Toksik ilişki ; kişiye zarar veren, çok fazla yıkıcı etkisi olan, kişinin kendini hiç iyi hissetmediği, buna rağmen de asla vazgeçemediği tabiri caizse kişiyi zehirleyen türden olan ilişkilerdir.
Düzelmiyor ya, dallanıp budaklanıp daha da felaket hale geliyor. Yapılması gereken tek şey kökten yok etmek. Aksi taktirde narsist olan empat olandan beslenip kan emer gibi enerjisini emecek, dolduğunda terk edip enerjisi bittiğinde geri dönecek ve yine beslenecek. Anlatırken bile rahatsız oldum, yaşayanlara Allah sabır versin ve kurtarsın inşallah.
Düzeleceğini sanmam, sadece insanı yorar. Toksik ilişkiyi bitirmek zordur. İlk başlarda her şey mükemmeldir çünkü. Bitirmek zordur ama bitirdikten sonra ayrı kalmaya devam etmek daha zordur. Ayrıldıktan sonra aklına mutlu olduğunuz anlar gelir. Eğlendiğiniz, güldüğünüz, tatlı tatlı atışmalar falan. Sonra bir daha birlikte olursunuz ve yine aynı tartışmalar, kavgalar. Bir kişi pes edene kadar devam eder.
Toksiclik den vazgeçilmediği sürece bence mümkünatı yok. Çünkü olaylar sürekli sar başa olacak.
Bir taraf nereye kadar alttan alabilir ki? Beni sürekli zedeleyen ya da yaralayan birine ne kadar sevsem de katlanmak çünkü ben bu yola mutluluk ve huzur için çıktım. Benim iyi niyetim üzerinden beni yaralıyor olması kabul edilemez.
Manyaklık ya valla bakın bir insan size iyi gelmiyor, zerre iyi hissettirmiyorsa o takıntıdır. Görsel olarak bir bağlılıktır, bir daha onun cici güzelini, yakışıklısını bulamam düşüncesinin esiridir. Ya da ben bu tür şeylerden anlamıyorumdur.
Kadınların hiçbiri düzgün birini sevmez. İlla sorunlu bir tip olmalı. Bu annelik iç güdüsünden de geliyor olabilir. Hani nerede bir sorun bir sıkıntı varsa anneler onu düzeltmek ister ya hani işte kadınların çoğu da bu içgüdüyle ilişkiye yaklaşıyor. Mesela komik şakacı ama aynı zamanda psikolojik sorunu olan biriyle sevgili olmak onlar için sorun değil. O iki güzel huyu için bir kötü huyuna katlanirlar. İlerde düzeltirim birlikte olursak hallederiz derler. Yani hep bir yokuş olan bir ilişkiyi seçerler. Bu egosal da olabilir. Ben bu adamı düzelteceğim bu adam da bana farklı şeyler hissedecek ne de olsa onu değiştirdim onun hayatında bir devrimim ben diye de düşünebilir. Ama sonuç hüsran tabii. O kişi düzelmez ve ilişkileri toksik bir ilişki haline gelir
Olmuyor ise olmuyor fazla zorlamamak gerek. Ne kadar düzeleceğini sansan da, olmaz ve eninde, sonunda biter. İnsan kendisini yorar, her iki tarafa zarar bu ya