Toksik bir ilişki değişebilir mi?

Merhaba 3 senelik bir ilişkim var son 3 ay toksik bir ilişki haline geldi. Bende onu terk ettim ve gittim. Bana geri dönmek istedi iki üç kez değiştiğini söyledi vs. affettim ama yanına gitmedim uzak mesafeden devam ettim. Ama değişebileceğini düşünmüyorum. Bana hakaretler ediyordu hakaretleri sınırı aşmıştı başka kızlarla kıyaslıyor ve bana karşı küçük düşürücü davranışları vardı. Hakaretlerini unutamıyorum bende yara açtı. Uçak bileti almıştım. Dün kavga ettik ve uçak biletini iptal etmeyi ve yanına gelmemeyi onu komple unutmayı ve psikolojik destek almayı düşünüyorum. şu an kafamdaki soru işareti onu kabul ettim birsürü plan yaptı para ödedi uçak biletimi aldı ve bu yaptığıma karşılık üzüleceğini düşünüyorum. Ona benim için harcadığı tüm parayı havale ile gönderip bu ilişkinin bir geleceği olmadığını söyleyeceğim. Ama korkuyorum karşımdaki kişi öfke problemi olan ve sinirini yönetmeyi bilmeyen birisi yaşadığı evde teknolojik cihazlarım kıyafetlerim eşyalarım var. Nasıl normal bi dille anlatılır her şey. Ya da değişebilme ihtimali var mı? O eve geri dönmek istemiyorum. Çok kötü anılar hatırlıyorum. Kavga ederken boğazımı falan sıkıyordu. Şiddete meyilli birisi ve benide kendine benzetti ne ona ne kendime güveniyorum.
Toksik bir ilişki değişebilir mi?