Instagram'dan tanıştığım biriyle kahve içmek için buluştuk, sevgilim çok tepki gösterdi. Sizce ne yapmalıyım?

Pandemide mezun olup başka bir şehirde çalışmaya başladım fazla arkadaşım yok. Yeni arkadaşlar edinmek istiyorum. Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz, elinde olmayan durumlardan dolayı 3 aydır başka bir şehirde kalıyor ve bir süre daha orada olacak. Bu süreçte yeni arkadaşlar edinebileceğimi düşündüm ancak sevgilimin benim çevremdeki insanlarla tanışıp yeni arkadaşlar bulabilirsin teklifine sıcak bakmıyorum dönem dönem parlayan sosyal anksiyetem var. Yaklaşık 1 yıl önce sevgilimle tanışmadan önce instagram üzerinden takipleşip hiç görüşemediğim biriyle arkadaşça bir kahve içmek için sözleştik. Sevgilime bu durumdan hiç bahsetmedim dışarı çıkıyorum dedim. O date'e mi gidiyorsun diye şakayla karışık sordu ben de detay vermeden şakalı cevaplar verdim. Kahve içip döndükten sonra sevgilimin bana soğuk yaptığını fark ettim bundan rahatsız olduğumu belirttim. Kiminle buluştuğun konusundan neden bahsetmiyorsun dedi, olayları anlattım. Bu noktadan itibaren neredeyse her cümlede bana laf çarpıtarak aslında date'e çıktığımı anlatmaya çalıştı. Arkadaş olma amacıyla içilen bir kahveyi bu noktaya getirmesine inanamadım. Sevgilimin 1 senedir kıskançlık yaptığını görmedim, bu konuda da "beni şu arkadaşımla buluşuyorum gibi bir şey deseydin böyle saçma triplere girmezdim" dedi. Sevgilimi üzmek istemiyorum ancak bu verdiği tepki çok aşırı değil mi yoksa benim atladığım bir bakış açısı mı var?
Instagram'dan tanıştığım biriyle kahve içmek için buluştuk, sevgilim çok tepki gösterdi. Sizce ne yapmalıyım?