Evlenmeyi planladığımız 5 yıllık kız arkadaşım havadan sudan, aşkımlı konuşurken sohbeti bir anda kesti, 3 aydır cevap vermiyor?

5 yıllık kız arkadaşım vardı. 2 yılı uzaktan ilişki olarak yürüyor. Ailelerimiz de bizleri tanıyor. En son onu da İsveç'e yanıma getirip evlenmek için bekar evi yerine düzgün bir ev aramaya ve onun kendi mesleğinin Türkiye'deki sıkıntılarını çekmeden yine kendi mesleğinde çalışabilmesi için iş imkanları için uğraşmaya başlamıştım. O da gelmek istediğini söylüyordu. Türkiye'deki işi yoğundu ama insanın sevgilisine günlük beş dakika ayıracak vakti olmaz mı? Son bir kaç ayda, aradığımda bir bahane bulup sık sık da köpeğiyle ilgilenmesi gerektiğini söyleyip kapatıyordu. Bir kaç defa bu duruma alındığımı söyledim. Özür dilerim aşkım seni çok seviyorum deyip 2 dakika sonra tekrar "canım benim şimdi 'itimi' babamla yürüyüşe çıkarmam gerekiyor" deyip kapattığı zamanlar da oldu. Tamam dedim ben üç arayınca bir defa açıyorsun madem yoğunluğundan, sen aradığında konuşalım dedim. Yoğunum aşkım diyerek 3 gün sonra beni arayıp sonra bir 3 gün daha ara verip sonra bir hafta ara verdi. Daha sonra ben de aramadım 10 gün sonra aradım açtı konuştu benle. O son 10 gün ara verip konuştuğu son konuşmasında, aşkım özür dilerim yurtdışına daha rahat gelebilmek için iş yerimde kariyerime biraz fazla yükleniyorum demişti. Aslında Türkiyedeki o butik firmadaki kariyer dediği şeyden çok yabancı dile ağırlık vermesi buraya gelmesini kolaylaştırırdı ama neyse o ayrı mesele. Sohbet devam ederken baktım ki ben kendi kendime 10 gündür işte günlük hayatta neler yaptığımı anlatırıyorum artık. Özür dilerim vaktini aldığım için dedim. Yine bir cevap vermedi. Sohbet bitti. 3 aydır mesaj atmadı. Ne sosyal medyadan beni sildi, ne de bir mesaj attı, ne de ortak bir kaç arkadaşımızın olduğu whatsapp gruplarından çıkmadı. Onun köpeğini severim ama yine de köpeğine ayıracak vaktin var da bana yok mu dediğimde özür dileyip 1-2 dakka sonra tekrar köpeği gerekçe göstererek telefonu kapatmasına çok alındım. Ayrıca onca yıllık ilişkiden sonra, işimde yoğunum diye yalan atmasına ki, işinde yoğun olsa kademeli olarak konuşmayı azaltıp 3 gün-3 gün-7gün-10gün şak sohbetin ortasında cevabı kesmek gibi bir şey yapıp 3 ay aramamazlık etmezdi. Yoğunluk da bahaneymiş demek ki. 5 yıllık ilişkinin sonunda böyle bir gidişi bana layık gören birine neden diye sormayı gereksiz buldum. Ama ne yapacağımı da şaşırdım. Arasam ne diyecek. Yine yoğundum aşkım mı diyecek? Bak yoğundum olmuyor mu diyecek? Özür dilerim mi? Ne farkeder ki. Bilmiyorum ne yapmalıyım, veya neden böyle yaptı ne düşünüyor? Fikirleriniz nelerdir? ya da kendi çevremde Türk veya yabancı başka bir kıza bakacağım, ama 5 yıllık ilişki sırasında verdiğim evlilik sözlerinden de dönmek istemiyorum. Seviyorum da, ama beni köpeği bahane ederek kırması çok içime oturdu bilemiyorum artık.
Evlenmeyi planladığımız 5 yıllık kız arkadaşım havadan sudan, aşkımlı konuşurken sohbeti bir anda kesti, 3 aydır cevap vermiyor?