Diyelimki ailesinin maddi desteği ile yaşayan bir birey. Bir nevi ailesi olmadan bir hiç! maddi anlamda. Çok sevdiğin için; Kendi parasını kazanmayan biri ile evlenebilir misin?
Kendi parasını kazanmayan biri ile evlenebilir misin?
Asla evlenmem. Duyduğum sevgi böyle biriyle nefrete dönüşür. Çalışma azmi olmayan bir adamla yuva kurulmaz. Evlilik bekar hayatı gibi lay lom degildir. Hayatın bütün sorumlulukları attığınız o imza ile birlikte omuzlarınıza yükleniyor. Birlikte mücadele verebileceğim bir adamla o yuvayı kurmak isterim. Annesi babası vefat edince ne yapacak oturup benim kazancımdan mı yiyecek.. kabul etmem bunu. Ayrıca bu durumda ki bir adam ailesinin masası olur bir de kaynananın gelini sevmediğini hayal edin 💭💭
Evlilik, çiftlerin bir araya gelerek oluşturmuş olduğu /\ çatıdır. Buna farklı açılardan bakmak gerekiyor biraz da erkeğin her ne olursa olsun kendi ayakları üstünde durması şarttır. Soruyu kadına indirgediğimizse ise kadının kendi ayakları üstünde durması elbette hoşuma giderdi. Burada çok kazanıp, kazanmaması önemli değil. Üreten kadın, tüketen kadına tercihi olur biraz bu. Farklı sebeplerden dolayı çalışmaz orası ayrı.. Çocuk vardır, eşi izin vermiyordur, ailesine güveniyordur, erkeğin geliri fazladır vs..
Hayır kendim içinde geçerli bu ekonomik bağımsızlık gerekiyor evlenmek için. Bir kişi eğer diğerine ekonomik olarak bağımlı halde bir evlilik yaşarsa o artık muhtaçlık ilişkisi haline geliyor. Gerçek ilişki içinde muhtaç olma durumu barındırmaz. Önce kendine bakabilmek önemli. Evlilik çok sonraki bir durak.
Çalışmak bu kadar zor mu bütün gün ne yapıyor peki insan para için değil kendini iyi hissetmek kendini bir şeylere vermek için bile çalışabilir ve senin hayatın da bir leydi var ve sen bu işin sonunu hiç düşünmüyormusun çocuk değilsin sonuçta evlenmek farklı bişey o yaşlar da ailene bel bağlıyorsun peki sevdiğin kız çalışıcak ve sen evde oturucaksın evlendiğniz zaman bunu kendine yakıştırabiliyomusun geçen gün down senduromlu bir adam 40 sene çalışıp çocuğuna bakmış 70 yaşına geldiğinde gazeteye röpörtaj veriyor ailesine verdiği değeri anlatıyor senin ne hastalığın var ki down sendromlu birinden büyük olsun şahsen 30 sene sonra kızımı böyle bi adam istese vermem parası için değil sorumluluk bilinci için
adamın babasının malı mulku kıra getırısı sırketı vardır ama arizona kertenkelesi aylaktır tamam her kız anında zıplar .
velev ki ;
parasız erkek gereksiz erkek olarak ulkemızdekı mottoya gore kımse cüzdanı kalın olmayan ya da az gelırı olan adamla evlenmek ıstemeyecektır velev kı haklılarda.
bunuda ıletmelıyım , eşler çalısıyordur o zaman bırlıkte yapılır evlenılır ama cogu hanım kızımız evı arabası yuksek gelırı olsun hayalı kuruyor sankı 250 gramı altın kaplama.
Ailesinin sırtından geçinemeyiz. Hazır yemeye alışmış biri için çalışma hayatına atılmak zor olur. Diyelim ki ailesi üzerimizdeki tüm maddi desteğini geri çekti. Ne yapacağız? Bir işe girip kendi parasını kazanabilecek mi? İş hayatına uyum sağlayabilecek mi? Genelde baba parası yiyen kişiler çalışma hayatına adapte olmakta zorlanır. Hepsi bir yana bu doğru değil. Kendi ayaklarımızın üzerinde durup, kendi kazancımızla bir evi geçindirmek varken neden birilerinin sırtından geçinelim ki.
Çalışmayan boş boş gezen erkekler bana itici geliyor 😄 mesela zengin flörtüm vardı çalışmıyordu keyfine gezip tozmasina düşkündü. Hiç sevmem öyle tipleri. Zengin ve calişmayandan çok en azından gorsunluk yapıp çabalayan parasını kazanan erkekler daha çekici bence
Erkeklerde göbekli ve mağara adamı gibi kadın seçme hakları yok. Zaten kadın bulamadıkları için internet sitelerinde avlanır dururlar abzalik yaparlar👌
Saydın mi birde valla helal olsun. Et etme o bizi ilgilendirmez kendi şahsi meselen. Kimse kimse için ölüp bitmiyor haberin olsun senden öncekilere de sonrakilere de teklif etmişlerdir... bu devir böyle bir devir aç gözlerini artık
Evet ölüp bitmiyor ama konu başka. Her erkek aynı değil. Belki de benimle bu yüzden olmak istiyorlar ama haklılar. Kadın olsam ben de beni isterdim. Daha iyisini bulamazlar 😎🤣
Hahahasads 😂 hiç güleceğim yoktu kahkaha attım Allah da seni güldürsün komik şey... Evet baktım sende ki akıl sana yetmiyor biraz ben veriyim dedim de fayda etmiyor. Doğru her erkek aynı değil her kadında aynı değil... Özgüvenine hayran kaldım abarttigin kadar bir tipin yok. Sana teklif eden kızların gözüne tiner kaçtı ya da sen yalan atıp tutuyorsun😄👌
Abarttigimdan fazlası var bence ama kendime bakan birisi değilim. Yine de ölmüş halim bile yeter 😂 Istediğini elde edecek kudrete sahip biriyim. Başkalarına benzemiyorum. Benle olmak varken sıradan birini niye istesinler? Beni beğenen kızlara laf atma onları sana ezdirmem 🤣 Hepsine saygımız var
Kadın ve erkek için , farklı bakış açıları ile cevaplanacak bir soru. Tabi , istisnalar kaideyi bozmaz. Bununla birlikte holding sahibi değilse erkek , kadınlar evlenmez. Öte yandan hiçbir sorun teşkil etmeyecektir. Erkek içinse sorun yok. :)
Normal şartlarda bir eve yeterli miktarda maddi imkan sağlanıyorsa çalışmadan, bence çalışmamak sorun olmaz. Diğer yandan evli çiftin erkeği, çalışmadan kazanamıyorsa çalışmak zorundadır. Kadınının bir mecburiyeti olamaz. Zaten evinde çalıştığı için yemek, temizlik v. s. evinin kadını olmalıdır. Çalışmak istiyorsada buna kimse karışamaz.
Hayır. Bu kişilerin yetişkinliğe adım atamadığını düşünüyorum. Hep aileye bağımlı olduklarını. Yani bi mesleği olmalı ya da bi alternatif planı. Sonuçta kimse ölümsüz değil. Kendi ayakları üzerinde durabilecek güçte olmalı.
Kesinlikle hayır. Ben güçsüz insan sevmiyorum açıkçası. Asalak gibi başkalarının maddi gücü arkasında yaşayan, ekmek parasını kazanmayı bilmeyen, hiç alın teri dokmemis bir insanla hayatta evlenmem.
Para olmadan hiçbir şey olmuyor. Sevsekte insan gururuna yediremez bu tarz şeyleri. ömrümüzün sonuna kadar ailesinin sırtından geçinemeyiz bu her iki taraf için de sorun olur ben kabul etmem en azından evlilik yolunda isek sorumluluğu da bunun ciddi bir iş olduğunu da bilmesi gerekir.
Sanmıyorum o kişinin kendine olan özgüveni oldukça azdır ne zamana kadar ailesi bakacak, yardımcı olacak Öyle kişiler rahat yaşadıkları için sevdiği kişiyede özen göstermeyecektir hayatın zorluğunu görmemiş biri elindekinin de değerini bilmez
Kendi başına ayaklarının üzerinde duramayan bir insan ile evlenmek mantıklı değildir. Ailesinin maddi durumu çok iyi olur ve kişinin ölene kadar maddi sıkıntısı olmaz ise orası ayrı.
Evlenirim Yeterli vücudunu çekici Ruhunu arzulatici bulayım Eve para getirmek erkeğin vazifesidir Kadının değil... Bu vazife benimdir O yüzden evlenirim böylesi birisi ile...
Evlendik den sonra para vermeye devam edecekse ailesi olur ama nasıl olsa evlendin kocan baksın artık sana diyecekse evlenmem aylık geliri olmayan kadınla evlenilmez
agha şöyle bir şey var para olmadan sadet olunmaz bence erkek çalışacak kadın o parayla eve bakacak bu yuzden bence erkegin çalışmaması kötü olur ama iki gönül bir olmuşsa kimse bir şey diyemez ve bir yandan da karşı cinsin ailesi buna karşı çıkabilir ve bunu her aman sizin suratınza vurabilir bundan dolayı kötü olur bence.
Yani kendi ayakları üzerinde duran kadını tercih ederim ama işte bazen aşkta tercih olmuyor pek. Erkek açısından sorun olacağını tahmin etmiyorum genel olarak ama.
Bu kisi kadinsa ki zaten benim karsim olarak bir kadinin calismamasi daha iyi. Cunku insan ne icin calisiyor? Benim mantigimla mutlu olmak icin. Erkek yorgun kadin yorgun aksam geldiginde mutlu olamazsin. Birinden biri yorgun olucak dirdir edecekki evlilik guzel olsun. Yoksa ikiside aksam eve dolmus kafa ile gelicek 2 kelime konusamiyacaklar. Ozaman mutlu olamiycaksan neden calisiyorsun?
Ha ben kiz olsam ve erkek arkadasim aylak aylak dolasiyorsa dk gecmez ayrilirim. Is yapmiyan calismayan bi faydasi olmayan erkege ben insan bile demem. Erkek adam tasi sikacak suyunu cikartip parasini yine kazanacak ailesine bakacak. Bu gecmisten beri gelmis sasmaz kuraldir. Calismayan tembel biri iliskilerindede basarili olamaz.
Hayir. Öyle adamdan aile babası olmaz kimse kusura bakmasın. Erkekler ev işi yapmayan çocuk doğurmayan kadin ister mi? Benim annem gelsin yapsın evimde o zaman bunlari.🤣