Çok Süper Soru için teşekkür ederim @KızlarSoruyor
Beğeni için teşekkür ederim @вуηαяcσѕ @ilginfulyaa

Açıkçası bu devirde tek maaşla geçinmek imkansız o yüzden düşünmem.
01 Temmuz, 2023 Cumartesi Saat 22.09
Devir hakkaten değişti eskiden erkekler çalışır kadınlar evde çocuklarına bakardı. Günümüz şartlarında hem kadınların eğitimlerini devam ettirmesi sonucundaki kariyer istekleri, hem de hayatın içinde biz de buradayız demeleri açısından çok önemli. Tabi bunun yanında hayat pahalılığı dediğimiz konu ayrı bir dert. Kadın için geliri olmadan da evlenebilir derim ancak erkek için bu durum çok farklı. Hem eşine karşı ezilmemek hem hayatı sürdürmek hem de toplum baskısı açısından evine bakma yükümlülüğünden dolayı bence erkekler buna evet diyemez.
Bence kesinlikle Bir evde iki kişi çalışmalı
Kesinlikle
Evlilik kararı karşılıklı olarak menfaat ilişkisi gütmeden alınması gerekir. Polyana olmaya gerek yok elbette günümüz şartları malum ekonomik sıkıntılar ailelerin peşini bırakmıyor. Şuanki gelirime göre konuşuyorum evlenme kararı alsam benim maaşım eşime ve kuracağım yuvayı idare etmeye yetebilecek düzeyde. Eşim olacak kadın çalışmak isterse çalışır ancak istemezse de sen neden çalışmıyorsun diye sorgulamam. Benim aradığım özellik çalışması değil bana iyi bir eş, aileme iyi bir gelin, çocuklarıma iyi bir anne olması yeterli benim için..
Ama işte onun için de çok zengin olmak gerekir asgari ücretle tek maaşla geçinmek artık imkansız
Şu devirde yaşamak nefes almak dahi çok zor. Evde otururken dahi para harcar duruma geldik resmen. Zaten eşine çalışmanı istemiyorum diyebilmen için minimum eşinin çalışsaydı alabileceği aylık ücretin üçte ikisini eşinin özel masraflarına ayırabilecek kadar gelire sahip olman gerekir ki evlilik içinde de huzursuzluk çıkmasın. Zaten şöyle de bi gerçek var kardeşim evlilikte maddi hesaplar art niyetli olursa, ne koparabildim kar gözüyle bakılırsa evliliği yürütmek çok zor hal almaya başlayacaktır..
Olabilir
Teşekkür ederim kardeşim✌🏻
Rica ediyorum kardeşim
Hayir evlenmezdim
Rica ediyorum
Cevap
37Cevap
Evet ben evlenirim. çünkü benim gelirim yeter zaten. ama eğer benim gelirim yoksa ya da yetmiyorsa da zaten kimseyle evlilik düşünmezdim. yani para tabi ki de önemli ama daha çok önemli olan bir şey varsa oda aşk ve sevgidir. bunlar yoksa istersek ikimizde çok zengin olalım biter o evlilik zaten. bunun dışında zaten çok dikkatli olur yine de geçiniriz. yeter ki benim geliirm ikimize de yetecek kadar çok olsun.
erkek her zaman içerisinde sevdiği kadının ona bağlı kalmasını ister. eğer kadın para kazanırsa gözü açılır kendi ayakları üzerinde durur ve beni beğenmez hatta terk eder diye düşünür. ben çok nötrüm bu konuda ama sevdalı olduğum kadın ister çalışsın ister çalışmasın her daim benim kraliçemdir bir lafını ikiletmem.
He evlenirim çalışırım ben bakarım süs köpeği gibi beslerim, gelirsiz biri evlenmesin otursun , acliktan nefesimiz kokar öpüşmeyiz🤣🤣🤣🤣
😃😃😃😃🤣🤣🤣🤣 emekli maaşı olur be
Ama ne yapayım ya 5 yıl sonra emekli olacağım
Benim 18k gelirim var ve karşıdakinin de en az benim kadar olmalı! Ben haftada 2 gün tatil yapıyorum arkadaşlarla geziyorum. Tasarruf yapmama rağmen kenara pek bisey atamıyorum 😑 bir eve 2 maaş şart!
😃😃
Oda iyimiş 18 k gelir sormamda bir sakınca yoksa eğer ne iş yapıyorsun 😅
@Celalsaglam tekstil mühendisiyim
Oda iyimiş beni yanına işe alsana bütün gün sigara falan yakim verim sana 🤣
Aylık geliri olmasına gerek yok iyi bir sermayesi varsa babasından arsalar kalır 4-5 milyonluk o para da yeter bana illa çalış demem ama miras da yoksa olmaz mecbur çalışacak
Bence bu devirde zaten öyle bir zenginlik yoksa tek maaşla geçinmek imkansız
Ya yorumlara bakıyorumda ne değişik tipler varya. yok onun geliri benden yüksek olcakta felan da filan da. aga ya sakat kalırsan işin bozulursa felan kimse kaderi hesaba katmıyor galiba
Bide çoğu para sorun değil diyor öpücük ile alışveriş yapacaklar herhalde
Hayır evlenmezdim bir zahmet kendinizi yük edeceğiniz biri ile evlenmeyin... Boş duranı kimse sevmez...
Kişi emekli engelli ise yük mü
Emekli insanların geliri oluyor...
Engelli olması sorun değil...
Sevgi olduktan sonra her şey aşılabilir...
Engelli ya da emekli olarak soruya cevap vermedim
Yani bende diyorum ki gelir olması önemli geçim için
kadın için deymez şimdiye dek o kadını bulamadım zaten bulsam ömrüm feda ederim çalışmak para ney ya.
Kadını sevin değer verin ama tapmayin
Günümüzün modası, kadın parası yemek isteyen, onun imkanlarından yararlanan ve öğlene kadar uyuyan bir asalak.
Allah Allah kadınlar sanki para yemek istemiyor mu sizde para derdindesiniz, o zaman hadi işi gücü geliri olmayan evi olmayan bir adamla git evlen
Ben de zaten aynı şeyi söylüyorum hanımefendi Yani en azından sizden düşük de olsa evleneceğiniz insanın bir geliri olması gerekiyor iki tarafında olması gerektiğini düşünüyorum
İşte ona bende katılmıyorum mesela ben bedensel engelliyim sigortam yatıyor emekli olmak için 5 yılım kaldı en azından bir maaş olacak ben çocuk doğurup sadece koca parası peşinde koşan kadınlara kızıyorum
Bana mesela evlen dedi yengem abim abim annemin babamın aldığı evde oturuyor, yengem çalışmıyor abım 20 bin lira maaş alıyor çocuk yok gelmiş bana evlen diyor bende kızdım
'Birlikte' gelir elde etmeyeceksek evliliğin anlamı ne?
Kesinlikle katılıyorum
İki kişi çalışıyor yine yetmiyor emekli oluyorsun yine çalışıyorsun bu ülke de insanlar mal olduğu sürece ülke karışmadığı sürece daha çokkkk konuşulur böyle.
Aynen öyle yorumların çoğu boş
Taş yenilebilseydi belki😅
Tabi ki olmaz. Polyanna olmaya gerek yok.
Hele şükür ya 😃
Rızkı veren Allah'tır. Erkek olarak eşim çalışmıyor diye istemeyeceksem yazıklar olsun bana
11 bin TL ile geçinebilecek misin kira ile
Ne 11bin kazanıyorum, ne kiradayım ne de Ankara 'dayım 😊
37 yaşındayım bu güne kadar kimsenin parasına puluna malına ve mülküne hiç ihtiyaç duyamadım.. Bence bu soru tam bayanlara göre onlar yorumlarsa daha iyi olur gibime geliyor...
Zaten çoğu evlenmeyi kabul etmez açık olayım ben kız olayım ben de kabul etmem yani sevgiyle aşkla ekmek alamıyorsun eve
Lütfen böyle anketler yapmayın siz evlenirsiniz galiba
Hayır evlenmem
Tabiki evlenilir. Bu da soru mu. Eğer sevdiğim biriyse para mara hiç önemli değil.
Asgari ücretle geçinme durumu olsa da mı?
Sence Türkiye şartlarında asgari ücret geçindirir mi
Geliri olmayan biriyle nişanlandım meğerse geliri cokmus 🤭
Aklı varsa, zaten kendi gelir düzeyini de düşünerek hareket ederdi. Hala aşk meşk peşindeyse demekki aklı Fikri uckurunda derdim
Evleneceğim kişinin geliri olup olmaması benim için önemli değil. Benim gelirim onunda geliri sayılır.
Geliri erkek sağladığı için erkek evlenir. Kadına bir şey diyemem.
Geliri olmayan birisiyle evlenirim cevabı yanlış işaretledim:)
Bu zamanda geliri olan zorlanıyor olmayanla olmaz ortak olmalıyız
Zamane dünya para ile yaşanıyor bu yüzden parasız olmaz...
evlenince çalışırım evde oturmam beni çalıştırmayacak bi adamla da evlenmem
Helal olsun
Geliri olmayan birisiyle evlenmenin mantığı ne? Daha gelir elde edemeyen bir insanın bana ne gibi iyiliği dokunabilir? ya da ne gibi katkı sağlayabilir? Büyük konuşmayayım da böyle bir evlilik istemem.
Günlük ortalama 40k gelirim var buna uygun geliri varsa evet genelde durumun altında tanıyorum ne olduklarını öğrenmiş oluyorum
Günlük 40 k ne iş yaptığını sorabilir miyim
@Celalsaglam saniyede 4 ortak imalat işi yapıyoruz
Allah daha çok versin 🙏
Engelliyim vergiden muafım bir yardımım dokunur mu 😅
Evlenirdim, halledilir.
@neveragain6 yorumları kaldırmamı ister misin
Olur, teşekkürler.(:
@neveragain6 kaldırdım devam ederse engellerim
Hayır, kendine yetemeyen ya da bunun için uğraşmayan biriyle evlenmezdim.
Geliri olmalı 5 tane evi 6 arabası olmalı
🤣🤣🤣🤣Evlerden biri havuzlu olsun
@BubiiBubii Hah hayırlı işler
?
@BubiiBubii espri yaptım
Olur @BubiiBubii 1i de mümkün dağ evi olsun serin serin😊🥰
Biz fakiriz kirve iban atalım sen herkese 3/5 bin yolla
eğer sorumluluk sahibiyse her işi yapabilecek bir insansa elbette yapabilirim ama yan gel Osman hesabıysa işine baksın
Benimle mi evlenecek gelirim ile mi?
Gelir olmadan evlilik nasıl olacak
Hayat dediğin şey inişli çıkışlı bir şey. Benim değinmek istediğim şey bugün iyi kazanırken yarın dibine kadar borca batabilirim. Gelirim için benimle evlenen kişi işler kötüye gittiğinde yanımda durmayacaktır. O zaman neden boş yere evleneyim ki...
Yani O konuda haklısın ona bir şey demiyorum ama evlenirken en başında hiçbir geliri olmayan birisiyle de kimse evlenmez bence
Karşıdakinin beklentisi veya evlilikte aradığı şeyin ne olduğunu kimse bilemez.
Yani kardeşim netice olarak sen ne dersen de para olmadan evlilik olmaz huzur anlaşma sonra gelir
Biz bu soruyu dün cevaplamıştık sanki
O farklıydı, o mesleği olmayan birisiyle evlenir misinizdi 😀
Bence önce evlenip sonra konuşalım mantık yürütmek kolay bekarken 😂
Tamam sen evlen o zaman konuşuruz 🤣
Geliri olmayan biri seni kendine getirir güç olur yön olur geliri olup kim olduğumu unutacagima geliri olmayan ve beni gerçekten yönlendirip çekip çeviren bir hanım ile evlenmeyi tercih ederim 🙏 saygılar
evet ben evlenirim.
Bayanda gelir aranmaz hiç bir zamana da aranmadı, gelir normal bir maaşla bir yere kadardır, baktın olmuyor ticarete atılırsın
Sen hangi devirde yaşıyorsun dostum ya kadında gelir aranmazmış o zaman 7.000 lira 11 bin lira ile ev geçindir de göreyim seni
Sanmıyorum ya hayat standartım çok düşer
Hayır tâbi ki de canım ne münasebet
Hayır evlenmezdim
bencede hayır 😃
Zaman maddiyat üzerinde dönüyor !
Benim gelirim yeter
ben bakarım aileme para problem değil benim için
Evlenirim
Kesinlikle katılıyorum sonunda güzel yorum buldum
Teşekkür ederim
Hayır ben teşekkür ederim hala senin gibi temiz kalpli insanlar var mı ya 😅
@Celalsaglam var emin olabilirsiniz