Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Kadınınki daha fazlaysa problem olur. Erkeğinki daha fazlaysa problem olmaz. Kadının maaşının daha yüksek olması cinsiyet kavramlarından ötürü eve ekmek getirmek gibi vazifelerle öğretilmiş erkeğin özgüvensiz olduğu için bunu kaldıramamasına yol açar. Kendisinden daha fazla kazanan kadını kaldıramaz. Çünkü ataerkil toplum hep ona daha fazla yük yüklemiştir. Erkeğin kaldıramamasının yanında bende şahsen bir kadın olarak istemem çünkü benden daha az kazanan bir adamı pasif bulurum. Benim için alfa bir karakter olması önemliydi, öyle de birini buldum zaten. Bu zengin koca bulmak değil bazıları yanlış anlamasın. Maaşımın çok üstünde biri olsun zengin olsun değil biraz bile olsa üstte olsun yani. Pasif kalmasın gözümde.
Aslinda bunun cevabi hem evet hem hayır çünkü eşiniz diyelim ki sizden fazla kazanıyor ve fazla kazandığı için böbürlenenen kibirli bir yapisi var zamanla bu sizi rahatsiz edecek ve iliskinize yansiyacaktir veya az kazanan kişi aşagilik kompleksine girerse de sorun iki taraf da bu durumu sorun etmeyen kişilerse sorun da olmaz (evliyken geçerli tabi bu dedigim evlenmeden öncesinde bu duruma karisan bir de aile faktörü var)
Burada asıl sorun aradaki maaş veya maaş farkı değil çiftlerin bu maaş yüzünden birbirine olan tutumu olucaktır.
Çok kazanan taraf gösteriş budalası gibi hareketler sergiliyorsa diğer tarafın kalbini kırar. Yani aslında kazanılan para değil çiftlerin birbirine olan tutumu davranışı daha önemlidir diye düşünüyorum.
Çoğu kişi hayır demiş ama bizim gibi ülkelerde oluyor. Özellikle kadın fazla maaş aldığı zaman evli olduğu erkekte eziklik psikolojisi oluşuyor. Aynı zamanda eğer kadın da eşinden iyi maaş aldığı için böbürlenip eşine sataşıyorsa sonuçlar çok vahim olabiliyor.
Cevap
14Cevap
Hayır diyolara meyveteki Türkiye gibi bir yerde oluyor yani fark ediyor
erkeğe erkekliğini hissetme fırsatı vereceksin yoksa hiçbir konuda verim alamazsın... ondan fazla kazanıyorsan o zaman bunu telafi etmek için braz daha alttan alan itaatkar davranman gerekir
Kişilerle alakalı bir durum bu..
kimisini etkilemez, kimisi de en ufak tartışma da bunu öne sürebilir..
bunu tartışmak için de bahane edebilir.
geçinmeye gönlü olan geçinir zatenn
Önemli olan aileleri için ellerinden geleni yapıp yapmamalarıdır. Örneğin Adamın fırsatı var ve haftada 5 gün çalışırsa 10.000 kazanacakken, 3 gün çalışıp 6.000 kazanırsa ve karısı 5 gün çalışıp kazanmak için didinirse bunda sıkıntı var demektir.
Fakat herkes elinden geleni yapıyorsa, Çiğ insanlar harici olgun karakteri oturmuş insanlarda sorun olmaz.
Arada güven ve saygı yoksa sorun olabilir. Burada kadının ya da erkeğin yüksek maaş alan taraf olması önemli değildir
Kankim üstün olan kadınsa erkeğe üstten bakar. Ama üstün olan erkek olduğu zaman problem olmaz. Herkes mutlu.
Benim için problem değil fakat karşı taraf için olabilir belki. Ücretli öğretmenliğin maaaşları ortada 🥲
valla profil resmin sensen herhalde hiç sorun olmayacaktır... maşallah çok güzel bir kızmışsın
@senveben82 benim çok teşekkür ederim
ama sen fazla kazanırsan sorun eder... iyisi mi az kazan :)
@senveben82 o da var evet 😅
sen fazla kazanırsan da biraz daha alttan alan biraz da yumuşak başlı olman gerekecektir... erkek priskolojisi basittir ama anlamaya niyetli olmak gerekir
@senveben82 evet haklısın
erkeğin erkekliğini hissetmesine biraz izin vereceksin sonrası kolaydır, ama değercek biriyse tabi ki
Olur çünkü en ufak problemde insanin aklına acaba benden daha çok maaş aldığı için mi böyle yapıyor düşüncesi olur.
Hayır olmaz hatta bir arada 7-8 yaş olsa her şey daha da güzel olabilir.
evet hatta kadın erkekten fazla alıyorsa baya sorun olur
kesinlikle oluyor erkeğin kazancı daha fazla olmalı
Benim kadar düşük alırsa zaten geçinemeyiz. Fark olmalı
yetişkin ve kendini bilen bireylerle problem olmaz..
Sonuçta bunu bilerek evleniyorsun. Her şeyi beraber yapıyorsanız her şey ortaksa hiç bir sıkıntı olmaz
Maaşı yüksek olan taraf bunun egosunu yapmıyo sorun olmaz
Aslında olmaması gerek ama maalesef oluyor🤷♀️🤔
Olur ancak bence olmamalı...
Evlilikte eşler arasındaki maaş farkı problem olur
erkek kadının parasını kullanmazsa sorun olmaz.
Evlilikte oyle sey olmamasi lazim
Benden az kazanırsa olur
Hayır olmamalı.
Eşler arasındaki diyalog sağlıklıysa olmaz bence
Olmamalı
Kesinlikle evet..
Hayır kanki💰💵💴💶💷
evet olur
olmaması lazım ama olabiliyor
Seviyosan maddi konular girmemeli
Maalesef oluyır
Olur kadin erkekten fazla kazaniyirsa sikinti olur