5 yıllık ilişkim var ama başkasından hoşlanıyorum. Nasıl kurtulurum bu durumdan?

Selam arkadaşlar 26 yaşındayım. Üniversitede sınıfımda bir kız var 3 yıldır aynı sınıfta olmamıza rağmen hiç dikkatimi çekmedi. İnstada da ekliydi ama hiç konuşmuyorduk. Kız arkadaşımla aşıırı eğlenceli ve mutlu bir ilişkim vardı. Beni her anlamda tatmin eden mutlu eden bir kız. Onu çok seviyorum kalbini karakterini evleneceğim kadın gözüyle baktım hep. Bir kez olsun sıkılmadım. Hayatım boyunca unutamayacağım bir kadın bana en zor zamanlarımda yardım etti elimden tuttu. Tek o vardı yanımda. Maddi manevi hiç eksikliğini hissetmedim. Bu kız ise hikayeme birgün cevap verdi ama kız arkadaşımı da biliyordu arkadaşça konuşmaya başladık zaten şifrem sevgilimde vardı kıskanıyordu ama çok karışmıyordu gördüğü için. Okul derslerle ilgili komik yazışmalar falan oluyordu. Sonra konuşma kişiselleşmeye normal arkadaşlığa dönmeye başladı. Bana aldığı montu giyip üzerinde çekip atmış falan kız arkadaşım bu duruma aşırı öfkelendi, böyle bir kez daha fotoğraf gönderdi sonra kavga ettik biz. Ben asla böyle bir şey olmayacağını olsa kızı engelleyeceğimi söyledim. En son tartışınca şifremi değiştirdim ve bir anda ilgi duymaya başladım konuşma garip bir hal almaya başladı, kız arkadaşıma hakettiği ilgiyi veremiyor ne olduğunu anlayamıyor çok üzülüyor daha fazla dayanamıyorum onu üzmekte istemiyorum ihanet ediyor gibi oluyor ama kurtulmak istediğim için onu kaybedersem daha çok bu hisse kapılırım diye korkuyorum. onu kaybetmek istemiyorum bu kız sevgilimi bile bile böyle konuşan bir kız aslında tiksinmem lazım, bununla ciddi bir şey de düşünmüyorum, bana uymuyor da bazen kıskanıyor gibi oluyorum onu bilmiyorum napıcam. hoşlanıyor gibi davranıp 2 gün yazmıyor yüzyüze hiçbir sorun yok gibi davranıyor ve tekrar konuşmaya başlıyor sonra yine konuşmayı bir anda kesiyor. Sürekli niye bunu yapıyor benimki hırs mı hoşlantı mı her neyse nasıl kurtulurum.
5 yıllık ilişkim var ama başkasından hoşlanıyorum. Nasıl kurtulurum bu durumdan?