"Çamur at izi kalsın" bu söz neşen sadece kadınlarda işe erkeklere neden yapışmıyor o Çamur? Kadın kabul etmeyince istemeyince, kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabi intikam almak için hersey söyleniyor ve o Çamur iftira kadına yapışıp kalıyor. Fakat erkeklere o Çamur yapışmıyor. Namus sadece kadın için mi geçerli? NEDEN?
Kadın kadının arkasında olmuyor ki bi kere. Bir olay patlak versin bir kadın hakkında. En iyi ve en yakıcı linç cümlelerini kimler yazıyor? Sen kendi cinsin için empati kurmazsan, duygularını paylaşmazsan, bir gün aynı duruma düşebileceğini düşünmez ve düşene bir tekme sen atarsan, zaten rahat yetişmiş ve hiçbir şeyi umursamayan, üstüne de yine aynı cinsiyeti paylaşan annesi tarafından da böyle yetiştirilen o aslan yavrucuğuna çamur atılamaz. Atılsa da tutmaz ve tutturulmaz zaten. Yani yine kadın yüzünden.
İnşallah bu durum değişecek yeni nesil böyle olmayacak diyorum.. Bende iki erkek annesiyim ve toplum kurallarına değil dogrularimla büyüttüm. Kadına saygılı ve kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi onlara yapmamasını öğrettim.
Yaşınız doğruysa annemle aynı yaştasınız. Umarım sizin gibi anneler çoğalır. Çok teşekkür ederim bu dünyaya - iki tane de olsa - böyle çocuklar kazandırdığınız için;hiç görmedik biz.
Nedeni bilinmiyor. Toplumun bağlı kaldığı bir inanış. Bizi ilgilendirmez bence ki beni ilgilendirmiyor Erkeğe herşeyi hak görüyor kadınların gülmesine bile takılı kalıyorlar. Başkalarının düşüncelerini önemseyerek sürdüremem hayatımı. Asıl çamur onların 2gr olan beyinlerinde.
Çamuru atan kişinin ellerine yüzüne her yerine yapışıyor.. Bana çamur atmaya çalışan insanları zerre umursamıyorum.. Kendi bataklıklarından çıkamadıkları için doğal olarak başkaları da çamura batsın istiyorlar.. Keyifli günler..
Çamuru atan çok pisse eğer her iki cinsede yapışıyor o çamur. Çünkü atan kişi pis olduğu için o kadar iyi karıyor ki o çamuru sağlam atıyor. İçleri çürümüş olan elma misali değenide çürütüyor. O çamuru attıkları gibi yapıştıyorlar.
Maalesef bu konuda toplumsal yapı, kültürel seviye ve bunlara bağlı olarak ailelerin özellikle erkek çocuklarını yetiştirme kriterleri etken.
Bizim toplumumuzda durum böyleyken batılı toplumlarda durum farklı. Çünkü bu toplumlarda namus kavramı "insan" odaklıyken bizim gibi toplumlarda "kadın" endeksli.
Sebep : Bizde cinselliğin tabûlaştırılması ve din eksenli düşünce tarzı.
Sonuç : Mutsuz evlilikler, aldatmalar, boşanmalar ve parçalanmış ailelerin mutsuz çocukları.
Durum böyle olunca da o çocukların yetiştirdiği yeni çocuklar yeni mutsuzluklar... ... ...
Erkekle kadınla ilgisi yok, güçlü nün güçsüze yetebilmesi ile alâkalı. Tacize uğradığını iddia edip, yuvalar yıkan kadınlar, surf babasına kızdığı için taciz iddiasında bulunan çocuklar, sırf bir gece evine giremediği için kadını orp. diye ifşa edip taşlatarak ölürten, ya da mehir vermemek için karısına iftira edip taşlata yav. şaklar var. Hepsinin ortak noktası, karşısında güçlerini yettirebilecek kadar güçlü ya da inandırıcı olabilmeleri.
Bu soru ben küçükken kafamı çok meşgul etmişti cevabını bulamamıştim büyüdüm ve şunun farkına vardım mahremiyet sebebi erkeğin mahremi ile kadının ki bir değil bu tartışma hep vardı bundan sonrada hep olacaktır
Bir erkek hakkında gidip ifitra atsanız bana tacizde bulundu tarzında o çamurun izi kalıyor mu kalmıyor mu bir bakın isterseniz. Yaşanılan yer küçükse her türlü izi kalır tek taraflı değil bu konu artık
Kadin erkek diye genelleme yapılmamalı, çamurun atıldığı kişiye bakılmalı. Daha doğrusu karakterine. Namus sadece kadına özgü diye bir algı var. Ama bu yanlış nasıl kadına özgü diyorlarsa erkeğe de o kadar özgü namus kavramı.
Toplumun ahlak ve zeka yoksunluğu, birçok konuda olduğu gibi, bu konuda da adaletsiz sonuçlar üretiyor. Kadınlara olan özellikle cinsel baskıda çarpıcı olan durum şu ki bunu en çok yapan kitle yine kendi hemcinsi olan kadınlardır.
Valla erkekligimizle bana atılmayan çamur kalmadı burada Allah kadınlarımıza sabır versin tabi bu kadınlarımızın içine herkes girmiyor zaten onların yüzünden diğer kadınlar zan altında kaliyorlar
Kadın erkek farketmez. Sonuçta insanız. Çamur atılmış sa izi erkekte de kadın da da izi kalmıştır. Ama genelde hep zavallı kadınlara olan olmuştur. Doğru değildir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
herkese hemen yapışır o çamur. bi kadına bu şunlarla yatıyo desen hemen adı çıkar ya da erkeğe zamanında birine tecavüz etmiş desen de hemen adı çıkar. bu mimden kurtulmakta nerdeyse imkansızdır...
insanlara bu haddi verdiğimiz için belki de kendimiz suçluyuz.. herkese iyi niyet gösteriyoruz.. aslında duvarlar örmek lazım.. kendi adıma konuşmam gerekirse..
simdi tam tersi beybisi.. erkek tanisma maksatli iletisim kurmak ister abaza namussuz olur... kadin yatar kalkar cinsel ozgurluk namus iki bacak arasinda degildir edebiyati yapilir... kac yasindasin bilmiyorum ama benim kusagimda son 10 senedir durum bu 🙂