Siz olsanız gider miydiniz?

Benim 10 senelik bir arkadaşım var. Arkadaştan öte kardeş gibi anlaşırdık onunla. Bu 10 senede onunla hiç bir derdimiz onla. Taki o evlilik işine girene dek. Bu sıralar nikahı olcak onun telaşında olduğu için beni bazen ciddiye almıyordu. Nikah telaşı diyip geçtim. Sonra benim bildiğim bir yerde pazar vardı kanka oraya gidelim çeyiz için dedim olur gidelim. Neyse gittik benim ailem sıkı bunu o da biliyor dedim ben belli bir saate kadar kalabilirim haberin olsun. Tamam dedi gezmeye başladık. Bir süre sonra gitme vaktim geldi ama onun bakacakları bitmedi. Kanka şuna da bakalım buna da bakalım derken ben eve gidemedim gitmem gereken saatte. Onu orada tek bıraksam bu sefer kötü olan ben olacaktım. Babamın evde beni beklediğini belirtmeme rağmen hızlı hızlı bakmaya devam etti. Neyse eve geldim bir çuval azar işittim Bunu ona anlattığımda özür dileyip geçti. Ertesi gün bir şey olmamış gibi çeyiz atmaya devam etti. Bende buna sinir oldum ve soğuk davrandım. Bu sebeple mi bilmiyorum ama o da yazmayı kesti. Eskiden her gün laflardık şimdi bir haftadır konuşmuyoruz. Bu hafta nikahı var sizce nasıl davranayım gideyim mi 10 senenin hatrına yoksa gitmeyeyim mi?
Siz olsanız gider miydiniz?