Nişanlımın kardeşi eşi ve ben yarın gezmeye gidecektik bir yere ama ben hoşlanmıyorum onlardan ve psikolojik olarakta çok kötüyüm kendimi kötü hissediyorum midem bulanıyor yemek yiyemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı. bende de kaygı ve sosyal anksiyete var. ve bazen bu durum mideme vuruyor. agrıyor bulanıyor istifra ediyorum gibi. yani ruhsal durumun fiziksel olarak kendini göstermeye başlıyor. bu durum da kesinlikle psikiyatrıye gitmelisin. bu durumu kendine çok sorun edip, kendinde buyuk bir problem oldugunu dusunmemelisin. boyle şeyler çocukluktan gelen travmalardan yani genel olarak cevrenden kaynaklı oluyor. hatta bir söz vardır. bize (psikologlara) gerçek hastalar değil onların hasta ettikleri gelir diye. şu an buyuk ıhtımal kendı kendını yıyorsun gitmek istemiyorsun kendini kotu hıssettiğin için ama hem ayıp olacak dıyıp vicdanınıda susturamıyorsun. onemli olan sensın ve senın sağlığın. ama kaçarakta boyle şeyler çözülmez,üstüne gitmen gerekir. bu nokta da bunun cevabını sen vermelisin gitmeli misin gitmemelisin? ama bunu ayıp oldugu için değil. sorunun ustune gidip çözmen için yapmalısın. ama kendini hiç iyi hissetmiyorsan elbette gitme ama en kısa sürede psikiyatrıye gitmeyi de ihmal etme.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Yaşadığın şeyi sadece yaşayan bilebilir. Bu ortama girmek artık sana fiziksel olarak zarar veriyorsa ileride daha da kötü etkileri olabilir. Anladığım kadarıyla nişanlın da bu konuyu anlayamayacak gibi duruyor. Ortamı lehine döndürmeye çalışabilirsin ya da gittiğin ortamda öncesinde bir bulantı ilacı alabilirsin sonrasında yine geriliyorsan odağını başka yöne çevirebilirsin. Herkesin de söylediği gibi altında yatan bir neden var belli ki bu yüzden online terapi alabilirsin uygun fiyatlı terapiler var tavsiye ederim. Umarım en kısa zamanda bu sorunun çözülür
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
35Cevap
- +1 yıl
bişeyi düşününce kaygılanınca şüphe duyunca bende de mide bulantısı oluyor vücudum çok kötü oluyor elden ayaktan düşüyorum şu an ne yapsam kilo alamıyorum çok yemek yiyen de bir insanım ama hep kilo veririm bu durum benim sinirlerimi bozuyor bence sizde benim durumuma düşmeden uzmandan yardım alın
00 Yorumla - +1 yıl
Sevmediğin bir insandan bir şey rica et , ihtiyacın olmayan bir şey. Mesela bı şu bı islakmendil bak bakalım önemsiyor ve ihtiyacına destek oluyor mu. Bu sevemeyecegin insan tiplerini bı nebze hoş görmek için iyi bir yöntemdir. Bakarsın dersen n ki as böyle kötü bı huyu var ama bak bı şu istedim hemen koştu getirdi. Çok sarmaş dolaş anları göze sokan kişiler bazen bize anlamsız ya da kasıtlı gösteriş yapıyor gibi gelir aslında bir grup içinde sosyal anlamda çift olarak kaldıkları için bu halde olurlar. Yani bir çiftin detopluma karışma şekli vardır bu tarz bı kabiliyetleri ve ince düşünceleri yoktur. Beyin diyor ki seni rahatsız eden bu durumdan kaç. O yüzden gitmek istemiyorsun. Bana kalırsa yüzleş ve iyi yönlerini keşfet. İlerde evleneceksin. evlilik sosyal bir bağ ve çok genişleyen genişleyecek çevre demek. İlerde doğumuna çocuğuna bakmaya yardım edecek iyi insanlardır kim bilir
00 Yorumla Evlilik maalesef iki kişilik değil günümüzde eşin için önemli insanlarsa sevmesen bile gitmek en doğrusudur. Sen onlar için gitmiyorsun eşin için gitmelidin birde böyle düşün.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ömür boyu birikte olmayı düşündüğün kişinin aile fertleriyle bir sekilde orta yolu bulman gerekir. İleriki hayatınızda sorunlar yasayacagını düsünüyorum. İstisna durumlar tabiki olabilir
00 YorumlaBence eşine anlat durumu eğer iyi karşılayacak birisi olduğunu düşünüyorsan öyle değilse de bir bahane uydur gitme
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Gitmem başkalarını mutlu etcem diye kendimden ödün veremem bahane bulurum gerekirse kavga çıkarırım gitmem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 803 cevap paylaştı. Olumlu düşün.. ne kadar pozitif olursan onlarda sana pozitif olur
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Gitmeli miyim
- +1 yıl
Kendini kotu hissettigin ortamlara girmek zorunda degilsin ask, ayıp falan olmaz istemiyorsan gitme
00 Yorumla - +1 yıl
Yani eşine anlat bence olanı anlar yani seni neolucakki
00 Yorumla - +1 yıl
Gidip gitmemek sizin en doğal hakkınız siz bilirsiniz
00 Yorumla Her şey karşılıklı ve gitmezsen elbet karşılığını görürsün
01 Yorumlarahat hissetmediği yerde bulunmamalıyız. en kötü bir bahane bul gitme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eninde sonunda evleneceksiniz, o insanlarla mecburen yüz yüze karşılaşacaksınız.
01 Yorumla- +1 yıl
En doğru ve mantıklı cevap 👏
- +1 yıl
nasiil oldun yorumlarini okudum merak ettim gittinmi gezmeye onalrla
10 Yorumla - +1 yıl
Gitme ya ne olacak ki
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Sen olsan gitmez miydin
Bence gitmelisin ve sonuçta senin ailenin bir parçası olacaklar şimdilik idare edersin evlenince araya bir mesafe koyarsın olur biter
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 680 cevap paylaştı. Git, gitme meselesi değil aslında. Evleneceksin ve o insanlar hayatında hep olacaklar. Ya nişanlına bu durumu bir şekilde izah et ya da hep kaç ama nereye kadar..
00 YorumlaTam olarak neden hoşlanmıyorsun bilmiyorum ama eğer ruhsal olarak kötü etkileniyorsan tabi ki gitmemelisin. Ve nişanlına da bu durumu izah etmelisin şimdi böyleyse ileride daha büyük bir sorun olacak senin için.
00 YorumlaGitmemelisin ama sebebini de nişanlına belirt ona ihtiyacın olduğunu psikolojinin iyi olmadığını kendini iyi hissetmediğini söyle sana yardımcı olacaktır
00 YorumlaBunu nişanlı na güzel bir dille söylersen seni anlayışla karşılar ama sen bunu farklı bir şekilde söylemen gerekiyor. Yani beraber gidelim de seninle başbaşa kalmak istiyorum de
00 YorumlaAy çok sikntili ya ben olsam giderdim aynı şekilde nişanlımla ilgilenirdim sürekli onların gözüne gözüne sokardim mutluluğumu içimi rahatlatrdim onlarada lafımı sokar gelirdim
00 Yorumla3 kere gezmeye gideceğin zaman 2 sorun çıkar 1 git onlarla fazla yakında olma bahane olarakta sağlık ile ilgili bir şey uydursan daha iyi çünkü sağlık hafife alınmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Gitmezdim, kendini iyi hissetmiyorsan bu davranıslarınada yansır, ve yanlış anlasılabilir
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏
yemek yemek istemediğini söyle ve eşinle bu sorunu paylaş ya da aranızı soğuk tutun ve mesafeli olun
00 YorumlaBu haldeyken gidip ortama bi negatiflik vereceksen gitmeni tavsiye etmiyorum. Sonuçta beterin beteri vardır.
00 Yorumla- +1 yıl
Senin anladığım kadarıyla özguven problemin var. Bence onu önce aşmalısın
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Nerden anladın
- +1 yıl
Pek hoş olmaz fakat onlara onlardan hoşlanmadığınızı soyler iseniz size anlayışla yaklaşacaktir
00 Yorumla Bul bir bahane neden gşdiyorsun ki madem istemiyorsun
00 YorumlaRahatsızım gelemem de her şeye katılmak zorunda değilsin
00 YorumlaIyi hissetmiyosan guzelce nisanlina anlat o zaten sana Deger veriyosa olayi halleder
00 Yorumla- +1 yıl
Hiç kimse kendinden önemli değil gitme bu durum düzelene kadar..🙂😊
00 Yorumla Kendinden önemli kimse yok bence kötüysen ve sesni gıcık ediyorlarsa gitme bence
00 YorumlaÇalış sev onları yoksa çok kötü olur, kendimden biliyorum
00 YorumlaBu seferlik git ve orada bahane bul tartış bak sonra seni çağırmaz
00 Yorumla- +1 yıl
Evlilik hazırlığı yaptığın birinin ailesini tanımak iyidir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Gitmek istemediğini soyle
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Kendini kötü hissediyorsan gitme
00 Yorumlanişanlına anlatırsın durumu rahat edemiyorum diye
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 549 cevap paylaştı. Gitmek zorunda degilsin.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sokarım böyle insanlara aw, gelemiyorum hastayım de yalan da değil yani mahvolmuşsun kızım
00 Yorumla - +1 yıl
Şimdiden böyleyse sonrasında ne yapacaksınız?
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 819 cevap paylaştı. gitme bence ozaman hastayim de işte
00 Yorumla- +1 yıl
Git bişey olmaz ölmezsin yani
00 Yorumla Gitmezdim
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden
- +1 yıl
Gitme
10 Yorumla - +1 yıl
Kendini nerde rahat hissediyorsan orada dur
00 Yorumla Gitme nisanlina anlat.
00 Yorumla- +1 yıl
Gitmezdim
00 Yorumla - +1 yıl
Hamilemisin rahatsiz ise söyle ertele ama
00 Yorumla - +1 yıl
amcam doğum yaptı gelemem de ayıp olmaz
00 Yorumla kötüyseniz gitmeyeceksiniz zaten gerek yok
00 Yorumla- +1 yıl
saygıdan dolayı da olsa gitmen gerekiyoor.
00 Yorumla Rahatsızlığını dile getir halinin olmadığını söyle
01 Yorumla- +1 yıl
Bir aylık soruyu nasıl buldun ya
- +1 yıl
Eywahhh birde onları bir ömür çekeceksin.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 733 cevap paylaştı. Gitme
00 Yorumla- +1 yıl
Senin kararın ister git ister gitme
00 Yorumla nişanlına ayıp olucak gitmelisin
00 YorumlaBence gitmedim nede olsa kendini kandıramazsın
00 Yorumla- +1 yıl
Hamilelik olabilir mi
00 Yorumla - +1 yıl
Gitmek istemedigini söyle
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle merhaba,
İlk olarak yaşadığınız durum için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Zaman zaman yaşadığımız problemleri biz ne kadar ötelediğimizi düşünsek dahi, onlar “Buradayım buradayım!” diye haykırıp dururlar. Biz buna psikoloji terminolojisinde somatizasyon deriz.
Bazen sözlerimizle ifade etmekte güçlük yaşadığımız ya da farkındalığımızın yeterince olmadığı durumlarda bedenimiz bizim yerimize konuşabilir. Bu uyarıları dikkate almak oldukça kıymetlidir. Karın ağrısı, mide ağrısı veya bulantısı, baş ağrısı gibi semptomları yaşayabiliriz.
Burada en kritik nokta, nişanlınızın kardeşi sizde ne gibi duygular uyandırıyor ya da hangi düşünce sizde bu rahatsız edici duyguyu tetikliyor? Bunların irdelenmesi gerekir.
Neticede, duygu-düşünce-davranış üçlüsü bizim ilişkilerimizi ve yaşantılarımızı doğrudan belirler.
Size buluşmaya gidin ya da gitmeyin diye direktifte bulunmam doğru olmayacaktır. Ancak bedeniniz bu kadar alarmdayken, bu konunun üzerinde eğilerek, mutlaka uzman desteği almanızı önerebilirim.
Merhaba çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız nişanlımın kardeşi ve eşini sevmiyorum yılışık yılışık önümde afedersiniz bir sevşmdkleri kalıyor sanki kıskandırır gibi hareketleri ve ben kıskanıyorum bende nişanlımla beraber olmak istiyorum onlar gibi ve onlar evli olduğu için onları ne güzel evde beraberler istedikleri gibi her yere gidiyorlar bunları gördükçe sinir oluyorum o yüzden onlar bu buluşmayı planlamış ama ben gitmek istemiyorum
Bundan ayrıca psikolojim çok bozuk böyle olduğum zamanla iştahtan kesiliyorum midem bulanıyor insanlardan uzaklaşıyorum şu an kimseyi görmek bile istemiyorum nefret ediyorum her şeyden hayattan yaşama hevesim kalmadı evde kapalı kalmak istiyorum sadece kilo kaybedicem diye çok korkuyorum pskiyatriden randevu alabilirsem gidicem önceden de gitmiştim ben nişanlım ne derse çok takılıyorum her şeyi uzatıyorum çok kaygılıyım kafayı yicem artık ben neden böyleyim bana yardımcı olur musunuz
Bu durumda ben bu buluşmaya gitmeli miyim
Rica ederim🙏🏻Gidip gitmemek sizin inisiyatifnizde…
Yaşadığınız kaygı durumuyla ilgili terapi desteği alabilirsiniz. Dilerseniz benden veya başka bir uzman arkadaşımdan terapi almanızı öneririm Sevgiler🙏🏻