İnsanların sevme şekilleri veya saygı duyma şekilleri farklı. Ya da birisinin aşkına karşılık verme yöntemleri farklı.
Aşkı suçlayıp aradan sıyrılmak kolaydır, karşılık verecek muhatap yok ki. 😅

Aşk insanı karmaşaya sokar.
Aşk insana yapmayacağı şeyleri yaptırır evet.
Ama saplantı kelimesinin anlamının aşkla alakası yok bence.
Örneğin aşkın içinde kıskançlık olmazsa olmazdır.
Dozunu aşmadığın sürece ilişkiye renk katar hatta eğleneli bile olabilir.
Ama dediğim gibi dozunu, o ince çizgiyi aşmadığın sürece.
Bir tık ilerisi ilişkiyi çekilmez hale getirir bir zaman sonra da zaten bitmesine neden olur.
Aşk insanları saplantılı yapmaz ama saplantılı bir insanın saplantılarını ortaya çıkmasına neden olan bir duygudur.
Aşk;
Kendini bilmeyen kişisel gelişimini tamamlamayan insanları saplantılı yapar bana göre.
Aşık olduğunuz kişi aklınıza geldiği vakit iyi hissedersiniz. Fakat günün her saniyesinde onu düşünüyorsanız saplantı olabilir. Aşık olduğunuz kişiyi incitemezseniz. Aşk sevgiyi ve merhameti barındırır. Ancak saplantılıysanız sizden uzak kalmayı isteyen kişiye zarar verebilirsiniz. Ancak ufak bir tartışmada kendinize zarar veren davranışlar saplantılı olduğunuzu gösterir. Kısacası bu tamamen kişinin kendi öz benliği ile alakalı. Kendine güveni olmayan , özgüvensiz biri, mutlaka zamanla aşkı saplantı haline getirecektir.
Bağlanma durumundan farklı olduğunu açıklamışsınız.
Aşk başka bir şeye evrilir, saplantı temiz bir duygu değil.
🍫🍓
Hım, ödül olarak eig düşünüyordum.😅
Yanına çiçek ekledik mi tam oluyor, tuzlu kahvem eksik olmaz umarım.😅
Çiçek mevsimi değildi zaten.😅🍫
😅 İyi geceler.
Size de @OurangMedan ⚡
Aşkın içinde bir çok şey barınıyor aslında, saplantı da buna dahil. Kimisinki anormal derece de fazla, kimisininki de farkedilmeyecek kadar az. Bir çeşitte kör olma ve bilinci kaybetme hali, asıl tehlikeli yanı da burada zaten. Kime aşık olacağını seçemediğin için, en dibe de sokabiliyor, en yükseğe de çıkarabiliyor ya da önce yükseğe çıkarıp, sonra yere de çakabiliyor insanı. Hükmü kendine değil, karşında ki kişiye veriyorsun çünkü. Farkettikten sonra sahi kopamıyorsan o zaman saplantı olmuştur işte...
Aşık olunacak kişiyi seçme diye bir şeye inanıyorum, Allah affetsin.
Olabilir tabii, yani insan ilk başta çok mantığını kullanamadığı için yanlış kişilere aşık olabiliyor ama körleşmeden aşık olabilenlerde vardır azda olsa herhalde, ben denk gelmedim ama vardır herhalde.🤷♀️
Kafada belli kriterler belirleyen kişiler var ya, aha onlar seçici oluyor.😅
Onlarda mantıken yaklaşıyor zaten ama yine de mutlu oluyorlar.😒
Nasııığğp.🤷♀️
Kısmet artık. Xkf
Teşekkür ederim.
🍫 Rica ederim
Yapar , zaten aşkın kendisinde tutku var tutkular da insanı saplantılı yapar bi insana karşı. Hoş zaten değil midir ki aşık olduğumuzu etraftan ayıran..
Cevap
5Cevap
Kimisini aşırı derecede saplantılı yapar
Bazi insanlar saplantılı oluyor Maalesef ve ask zannediyor iyi ayirmak lazim. Birinin aliskanligimisin yoksa birinin gonul verdigimisin?
İyi bir dizi izleyeniyim, You karakteri epey saplantılı.😅
Dizi izliyorum bu aralar ama dedigini bilmiyorum 🤷♂️
Netflix üyeliğin varsa izleyebilirsin.
Var adı nedir dizinin
You dizinin adı, karakterin adı gibi söylemişim pardon.😔
Krakter ismi söyleyince dizi ismi olarak algilamadim sanırım teşekkürler bakicam
Rica ederim.
Aşk saplantılı olmamalı karşılıklı olmalı bence!
Ancak kompleksli, kontrolü elinde tutmak isteyen ve iletişim kuramayan insanlar saplantılı bir halde “sever”
zalimin kızları da böyle yetişiyor sanırım khgds
Aşk tam olarak oyle degıl mı zaten? Saplantılı mantıklı olan hali sevgi , manyaklık derecesınde olup kendını kaybetmek aşk
Çoğu kişiyi yapıyor.
O yüzden korktuğum ve uzak kalmak istediğim bir duygu.
Aşk ile saplantı çok farklı şeyler bence. Saplantı belki tedavi edilir. Aşk edilemez
Kişi saplantılıysa aşkın suçu ne. Aşkta saplantiya yer yok varsa psikopattir
Saplantılı olmak hastalıktır tehlikelidir aşk ise masum bir duygu
Takıntılı davranılmadığı sürece tabiki saplantılı yapmaz. Ama eğer telefonuna nereye gittiğini gösteren program, sesli program, şifre bilgileri gibi olaylara girmişseniz geçmiş olsun artık saplantılı bir aşıksınız.
Aşk diye bir şey yok. Aşka küsmüş kırılmış çıtkırıldım manyakların söylediği anlamda söylemiyorum. Gerçekten yok. Saplantılı olma rahatsızlığını olmayan bir şeyin üstüne atıp normalleştirmeyelim.
Ben şu yaşıma geldim. Her ilişkimde ders çıkardığım birşeyler oldu ama gerçekten sevdiğini kaybetme duygusu kadar korkunç bir şey yok o noktada saplantılı oluyorsunuz
Aşk güzel ama saplantılılık tehlikeli ayarı olması lazım
Yapar ama sevmesini bilmeyeni
Saplanti tehlikelidir ask degil ama
Yapan kısılerı gordum asktan sogudum
Fazla bağlanmak insanı her şeye dönüştürür
Zayıfları
Fazlasıyla
Yapar
Evet yapar
Yapar
Yapar, yaptı da...
Belirsiz olmasindan dolayi saplanti yapar