Ben abartıyor muyum?

Eski sevgilimle ayrıldık 4-5 ay oluyor. Güzel başlayan bir ilişkiydi ve benim ilk uzun ilişkimdi. Benim için çok özel şeyler yapıyordu, ilgisi çok fazlaydı fakat 3. aydan sonra kavgalarımız arttı. Sürekli benim değişmem gerektiğini, karakterimle ilgili bir sorun olduğunu söylüyordu. Zamanla bana hakaret etmeye başladı. Bunun ardı kesilmedi ve bayağı ağır küfürler etmeye başladı. Ama bir şekilde bunları ben hak etmişim gibi davranıyordu hep. Bunun yanı sıra ilişkinin başında birbirimize geçmiş ilişkilerimizi anlatmıştık ve beni hep o kişilerle vurmayı sürdürdü. Ben hep özür diliyordum ve o hep ona göre haklıydı. Dayanamadım ayrıldım ondan 14. ayda. Yalvar, yakar değiştim sözleriyle 2 ay sonunda beni ilişkiye geri çekti. İstemediğim halde arkamdan gittiğim şehre geldi. Barıştık ben yine mutlu etmeye çalışıyordum onu ama bu sefer iki ay geçti o benden ayrıldı. Bana yine küfür ve hakaret edince tamam dedim bitmeli. Ben kabul ettim ayrılığı ve engelledim. Engelleyince ben suçlu oldum. Arkadaş grubuma beni haksız çıkarır şekilde bir mesaj attı. Bir ay sonra bulduğu kızla sevgili oldu. Ama sürekli bana bir kini, nefreti var gibi. Paylaşımları olsun, bana gelip kustuğu nefretler olsun. Ben seni bırakmamıştım sen çabalamadın bıraktın gibi bakıyor duruma. Ben de o böyle davrandıkça daha çok hayatımdan çıkarmak istiyorum. Ama sonra kötü hissediyorum ben mi hatalıyım diye. Yani ayrılan o hala ne derdi var anlamıyorum.
Ben abartıyor muyum?