Yalnız kalma korkusunu nasıl yenerim?

Gelecek düşünmediğimiz , 3 yıllık ilişkimi bitirdim.
Sebebi bana arkadaşlarımızın yanında saygısızlık yapmış olmasıydı.
2 hafta oldu konuşmuyoruz ama evlerimiz çok yakın, komşuyuz bazen karşılaşıyoruz.

Öncesinde beraber yaşamayı denedik ama başaramadık. Onun titizlik hastalığı var , genç ve güzel bi kadın olmama rağmen, bakımlı ve temiz, güzel giyinen bi kadın olmama rağmen o fazla titiz olduğu için beni hiç bi zaman temiz bulamadı. Örneğin saçlarımdan tiksiniyordu, yerde saç gördüğü zaman kavga ediyodu, tshirtümü katlamadan koymuş olmam krizlere kavgalara sebep oluyodu vs…
Beraber asla yaşayamayacağımızı anladık ve ayrı yaşamayı seçtik, zaman zaman birbirimizin evinde kalıp vakit geçiriyoruz ama genel olarak herkes kendi evinde yaşıyor.

İlişkiyi bitirdim ama yapayalnız kaldım, tek arkadaşım oydu.

Ailem uzak yerde kalıyor yanıma yılda 1 kez gelebiliyorlar , her hastalandığımda onları çağıramıyorum kötüleştiğim zamanlar o koşar gelirdi yanıma, çorbalar yemekler yapar ilgilenirdi.

Her sorunumda yanımda olurdu, trafik kazası geçirdim koşup karakola geldi , param bitti yardım etti, elektrik kesildi o koştu , evde böcek gördüm o koştu bin tane sorun ve sahne yaşadım ve her zaman yanımdaydı.
Sanki benim herşeyim olmuş , şimdi onsuz nasıl yapıcam ya da onun gibi birini nasıl bulurum , nasıl yalnız kalıcam tek başıma nasıl yaşarım endişesi beni mahvediyor.

Her gün yalnız uyuyorum , ev çok sessiz kimse yok , yemek yemek istemiyorum, giyinmek istemiyorum dışarıya çıkmak istemiyorum +++ resmen çöktüm atlatamıyorum.
Bulunduğum yerde üniversite bittikten sonra bütün arkadaşlarım dağılıp gittiler.
burada yaşadığım yerde yakın arkadaşım kalmadı.
Şimdi kimseyle tanışıp güvenmeye çalışmak istemiyorum yani deneme yanılmaya ayırıcak enerjim yokmuş gibi.

Yalnız yaşıyorum home office çalışıyorum, şimdi spora başladım sosyalleşmeye çalışıyorum ama günler geçmiyo, saatler geçmiyo , saatlerce yatakta bom boş yatıp sürekli bişeyler düşünüyorum sürekli gelecek kaygısı yaşıyorum, yalnızlık korkusu yaşıyorum. Ayrılmam lazım artık, sağlıksız bi ilişki yaşıyorum ama beceremiyorum resmen çöktüm , sürekli üzülüyorum ağlıyorum. Nasıl atlatıcam?
Yalnız kalma korkusunu nasıl yenerim?