Eşim ve kaynanamdan sürekli psikolojik şiddet görüyorum, siz olsanız ne yapardınız?

Eşimle 8 aydır evliyiz. Evlenmeden önce eşimde annesi de melek gibiydi. Nikahtan hemen sonra başladı her şey, önce ayrı ev tuttuk diye bizim eşyalarımızı kapıya attı annesi. Evlendiğimiz günden itibaren eşimin 6 yaşında ki kardeşi 1.5 ay bizle kaldı, ve hep ayarımızda yattı. Ben yeni evli olduğumuz için aramızda yatmasından çok hoşnut olmadığımı söyleyince kıyamet koptu, kaynanam hemen bize gelip tehditler savurdu, seni annemin evine yollarım, senin gibi bin tanesini elimden geçiririm ben vs vs. Eşim ağzını bile açmadı sadece dinledi. Sonra ben yine susmak zorunda kaldım tabi eşim arada kalmasın üzülmesin diye. Bir kaç ay Sonra eşimle aramda bir tartışma oldu yine arayıp bir ton laf etti, hamileyim bebekten DNA testi vs istedi. Her seferinde bebeği istemediğini ima ediyordu zaten. Bu süreç içinde haftanın en az 4.5 günü habersiz gelip bizde kalıyorlar, yediklerini bile toparlamıyorlar. Bu arada düşük riskim çok fazla 2 kere kanamam oldu ve doktor ayakda beklememin bile benim için riskli olabileceğini söyledi. Neyse 2 hafta önce kaynanam ve arkadaşı falan geldi, bizde kontrole gitmiştik 20 dk falan önce geldik eve makarna tenceresi ve 2 tabak vardı tezgahın içinde geldiklerinde. O gece bizde kaldılar, akşamına eşimi aradı, senin karının karı olmaya niyeti yol rezil etti beni evi bok götürüyordur vs gibi saymış bir sürü eşim yine ağzını açmadı. Bir sonraki sabah bana mesaj attı senin o evde şansın kalmadı senin ağzına sıçacam vs gibisinden. Sonra eşim aradı anne evde kirli bir şey varsa düzgünce söyle bu şekilde yapma yazık kıza da gibisinden konuştu. Kaynanam ya o kız ya biz, onun düşük tehlikesi yok yalan söylüyor (doktor raporlarının hepsini gönderdim sonra bir şey demedi) o benim ayaklarıma kapanıp yalvaracak onu affetmeyecem falan dedi işte ölsem o kızı kapımdan içeri almam falan dedi. 2 gün Sonra biz annemlerin olduğu şehire gidecektik, ne işiniz Var gidemezsiniz falan demiş ve ben 5 aydır 2. Kez annemi görecektim. eşim gitti annesinin yanına vedalaşmaya hiç korumadı beni barışmışlar. Bana da dedi ben annemle konuşacağım özür diler senden falan. 1 hafta geçti dünde annem bir şey demedi büyütecek bir şey yok falan dedi özür dilemesine gerek yok, her şey eski haline dönecek falan dedi. Ben artık çok bunaldım, hiç bir arkadaşımla görüşemiyorum yasakladılar. Sadece annemle konuşabiliyorum. Hiç bir kıyafetimi giyemiyorum. Sürekli psikolojik şiddet görüyorum. Eşim beni seviyor bundan eminim ama kaynanam sürekli onu dolduruyor. Olan bana oluyor bıktım, siz olsanız ne yapardınız
Eşim ve kaynanamdan sürekli psikolojik şiddet görüyorum, siz olsanız ne yapardınız?