- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet var fazlasıyla uzun uzun anlatmaya gerek yok doğuda teğmen rütbesi normal bi er gibi düşün orada ciddiyet çok yüksek öyle rahat rahat hareket edilecek ortamlar yok tugay ve tümen dışında
Şimdi şunu diyim batıya atanacak diyorsun o resmiyete batıya atanabilir ama görevlendirme olarak sürekli doğuya çekecekler kara hava denizci mi bilmiyorum karacıysa sınırda Irak Suriye gidecek boyna daha sonra batıda görev süresi dolduğunda tekrar doğuya alacaklar018 Yorumla- +1 yıl
Karacı bu arada. Kendim durduk yere endiseleniyorum niye yazmıyor etmıyor diye, işin askeri ve ciddi boyutunu düşünücnce, sizin de anlattıgınız gibi, elim kolum baglı kalıyorum. Batıya gelince kaç yıl kalır, sonra doguya atanması mı olur yoksa kısa süreli görevlik mi gider?
Çok teşekkür ederim bu arada sorularım var aklımda oldukça :) - +1 yıl
O iş hiç belli olmaz inan askeriyenin bütün düzeni düzensizlik belirler branşı da önemli batıya gelince belki hiç çağırmazlar doğuya bi bakmışsın ummadık yerde doğuya çekmişler
Batıda genelde miadını doldurmuş yüksek rütbeler ve yeni subay olanlar yani asteğmen gibiler devamında onlarda doğuya bizim ülkemizde doğuda savaşılıyor bu sebeple tecrübeli eli silah tutan asker ne kadar batıda olursa olsun göbeği doğuya bağlı
Benim bölük komutanım vardı teğmen üs bölgesindeydik biz Şırnak ta ilk görev yeriydi evlenecekti virüs yüzünden izin alamamıştı biz terhis olduk oda izinler açılınca evlendi batıya gidecekti biraz daha ksjfjsjx şu an Irak ta ben geleli 2 yıl oldu 😄 şans yani tuttuğunu çekiyorlar doğuya - +1 yıl
Nolur bizim şansımız dogudan yana olmasın:) cok tesekkur ederim bilgilerin için, gerçekten ihtiyacım var. Birebir iletişim kuramadıgım için onunla, tam bilgi de alamıyorum habersiz kalıyorum.. içim su an daha da rahat bu anlamda.
Peki bu doğudaki teğmenlik adına, belli çalışma saatleri var mıdır? Haftasonları nasıldır? Er gibi düşünmemi söylediginizde, bu anlamda da rahatlık yok sanırım? Belli saatleri olmadan gece gündüz ya da haftaiçi haftasonu demeden görevde olabiliyor galiba anladığım kadarıyla. Bana cok dediği oluyor, bi gunaydın diyip bitiriyoruz nerdeyse. Cevap gelmıyor arada yazsam da, naptıgnı nettigini bilemiyorum. Yazarsa da yogunluhun cok oldugunu soyluyor zaten - +1 yıl
1. Dereceden bölgeler var mesela Şırnak Hakkari gibi oralarda hafta sonu diye tabir yok tümende varsa vardır bizde mesela haftanın 1 günü sivil oluyorduk komutanlar komple dahil oda askeri kıyafetlerin yıkandığı gün onun haricinde yine görevine devam ediyorduk
Nöbet tutuyor mu bilmiyorum nöbetçi olma durumları oluyor gece ve gündüz kavramı var evet ve doğuda olduğu için uyurkende uyanık olmak zorunda
Er gibi dediğim şöyle şimdi sen teğmensin 1 tane yıldızın var yenisin orada profesyonel askerler var kıdemli hepsi sen onların yanında asker gibi kalıyorsun çok değişik bi ortam hatta şöyle söylim sen günlük yaşantında plan kuruyorsun işte bugün avm ye giderim yarın kuaföre orada öyle bişi yok sivil hayattaki 1 haftalık olanı orada 1 günde bitiriyorsun hiç boş duramıyorsun - +1 yıl
O zaman benım ondan rahat rahat mesaj atmasını beklemem (ki hiç arayamıyor bile bu ayrı 2 haftadır sesini duyamadım :( ) baya bi ihtimali düşük olan bişey.. hani anlattıgınız gibi durum varsa gerçekten ben beklentiye giriyorum sanırım. Şöyle bi durım da var, arada baktıgımda cevrimiçi oldugunu görüyorum giriyor cıkıyor ya da instadan görüyorum. Ama bana dönüşü olmuyor o sırada, ordaki ortamı çözmeye çalıştıgım için soruyorum, hani tele bakıp bakıp kapatıvericek cevap veremicek kadar sıkı mı:/
Bir de tecrübenizden dolayı sormak isterim, oradaki psikolojiniz nasıldı? Genel olarak nasıl olur? Stresiniz, rahatlıgınız, düşünceleriniz, gerginliğiniz siniriniz boşluğunuz.. vb gibi. Sirecin zorluklarından da bahsedebilir misiniz:) .
Bunları öğrenebilecek bir konumum oldugu için sayenizde şu an inanın mutluyum, içim bu sorularla kaynıyor bilmedğim için. Acba bişey mi oldu, gerek iş gerek ilişki konusunda diye. Huzursuzluk sebebi. - +1 yıl
O komutan biri telefon konusunda kimse neden elinde telefon var diyemez ama ortam akışına göre anlık bakıp çıkıyordur sonuçta daha üst rütbeli biri yanında telefonla duramazsın
Piskoloji şöyle asker için iyi değil rütbeli birileri için sıkı sorumluluk gerektiren ve kafası çok dolu oluyor bi olumsuzlukla aniden çöküyor insan yorucu hareketli hele elinin altında asker varsa allahım o daha kötü 😄 duyu organlarını 4 lü kullanması gerekiyor öyle bi ortam oluyor
Bazıları var çok şanslı sabah akşam elinde telefon oyun oynuyorlar valla hiç sorumlulukları olmuyor takılıyorlar öyle yeni görev gelene kadar
Yani onun bulunduğu konum ortam önemli anlık bakıp çıkıyor çok konuşamıyorsanız yükümlülüğü sorumluluğu çok olan bi yerdedir sen biraz rahat ol olabildiğince boşlukları da değerlendirmeye bak arada görüntülü ararsın tek odalı bi yerdeyse başka yapacağın şey yok - +1 yıl
Bu kadar net ve açık güzel sekılde anlatılabilir bir kez daha mutlu oldum🤭
Ben de kendimi ona göre daha cok uyumlmalıyım demektir. Dediğim gibi sıkmak bogmak hçbir zaman istemem yapmadım yapmam da, ama bu bilfilere ihtiyacım vardı.
Pskoloji olarak, su anda vu ilşki durumunu da göze alırsak, buradan benden gelecek olan olumsuz bir haber ya da mesaj da yıkar sanırım onu öyle midir? Pskoloji seviyesi icin soruyorum bunu da, o derece mi diye.
Laf arasında demişti zaten ordu yönetiyorum diye temsili olarak, aklıma o geldi elinin altında asker varsa eyvah diyince😀 o tel rahatlıgını da anlamış oldum.
Peki bir şey daha sormak isterim bilginiz varsa, martta tercihler yapılacak ve Haziran gibi de atamalar olacak demişti sanırım. Bu tarihler ve atamalara dair, atama önceliklerine dair bilginiz var mıdır nasıldır nasıl işler 🙏🏻
- +1 yıl
Atama işlerine hiç ilgim olmadı ne desem yalan olur 😄 gözünü açıyorsun buradasın bi kapatıp açıyorsun hop başka yerdesin
Şöyle şimdi orası bambaşka bi yer sinirlenir ve sürekli sert olmak zorunda konuşurken tersine gelirsin yıkıcı cevap alırsın orası insanın duygusunu yok ediyor aynı şekilde sende ona olumsuz davranış sergileme duygusunu anlamazsın istemediği şeyi yaparsın elini tersiyle bi anda iter umrunda olmazsın ama başına bişi gelir hasta olursun vs o gibi durumlarda olabildiğince üstüne düşmeye çalışır bu 2 seçenek var yani 😄 tatlı tatlı geçin o yazmıyorsa bile sen yaz çevrimiçi oluşu cevap veremese bile okuduğunu gösterir - +1 yıl
Anladım, atama işleri için de bekleme evresindeyim o yüzden merak ettim.
Bu iletişim azalmaya baslayınca zaten ilk zamanlarda daha cok yazıyordum (cevap gelmese bile) simdi onu da azaltttım darlamamak için, bir de cevap veremiyorum dusuncesine de girsin istemedim. Tek tük yazıyorum artık okunuyodur ınsallah🤭
Dedigin gibi o andaki durumu da bilmiyorum, duygusu ne hiç bilmiyorum her an ters tepme ihtimali de olabilir bana baglı olmasa da. Temkinli olmak gerek tesekkur ederim tavsiyen için 🙏🏻
Atama işleri hallolursa insallah yanıma gelecek zaten, o evreden sonra bu kadar dert etmeyecegim iletişimi. Uzakta olmak zor geliyor açıkçası nerdeyse sıfır gibi. Ama en önemlisi onun psikolojisi, baskı disiplin sorumluluk altında sonucu cıkıyor. Kendimi de bu anlamda yatıstırmaya calısıyorum ki bu anlattıklarınızdan sonra baya bi rahatladım. Yazmasa aramasa bile sorun etmeyecegim o kadar artık. İzne gelince görüşeceğiz insallah, o zaman biraz daha netleşir diye düşünüyorum. Bu şekilde sevgili ya da eş fark etmez, asker eşi olmak gerçekten büyük sabır ve özveri gerektiriyor sanırım, hak edene🙏🏻 ekstra tavsiyeniz olursa bir erkek gözüyle, benim adıma, öğrenmek isterim çokça. Şöyle davran böyle yapma böyle daha iyi böyle daha kötü gibi gibi. Şunlara dikkat et önem ver, bunlar püf noktası gibi 🙏🏻 - +1 yıl
İzine gelince görüşeceğiniz kesin zaten sizin ilişki ilerlemiş çoğu yerde bi askeri ortamdan dolayı iletişim kopukluluğu var gibi duruyor o yüzden izine geldiğinde güzel vakit geçirip aynı zamanda ona ortamını da sor şakaya gelecek şekilde hani söyle yazıyorum bazen cevap gelmiyor daha meraklandırıyorsun yazmasam içim el vermiyor yazsam bunaltıyorum gibi hissediyorum tarzı cümleler kur o derdini anlatmaya başlar emin ol 😄😄 ortamını öğren yani hem seninde aklında soru işareti kalmaz
- +1 yıl
Dediklerinin hepsine dikkat edeceğim, çok çok tesekkur ederim a dan z ye :) yine aklıma takılan olursa sormak isterim arada bir olursa, senin için de problem olmazsa:)
Hani son olarak, yazmasa da aramasa etmese de içini ferah tut, orada hiçbir şey bildigim gibi değil güzelxe sabret diyosun?🙏🏻
Tutup da ilişkiyi bitirecek hali yoktur herhalde o ortamda o kafada bi de..🤷🏻♀️ bulmuş bi de onu bekleyenini:)) - +1 yıl
Yok yok bitirmez merak etme huyuna git yeter çünkü tersi olursa fişi çeker
- +1 yıl
Selam tanışalım mı marstaki jüpiter
- +1 yıl
Aslm bu yazıyı nasıl buldun ya 😄
- +1 yıl
Nasıl yani anlamadım
- +1 yıl
Sizden etkilendim
- +1 yıl
Ordamısın
- +1 yıl
Burdayım çalışıyorum da nasıl etkilendin ki onu anlamadım
En İyi Cevaplar
Hep evde tek başına bazen geceleri bile tek basina yaşayacağın bir hayat seni bekliyor ve üstüne üstlük askeriyenin verdiği yipranmalar sorunlar size de yansıyacak bu söylediklerimi iyice tartın bu ve bunun gibi meslekler kadınlar için sıkıntı
04 Yorumla- +1 yıl
Bu tek basına olma durumu, sabit bir yer oldugu halde de mi geçerli? Mesela doguya atanmıs olsa, beraber oraya tasınsak da mı bu ayrı kalma süreleri sürekli ya da sık sık oluyor?
Bir de dedigim gibi iletişim sorunu, mesaj yok arama yok binde bir.. genelde böyle midir - +1 yıl
Tam olarak sebebini öğrenebilsem hiç sorun yok , bunu da öğrenemediğğm için bu belirsizlikten kaygılıyım zaten.
Sebebini bilsem rahat edecegim
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlilik durumu olursa oradan oraya atlayacağın için yalnız kalmaya alışacaksın. Ha meslekte ilerledikçe meslek üzerlerine yapışıyor normalde sana karşı sakin olan adam meslek üzerinde yapıştığında sana bile emirli cümlelerle konuşabilir edebilir. Sadece rütbe olarak ooo subay ooo asker de içine girince çok bişey bekleme.
16 Yorumla- +1 yıl
Hımm. Peki siz boyle durum yasadınız mı yoksa bu da bi ihtimal mi? Bırebır yasadıysanız surecınız nasıldı dıecegim 😊
Cevap sahibi+1 yılyaşadım yaşıyorum hala
- +1 yıl
Biraz anmatabilir misiniz bu sürecinizi, iletişiminizi, varsa kopukluğunuzu, sıkıntılarınızı vb.
Cevap sahibi+1 yılçok sabırlı ve güçlü olmanız lazım yoksa sıkıntı olabiliyor bizim iletişim kpuk zaten günde 1 saatten az konuşuyoruz edyoruz takmamaya başladım artık sonuçta hayatı ben değilim öncelik vatan. Evlilik işinde ise tayini hakkariye bile çıksa orayı seveceksiniz. Her 2 -3 yılda bir tayin görüyor karacılar. Bir yere tam alışmışken hop başka yerde oluyor. Çocuk işi olduğunda düzgün okulu bile olamayacak 2 sene batıda oku sonra geç 2 sene doğuya. Sonra benimkinde asabilik başladı etti normalde minnoş sevimli olan adam arada çekilmez hale bürünüyor ama seviyorsun mecbur katlanacaksın edeceksin
- +1 yıl
Cok tesekkur ederim gerçekten, bu durumu yasayan birinin gözünden cok daha etkili oldu 😊 peki aranızdaki bağ nasıl, bu şekilde bazı olumsuzluklar olsa da aranız nasıl
Cevap sahibi+1 yılona göre aramız iyi de bana göre iyi değil sanki. Neden dersen ilgi istiyor konşmak istiyor görmek istiyor ama onun işinden dolayı olamıyor maalesef. Bazen çevrimiçi görüp yazmadığında acaba aldatıyor mu diye düşünmeden edemiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBak öncelikle zaten o ilişki ilerleyen ilerleye düşüneceksiniz buraya tayini al vs bence 3 yıldan sonra ailene sor ilişki olursa yani onlar da olur derse nasipse olur
04 Yorumla- +1 yıl
Ailem açısından sıkıntı yok, destekliyorlar hep yanımdalar sağolsunlar. İlerleye ilerleye düşüneceksiniz dediğin kısmı tam anlayamadım tayin açısından 🙏🏻 az daha açabilir misin :)
- +1 yıl
İnsanlara güven olmaz diyorum çok iyi tanı diyorum seçimler çok önemli diyorum
- +1 yıl
Dikkate alacagım özellikle.. hassas bir nokta ve iyi düşünmek gerek. Tesekkur ederim🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılGülü seviyorsan dikenine katlanacaksın zor bir meslek
01 Yorumla- +1 yıl
Ben katlanırım diye düşünüyorum, seve seve. Ama işte bu iletişimsizlik biraz ürkütüyor, acaba neden yazmıyor etmıyor, bi mesaj bile atamıyor mu diyesim geliyor. Ama şartlar böyle sanırım:/ doğu atanması olursa ben giderim , bunu yapabileceğim tek kişi ailem olur eşim olur zaten 😊
abla selam bende teğmen olucam yakında durumlar nasıl acaba sizin şu an doğu görevleri faln
00 Yorumla
+1 yılGülü seven dikenine katlanacak
01 Yorumla- +1 yıl
Şartları iyice bileyim , içim rahat etsin. Hem seveyim hem katlanayım :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaya yeni tanışmışsiniz acele etme
020 Yorumla- +1 yıl
Geldinde her sey bıraz daha netlik kazanacak, acele etmeyecegım 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılRutbesi ne
Cevap sahibi+1 yılYani gorevi
- +1 yıl
Tegmen
Cevap sahibi+1 yılNasil biri nasil tanistiniz hepside sinirli olmuyor bazilari cok iyi oluyor
- +1 yıl
Yıllar öncesinden tanısmıslıgımız var, gayet olumlu hedefli anlayışlı kibar biri. gecen ay yeniden konusma basladı ve baya ilerledi, yogun bi süreç oldu bizim için. Ciddi konular da konusuldu ileriye yönelik simdi yogunluktan dolayı iletişim sıfırlandı nerdeyse, cok az konusabiliyoruz. Ataması olacak 2 3 ay içinde, buraya gelecek. Daha rahat olacak
Cevap sahibi+1 yılYani dağda sonuçta tehlikede yazamamistir
- +1 yıl
İlk zamanlar bu kadar cok konusup ardından birden bu kopukluk endiselendirdi biraz gerçi, ama onceden de sorup ettigimde hep diyordu yogunum diye. Bu yüxden merak ediyorum hep o derece agır ve yogun ciddi ortam mı var diye.. sanırım şimdi benden yana rahat olunca kendini daha cok veriyor işine 🤷🏻♀️😊
Cevap sahibi+1 yılIlk zamanlar bosmustur gorvlerine gore degisiyor yazip yazamamasi kalben iyi biriyse yani zaten sana yazar musait olunca
- +1 yıl
Kalben iyi 🙏🏻 buna inancım cok. Bu yüzden de rahatım, aslında dayanamıyorum ama sabrediyorum yine de seve seve. İçim huzursuzlanıyor bazen her anlamda , ona da soramadıgım için sizin dediklerinizle daha iyi sekıllenıyor bazı seyler bende😊 tek istegim bir an once gelmesi. O zaman rahatlayacagım
- +1 yıl
Hiç yazamaması da olası bi durum normal bi durum o zaman öyle mi?
Cevap sahibi+1 yılSağ salim dönsunde gerisi bos o askeriyeyi biz bilemeyiz bazen cok bos oluyorlar bazen de su bile. icecek zamanlari olmuyor sartlsri bilemeyiz
- +1 yıl
O zaman ben yine sabrederek usul usul bekleyeyim endise etmeden 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılEvet yuz yzueyken sor uzaktayken sorma simdi o agir sartlarda calisirken sende boyle sorunsorarsan zoruna gider
- +1 yıl
🙏🏻 cok tesekkur ederim. Dedigim gibi sıkmak istemiyorum zaten bir de bu kısımla ugrassın istemiyorum. (Korku şu oluyor, hani yazmayı bıraktı etti ilişki kötüye mi gidiyor bşey mi oldu diye ama buna da kanıt yok, tersine oradaki ortam belli durum belli. Bu yüzden kaygı oluyor acıkcası , bekleyen için..😊) çok sorum var zaten , tutuyorum içimde
Cevap sahibi+1 yılBulunduklari bolgeye gor degisiyor sanırim ya sıkıldim falan baskindan derse sana biensey olcak diye korktum endiselendim de kiyamaz o zaman
- +1 yıl
İnan baskı yapacak kadar yazmıyorum bile, bir iki mesaj hani iyi misin günaydın vb gibi o da.. ötesi yok 😊
Cevap sahibi+1 yılO cevap atmiyorsa sendd cok yazma
- +1 yıl
Aynen su an böyleyim, yazarsa anca yoksa en fazla genel mesaj bi tane.. bu iletişim azalmaya basladıgında daha sık yazıyodum havadan sudan, baya bi azalttım artık
Cevap sahibi+1 yılNaptiniz konusabildiniz mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle evlenmeyecek zamanı geçsin diye konusuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Kanıt?😊
+1 yılSoğur seni bırakır
04 Yorumla- +1 yıl
Neye dayanarak boyle dusunuyosunuz peki 😊
- +1 yıl
Test edelim mi 😊
- +1 yıl
Nasıl
- +1 yıl
Yazdım sana ama sanırım takipleşmediğimiz için bildirim gelmemiş olabilir istersen takip et detaylı konuşalım
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer