Herkesten tavsiye almak istiyorum ilişkim üzerine?

Herkese selam arkadaşlar bu sayfaya yeni kaydoldum ilk önce kendimden bahsedeyim.
Antalya'da yaşıyorum üniversite öğrencisiyim.
Aslında sizlere biraz içimi dökmek ve tavsiyeler almak istedim. Çünkü insanın bazen buna ihtiyacı oluyor ve içini hiç tanımadığı insanlarla paylaşmak isteyebiliyor, bende bunlardan biriyim.
Dediğim gibi Antalya'da yaşıyorum ve Antalya'da okuyorum. Erkek arkadaşım ile aynı üniversitede okuyoruz. Aynı sınıftayız. Bunlar birer ek bilgi aslında kendim hakkında.
Şimdi asıl anlatmak istediğim şey erkek arkadaşımla 1 yıllık ilişkimiz var. Bu zamana kadar her şeyi birlikte keşfettik ve birlikte öğrendik. Ama son zamanlarda onu gözlemlediğim kadarıyla ve uzun araştırmalarım sonucunda -birsürü psikolog videoları, makalelerinden bahsediyorum.- Narsist kişilik özellikleri olduğu kanısına vardım. Tabii nerden biliyorsun diyebilirsiniz belki, şöyle anlatabilirim.
_Erkek arkadaşımla ilişkimiz ilk 6 aydan sonra gerçekten sarpasarmaya başladı. İlişkilerimizde iletişim iyice azalmaya, sanki karşımdaki kişinin empati duygusunun yok olduğunu hissetmeye ve kendimi yetersiz hissetmeye başladım. Kendisi her konuda ne olursa olsun kendini haklı buluyor ve asla benim penceremden bakmıyor. Egosu fazla ve kendisini oldukça seven birisi. Kavga ettiğimiz zamanlarda aşırı kırıcı konuşmaya ve kendini çok üstte görmeye başladı. Her defasında da kendimi suçlanırken, aşağılanırken buldum. Alttan aldım defalarca kez. Hatta bazen çileden çıkıp isyan ettiğim de oldu. Yine de ayrılmadık.
Ve ilişkimizi yaşarken kendimi onun yanında rahat hissetmediğimi anladığım dönemden geçiyorum. Sanki kasılıyor, kendimi rahatça ifade edemiyor gibiyim. Çünkü her dediğimi sorgulayan; her cümlemin altında bir şey arayan ve sürekli kendimi bu cümleyi neden söyledim onun açıklamasını yaparken buluyorum. Ve kendimi net bir şekilde ifade ediyorum her zaman. Sadece karşımdaki kişi altında kötü şeyler arıyor sanırım öyle söyleyeyim.
İzlediğim her psikolog videolarında, okuduğum her makalelerde narsizimle uğraşmanın ne kadar güç ve ne kadar insan psikolojisini bozan bir şey olduğunu öğrendim. Kendim bir gece oturup neler hissediyorum ve bir kağıda döktüm. Karşınızdaki insan ilk başlarda sizi kendine bağlamak için sizi bulutların üzerinde gibi hissettiriyor, sonrasında yere çakılmıştan beter oluyorsunuz. Allah gerçekten sabır versin böyle herkese.
... devamı yorumda sığmadı arkadaşlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Bir olaydan daha bahsetmek istiyorum. Coronavirüs sebebiyle babamın işyeri iflas etti. Babamın esnaf dükkanı vardı. şu an emekli. Bende babama yük olmamak amacı ile bir işe başladım. Üniversitemin olmadığı zamanlarda oraya gidip part-time çalışıyorum kendi ekmeğimi kazanıyorum. Erkek arkadaşım da para kazandığım için benim değişeceğimi düşünüp sürekli paramın sözünü yapmaya ve gözlemlediğim kadarıyla her şeyi bana ödetmeye, istediklerini bana aldırmaya başladı.
Güncellemeler
+1 yıl
Parasal ve finansal konuları asla kafama takmam. Ama ben kendi geçimimi kendim yapıyorken bana geçenlerde 'benim için az para harcıyorsun.' tarzında bir cümle kullandı. Gerçekten çok üzüldüm. Halbuki parayı hiç seven hatta insan ilişkilerini bozduğunu düşünen biriyim. Sadece kendi geçimimi sağlamaya çalışıyordum. Hatta bir ara bu para yüzünden birbirimize girdik. Ben girdiğim bir sınavdan para kazanmıştım.
Herkesten tavsiye almak istiyorum ilişkim üzerine?