- +1 yıl
Eğer farkındalık sahibi bir arkadaşımız ise bu sorunları profesyonel yardımlar alarak azaltabilirsiniz. Bazen bende tıpkı tarif ettiğiniz arkadaşınız gibi miyim acaba diyorum kendi kendime ve bunun muhakemesini yapıyorum. Önemli olan arkadaşınızın gerçekler ile ne denli yüzleşebilir bir zihniyette olduğu.
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Aslında farkındalık sahibi birisi. Sadece çok gururlu. Ona bunu açıklamak bile çok zor gelecek bana. Çünkü ne zaman yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona ifade etsem, haksız taraf hep ben oluyorum. Bazen öyle bir davranıyor ki, konu ne olursa olsun haklı taraf o. Yanlışı hep ben yapıyorum. o yüzden böyle bir profesyonel yardımı kabul edeceğini sanmıyorum :/ Narsizimle hiç baş ettiniz mi?
- +1 yıl
Ben daha çok border ile baş etmeye çalıştım, çalışıyorum. Aslında farkındalık sahibi biri demişsiniz ama pek öyle olduğunu sanmıyorum, insanın kendisini kusursuz sanması, veya her zaman haklı olduğunu iddia etmesi bununla çelişiyor.
- Soran+1 yıl
Şöyle açıklayayım o zaman. Farkındalık sahibi birisi ama işine gelirse eğer :D
- Soran+1 yıl
Haklısınız Çelişki oluyor
- +1 yıl
Hakkınızda hayırlısını dilerim hocam, siz hiç değilse araştıran, okuyan ve bilinçli bir insana benziyorsunuz.
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim. Sağolun.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 678 cevap paylaştı. Kendini yanında rahat hissedemiyorsan yanında durmanın bir anlamı yoksa. Sürekli diken üstünde olursun o tarz insanların yanında. Egosunu baba edinmiş insanlardan uzak durmak en güzeli
05 Yorumla- Soran+1 yıl
O kadar haklısınız ki. Ego insanı gerçekten olduğundan daha farklı bir karaktere bürüyor. Bunun üstüne birde narsizim eklenince baş edilmesi inanılmaz zor oluyor. Böyle bir tecrübe edindiniz mi daha önce?
- Soran+1 yıl
Anlıyorum. Bunun için biraz duygusallığın eksik olması lazım sanırsam duygusal olunca boyut daha farklı oluyor.
- Soran+1 yıl
Hayır duygusal yönü ağır basmayan birisi.
Okuduğum kadarı ile siz kendinizi geliştirmiş bir kişisiniz ve ne den öyle sizi kıran bir kişiyle birliktesiniz diye soracağım ama bende eşimle sevgiliyken sorunlar oldu kendime bu soruyu sordum ve ayrıldım ama nasip ya sonra evlendik tekrar
014 Yorumla- Soran+1 yıl
Bana inanın ki ayrılmak basit bir seçenek gibi gözükse de olmuyor. Çünkü yaşadığımız ilişki başlarda böyle değildi. Ve ayrılmak bir işin içinden sıyrılmak için son seçenek bence. Birini gönülden seviyorsanız bu biraz zor gibi :/
- Soran+1 yıl
Peki sizin erkek arkadaşınız bahsettiğim gibi narsist miydi?
- Soran+1 yıl
Evliliğe ikna edecek kadar değişmişse sizin nezdinizde ne mutlu size. Umarım tekrar aynı sıkıntıları yaşamazsınız.
- Soran+1 yıl
İnşallah yaşamazsınız, mutluluklar dilerim size.
- Soran+1 yıl
Tabii anlatırım, tabii dinlemek isterim. Memnun olurum :)
- Soran+1 yıl
Daha yeni kayıt olduğum için puanım yeterli değilmiş ya.
- Soran+1 yıl
Ekledim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Sonuna kadar okudum
Evet söylediklerinde sonuna kadar haklısın ve son cümlede her şeyi özetlemişsin.
Karşındaki insan köprüyü geçinceye kadar seni prensesler gibi yaşatmış ve sen onun kötü yönünü görememişsin ne zaman senden sıkılmaya başladı gerçek yüzünü göstermiş ve kişiliği öne çıkmış114 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet sizin dediğiniz gibi de olabilir. Peki bu tarz olayla siz olsanız nasıl baş ederdiniz?
- +1 yıl
Narsist bir kişi, insanları kolayca etkileyebilme gücüne sahip olduğu için, kendisine kolayca ezebileceği, kendisini sürekli övecek, ne yaparsa yapsın onu bırakıp gitmeyecek, kendisine hayran ve onunla ilişki yaşamaya hevesli birilerini mutlaka bulur. Sağlıklı bir birey, narsist bir bireyin o harika ekran görüntüsünden kolayca etkilense bile onunla uzun bir ilişki kurabilmesi mümkün değildir. Çünkü narsist bir kişiye uzun süreli tahammül edebilmek bir insan için mümkün değildir. Çünkü ilk etapta, karşı cinsi göklere çıkaran, onu kendisine hayran bırakmak için bütün maharetini sergileyen narsist erkekler, bir zaman sonra mutlaka bu kişileri aşağılamaya ve ezmeye başlarlar. Elde ettikleri anda karşı taraf, değerini kaybeder ve önemsizleşir. Önemsizleşen bireyde narsist sevgili için, ezilmek ve aşağılanmak için hazır bir çöp kutusu gibidir. Çoğunlukla borderline yapı dediğimiz karşı cinse kolayca aşık olabilen ve terk edilmeye karşı toleransı düşük olduğu için narsist sevgilinin hep istediği övülme ve hayran olunma beklentisini ona maksimum düzeyde hissettirebilecek kişiler, narsist kişilerle ilişki kurarlar. Narsist kişi, kendisi gibi narsist bir sevgili ile ilişki kuramaz. Narsist sevgili, kendisine emrine amade; onu, ne yaparsa yapsın terk etmeyecek, efendi köle ilişkisini sürdürebileceği borderline yapıda bir partner adayını seçer. Onu terkedeceksin tek yol bu.
- Soran+1 yıl
Okuduğum makaleler tadında bir yazı olmuş gerçekten. Sizi tebrik ederim. Haklısınız. Gerçekten herkes dikkatli olmalı bu kişiler için. Çünkü gerçekten insan psikolojisini çok etkiliyor. Kişi sorunu kendinde aramaya ve kendini suçlamaya meyilli hale geliyor. Dikkatli olmak gerek. Teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
Rica ederim
Bende Antayalıyım ve Meslektaşız
istersen takip edebilirsin - +1 yıl
Neye karar verdin ayrılacak mısın?
- Soran+1 yıl
Henüz bilmiyorum kafam çok karışık.
- +1 yıl
Neden?
- Soran+1 yıl
Bir insan bir insana gönül bağıyla bağlanınca bu tarz kritik konuları çözmek daha çok zorlaşıyor.
- +1 yıl
Sen celladına aşık olmuşsun haberin yok bence
seni günden güne solduruyor farkındasın ama harekete geçmiyorsun. - Soran+1 yıl
Gerçekten öyle. Celladına aşık olmak sözüne tam uyuyorum gerçekten. Düşünüyorum bayağı derinden.
- +1 yıl
Narsist sevgili, kendisine emrine amade; onu, ne yaparsa yapsın terk etmeyecek, efendi köle ilişkisini sürdürebileceği borderline yapıda bir partner adayını seçer.
- Soran+1 yıl
Evet biliyorum. Ben daha önce bu kişilik özelliklerine sahip bir insan da değildim. Ancak narsist insanlar sizi böyle biri olduğunuza inandırtarak işlerine başlıyorlar. Çevrenizden, ailenizden sosyal hayatınızdan uzaklaştırarak tek doğrunun, tek gerçeğin o olduğuna inandırtıyorlar. Tehlikeli. Bu durum sevdiğin insanla bir araya geldiği zaman da gerçekten kopması çok zor oluyor. İnsanı yoruyor. Kimseye böyle insan denk gelmez umarım.
- +1 yıl
beni takip eder misin?
- Soran+1 yıl
Edeyim.
- +1 yıl
Kör oldum resmen...
Aşağı özetlesene ya, merak ettim011 Yorumla- Soran+1 yıl
Maalesef hiç özetlenecek gibi değil devamı var da sığmadı :D
- +1 yıl
İyi ki sığmamış, yarışmacı arkadaşlara şimdiden başarılar 😂😂😂
- Soran+1 yıl
Teşekkürler :D
- Soran+1 yıl
Kısa olarak size şöyle sorabilirim Narsizimle hiç baş ettiniz mi?
- +1 yıl
Genelde problemli insanları direkt hayatımdan şutladığım için pek mücadele ettim diyemem 😂
Peki siz? - Soran+1 yıl
şu an uğraştığım durum tam da bununla alakalı.
- +1 yıl
Şutla gitsin, öğrenciymişsin galiba.
Eğitim hayatın o bebeden kat ve kat daha önemli unutma bre hey gafilll 😂😂😂 - Soran+1 yıl
ahahah :D Doğru söylüyorsun. Evet Bilgisayar mühendisliği okuyorum.
- +1 yıl
Oha kadından coder, bende bilişimci olucam büyüyünce 😂
- Soran+1 yıl
Hayırlısı olsun hakkınızda :D
- +1 yıl
Soğulun sizinde
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Evet karşındaki kişi narsist sürekli kendini düşünen bencilin teki
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Siz daha önce böyle bir şeyle başa çıktınız mı?
- +1 yıl
sn arkadaşım senin öz eleştiri yapman lazım neyse iyi akşamlar
07 Yorumla- Soran+1 yıl
Öz eleştiriyi kendime tabiki yapıyorum. Psikolojiyle yakından ilgiliyim ve empati yeteneğim yüksek bir insanım hiçbir insana durduk yere eleştiri yapmam.
- +1 yıl
hayır sn arkadaşım sen öz eleştiri yaparken başkası da soracak öyle eleştireceksin ekendini burdan birisine yaz mevzuyu anlt fikir versin
- +1 yıl
daha önce yapmış birisi olarak mantıklı geldi emin l
- Soran+1 yıl
Anlıyorum. Teşekkür ederim görüşünüz için.
- +1 yıl
ben teşekkür ederim. ama şunu asla unutma 1 yılda olsa 40 yıllık eşte olsa istersen 100 evladınız olsun ayrılık sonrası el oglu el ogludur el kızı el kızıdır evlat anne baba kardes her zaman evlat anne baba kardestır ama koca eş sevgılı ılıskı bıtınce el oglu el kızıdır BUNU ASLA UNUTMA eger ılerısı olmayacak bırsey ıse gerektıgınde uzulsen de kırıp atacaksın yoksa ılerıde telafısı olmayan hatalar ınsanı daha cok yorar
- Soran+1 yıl
Doğru söze ne denir. Gerçekten çok doğru söylediniz. Böyle bir durumla karşılaştıysanız, nasıl bir yol izlediniz öğrenmek isterim.
- Soran+1 yıl
Mesaj atmam için gerekli bi puanımın olması lazımmış bende o yok :D
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sıkılmış sanki senden
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Bilmiyorum oda bir seçenek elbette. Bunu bana net bir şekilde ifade etseydi önünde durmazdım. Ancak hal ve hareketleri canımı yakmaya başladı.
- Soran+1 yıl
Bilemiyorum gerçekten.
- Soran+1 yıl
Danıştığım herkes sizin söylediğinizi söylüyor. Keşke sevdiği hayattan silmek bu kadar kolay olsaydı.
- Soran+1 yıl
Haklısınız, teşekkür ederim.
ayrıl gitsin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Buda bir seçenek. Teşekkür ederim. :D Siz bu tarz olaylar yaşadınız mı?
Detaylı bilgi