Sevdiğimiz, flört aşamasında olduğumuz insanla aslında ilişkinin adını koymak için bir yola çıkmışızdır.. Devam eden zamanda tavırlar ve konuşmalar, olayın ciddiyetini ortaya koyar yavaş yavaş.. Bu yola girmek için illa bir tarafın teklifte bulunması mı gerekiyor?
Bir ilişkiye başlamak için illa bunu teklif etmek şart mıdır?
Ozaman zaten insanlar bir şekilde belli eder kendisini,. gözler konusmalar, hoşlanmalar falan filan her şey kendiliğinden gelişir bence. Şu Akar yolunu bulur demişler ekstra bir çabaya gerek yok diye düşünüyorum.. Ama kişiye karaktere göre değişir bu teklif bekleyende olur, teklif etmek isteyende.
Her iki tarafta duyguları ve davranışları konusunda netse zaten artık bir ismi vardır. İliskinin gidisatina gore belki evlilik konusunda teklif olabilir ki bunu da genellikle sacma bulurum ben. Karşındaki gelecegi dair hayal ve planlarini seni dahi ederek tasarlıyorsa hayatini paylasmak istedigini belirtmis olur. Senin verdigin tepkilere gorede iliski sekillenir. Teklif konusu biraz samimiyetsiz geliyor. İnsan sevdigi kisi onu konusmadan da anlasin isterken teklif beklenmesi sorgulatir gibi aradaki bağı..
Hayır gerekmez. Bazı şeyler kendiliğinden gelişir. Zaten kendiliğinden geliştiği için vazgeçilmez olur. Farkına varılmamıştır bile o yola girildiğinin. Teklif olmadan sadece kendiliğinden olmuştur.
Bu nasıl kelimelere dökükebilir ki zaten. Sevgili olalım mı dicek , sevgilim olurmusun , çıkalımmı mı dicek. En nihayetinde en fazla ne dinebilir ki? Kulağa hiç hoş gelmiyo. İlişkiyi basite indirgiyo başından koyulan isimler. Süreç zaten bütün isimleri teker teker belirliyo. Flört, sevgili... Sevgisini dile getirdiğinde ve karşılığını bulduğunda sevdiğinden, aslında dile dükülmeyen isim konmuş oluyo. Tek gerekli olan teklif, evlilik bana göre.
Dilden değil kalpten dökülen sözler belirler ilişkiyi... Bazen ufacık gülüş, bir bakmışsın bağ olmuş kalbine, bazen de sesi... Anlarsın ki o sesi o gülüşü duyduğunda zaten artık ona ait hissediyorsun... Ne de olsa şöyle bir gerçek var: "DİL SÖYLERSE KULAK DİNLER, KALP SÖYLERSE KAİNAT DİNLER..." ☺️💫
hayır tabiki teklif saçma geliyor bana zamanla birbirinize olan samimiyetiniz artıcak ve o senin hakkında zaten sevgilim diye bahsetmeye başlıcak ve sana sevgilin gibi kelimelerle hitap edicek o zaman anlarsın