Eşimin aklı eski nişanlısında olabilir mi?

2010'da tanıştık. 2 sene sonra sevgili olduk. 5 sene sonunda ailesi beni istemiyor diye ayrıldı benden, askere giderken. Ailesinin istememe sebebi tesettürlü olmamam. Sonra tekrar ayrıl barış baya zaman oldu. En sonunda ben adını koyamıyoruz diye ayrıldım. Görücü usulü sözlendi, ben de aynı şekilde sözlendim. İkimizin de olmadı. Sonra tekrar ulaştı bana. Konuşmaya başladık. Adını koymak istediğini söyledi. Aileler tanıştı. Sonra evlenme teklifi etti. Yani son barışmamızdan sonrası aslında olması gerektiği gibi ilerledi. Herşeyin en güzelini yaptı hep. Evlilik teklifi, doğum günümü kutlaması, ya da herhangi bir günü atlamaz ve romantik bir şekilde kutlar. Ama sorun şu ki eski nişanlısını da unutamıyor gibi geliyor. Facebook'unda eski nişanlısını arattığını gördüm. 2 defa. İlkinde kabul etti ve dedi ki; "Önceki aramadır, senden sonra hiç bakmadım, aklıma bile gelmedi. Gelmediği için de silmemişimdir. Aktif Facebook kullanmıyorum." Açıklaması samimi geldi ve uzatmadım. 2. si de evlenmemize beş gün kalaydı. Nikah arefesi yine aynı ismi görünce gecenin bir vakti arayıp, hâlen aklında o kız varsa geç olmadığını ve hâlâ nikahı iptal etme şansı varken bunu yapmasını söyledim. Çünkü evlendikten sonra böyle bir durumla karşılaşırsam benim için yıkıcı olacağını, evlenmeden önce bunu yapmasını söyledim. Kesin bir dille kabul etmedi ve sorgulama yaptığım tarihe bakmamı söyledi. Ayrıca da kızdı nasıl böyle bir düşüncede olabilirim diye. Ben aramalardan silmiştim o yüzden tarihe bakamadım tabii. Ama yine inandım bilmiyorum benim canım mı yoksa boşa mı evhamlanıyorum. Instagram'da bazen eşimin beğendiği şeyler karşıma çıkıyor Allahım affet aklım nasip etmediğinde kaldı vs diyor beğendiği bir paylaşımda mesela. Ya aklımı oynatıcam düşünmekten hareketlerinde bi soğukluk veya abeslik de yok. Ama neden hep böyle şeylerle karşılaşıyorum gerçekten ben mi kafamda kuruyorum anlamıyorum. Siz daha objektif bakarsınız fikriniz nedir?
Eşimin aklı eski nişanlısında olabilir mi?