Merhaba, Gerçekten çevreme bakıyorum hatta bundan 8 ay önce abim evlendi evlenene kadar bir sürü adet gelenek görenek saçma sapan işler eziyeti bilmem ne derken, şimdi saçma sapan nedenler kavgalar çıkıyor insanlar anlaşamıyor, herkes ben haklıyım diyor insanlar fesatlık düşünüyor bence bu devirde var ya bekar kalmak evli olmaktan daha iyi,#KurtBeyazı
İnsanın sorumluluk sahibi olarak yuva kurması güzel bişeydir. Sabah kalkınca yannda dünyalar tatlısı eşin olacak. Belki senden önce kalkıp seni öpücüklere boğarak uyandıracak. Akşam işten gelince kapını açacak bir güler yüz olacak. ya da beraber işe gidip geldiğin biri. Dersini paylaşabileceğin sonsuz güvenebileceğin biri. Adet sancısı olduğunda kıvranırken karnına ılık su getireceğin papatya çayı demleyip içireceğin ayaklarını ılık suyla yıkayacağın biri olacak. Çocuğunun annesi sana evlat duygusunu tatıran bir kadın olacak. Arkanda sonsuz bir destek olacak. Hayat arkadaşı ömür yoldaşı olacak. Evlilik güzel olmalı doğru kişiyi bulursan
İnsanlar evlenmekten korkuyor artık maddi manevi geçinmek zor geliyor piyasa ile aylık gelirler birbirine ters orantılı çoğu insanda en güzelien iyisi benim evimde olsun istiyor. Hele bir de aileler yeni evlenecek gençlere destek olmayınca gençler evliliklerinin ortalama ilk 5 yılını kredi ödeyerek geçiriyorlar ve bu da ev içerisinde sıkıntı ve kavgalara dönüşüyor.
Birde sadakat ve anlayış durumu var ekonomik problemler bitse bile sadakat ve anlayış çok önemli bence çünkü evliliğe hazır olmayan biri ile evlenilince Karşı tarafın gözü dışarıda oluyor ve aldatma aldatılma eylemleri meydana geliyorBu sorunlar da geçse kültürel farklılıklar aile baskıları vs olduğunda yine çatırtılar meydana gelebiliyorDevir öyle bir devir ki bekarlıkta kötü evlilikte kötüAllah iyilerle karşılaştırsın (Bu yazdıklarım her iki cinsiyet içinde geçerli)
Ben karşımda kendi kadar ailesinin de mantıklı düşünebileceği birini bulmadan kolay kolay evleneceğimi zannetmiyorum. Evlenirken dediğin gibi yok anasının sütü babasının sakalı falanı fistanı derken deli gibi para harcanıyor. Daha evlenmeden 40 bin 50 bin civarı giderin oluyor bu ıvır zıvıra. Evlenmenin bedeliyse yine nerden baksan eviydi, içiydi falan fistan sana patlar 600bin 700bin. Sen bu para içinde kredi çekersin ve krediyi ömür boyu ödersin ayrıca birsürü sıkıntıya girersin ve bunu eşin beğenmez bu sıkıntıyı kaldıramaz, kavgalar başlar sonra ayrılık derken 600bin liralık borcunla ortada kalırsın üstüne nafaka ödersin. Oyüzden yeni evliliklerde olabildiğince sade seçim yapılıp sade bir şekilde kutlanmalı ki ömür boyu borçtan 20 30 yılda kurtulabilesin.
Ikisi de zor İnsan olmak daha zor. Hayvan olmak da zor. Ahmak insanlara katlanmak zorunda kalıyor onlar da... Dünya çok zor... zulüm duvarları her yerde eziyor. Gozlerimi kapatabilseydim hayallerimin elinden tutmasına izin verseydim Gökyüzünün ucup sevgi ve güzelliğin yeşerdi saraylar inşa ederim. EMEL MATHLOUTHİ- holm (hayal)
Aslında bunun devirle alakası yok. Bekar kalmak her zaman en iyisi. Bekarsın diye bir partnerin olmayacak anlamına da gelmiyor. Demek istediğim her şey kağıt parçasından ibaret değil.
Söylemesi kolay ama engellilere aşk gözü ile bakan bir kişi bile yok o eskidendi şimdi ise yapayalnız kalmaya mahkumuz anne babamız ölünce Allaha emanetiz
Kesinlikle katılıyorum kardeşim sana ayrıca şunu söylemek isterim öyle resmi olarak veya dini olarak evlenmeden birisiyle birlikte olmayı asla tercih etmem, Elbette görüştüğüm konuştuğum kızlar oldu olmadı diyemem sonuçta hiçbirimiz anneden doğduğumuz gibi ilk kadın evlenmiyoruz Ama şöyle bir gerçek var, neymiş efendim kağıt parçası üzerinde olmak zorunda değil neymiş efendim nikah olmak zorunda değil ondan sonra ne oldu ya düzenli bir aile bağı olmuyor düzenli bir huzur olmuyor belli bir süre sonra iki tarafta birbirinden istediğini aldığı için sıkılıyor daha sonrasında da birbirini öldürmeye kalkıyor zina günahı da yanına kalıyor
Valla bu devirde sadık kalabilmek imkansız. Çevremde kimden duyuyorsam ya aldatılıyorlar ya da aldatıyorlar. O yüzden bekar kalıp iş sahibi olup paranı Çatır çutur yiyerek hayatını yaşamak en iyisi. Hemde kafa rahat
Yani bence bir yerden sonra da bal yiyen baldan uslanır demişler Ben de senin gibi düşünüyorum yani tabii ki bence evlilik o kadar da kötü bir şey değil ama şu anda evliliğinde demek olduğunu bilmeyen kadın ve erkek çok, Üstelik artık insanlar sadece evi olup olmadığı herhangi bir parasının olup olmadığını bakıyor. Kadınlara açık arama derdinde erkekler ailesi ile eşi arasında kalıyor ikili oynamaya başlıyor
Söylemesi kadar keşke yapması da kolay olsa her şeyden önce ben bedensel engelliyim çalıştığım düzgün bir iş yok gelecek insanlar artık öyle kuru ekmeği gelmiyor
Ben daha önce Türk Telekom çağrı merkezinde çalıştım ama ayrılmak zorunda kaldım engelli kamu personeli seçme sınavına girdim 150 bin kişinin girdiği sınavda yılda 2 bin atama yeterli değil
evlilikler son dönemlerde çok zor geçim şartları zoraldı ekonomik zorluklar arttı şimdiki gençlik biraz daha biraz daha düşünsün evli lik durmlarını cep ekonomisinde sorun yok sa evlenmede sıkıntı olmaz
Evlilik çok güzel ama doğru insanı bulmak zor onu geçtim onla bir ömür olacağımızın garantisi yok. Bekarlıkta güzel ama kötü yönü yalnızsın. Yalnız kalmayı seven biri için bu mantıklı. Onun dışında evlilik eğer tabi doğru insansa daha mantıklı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen katılıyorum.. Artik insanlar kıymet bilmemeye basladi, hep bir gözü disardalik var. Bende o yüzden istemiyorum
Durum sadece kadının ya da erkeğin gözünün dışarıda olması ya da aldatmak aldatılmak değil insanlar birbiriyle iletişim kurmuyor herkes birbirinin açığını arama derdinde, kadın evleniyor evlendiği kocasının ailesini açığını arıyor fesatlık düşünüyor. Sonra o kadar düğün dernek gereksiz masraflar yapılıyor, yani hiçbir şekilde insanları memnun ödemiyorsunuz 40 gün sırtında taş sanız 41 gün yoruldum biraz in dediğiniz zaman siz de kötüsü olmuyor
Kesinlikle evli olmak. Diğer yandan devamını getire bilmek her ne kadar bu çok zor olsada.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
türkiyede bırak bekar kalmayı yaşamak bile suç bence açlıktan ölmeden ölsün insan sağ partiler halk düşmanı oldunu artık anlamıştır yav he millet umarım bakın sağ partilerin yönettiği ülkelere hep işçisi memuru malkı sürünüyor bak almanyaya işçiler her şeyi alabiliyor neden sol patilere veriyolar halk akıllı bizim gibi muhammedin sallama dinine uymuyor allah denen saçmalığa inanmıyor
@Deliyimbendeliyim yaş değil yaşayış önemli diye bir söz vardır durumu çok güzel özetliyor. Sadece karşı tarafa suç atmıyorum yanlış anlaşılmasın ben de güvenilmezim.