Eşim evi terk etti ne yapmalıyım?

Eşim yaklaşık 3 ay kadar evvel babasının evine biraz kalıcam diyerek gitti, sonrasında benim kendisi ile konuşmak için ısrarım sonucunda ağlayarak boşanmak istediğini belirtti. Bende ilk duyduğum da kabul etmedim, zamana bırakalım dedim..
Ailesinin saçma sapan davranışları, annesinin oturacağımız yere müdahalesi, eşim hariç diğer çocuklarına daha elle tutulur destekler vermesi nedeniyle eşime çok söylendiğim oldu.
4 buçuk yıllık evliliğimiz boyunca keyfi olmayan nedenler dolayısıyla 3 defa taşınmak durumunda kaldık, iş konusunda sürekli sorunlarım oldu işsiz kaldığım aylar vs. oldu ama tabi ki eşimi de çocuğumu da kimseye muhtaç etmedim, özellikle son dönem de eşim ile çok sık hakarete varan doz da kavgalarımız oldu, eşim çok sigara ve kahve içen, saatlerce telefonda okey oynayan bu nedenle uykusuz kalan telefonunu yanından ayırmayan bir tavır da ilerledi, aldığım erzaklarında israfına sebep oldu o nedenle en son kendisine ''Sana vereceğim sevgiyi sokak da ki köpeğe veririm.'' dedim kızdım çünkü ne sözüme ne aldıklarıma ne sağlığına dikkat etmiyordu bende hata ettim ağzımdan bu tarz bir söz çıktı.
1 aydır da evliliğimiz hakkında ve dönmesi için hiç bir şey yapmıyorum, defalarca ısrar ettim yalvardım, uzun uzun mesajlar yazdım sosyal medya hesaplarında soyadını kızlık soyadı yaptı, fotoğraflarımızı sildi, beni arkadaşlıktan çıkardı, bir de tiktok hesabı açmış kendisini süslü püslü şekilde laf sokmalı fotoğraflı videolarla da paylaşıyorç
Eşim evi terk etti ne yapmalıyım?