şurda bir anlaşalım centilmenlik cüzdan olmak değil, hepsi değil ama bazı kadınlar bu şekilde çok erkek kullanıyor, ayrıca burada adil olmayan bir şey yok ben ne yediysem içtiysem onu öderim o da kendi yediğini içtiğini, çoğu aldatan kadın bilin bakalım neden ayrılmıyor 4 harf dara ile kafiyeli süreniz başladı... para dediyseniz tebrikler doğru cevap verdiniz. ayrıca bu şekilde karşı tarafı da ölçmüş olursun bakalım adil ve kendine yeten para da gözü olmayan beklentiye girmeyen bir kadın mı yoksa şımarık kendini prenses zanneden para göz bir velet mi (kimse üstüne alınmasın alınması gereken alınsın lütfen)
Merhaba, ben genel olarak yorumlamak istiyorum bu soruyu. Erkeklerin bu kadar sorumluluk almasını beklemek yani tabiri caizse sırtına ağır yük yükleyip de karşı tarafın pek bir şey yapmak istememesini ben anlayamıyorum, bana doğru gelmiyor kesinlikle. Erkekler yardım, destek isteyemez mi ya da insanlık hali yani parası çıkışmayınca neden bölüşme teklifi yapamasın ki? Erkek de sizler gibi insan, onun da duyguları var yani erkek diye insanüstü bir varlık olmuyor ki. O yüzden ondan soğuyacak veya onu güçsüz göreceğiniz bir durum yok, olmamalıdır da. Hesabı bölüşen bir erkekten sevgili olunur kısacası. Herhangi bir sakınca yok bence. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kimse boş konuşmasın. Türk kadını kimsenin onun hesabını ödemesine muhtaç değildir. O an yanında para olan öder karşı taraf isterse zaten şunları ben ödeyeceğim diye belirtir. Türk kültüründe kadın erkek ayrılmaz. Hatta kız çocuğa da erkek çocuğa da oğul denir. Böyle bir kültürde kadın şöyledir erkek böyledir diye kimse masal anlatmasın. Biz kadınların savaşçı olduğu bir geçmişe sahibiz.
Erkeğin böyle bişey sorması bruh moment hacı :))) He kadının da hiç kıpırdanmaması da olmaz. O da arada demeli ben vereyim vs gibi. Ama ilk buluşmada bölüşelim mi diyorsa ikinci buluşma olmayacak demektir :D
Bu ne ya? Yemeği bölüşelim mi gibi olmuş. Ben öderim ya, sen eline cebine atma derim. Yürüyen banka değilsin sonuçta, benim ya yürüyen banka. Ya ne tarafa baksan mantıksız hareket. Bunu söyleyen kişi de saçmalar yani, kimse demesin böyle bir şey ya. Bana dense vallahi krizlere girerim, bir daha da çok görüşürüm o kişi ile.
Kimsenin parasında pulunda gözüm yok lakin daha ilk buluşmada böyle cimri bir hareket o buluşmayı son buluşma yapar büyük ihtimalle. Elbette o hesabı komple ödeyedebilirim bu sorun değil benim için ama daha ilk buluşma bu, erkeğin bir karizması olması gerek.
Şimdi burada şöyle düşünmek lazım belki ilk buluşma teklifini kadın yapıyordur. Erkek misafir tarafı dersek 😅 hesap sadece kadına yük olmasın diye hesabı bölüşelim diyebilir. Ama ilk buluşma teklifini erkek yapıp üzerine bunu derse herhalde alttan şu mesajı vermek ister "çok masraf çıkarma" 😅😅 Ben kendime göre cevap verecek olursam ilk buluşma veya diğer buluşmalardaki hesapları ödeyen biriydim. Bu yüzden kadına hesap ödetmek bana garip gelirdi. Ama neticede hayat müşterek ve bir tarafın her zaman parası olmayabilir. Ortak ödemekte doğaldır.
Olmam. Beni çağırdıysa -ki ben ilk buluşmaya çağıracak biri değilim- bir zahmet ödesin yani. Ben mi dedim görüşelim diye. Kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. Çok şükür yediğimi de öderim ama hesabı bölüşelim mi lafı yapan adam net cimridir. Cimri erkeklerden nefret ederim.
Şu cümle daha samimi olur. "Yanımda yeterince para yok, eğer sen de kabul edersen hesabı bölüşelim mi?" şöyle bir cümle kuran adamı kapın, nikahı basın, saklayın. Aklınızda şüphe kalmaz dürüst adam hahah. Elbette erkek ödemek zorunda değil ama ilk buluşmada centilmenlik olarak görürüm ben erkeğin ödemesini. Sonra samimileştikçe eee yavru bugün bana ne ısmarlıyorsun diye takılınabilir.
Hayır gelmez o adamdan. Her şeyin bir oluru üslubu var. Yapılması gereken şey tuvalete gitme bahanesiyle camdan kaçıp hesabı kadına kitlemektir. Böyle erkekleri üzmeyin kızlar
Normalde hesabı paylaşmakta hiçbir sorun görmüyor aksine olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum fakat ilk buluşmada bir zahmet iki tarafta az bi ısrar etsin ben ödeyeyim tartışmalarına girsinler nezaketen.
Bunu Türkiye sınırları içerisinde yaparsa, içimden ne biçim erkek bu derim. Yurt dışında yaparsa ne tatlı adam derim 😄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatımda hiç böyle canım bir teklif almadim. Aman benden uzak olsun. Erkeklerin her zaman ödediģini kendimde de başkalarında da gördüm. Benim vermemi asla istemezler. Ve kadının değerindendir. Teklifini bile hicbir kadin yapmasin. Siradan bir hesap..
Ya ilk buluşmaya genelde erkekler davet eder yemek hesabını erkek öder ama sonrasında hatun kişisi de çay veya kahve için başka yere davet ederse bence daha güzel olur
İki yüzlülük karakter özelliği.. Mesela hatun benden pırlanta istemesin.. Ben o istemeden alırım sevdiğini de bilirim çünkü ağzını ustaca arayan bir manipülatörüm
Hesap olayını sevgili olayına taşıyıp olumsuz bir karara varmak, enteresansınız cidden. Arkadaşlar herkes kendi hesabını ödemeli bunun gururla, pintilikle bilmem neyle alakası yoktur. Kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda değil senin de soru da söylediğin gibi.
Selam eger adamın cebinde yoksa birlikte olunur eger adam cimri ise olunmaz buna sen karar ver kardeşim hiç adam bayana hesap ödetirmez şahsen ben itser ablam olsun ister sevgilim olsun benim yanımda para ödeyemez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Başta ödenir de sonradan sürekli erkeğin ödemesi kabul edilemez bence. Kaniş köpeği gibi sadece yanımızda gezsin diye yoklar