+1 yılSaçma saçma konuşma be. burada bi rezillik varsa oda sensin. sende hiç beyin yok kızım sen malsin canım kusura bakma. ne varmış 35 yaşında ne varmış 27 yaşta. icin dişin fitne fesat dolu senin. sanki 18 yaşınin altındaymissin gibi sübyan sübyan konusmalarin beni bitiriyor. hic beyin yok sende düşünce yoksunluğu cekiyorsun. gorende 35 yaşındaki adam ergen bi kıza sarkiyormus gibi his yaratiyorsun. kartlasmis gitmişsin daha kendini bebek sanıyosun. kitapta yaziyormu erkek kendi denk yasitindan asagisiyla konuşamaz evlenemez diye.
Ortada bi rezillik varsa oda senin düşüncen. herkes hakkında yorum yapamaz sin. bos kafasin00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Kusura bakma da gerçekten hoşlanacağın biri değilmiş olsaydı bura da erkekler genç kızlara yaşça çok küçüklere bakıyormuş lafı etmezdin. Sanırsınız hanfendi daha 17 yaşında da 35 yaşına büyük diyor hele bir 30 yaşına gel evde kaldım korkusuyla 50 ye de evet dersin sen haspam yüzüne bakan yok bakanı bulmuş laf ediyor bir de.
02 Yorumla- +1 yıl
Lan bi hadi ordan gir pis subyanci. Kim bakar 50 yasindakinw
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBütün suc 18 yadında ki kızların 30 yas altı erkekler mesaj atmasın demesiyle başladı...
İğrenclik yaşla mı oluyor yoksa ahlakla mı...
Sana seninle aynı yaşta biri gelse para vereyim bu gece bende kal dese mi uygun..
35 yasında birinin ahlaklı bir evlilik yeklifi ile gelmesi mi uygun...10 Yorumla
+1 yılbu kız harbi ruh hastası yaaa bumu rezıllık hayırdır sen 16 yaşında olsan rezillik değilde saçmalık derdim ama sen 27 o 35 çıkar 8 yaş ya da 7 ay farkında her neyse matematik hocana selamlarımı ilet ideal ilişki yaş farkı 4-9 arasıdır az bunu öğrenin ya hıt geldiniz at kafalı gidiyorsunuz bea
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yıl27 ve 35 normal aen kendini fazla küçültüyorsun 27 yaşında olan biri sana takılır geçer 35 seni insan yerine koyar iyi düşün
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek, kadın diye genelleyemeyiz. Ben mesela kendimden 1-2 yaş küçük erkeklerle anlaşabiliyorum ve hoşlanıyorum. Aynı yaştayız ama bu zamana kadar kendi yaşımdan 1 yaş büyük erkekten bile hiç hoşlanmadım. Çevremde 20-24 yaşında kızların kocası onlardan 15 büyük ve mutlularda. Maddiyata önem verdikleri için olgun erkekleri istiyorlar. Belki de doğru yaptılar çünkü çoğu erkek 30 yaşına kadar evlenmek, maddi manevi ilişkiye emek vermek istemiyor. O yüzden kendinden büyük erkekler onlara maddi olarak bakabiliyor ve evlilik için hazır oluyor. Seçim meselesi yani
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBuraya gelip bu saçmalıklarını yazıpta kimseyi küçümseye ve alay etmeye hakkın yok, seni saygıya davet ediyorum edebini takın ukalâlık etme, sana kimse zorla kendinden yaşça büyük bir erkekle evlen demiyo, kiminle evleniyosan evlen, dön de bir kendi haline bir bak önce sen ne kadar rezil ve bencilsin, akıl olmadıktan sonra o bedeni boşuna taşıma, aklılsız başının cezasını ayakların çekmesin, burada hiç kimseye dil uzatmaya hakkın yok, dikkat et gün gelir kopariverirler o dilini, insanlıktan nasibini almamış kartoroz haddini bil. Bir gün senin de bedenin çöker ve buruş buruş olur cildin, güzelliğinden hiç bir eser kalmaz, kendinle gurur mu duyuyosun, zaman senide eskiyo farkındamı mısın!!!
Yaz bu sözlerimi bir kenara vakti geldiğinde okursunda belki aklın başına gelir...00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kalp severken izin istemiyor yaş farkını gözetmiyor sapıklık olarak düşünüyor olabilirsin duygularına müdahale edebiliyormusun asla büyük konuşma kendinden çok büyük birine ya da küçük birine aşık olursun o zaman anlarsın ( pedofili olanları savunmuyorum benim savunmam sevgiye )
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. bir kizin 20 ile 30 yas arasinda pek fark yoktur...
ben de en son 22 yasindaki bir kiza evlenme teklfi etmistim...
diceksin 30 yaslarinda bulsaydin ya..
27-30-31 yasindaki kizlara da ettim ama evlenip bosanmistan tut cocugu olup ayrilandan tut 2 kere evlenip ayrilmis denk geldi 🙂
ve ben daha once hic evlenmedim...20 YorumlaÇok yüksek yaş farkı olmadığını düşünüyorum. Hoşlanacağımız kişiyi kendi kontrolümüzde seçemiyoruz. İstemiyor olsan bile ağzının payını vermek yerine kibarca reddetmek daha uygun olurdu
60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı. Aslında genelleme yapman oldukça yanlış ayrıca 30 a seninde az kalmış çokta genç değilsin. Nasıl bir hal hareket tavır sergiledi bilmiyorum ama talep ve isteğini gelip doğrudan beyan etmesi gayet medeni fakat senin " tabi verdim ağzının payını" şeklindeki övgün hiç medeni olmadığı gibi sanırım birazda egoist yaklaşım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılBen olgun seviyorum çoluk çocuk la uğraşacak vaktim yok olgun her bakımdan iyidir
12 Yorumla
Soran+1 yılSenin yaşın ne ve kaç yaş arası olgun kadınlardan hoşlanıyorsun peki?
- +1 yıl
29 35 38 gibi
+1 yılaksine ben benden yaşça büyük olgun kadınlara bakarım
12 Yorumla
Soran+1 yıl22 sin sanırım kaç yaş arası kadınlar ilgi alanın?
- +1 yıl
30 ila 40 yaş arası
Ben çok doğal düşünüyorum.
bende şunu anlamıyorum. misal zengin erkek gelmiş 60 yaşına. Yanında 18 lik manita. Bu kız şimdi buna aşıkmı? Bende bu kadınları anlamıyorum. Erkek her zaman çıtır ister. Bunu anla10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben hep kendimden büyüklere bakıyorum ama. Neden genele hitap ediyorsun ki 🥺 jfjsnd
12 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibilere lafım yok ama sayınız az işte..
- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yıl37 yaşındayım seni begenmiş olabilir
Red edebilirsin ama sanki fazla abartmışssın bu olayı12 Yorumla
Soran+1 yılEvet çünkü yaşna başıba bakmadan gencecik kıza yürüme hadsizliğinde bulundu
- +1 yıl
Yani direkt yürümesi hata olmuş
Seni tanıyıp bunu yapabilirdi😜
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kadınlar da çoğunlukla kendinden büyük erkeklere ilgi duyar. Bu genelleme dışında olabilirsin ama bu çok tuhaf bir durum değil, kız 18 yaş altı olmadığı müddetçe.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece erkekler değil bende kocamı benden küçük erkeklerle aldatıyorum genç erkekler beni daha hoş geliyor gözüme
12 Yorumla
Soran+1 yılBendede var o biraz 🤗 yaşın kaç ve erkekte ilgilendiğin yaş grubu kaç?
Cevap sahibi+1 yıl35 20 25 yaş arası erkekle aldatıyorum kocamı
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen yaşıtıma bakıyorum 27 28 29 30 o civar ergenler ile uğraşamam
16 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍👍👌
- +1 yıl
Yaşıtlarım sevmiyor beni ama😁😁😁 ciddi ilişki istemiyorlar yada😄
Soran+1 yılDaha mı büyüklere bakıyorlar?
- +1 yıl
Kimisi evet Kimisi takılmak isteyen kimi paraya bakan yani yaşıtım düzgün biri denk gelmedi
Soran+1 yılÖyleyse sana tavsiyem 35 yaş ve üzeri kadınlara yönel hem daha güvenilir olurlar hemde ne istediğini bilirler
- +1 yıl
Yok ya işim olmaz 😄 bana göre değil 35 yaş ve üzeri
+1 yıl30 olmana maksimun 3 sene kalmış 30 yaşında genç adamlara dayı diyorsun o zaman sende teyzesin kendini 18 lik çıtır sanıyorsan yanlış düşünüyorsun. Koskoca kadın olmuşsun insanların kalbini kırmadan konuşmayı ve reddetmeyi öğrenmelisin artık.
03 Yorumla
Soran+1 yılBana yürüyen adam 30 olsa zaten ses çıkarmazdim? 2 3 yaş telore edilebilir Sorumu bilerek ve amatörce çarpıtma çabasını bırak! burada söz konusu 35 ve 27
- +1 yıl
Çarpıtmadım. Senin insanlara yazdıklarını sana geri yazdım. Sana insani duygularla teklifte bulunan bir insana "ağzının payını" vermek yerine daha insanca reddetmenin kalp kırmayacağını söyledim. Kendinden küçük erkekle evlenen kadınlar da var, 10 yaş büyükle evlenende var. Sen biraz aşırı tepki göstermişsin sanki ahlak dışı teklifte bulunmuş gibi davranıyorsun.
Soran+1 yılYaşını başını almış 35 yaşındaki Koca adam denkleri yerine 27 28 yaşındaki kıza yürüyorsa ben burada art niye t ararım nazik olmam için bir neden yoktu anlayacağın
+1 yılBöyle rezil böyle çirkef bir kadına nasıl açılmış bende bunu anlamış değilim gelmiş 27 yaşına citirim diyen sarkık memeli konsuuo duruyor burada..
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok mu zoruna gitti amca? ?
- +1 yıl
Zoruna giden sensin ki paratonere oturmuş çılgın rahibe misalisin yirttiriyorsun kendini sarkık memeli
+1 yılÇok da yaş farkı yokmuş aslında sebebiyse sadece dürtüler olabilir
21 Yorumla- +1 yıl
Sorumda görüş paylaşır mısınız
+1 yıl8 yaş büyük bir erkek, uygun erkek olgun olur aklı başında oturmuş olur ama senin tercihin.. Kibarca çevirseydin. Ne dedide ağzının payını verdin taciz tecavüz kabasa saba bi yılışma mı?
10 Yorumla30 dan sonra buruş buruş oluyorlar mk genç erkek iyidir
25 Yorumla
Soran+1 yılAynen 25 yaşını geçen erkeği at çöpe
- +1 yıl
Hadi ordan çok biliyorsunuz siz
Soran+1 yıl@OysaBirHayaldi Biz kadınlar şarap🍷 gibiyiz 30 muz başka 40 mız başka güzel erkek 25 sonrası değer kaybediyor
- +1 yıl
Şahsi olarak söylüyorum ben zaten küçük gösteren bir yapıya sahibim asıl güzelliği 30 lu yaslarda göreceğime eminim ayrıca 30 ve 40 yaşlarındaki kadınların çatlakları selülitleri vs erkekten daha fazla.
- +1 yıl
erkekler daha fazla yaşlanıyor
- Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı.
s +1 yılDalge geçiyor gibisin, sanki 18 yaşındaymış gibi tepki vermişsin. Biri sana teklif eder sen istemiyorsan reddedersin, kimsenin kimseyi rencide etme hakkı yok.
00 Yorumla Valla hak falan bulduğum yok, o kadar kaşar hemcinsin var ki 24 yaşında kadınlarla bile düşüp kalkıyorum ben.
Sende gel cebime gir mk 30 a gelmiş kendini sübyan sanıyor00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yıl27 ve 35 arasında ne büyük bir uçurum var aman tanrım 😜😱
30 Yorumla
+1 yılErkekler diye genellemeyelim , mesela Ben kadın Benden küçük değil büyük olsun isterim 😉
13 Yorumla
Soran+1 yılYaşın kaç ve kaç yaş aralığına bakarsın?
- +1 yıl
Yaşım 35 ve beğenebileceğim birine bakarım. Bu zekada olabilir , güzellikte, fizikte , bir bakışta veya tarz 😉
- +1 yıl
Senin bahsettiğin gibi erkekler diye değil, hadsiz erkekler diye sınıflandırsan daha iyi
olurdu 😉🙏
+1 yılGenç kadın olgun erkek sevdaları yüzünden oluyor olsa gerek 😅
11 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍👍👍👍👌🤛
+1 yılErkekler biraz büyüklük yapmaktan hoşlanıyor galiba.
11 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ama absetiyorlar 35 yaşında koca adam gidipte 27 28 yaşında gencecik kıza bakıyorsa ben bunun altında iyi niyet aramam...
+1 yılBana yaş fark etmez hatta şu an benden büyük olsa bikaç yaş güzel olur
11 Yorumla
Soran+1 yılEn güzeli
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılGeçen açılan konunun devamı cevabı oraya yazmıştım.
04 Yorumla
Soran+1 yılTekrar yaz
- +1 yıl
Bürodaki mobilyaları beşik yapsınlar sallan bari yazdım.
Soran+1 yılZoruna gitmiş belli dayı
- +1 yıl
Benim zoruma gitmiyor. İsterse dede desinler. Etrafında bulunanların bir kısmı yaşın geldi evlilik yokmu ötekilerde yaşını göstermiyorsun dedikçe sende triplere girmişsin. Bana göre hava hoş
Aşk İlişkileri konusunda 678 cevap paylaştı. Çünkü kadınlar bize göre daha erken olgunlaşıp daha çabuk çöktükleri için arada ki dengeyi korumak amaçlı BTW
00 Yorumla
+1 yılTamam da aranızda pek bir fark yok ki neyin ağzının payını veriyorsun. Adam genç değil çocuk ruhlu birine denk gelmiş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yıltersi durum yok mu? yani 20 li yaşlardaki kızların kendindne büyük olgun erkek takıntıları hakkında ne düşünüyorsun peki _?
12 Yorumla
Soran+1 yılŞiddetle kınıyorum
- +1 yıl
ben de esefle :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılşöyle düşün sen meyve ve sebzeyi taze yersin demi erkeklerin düşünceside o genç her zaman güzeldir diye
00 Yorumla Pek yaş farkı yok aslında arada bence maks 10 olmalı
10 YorumlaMaşallah hayatının baharında gencecik bir kız olarak iyi yapmışsın. hahah
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin kızacağın kadar fark yok. bu neyin atarı. yaşça küçük değilsin
238 Yorumla
Soran+1 yılHayatım 8 yaş var arada matematikte zayıf sanırım
Soran+1 yıl@spitzbub 9 yaşındaydı deme Arabistan'da yaş 10 yıl geriden sayılıyor yani Hz Aişe tahmini 19 -20 yaşlarında olduğu bir çok fıki hadiste anlatılıyor
Cevap sahibi+1 yılooo yaşça küçük ablamız bayaa da bilgiliymiş sorusu hariç neleri neleri biliyormuş fıkıh hadis. ayrıca bana iltifat da etmiş matematiğin zayıf diye sağolsun
Soran+1 yıl@spitzbub O zamanın şartları ve daha bir çok sebep var burada onları açarsam tartışma uzar
Soran+1 yıl@spitzbub 53 ama dediğim gibi bu ayrı bir konu geçerli sebepleri var detaya girmek istemiyorum git kendin araştır burada atesit propagandası yapma
- +1 yıl
yalan söyleme lan 9 yaşında değil
- +1 yıl
Bu rivayet baştan sona yalan ve iftiradır. Yukarıdaki olayda anlatılan olay çocuk gelin olayı değildir, bebek gelin olayıdır. Baştan sona kan donduran bir hikaye ve sadece bir kurgu. Peygamberimizi sübyancı olarak ya da şehvet düşkünü bir pedofil (sübyancı) olarak göstermek ve kendi sapkın arzularını meşrulaştırmak isteyenler tarafından uyduruldu. Biz “böyle bir olayın tarihsel olarak kanıtlayacak bir durum olmadığı gibi aksini gösteren birçok delil olduğunu” söylediğimizde bize “siz batıya bu durumu açıklama ezikliği içinde olan modernistlersiniz” diyerek bizi kendi tabanlarına hedef göstermeye çalışıyorlar. O dönem için Arap kültüründe bu normaldi deyip olayı izah ettiklerini sanıyorlar. Evet o zaman yaşayan Araplar için bu normaldi fakat Muhammed peygamber Araplar dahil dünyaya normal gelen yanlışları düzeltmek için gönderilmişti. Eee Allah’a şirk koşmak Arap kültüründe normaldi peygamber niçin Allah’a şirk koşmadı? İçki içmek Araplar için normaldi peygamber niçin içki içmeye devam etmedi? Cariye (kadın köle) tutmak hem de sınırsızca tutmak normaldi peygamber niçin hayatı boyunca böyle bir olaya bulaşmadı?
- +1 yıl
Bana göre bu yalanı ortaya atan insanlar kendi sübyancılıklarına dini zemin hazırlamaya çalışmışlardır. Küçük kızların ırzına geçip sonra “bunu bize İslam emretti, bakın Muhammed peygamber de aynısını yaptı “ demek istiyorlar. Bugün dünya Müslümanları çok büyük bir hataya imza atıyorlar ve Kur’an’ın dinini terk edip, hadis denilen rivayetlerin peşine takılıyor ve o rivayetleri din olarak kabul ediyorlar. Öyle ki çoğu Müslüman Buhari’nin hadis kitaplarını Kur’an ile eşdeğer görüyor ve orada geçen her hadisi mantık dışı da olsa Kur’an’a aykırı da olsa kabul ediyor. Böylece Kur’an’a paralel bir kaynak ürettikleri gibi İslam’a paralel bir din de üretmiş oldular. Bazılarının bu rivayete inanmak için gerekçeleri şunlar;
- +1 yıl
1. 1400 yıl önce bu kadar erken yaşta evlilik yapmak normaldi. Asya’da, Afrika’da ve Avrupa’da birçok örnekleri vardır. Saint Augustine (d.354 M. S) 10 yaşındaki bir kızla evlenmiştir. Kral II. Richard (MS d.1367) 7 yaşındaki bir kızla evlenmiştir. VIII Henry (d. 1491) 6 yaşındaki bir kadınla evlenmiştir. Amerika’da 1880’de Dalaware Eyaletinde minimum evlenme yaşı 7 idi. Kaliforniya’da 10’du. Sonuç olarak 1880’li yıllarda tüm dünyada ortalama evlilik yaşı 10-12 arasıydı. Günümüzde bile Amerika’nın birçok eyaletinde evlilik yaş sınırı 12-13-14 arasıdır (Tabi ailelerinin izniyle). Fakat bu bahaneyi kullanarak Hz. Muhammed’in 6 yaşındaki bir kızla evlenmesi ve 9 yaşındaki bir çocuk ile cinsel ilişkiye girmesine normal bakan her Müslüman kusura bakmasın psikoseksüel bir rahatsızlığı vardır ve derhal tedavi olamlıdır. Kur’an Hz. Muhammed için “çünkü sen, muhteşem bir ahlaka sahipsin” (KALEM, 4) diyor. Ama bazı sübyancı Müslümanlar! kendi sapkınlıklarının önü açılsın diye peygamberi pedofil ilan ediyorlar. Merak ediyorum. Bu rivayeti doğru kabul eden insanlar eğer söylediklerinde samimi iseler kendi kızlarını niçin 6 yaşında evlendirmiyor? Mesela Buhari ve diğer Hadisçiler kendi kızlarını 6 yaşında evlendirmiş mi?
- +1 yıl
2. Bir başka bahaneleri ise Arabistan’ın sıcak iklim olması nedeniyle 9 yaşındaki bir kız 18 yaşında bir kız gibi oluyormuş. Ergenliğe de erken giriyormuş. Eğer Aişe validemizin evlilik yaşı o zaman ki insanlar için normal olmasaymış Ebu cehiller bu konu üzerinden peygambere saldırırmış. Saldırdıklarına dair bir kayıt olmadığına göre Mekke müşrikleri bu durumu normal karşılamış. Ama kaçırdıkları bir nokta var. Ebu cehiller bu yüzden peygambere saldırmadıysa peygamberimizin böyle bir şey yapmadığı için olabilir mi? Sözüm ona kendi kafalarında çok tutarlı açıklamalar yaptıklarını sanan bu güruh Allah Rasulü’ne iftira atmaya devam etsin. Allah yalancılar hakkında hükmünü verecektir.
- +1 yıl
Aişe Validemiz Peygamberle Evlenirken Kaç Yaşındaydı?
Elbette bu soruya karşılık delillerimizi aşağıda sıralayacağım. Ancak şu bilinmelidir ki Hz. Muhammed , Aişe validemizle evlendiğinde Aişe validemiz kesinlikle 18 yaşından daha aşağıda değildi. Biz Aişe validemizin yaşını henüz mutlak olarak bilmiyoruz. Çünkü ilk 200 yıl bu konu hiç kimse tarafından kayda geçirilmedi ve önemsenmedi. Çünkü peygamber normal bir evlilik yapmıştı. Belki ilerde bu konuyla ilgili kesin kayıtlara rastlanırsa bu tartışma tamamen sonlanır. Bu iftira Peygamberden yaklaşık 100 yıl sonra yaşamış insanlar tarafından ortaya atıldı ve dünya toplumlarında çocuk gelin olayı normal karşılandığı için 20. yüzyıla kadar kimse bu rivayeti tartışmadı. 20. yüzyıl Batı Oryantalistleri tarafından tartışmaya açılan bu konu kısa zamanda büyük yankılara sebep oldu. Ama asıl sorun şuydu: İslam'a dolayısıyla Kur'an'a ve Hadislere inanmayan insanlar bir anda hoşlarına giden bu rivayeti hadis olarak kabul edip bu rivayete iman ettiler. Bilim, bilim diye inleyenler ellerinde bilimsel bir kanıt olmadığı için bilime ihanet edip başımıza hadisçi kesildiler. O tür insanların samimiyetini vicdanlarınıza bırakıyorum. Aişe niçin evlendiğinde 6 yaşında olamaz ona bakalım ve çok uzatmadan delillerimizi sunalım: - +1 yıl
1. Hadislerin tamamı peygamberimizin vefatından yaklaşık 130 yıl sonra birkaç sayfa olacak şekilde ve halkın dedikodularından oluşmuştur. Bugün Sünnilerin iman ettiği hadisler ise peygamberimizin vefatından yaklaşık 200 yıl sonra yazılmıştır. İslam tarihi ve siyer dedikleri Muhammed peygamberin hayatı adlı kitaplar ise yine peygamberimizin vefatından bir buçuk asır sonra dedikodulardan derlenerek oluşturulmuştur. Bilimsel hiçbir metodun kullanılmadığı bu eserler bizim için mitolojiden başka bir şey değildir. İslam'a ömrünü adamış Müslümanlar ve bu konuyu detaylı araştırmış Batı ateistleri hadislerin ve İslam tarihi, Muhammed'in hayatı adlı kitapların uydurma bilgilerden başka bir şey olmadığını bilir. Bu yüzden Buhari vs. insanların peygamberden 200 yıl sonra duydukları hikayelerle Aişe'nin evlilik yaşını tespit edemeyiz. Aişe validemiz ile Muhammed peygamberin evlilik yaşı kimse tarafından bilinmiyor. Bunu bilmek için arkeoloji vb. bilimlerden yararlanılmalı o döneme ait kalıntılar, tabletler, kitap sayfaları araştırılmalı, bilimsel metod ve yöntemlerle bilgiye ulaşılmalı.
- +1 yıl
2. Buhari'nin dedikoduları kayda alıp Aişe validemizin evlilik yaşını 6 olarak belirlediğinden bile emin değiliz. Çünkü Buhari Sahih dediği kitabının orjinalini bırakın kopyasının kopyası bile ortada yok. Buhari'nin vefatından yaklaşık 500 yıl sonra el-yuğnini denilen bir adam çıkıyor. El-yuğnini Buhari'nin Sahihi adlı bir kitap yazıyor ve bize diyorki alın size Buhari'nin Sahih'i. Yani anlayacağınız Şu an Buhari'ye ait olduğu söylenen hadisler bile Buhari'den 500 yıl sonra yazılmıştır. Yani Muhammed peygamberin vefatından yaklaşık 700 yıl sonra. Gördüğünüz gibi hadis ilmi ve hadislere dayanarak yazılan Peygamberin hayatı adlı kitaplar tamamen kurgu ve masallara dayanır. Bu kaynalara bakarak Aişe'nin evlilik yaşı asla tespit edilemez. Yıllardır yaptığım araştırmalar bana şunu gösterdi. Hiç kimse Muhammed peygamber döneminde ne oldu bilmiyor. Sadece onun ölümünden asırlar sonra onun hakkında ortada dolaşan hikayeler, dedikodular, iftira ve yalanlar derlenmiş ve adına siyer (Muhammed'in Hayatı) demişler İslam Tarihi demişler, Hadis demişler.
- +1 yıl
3. Eğer hadis denilen rivayetleri ve bu rivayetlere dayanan tarihi kaynakları delil kabul ediyorsanız bu kaynaklar bir konuda net bir bilgi verir bize. O da Aişe validemizin Hz. Muhammed ile evlenmeden önce Mut’im İbn Adiyy’in oğlu Cübeyr ibn Mut’im ile nişanlı olmasıydı. Ebubekir islamı seçince Mut’im ibn Adiyy Müslüman birinin kızını almak istemedi ve nişanı bozdu. Bu nişan bozulduktan yıllar sonra Aişe validemiz Hz. Muhammed ile evlendi. Şimdi biz bu tarihi notlardan çok önemli bir bilgiyi öğrenmiş olduk. Aişe validemiz peygamberimizle evlenmeden yıllar önce evlilik çağındaydı.
Peki, Buhari ve diğerlerinin bu sahte rivayetini baz alarak bu konuyu tekrar inceleyelim. Rivayete göre Aişe validemiz 6 yaşında Hz. Muhammed ile evlendi. Hadi Aişe 5 yaşındayken Cübeyr ibn Mut’im’in nişanı bozduğunu varsayalım. O halde Aişe validemiz Cübeyr ile 3 ya da 4 yaşında mı nişanlandı? Bunu hangi akıl izah edebilir? Sadece bu tarihi rivayet bile bu rivayetin hiçbir mantıki izahının olmadığını kanıtlamaya yeter de artar. Eğer hadisleri kabul ediyorsanız bu rivayete ne diyorsunuz? - +1 yıl
4. Bir başka görüşte şudur: Bazı Arap kabileleri diri diri kız çocuklarını toprağa gömerlerdi. Bakın hepsi değil. Bu yüzden bunu yapan aileler genel itibari ile kız çocuklarının yaşlarını tutmazlardı. Toplumun tüm kınamasına rağmen kızlarını gömmeyip onları büyütenler, çocukları buluğa erdiklerinde yaşlarını hesaplamaya başlarlardı. Buhari'nin 6 yaş rivayetine inananların kabul ettiği yine başka rivayetlere göre cahiliyye Arapları kız çocuklarını bebekken değil buluğ çağına erince gömerlerdi. Gömmeyenler kızının yaşı olarak buluğ çağını sıfır kabul ederek hesaplarlardı. Örneğin kızını 8 yaşında diri diri gömmek isteyen bir baba bu kararından vazgeçerse kızının o yılki yaşını sıfır kabul ediyor bir sonraki sene kızı 9 yaşına geldiğinde onu 1 yaşında kabul ediyordu. Ve bu böyle devam ediyordu. Yani Cahiliyye Arapları için bir kızın yaşı 9 ise o kız yaklaşık 17- 18 yaşlarında oluyordu.
- +1 yıl
al bakalım kim yanlış biliyormuş
- +1 yıl
kapak olsun sana
- +1 yıl
evlenmiyor kanıtı da burada
- +1 yıl
senin kanıtın nr
- +1 yıl
kafadan attığın belli
- +1 yıl
e hani kanıtın nerdr diyorum bişi atamıyorsun
- +1 yıl
sen kendini kandırmaya devam et
- +1 yıl
ènayi
- +1 yıl
ağzını topla
- +1 yıl
kafir ºrp çocuğu
- +1 yıl
sen Müslümanları ne sanıyorsun arap falan mı biz arap gibi çarşaf giymiyoruz amaç bazı yerleri kapamak ki böylece sizin gibi pç kuruları kadınlara musallat olmasın
- +1 yıl
ªptal kafir
Aşk İlişkileri konusunda 974 cevap paylaştı. gorende 20 yaş var sanar yahu bende bu genç triplerini anlamıyorum :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEgonu tatmin etmek için sormuşsun soruyu fikir için değil. Soruda yazış şeklinden belli. Hani yaş önemli değildi evlilikte?
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim için oldukça önemli. 30 yaş üstü dayılar denkleri yerine kalkıp genç kızlara yazarsa bende koyarım tepkimi arkadaşım!! Herkes senin gibi geniş değil
Cevap sahibi+1 yılPuhah bu mu genişlik?
Soran+1 yılParası için kart adamları seçenler evet🤨
+1 yılMk gecende sordun ordada dedim evde kalmissin, hala kendini 18_19 saniyosun bebek degilsin artik büyüdün, 35 normal sana
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Kadınlar babaları yaşında adamların peşinde
13 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben onlardan değilim. 35 yaşında adamin 27 yaşında kıza yürümesi nasıl bir sapıklıktir sen düşün...
Soran+1 yılSen ne düşünüyorsun peki 35 yaşında herifin 27 28 yaşındaki kıza yürümesi hakkında ne düşünüyorsun?
Kadınlar da büyük erkeklere bakabiliyor sonucta
12 Yorumla
Soran+1 yıl35 ve 27 nasıl sence?
Gizli Üye(30-35)+1 yılfdlmkjklg soruna iyi güldüm kanks. yaşlarınız normal arada bişey yok
02 Yorumla
Soran+1 yılSende 27 sin sanırım? 35 yaşında bir adama ismiyle mi hitap edersin yoksa abi mi dersin? 8 yaş farktan bahsediyoruz burada az mı bu fark?
Cevap sahibi+1 yılbence az o yaşlarda. 27yim evet
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen başka bir gizli soru daha sormamış mıydın ya, e orada ağzının payını verdiler yetmedi mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılSapık dayılar sitem etti sadece ☺️
Cevap sahibi+1 yılEvet evet öyle oldu, ufalıp cebimize giricektin neredeyse
Gizli Üye(30-35)+1 yıl27 yasindasin sana artik 30+ erkekler bakar... gayte normal yani.. genc kizlar varken neden 20+ sana baksin ki senin devrin bitmis artik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen yine iyisin. 30 40 yaşındakiler 16 17byr bile bakıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlar zaten sapık verdiğin örnek çirkin
Zaten genel de böyle olur yasitin değil kadın küçük olur çünkü kadın çabuk olgunlaşır ve çöker
02 Yorumla
Soran+1 yılBu sadece bir şehir efsanesi
- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılSende o kadar genç değilsin ayrıca aranızda 8 yaşl var çok değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbartılı bir durum yok ne sen çıtırsın ne de o yaşlı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen kendini 18lik citir hissediyor olabilirsin ama adamdan sadece 7 yas kucuksun.
11 Yorumla- +1 yıl
O kadar doğru ki!👏🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılGenç kadinlar olgun erkek olgun erkekler genç kadın isterler o kadar basit
00 Yorumla maalesef suam denklerimiz de bize bakmio, kendilerinden yaşca buyuklere bakim” olgun parasıda cabasi kafam rahat diyor” varda biz mi bakmadik?
00 Yorumla
+1 yılNeden benim cok tanidigim var adam 48kadin 23 evli cocuklu mutlu
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim babamla aramdaki fark bu kadar.. birde bunu överek mi anlatıyorsun?
- +1 yıl
Yanlis seylere takiliyon bence farkli acidan bakmayi dene
Soran+1 yılAğzımı bozdurma şimdi benim 25 yaş farkın neyine farklı açıdan bakayım!!
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kendimden büyük kadınlardsn hoşlanıyorum bütün erkekler aynı değil aranızda ki fark da çok değil
00 Yorumla
+1 yıl27 ve 35 gayet normal
10 Yorumla
+1 yılBen de olgun seviyorum ama onlar bana bakmiyo😅
10 Yorumla
+1 yıl27 ve bekar mısın?
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet?
- +1 yıl
Kaçırmasaydın iyiymiş
+1 yılBazıları olgun bazıları çıtır sever zevkler ve renkler tartışılmaz unutma
00 Yorumla
+1 yılOyle bi anlatiyorsun ki sanirsin 15 yasindaki kiza demis bunu. Abartiyorsun hayatim bilesin
00 YorumlaKadınlarda kendinden zenginlere bakıyor sence hangisi kötü
00 Yorumla
+1 yılEvde kalmışsın farkındamısın nilmitkrjm6ama. Sana bakacak olan anca o yaşlarda olur😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOlgun kadın da iyidir
10 Yorumla - Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne