sevgili flört demek benim tarzım bu değil.
Soran bak tekrar diyorum bunu ben kafamdan atıp sallamıyorum inandığın dinin kutsal kitabında yazan şeyler bunlar, ben sadece iyilik yapıp seni bilgilendirmek istedim bu konuda.
@seriadım16 abi boş ver şunu. Bu zaten bir şey bilmiyor 100% sence başka cinsel konuşmak yasakmi.. düşün bakalda para veriyon? Kafam giti 🤣bence okadar değildir
@seriadım16 tamamda islamı kafalarına göre modifiye edip ona göre uyguluyorlar adama kuranda yazan şeyi söylüyorum inkar ediyor yani kurana şirk koşuyor. Bana göre saçma yani bu.
Tamam hacı abi doğru diyorsun öyle insanlar var ben de görüyorum fakat sevgili yapan birinin oruç tutması saçma diye bir şey yok yani. Günahı onun zaten, belki de oruçla beraber günahları affolunacak ve doğru yola girecek.
Benim sevgilim var ben zaten günahkarım oruç tutup napacağım mı dese daha mantıklı, Allahım hatalarımız illaki oluyor tuttuğumuz orucu kabul et dese mi daha mantıklı.
Ben Seni anlıyorum keşke sevgilisi olmasa günah işlemese ama günah işliyor diye de oruç tutma diyemeyiz yani, bunu dersen iyilik yapacağım derken kötülük yapmış olursun.
@seriadım16 oruç tutma diye yazdığım bir yazı göremedim, müslüman bile değilim sadece kuranı okumuş biri olarak iyilik yapıp bilgilendirmek istedim o kadar. Bana saçma geliyor böyle şeyler yani.
Abicim ters piskolijinle uğraşamam ve okumamış sin net içindekileri bilsen :) OLURUSUN müslüman. Ve iyilik yapmak mı allah allah.. sen bence kendine yap ilkönce 🥺😣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Cinsellik konuşması yapılıyorsa bozar; normal konuşmak neden bozsun
Seks yoki konu..
O zaman bozmaz
Emin değilim ama :/ tüm ay tut sonra geçerli olmasın.. bilmiyorum konusmasam mı
Bence bana yazma deyim. Gıcık oldum zaten
Hayırr saçmalama tabiki bozmaz, sen adama gidicen nasılsın napıyosun diceksin havadan sudan konuşacaksınız. Bu neden oruç bozsun , bir kere mantıklı değil. Cinsellik için içine girerse işte o zaman doğru olmaz.
işin içine*
Hm 🤔 Ben mesaj. komusma telefonundan bahsediyorum ama herkes ayrı fikirde bende emin olmadım bir şey den uzak durayım bence
Sevgili yapan birinin oruç tutması baştan saçma zaten.
Senin derdin ne
Size ne.
Öpüyorum ya onu yatmadım ya
Tek siz kusursuz sunuz
Ben değil kuranda net emir var, sevgili yapmak ve flört kuranı kerime göre iyi bir şey değil yani günah.
Islamı kafanıza göre değiştirerek uyguluyorsunuz, taptığın kutsal kitabı aç oku zahmet olucak ama.
Ben değilim bak ben demiyorum günah diye Kuran diyor.
Ben zaten müslüman değilim iyilik yapıp söyleyeyim dedim ama iyilik yapılmayacakmış onu anladım.
Evlenmeyi dunsuyoruz. Tanımadan olmaz ama hiç takılmıyor uz. beni sokakta kilelere karşılaşırma el ele erkele kızla. Sadece tanımaya çalışıyorum fakat sorunlar var uzak , kültürel, neyse...
Ama kuranda sayilmaz oruç karşı cinsel konuşunca yazmıyor kafam karışık... bahane bulup konuşmayalım desemi😂 Allah'ım ya. Aslında sevgili flört demek benim tarzım bu değil.
Bana atıfta bulunma yani ben demiyorum dediklerimi, Kurana göre görücü usulü evlilik öngörülüyor.
Sevgilik ve flört haram.
Kardeş Kuran-ı Kerimde sevgilisi olanın orucu kabul olmaz diye bir ayet mi var?
Öyle bir şey yok görücü usulü kardeşim aşk bile var evliliği bioemden açma konuyu
Yani ahlak bekçisimisin falan deme bana sadece iyilik yapıp bilgilendirmek istedim seni, bilmeden günah işliyorsun çünkü.
Aşk evliliği var. Merak etme :) sadece helal tutman önemli ebeninle konuşmak falan filem toplumda öyle ver take al külah değil
@seriadım16 sevgili olmak kuranı kerime göre iyi bir şey değil.
Istediğin hocaya sor veya taptığın kitabı aç oku.
Aşk başka ve "Lust" bugünkü sevgililer sevmiyor.. Lust bu
Siz gerçek aşkı bilmiyorsunuz ki. Ah o eski günler
Birini elemek ask mı saniyon sonra yatmak ve bırakmak tabi haram
Soran dediğim gibi bunu ben demiyorum Kuranın biryerlerinde yazıyor, bana atıfta bulunma yani.
Ben sadece iyilik yapıp seni bilgilendirmek istedim.
Sevgiliyi tartışımıyorum o zaten yanlış, oruç ne alaka sen aç oku yazmak için yazma biliyorsan yaz
@seriadım16 sevgili yapıp günah işliyor yani islamı tam uygulamıyor birde oruçla ilgili soru sormuş.
Yani zaten bir günah işliyor oruç tutmasa da olur mu diyorsun
🙄 Allah ıslah etsin. Sen pırlanta
@seriadım16 zina sigara alkol fitne.. ohooo 🙄evleniceğimede laf sok
Agent kid.. içim bu Pardon
Soran bak tekrar diyorum bunu ben kafamdan atıp sallamıyorum inandığın dinin kutsal kitabında yazan şeyler bunlar, ben sadece iyilik yapıp seni bilgilendirmek istedim bu konuda.
Ayyy allah razı olsun hahaha
@seriadım16 Islamı ya tam uygulayacak ya da hiç uygulamayacak, saçma yani kafalarına göre islamı modifiye edip ona göre hareket ediyorlar.
Benle evlenme niyeti olan erkete kötü bir şey oldu sevgili flört benmi buldum onu ya sadece komsumak orucu bozar mı sorduuuuummm
Normal konuşmak insan gibi ya cinsellik yoook
Soran bak yine bana atıfta bulunuyorsun, tekrar diyorum 5. Diyişim bunu ben kafamdan sallayıp söylemiyorum inandığın dinin kutsal kitabında yazıyor.
@seriadım16 abi boş ver şunu. Bu zaten bir şey bilmiyor 100% sence başka cinsel konuşmak yasakmi.. düşün bakalda para veriyon? Kafam giti 🤣bence okadar değildir
Başka*cinsleeee*
Cami hocasına veya bi din adamına git sor soran dediklerimin harici bir şey söylerse ben buradayım.
İslamı tam uygulayabilen var mı, Allah diyor ki siz günah işlemeseydiniz sizi helak eder yerine günah işleyip tövbe eden kullar getirirdim diyor.
@seriadım16 zaten bu dünyada günahsız kul yok aynen... ya bende bırakayımı yani Allah için oldu canım
Agent kid 😂 peki
@seriadım16 tamamda islamı kafalarına göre modifiye edip ona göre uyguluyorlar adama kuranda yazan şeyi söylüyorum inkar ediyor yani kurana şirk koşuyor.
Bana göre saçma yani bu.
Tamam hacı abi doğru diyorsun öyle insanlar var ben de görüyorum fakat sevgili yapan birinin oruç tutması saçma diye bir şey yok yani. Günahı onun zaten, belki de oruçla beraber günahları affolunacak ve doğru yola girecek.
@seriadım16 ben namus bekçisi değilim sadece soranı bilgilendirmek istedim bu konuda o kadar, iyilik yapmak istedim yani.
Benim sevgilim var ben zaten günahkarım oruç tutup napacağım mı dese daha mantıklı, Allahım hatalarımız illaki oluyor tuttuğumuz orucu kabul et dese mi daha mantıklı.
Ben Seni anlıyorum keşke sevgilisi olmasa günah işlemese ama günah işliyor diye de oruç tutma diyemeyiz yani, bunu dersen iyilik yapacağım derken kötülük yapmış olursun.
@seriadım16 oruç tutma diye yazdığım bir yazı göremedim, müslüman bile değilim sadece kuranı okumuş biri olarak iyilik yapıp bilgilendirmek istedim o kadar.
Bana saçma geliyor böyle şeyler yani.
Saçma demişsin ama ben hafifletip yazmışım.
A çok yazmayınız hadi iyi günler. :) Bence yeter
Ölünce öğreniriz doğruları mezarda
Soran yazmamızı istemiyorsan 3 noktaya basar sorumu silersin, o kadar.
Ayrıl kız sen de 🤣
Bula bula benimi günah keçisi yaptınız evlenicem diyordum. sogutunz beni agliyicak şimdi
Akşama kadar konuşurum bak xD
Dünyada kimler vardı ben kötü oldum yarabim ya yargılamayı Allah'a biraksqniz bı ve kendinize baksaniz
Kid akşama konuşa nolursun kutu dolduuu
Ben zaten müslüman değilim kuranı okumuş biri olarak iyilik yapıp bilgilendirmek istedim ama iyilik yapılmayacakmış onu öğrendim.
Abicim ters piskolijinle uğraşamam ve okumamış sin net içindekileri bilsen :) OLURUSUN müslüman. Ve iyilik yapmak mı allah allah.. sen bence kendine yap ilkönce 🥺😣
Kuranı net bir şekilde okuyan bir kişi müslüman olmayı kabul etmez zaten.
Okumadığın belli, sana tavsiyem açıp oku zahmet olucak ama.
Ben okdum baya sonuna kadar değil menünün sana zahmet olacak cennet valla
Daha sona gelmedim
Memnunum ama
Eminim okumuşsundur tamam, belli baya okuduğun.
Bide utanmadan yalan söylüyor karşıma geçmiş.
Beni rasiz etme kafir
Yalan degil sen. kendine bak
Halad konusyonmu hem sen nerden bilicen beni yeter konusma
Me saniyirsun kendini sen?
Sen ensin Kim? Kadi yargilamayi Allah birak nos nos konusma
Bos bos* kendini birsey sanma iki satir yanlis okudun diye
Senel ugrasamam az bilginle
Arrivederci
Birine sen kafirsin diyen biri kuranı kerime göre kâfir olur, imam hatip mezunu cahil.
Taptığın kutsal kitabı aç oku üşenme.
Normal konulmaksa olmaz bişi olmaz ya bnce 🤔
Hayır cinsel olmadığı sürece sorun yok
Emin misiniz.. ben gene hiç yazmasam da olur
Eminim hiç yazmamak nedir ya
Hiç yazmayım 1 ay özlesin hiç ziyarete gelemdi ben nasıl ciddi evlilik düşüneyim hep iş hep iş
Hem emin olmadığım konudan uzak durayım
O zaman bı daha bulamazsın zaten 😀
Banane sevmiyorum. Allah daha önemli onun sorunu gelseydi gelecekle ilgili konusu ağına
Niyetiniz evlenmek uzerine mi
Öyledi. şu an itibaren ben soğdum
Niye
Bozar
Neden. Emin değilim açık lamasi yokmu
Hande Doğandemir :)
bozmaz
bilmiyorum