Düşünmem görmem hissetmem bu konularda kör, sağır, dilsiz olmak en mantıklisi. Bu durumda üzülme oranı da insanın yüzde sıfır oluyor. Bir insanın sevdiğini düşünmek beklenti yaratır oysa sevmediğini düşünüp bir sürprizle karşılaşmak beklemedigin esnada olursa çok daha mutluluk vaat eder.
16 yaşında iken derdim ki:Seven erkek, sevdiği kadın için göz yaşı dökendir.
Ama sonra anladım ki:Ağlamak aciz, zayıf, çocukça davranan insanların da en büyük sığınağı olabiliyor. Her şeyi onunla elde edip insanları kandırabileceklerini ve ikna edebileceklerini sanıyorlar. Ben zor ağlarım mesela. Onlar çok da kolay ağlıyor. E bünye buna alışmış.
Ne kadar da ilgili davransa, bıkmasa da, aylarca senelerce mıç mıç davransa da, yalvarsa da, tüm zamanını sana verse de seni gerçekten seviyor demek değildir. Gerçekten seven insan mıç mıç olmak, her zaman "seni seviyorum" demek zorunda değil.
Gerçekten seven insan, sevdiği insana güvenir ve inanır. Şüphesi olsa da inanmak ister ya.
Onun için karşılıksız fedakarlık yapar,
Onu çok tatlı, güzel bulur ve başkalarının gördüğü kusurları görmez. Görse de batmaz.
Huzuru sarıldığında bulur. Bakın sarılmak derken her sarıldığında direk elin popoya gitmesi değildir gerçekten sevmek. O olmadan da huzuru vermesidir.
Alışverişe çıktığında bi şeyler alırken aklına onun gelmesi ve ona göre de bi şeyler almaktır. (giyim mağazasına girdiğinde erkek reyonuna da bakmak ya da sevdiği yiyeceği almak )
Ona kıyamamak ve zarar verememek, onu zor durumda düşürmemektir. Üzenlere ise kin duymaktır.
Mesafeli durursa, kendi hayatını olduğu şekilde yaşamaya devam ederse, üstüme düşmezse, olanı akışına bırakırsa ve sadece gerektiğinde araya girip müdahale ederse, veya baş başa kaldığınızda veya kalabalık bir ortamda ikimizin anlayabileceği ufak şeylerden onun için özel olduğumu bilir ve anlarsam, yine de hayatımıza birbirimiz yokmuşuz gibi devam edebilirsek, zaman içerisine ağırkanlı şekilde bağlanma başlarsa. Yani içinde fırtına kopsa da bana belli etmeyecek.
Sürekli olarak birlikte bir şeyler yapmayı istiyorsa, düşüncelerime/ne istediğime önem veriyorsa, herkesten daha çok vakit ayırıyorsa, üzüldüğümde o da benimle birlikte üzülüyorsa, mutlu olduğumda o da benimle birlikte mutlu oluyorsa, kıskanıyorsa vs beni sevdiğini düşünürüm. Sevgi; önemsemekten geçiyor. Beni önemsediğini gösteren davranışları oluyorsa o iş tamamdır.
Ben hep birşeyleri söyleyerek gösteren biriyim bir şey çıkıyorsa ağzımdan o net öyledir çünku duygular olunca bende çok yoğun yaşıyorum o zaman da algim kapanıyor bazen yani direk söylersen çok daha iyi olur 😊
Bana şarkı söylerse 😌 Sesimi duymak için can atıyorsa , gün boyu zamanını bana ayırıp yazıyorsa ( bu çokta elzem değil her dk bana yazsın kafasında değilim) manas destanı gibi yazıyorsaa , benimle ilgili hayaller kurup bana anlatıyorsa vs
derdimi tasamı dinliyorsa beni ben yokken bile koruyorsa , arkamdan konuşmuyor ve sahipleniyorsa ve benimle alakalı bana dair olan herşeyi biliyorsa yani neleri severim neleri sevmem vs gibi
Şimdi şöyle ki her insan bir olmayabilir ben yakın erkek arkadaşlarıma mesaj atıyorum ama duygusal bir durum hissetmıyorum her yazan da aşıktır hoşlanıyodur demek yanlıs olur ama eğer seni kıskanıyorsa, baskalarına karsı koruyup kolluyorsa, eline , yüzüne, beline vb. temasta bulunuyorsa bence sevıyor olabilir