Gizli Üye(30-35)+1 yılBence evlenmeden önce insanlar biraz karşı cinsle hayatlarını yaşayabilirler. Bu çoğu kişi (belki herkes için geçerli değildir) için önemli. Bunu derken asla kadınları veya erkekleri kullanmaktan bahsetmiyorum. Dürüst şekilde yaşanan ilişkilerden bahsetiyorum. Kadınlara bu özellikle tavsiyem. Sırf cinsellik için ya da erkek arkadaş edinmekten ayıplandıkları için özgürce, toplum baskısı olmadan bir erkekle vakit geçirmek için erkenden 20-25 yaşında sıfır tecrübe ile evleniyorlar. Sonra 3-5 yıla soğuyorlar, sıkılıyorlar ve boşanıyorlar adama da yazık oluyor.
Aynı anda çok eşlilikte ise şöyle bir durum var. Öncelikle bu şekilde bir ilişkiyi kadınların baskılandığı, hak ve özgürlükleri ellerinden alındığı ve kadınların mecbur kaldığı bir düzen oluşturup kuramazsın. Bu psikolojik şiddet yoksa ve o üç kadın da bilgili ve ne yaptığını bilen kadınlarsa, cahil ve baskılanmış değillerse yani o zaman bize bir şey demek düşmez. O zaman da şunlar ortaya çıkıyor, senin o üç kadının da ihtiyaçlarını karşılayabilecek olman gerekir. Cinsel performans olarak yetebileceksen, üçüyle de manevi olarak ilgilenebileceksen, o kadınların hak ve özgürlüklerini baskılamayacaksan olabilir. Ama zor. Bunu yapamazsın. :D Çünkü yetemezsin imkanı yok. Onlara para da sağlaman gerekir çünkü kendi paralarını kazanan kadınların bunu yapacağını zannetmiyorum. Onları sürekli mutlu etmen gerekir. O kadınların ihtiyaçları var, senin de olduğu gibi ve senin yetemediğin anda başka erkeğe giderler. Sana muhtaç değiller çünkü.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzdeki erkeklerden bahsediyorsak, olmamalı. Veya olmasını sakıncalı gördüğümü belirtmem lazım.
Sebebini hemen açıklayayım:
İslamda 4 eşlilik diye bir kavram var, evet. Bu kavram belli şartlara bağlıdır. Erkeğin canı her ten renginde bir kadın istiyor diye dört tane eş alamazsın. Eşini “şunu yapmazsan ikinciyi üçüncüyü alırım” diye tehtid edemezsin! 4 eşe kadar yolu var diye araba farı gibi çevrendeki kadınları röntgenleyip, çapkınlık yapıp, ahlaksızlık yapıp, sonra da günaha girmemek adına nikah gibi evlilik gibi çok kutsal bir müesseseyi sahip çıkamadığın uçkuruna ve eğmediğin başına mazeret gösteremezsin! Bunlar günümüz sözüm ona errrkeklerimizin sadece bazı sorunları.
Çoklu eşlilik hukuku diye teyit edilen, gerektiğinde hanımların hakkını arayabileceği bir mahkeme yok. Eskiden kadıların baktığı duruma günümüzde kimse bakmıyor. Koca gerçekten bütün kadınlara adil davranıyor mu? Biriyle birlikte yaşarken, diğerine dost muamelesi yapıp arada üç beş kuruş atıp yoluna mı gidiyor? İlk eşinin ikinci eşten haberi var mı? İkinci üçüncü eşlerden olan çocukların hakları nerde sabit? Boşandığında resmiyette görünmeyen evliliğin akibeti ve daha nice kadını kurban rolüne sürükleyen sorunsallar…
Demem o ki, hiçbir sağlıklı evlilik ikinci üçüncü eş gerektirmez. İlk evliliğini bitiremeyecek kadar korkak insanlar, çözümü kendilerini aynı evde yaşayan kadar iyi tanımayan insanların koynunda bir iki saat paşazade muamelesi görmeyi, sorunlarını bastırmayı, kendinden kaçmaya, aslında sadece cinsel alışverişe Allahın rızası adına “evlilik” diyorlar. Hadi biz inandık karaktersizliğine. İkna olduk iki rekat sünnet namazı kılmayan adamların, Peygamberin en zor sünnetinden birine yeltenmesine. Peki Allah görmüyor mu? Ameller niyetlere göre değil mi? Senin niyetin eşini aşağlayıp “ben canım istediğinde ikinciyi de alırım üçüncüyü de alırım, ben erkeğim, senide BEN istediğim zaman boşarım” diye terör estirmekse, bu adamlar ağzına İslamı almasın, rica ederim.50 Yorumla
Eğer bahsettiğiniz dini açıdan kasıt;
İslam dininde ise, bir erkeğin birkaç kadınla evlenebilmesi bazı zorunlu kriterlere bağlanmıştır.
( erkeğin güçlü ve yeterli kadının ise zayıf ve isteksiz olması veya doğurgan olmaması halinde savaş vb sebeplerle erkeklerin azalması ve kadınların çoğalması gibi durumlarda erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi zaruri olabilir.
Böyle durumlarda erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi bir emir değil bir izindir.
İkinci ve üçüncü eş olacak hanım da buna mecbur değildir.
Ayrıca bu izin kayıtsız şartsız olmayıp, adalet şartına bağlanmış buna riayet edemeyeceğinden korkanlara bir kadınla yetinmeleri emredilmiştir.
Burada ki adalet emri de zaten detaylıca verilmiş ve yaratılıştan gelen kıskançlık duygusu vurgulanarak bunun zorunluluklar dışında mümkün olamayacağı açıkça belirtilmiştir. )233 Yorumla- +1 yıl
Ne emoji koydum ne çıktı :) Neyse.. Sadece teşekküler demek istemiştim. @barraquda
- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşk olursa gönül bağlanır, göz kimseyi görmez, başkasını istemez.
Önemli olan karşılıklı hisler olmalı.
Aşk, his, güven vs yoktur ya da azdır, maddi güç vardır. Tüm taraflara uyarsa koşullar olabilir.
Dinen sorun yok.
Yalnız dinde olmamasına rağmen kadınlarda da bu istek var. Eşini paylaşan ve ne yazık ki bundan zevk alan erkekler var. Bu da onların seçimi.
Olması gereken aşk ile tek eşlilik. Aile kuracak, çocuklar olacak, tertemşz sıcak bir yuva. Diğerleri sıkıntı. Kendi anamız babamız böyle seçim yapsaydı iğrenç olurdu.
Aşkı bulamaz, maddi gücüm olursa aklımdan çok eşlilik geçiyor bekar olduğum için ama sorunlu bir ilişki türü.50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
+1 yılBak kardeşim eskiden zor durumdaki kadınlar kötü yola düşmesini diye ikinci eş olarak alınıyormuş fakat günümüzde insanlar zevk için bunu yapar oldu 1. Eş 2. Eş 3. es 4. Eş 😂
Bu zevk için yapabileceğin bir şey değil ayrıca �kinci eşin getirirken bir işinden de izin almak zorundasın Yani kendi kafanı görede getiremezsin.
En bir eşin sağlıklı ise sana eşlik vazifesini yapabiliyor ise zaten getiremezsin Eğer eşin bir sağlık problemi var ise kadınlık görevini yerine getiremiyor ise ondan izin alarak getirebilirsin.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınların kafa şuna basamıyor.
Biri erkek cinsel stratejisi bulabildiği tüm kadınlarla çiftleşmek.
Kadın yanlızca bulduğu en güçlü (statü, para vs.) erkekle evlenmek.
Kadın ve erkeğin doğası cinsel amaçları bile ap ayrıyken kadınların aaa bizde 90 tane erkekğimiz olsun demesi komik 😏 Öyle yaptığın da kendi cinsel stratejisini terketdip erkek stratejisini uygulamış olucağını düşünemicek kadar nohut beyinli kadın dolu.
Son zamanlar da ki yeni nesilin kaypak, dayanıksız, kadınla-erkek cinsiyeti arasında sıkışmış, beceriksiz oluşunun nedeni kadınların erkek cinsel stratejisini yapmaya çalışmasından geliyor.85 Yorumla- +1 yıl
Ya kardeşim goril mi bu tutsun kendine doğada yaşamayıyoruz sen mağaraya gidebilirsin insanda irade var doğasına hakim olabilir ama tabi sen sadakati bu kafayla haketmiyon kocan aldatsın seni bulaştırsın sana cinsel hastalıkları
- +1 yıl
Kadınlar da erkekler de aşktan vazgeçti o yüzden böyleyiz sadece kadınların suçlu değil ayrıca eskiden kadınlar aldatmıyor muydu sanki
- +1 yıl
İnsanla hayvan bir değil her şey üreme cinsel stratejilerden de önemli şeyler var içgüdülerine karşı koymak insanı insan yapan bişey zaten bırak çok kadını bakir bakire ölen insanlar var hayatta kalma içgüsüne karşı gelip intihar eden insanlar var insan tutabilir kendini ki 4 e kadar alma hakkı savaş veya erkek nüfusu az olduğu için yapılıyor. Bu devirde eşit nüfus ayrıca Bi çocuğun en iyi büyüyeceği ortam çekirdek ailedir. Yani kim çocuğunu şu an böyle bir ortamfa büyütecek kadınlar böyle saçma sapan konuştuktan sonra tabi erkekler aldatır.
- +1 yıl
Kadın evlenecek erkek tüm bulduğuyla nasıl yatacak sadakat yok mu aile kurmalı ailesini heveslerinden önce tutmalı erkek ama sana öylesi denk gelmez zaten. AYRICA DOĞADA DİŞİ HAYVANLARIN ÇOĞU ÇOK EŞLİDİR VE BİRDEN FAZLA ERKEKLE ÇİFTLEŞİR. GENETİK ÇEŞİTLİLİK. Neyse goril müsveddesi aids kapmaya baya meraklıymışsın
- +1 yıl
Cevap sahibi yani gizli üye esas başka bir şeyi vurguluyor. Erkekler gibi çoğu karşı cinse atlıyor çoğu kız son senelerde bu da basitleştiriyor erkeklerde basitleşme olmuyor aksine çapkın vs deniyor muhtemelen hesabı kapattı çoğu bir bok var gibi kapatıyor hesabı. Diğer dediklerinde de haklı büyük ölçüde. Nerede kro, berduş var onlarla çıkıyor veriyor evleniyor çoğu kız. Bir de sadece sevdiğimle olmalı öyle herkesle yapamam diyen de çok onlar da ayrı bir cins çok katiler.
Çok eşlilik normalleştirilemez. Bunları normalleştiren, yaşayan insanlar olduğu için insanların aklı karışıyor zaten. Eskiden böyle miydi? Hayır, evlilikler daha uzun ömürlüydü. Şimdi ahlâk dışı ilişkiler yüzünden evliliğin de adını lekelediler. Bugün evlenen, yarın öbür gün soluğu adliyede alıyor. Yazık cidden.
87 Yorumla- +1 yıl
Senin bahsettiğin şey aldatmak o farklı bir durum, eskiden çok eşlilik vardı erkekler 4 kadınla evlenebiliyordu
- +1 yıl
Kadına gerçekten değer veren bir erkek 4 kadınla evlenebilir bence
- +1 yıl
Kadın kavramının ne demek olduğunu biliyorsa İncitmiyorsa üzmüyorsa, kadınlığını mükemmel bir şekilde yaşatabiliyorsa neden olmasın?
- +1 yıl
Doğru değil mi? 🙂
- +1 yıl
Bu mu değer değer sadakattir
Tamam bu senin dediğin eskiden varmış 1 erkeğe 4 kadın düşebiliyormuş ama resmi olarak değil, dinen öyle. Ama ben böyle birşeyi kabul etmiyorum. Zaten dinen nasıl kabul edebilmiş eskiden kadınlar onuda anlamış değilim ve anlamakta istemiyorum.
Ben sevdim erkeğimi dini nikahı da olsa paylaşmak istemem. Biraz empati yapın bakalım. Dinen bir kadına 4 erkek dusseydi acaba erkekler bunu kabul edebilir miydi? Etmezdi bence aksine üstüne birde küfür ederlerdi ve kadına demediniğini bırakmazdı hoş bir şey değil çünkü. Erkek adamın hatunu tek olur o kadar...40 YorumlaZaten öyleyiz. Erkekler poligamik canılar, dinlerde dahi bu konularda erkeklere ehliyet verilmiş. Kültürlerde de bu mevzu olumlu karşılanmış. Son 100 yıldır dünyaya feminizm dalga dalga yayılıyor ve biz erkekler doğamızdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar.
432 Yorumla- +1 yıl
Ne doğası yaa dini kendine göre yorumlamayı bırak , o çok eşliliğin bile gerekçeleri var keyfi değil yani, bakıyorumda sizdeki keyiften öte değil.
- +1 yıl
@siyahhaşkına gerekçe birisi geçim diğeri adaletle hükmetmek farkındaysan soruyu soran bir şarta bağlamamış. Ama bir erkeğin çok eşli olması yüz yıl öncesine kadar garipsenecek bir olay değildi. Kendime göre bir şey yorumlamıyorum. Gücü olanın çok karısı olabilir bu ayıp bir şey değildir. Din bunu hür kadın olarak 4 ile sınırlamış. Öyle değilmi hanımefendi.
- +1 yıl
Feminizmin seni doğandan uzaklaştırması asıl amaç değil. Kadınlar kendi hayatlarını ilgilendiren konularda kendi kararlarını veriyorlar ve erkekler de buna uyum sağlamak durumunda kalıyorlar, sağlamayanı zaten eleniyor, istersen uyum sağlama. Eğer senin doğan buna uygun değilse ve kendi doğana uygun düzen yaratmaya çalışıyorsan bunu sadece şiddet ile yapabilirsin, kadınları baskılayarak ve ezerek yani. Bunu yapabilecek gücün de var ama sen bu musun onu düşünebilirsin. Eğer evet buyum diyorsan da çık ve bu şiddeti uygula kadınlara bakalım kabul edecekler mi? Doğada da erkek egemen türlerde şiddet çok fazla görülür. Erkek olmak çok zor, kendin de bunu yorumunda üstü kapalı belirtmişsin maalesef, yapacak bir şey yok bu senin cinsinin şanssızlığı. Bunun seni rahatsız etmesini de anlıyorum etmeye de devam edecek maalesef. Yapacak bir şey yok.
- +1 yıl
O savaş zamanlarında veya zaruri durumlar için izin verilmiş bişey zevki sefa için değil.
- +1 yıl
Zengin yaparsa sıkıntı yok yani fakirler de yapıyo sadık olamaz mı aşk duygusu yok mu 100 yıl öncesiyle şu an bir değil. Eskiden dul kadın cinayeti falan olıyodu mesela. Neler neler var tarihte eskiye bakmayın geleceğe bakın eskiden nüfus eşitsizliği için izin verilirdi. Ama şu an eşit nüfus ve bu sadece bazılarını açıkta bırakır genetik çeşitliliği azaltır akraba evliliği artar. Ve bi çocuğun büyüyeceği en iyi ortam çekirdek ailedir
- +1 yıl
Ayy uzaklaş doğandan evet hayvan mısın sen insanla hayvan bir değil tutsun kendini erkekler insan hem çok eşliliğe hem tek eşliliğe uyum sağlar. Babanın bakımı önemli goril değilsin sen sürekş farklı dişilerl3 çiftleşçen. Ayrıca doğa diyorsan doğada çoğu dişi hayvan çok eşlidir onu bil ona göre karar ver
- +1 yıl
@moongirlll55 ya aptal saptal tipler bunlar. iki tane şey okuyup her şeyi bildiklerini zannediyorlar. erkekcikler. aşağılık kompleksine girmiş tip çok bunların arasında. bu tip antifeminist erkeklerin onurlarını aşağıla. kendilerini aynada görürler belki. şiddetten başka güç yok ellerinde. kısa boylu, küçük penisli, kadınlar karşısında aşağılık kompleksine girmiş ezik varlıklar. Kadınlar haklarını kazanmasın ki bunlara MUHTAÇ olsun istiyorlar.
bu arada kadınlar da bilimsel olarak çok eşlidir. farklı farklı erkeklerden üremek isterler ki çocuklarında gen çeşitliliği sağlansın. Doğada da bu pek çok türde böyledir. Dİşiler farklı farklı erkeklerden ürer böylelikle çocukalrında gen çeşitliliğini sağlarlar. - +1 yıl
@theumbrellaacedemy ayy ben de feminist değilim de sadece çok saçma doğamda var diyip yapmak. Doğamızda vahşet de var yani bunu da mı yapalım. İnsan zaten iradeli
- +1 yıl
Gücü olan her şeyi yapabilir size göre para kayıpları yok eder. Zengin adamlar aşık olamaz mı tek kadını sevemez mi? Bir çocuğun en iyi büyüyeceği ortam çekirdek ailedir. Modern çağda çok eşlilik sorun ki yasaklandı değil mi yüzyıl öncesi ile şu an bir değil 10. 000 yıl önce kıyafet de giymiyorduk şimdi de giymeyelim o zaman
- +1 yıl
Hiç bir kadın ne kocasını ne onun parasını paylaşma istemez 4 e bölünecek miras ya yazık değil mi çocuklara azıcık pay miras kavgası
- +1 yıl
@moongirlll55 katılıyorum sana. ancak feminist değilim ne demek? :( Feminizm kadınlara seçenekler tanıdı. Özgürlük tanıdı. Kadınları hiçbir şey yapmaya zorlamadı sadece haklarını, özgürlüklerini, insan gibi yaşama haklarını verdi. Seçenekler tanıdı kadınlara. Kendilerini hayat kurabilmeleri için olanak tanıdı. Sonra hangi kadın ne yaparsa yapsın. Yüzyıllarca erkeklere ezilen kadınlara haklar tanıdı feminizm. Hem de çok zor koşullarda mücadele ederek kazandı o hakları kadınlar. Bugünkü özgürlüğümüzü feminizme borçluyuz.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy güzelim kadın erkek haksal olarak tabii ki ayırt edilmemeli ama bunun dışında hiç bir alanda eşit değiller ve cinsiyete göre muamele yapılmalı biri diğerinden üstün değil ama farklıyız
- +1 yıl
şu an biraz bozdu feministlik ben pek eşitlik düşünmem hak hukuk tabiki ama onun dışında kadın erkek yarışmamalı eşit de değil kim neyi daha iyi yapıyorsa onu yapmalı bence3
- +1 yıl
@moongirlll55 tabi kiii. zaten feminizm bu özgürlüğü tanıyor kadınlara. Kadınların kırılganlıklarının fırsat bilinip ezilmemelerini, ekonomik şiddete maruz kalmamalarını, birey olmalarını, kendilerine hayat kurabilmelerini sağlıyor. Bu hakları kazandıktan sonra kim ne yapıyorsa yapsın. Feminizm bu seçeneği tanıyor kadınlara.
- +1 yıl
Kızlar siz Bu soruda kendi yorumunuzu yaptınız mı
- +1 yıl
Yorumumuz belli konuşmaya gerek yok
- +1 yıl
Bireysel olarak kendi yorumunuzu yaptınız mı diye soruyorum
- +1 yıl
Yapmışımdır kesin
- +1 yıl
kadınların kırılganlıkları fırsat bilinerek iki yüzlü bir şekilde kadın eziliyor. Sonra da "kadın çok değerlidir" falan diyorlar. Kanma o laflara. Dünyadaki bütün adaletsizlerin sebebi cinsiyet değil ancak kadınlar bir de kadın oldukları için dışlanıyor. Kadın ve erkek yapısı aynı değil diye dışlanıyor zaten. Maalesef yapılarımız da aynı değil ancak madem kadın daha zayıf o zaman kadına evde oturup ev işleri yaptığı için maaş bağlanır. Madem kadın erkek gibi iş yapamıyor o zaman yapabildiği işler için maaş verilir, ve birey olma hakkı tanınır. Kadınlar iki kere ezilebiliyor, hem diğer adaletsizliklere hem de ataerkiye.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy evet herkes kendi yapısına uygun olanı yapsın bir tutup haksızlık yapılıyor artık
- +1 yıl
Hiç kimse benim kadar kadına değer veremez
Tamam konuyu kapatın artık - +1 yıl
Hadi hadi kızını da kuma ver o zaman canım empati yap çok değer veriyorsan
- +1 yıl
Peki ben sana şunu sorayım;
Objektif olarak cevap ver
Kadının her zerresine değer vermeye doyamayan bir erkeğin 4 tane eşi olması kötü bir şey mi - +1 yıl
Kötü bir şey kendin söylüyon doymuyorsun. cinsel obje olarak değerli senin için. Sende söyle baban bu açıklamayı yapıp kuma alması annenin üzülmesi kötü bir şey mi
- +1 yıl
Artık yazmayınız lütfen yeter değer vermekle * karıştırmayın cengiz han 1000 kadını hamile bıraktı te*cavüzle çok değer veriyor sana göre. Kadına değer veren her zerresini sever başka bir tane aramaz
- +1 yıl
Ben seni anlıyorum ama sen beni anlamıyorsun
Kadını sadece cinsel obje olarak görüp kullanan biri gerçek sevgiyi tadamaz zaten - +1 yıl
Gerçek sevgi bir kişiye olur aynı anda hadi uza yazma bida kızını evli adama verirsin olsun bitsin
- +1 yıl
Yahu ben zaten kendim için konuşmuyorum Ben diyorum ki böyle hani kadına değer veren biri olamaz mı diyorum yani ben zaten bekarım evlenmeyi de düşünmüyorum merak etme kadınlar senin olsun
- +1 yıl
Ya ben kızım zatnr ne diyon kdkddkdkdld. Savaş zamanlarında dediğin olabilir ama şu an öyle değiliz şu an yardım için değil zevk için yapılıyor o yüzden hayır. He kadınlar istiyorsa zatrn genel Bi mallık vardır ama aşık değildir eminim yani
- +1 yıl
Ayrıca ben zaten tek eşlilik olamaz demiyorum ki yani birbirini her konuda tamamlayabilen iki insan birbirine bağlı sevgi dolu yaşayabilir
Tabii ki bu da gayet normal - +1 yıl
Bir kadının 4 erkek eşi olaiblir. çünkü kadınlar çok eşlidir farklı farklı erkeklerden üremeye meyl ederlerki çocuklarında genetik çeşitlilik sağlayabilsinler. Bu yüzden bir kadın 4 tane yakışıklı alabilir ve o 4 yakışıklı da kadının işlerini yapar. Bir de kendi içlerinde de iyi anlaşması gerekir erkeklerin. Kadın mutlu olur erkekler de mutlu olur. Kadın rahatça bolluk bereket içinde yaşar 4 erkekle birlikte. Erkeklerin ise hepsi kavga etmeden üremenin yolunu bulur. herkes mutlu olur.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy aşko zaten düşünürsek bnece de öyle ama bence biliyor musun ne kadın ne erkek böyle yapmamalı. Biz hayvan değiliz ki çok çocuk yapçax çeşitli çeşitli doğada olsak mantıklı ama artık mağarada değiliz bence en iyisi bu devirde teek eşlilik. Ama erkekler illa inat ediyorsa kadınların da doğalarına bir baksınlar dediğin gibi
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba...☘
Tek eşlilik ' te keramet vardır.
Çok kadında, çok erkek te hiç liktir.
Nasıl ki kadının başka başka eşleri olmamalı ise, erkeğin de olmamalı.
Din de var denilen şey ; Olağanüstü hal durumlarıdır. Dini de şehvet için okumamalı, kullanmamalı... Toplumsal nedenleri araştırılıp görülmeli. ( Savaş, afet durumları, nufüs sorunları, kadının toplumda kötü bir yola düşmemesi... vb. nedenler. )
Kadın, değerlidir. Bir meta ve ya mal değildir. Unutmamalı ki referansınız ; Kadını erkeğe, erkeği de kadına emanet ediyor...
.
Sağlıcakla...
.
.
#Neşeliadam41 Yorumla- +1 yıl
Ay tebrikler çok doğru
Dogal sirkilasyona bakmak lazim. Dogal sirkilasyonda disiler her zaman aktif, guclu, zeki vb kriterlere sahip erkeklerle birlikte olmak istemistir. Bundan dolayi yasam dongusunde zayif erkekler elenmistir. Guclu erkekler her zaman birden cok disi ile birlikte olmustur. Bu her canli dunyasinda bu sekildedir. Konuyu ozetlemek gerekirse.
Erkekler yaradilislarindan dolayi cok eslilige meyillidir. Kadinlar ise tek eslilige daha meyillidir. Cevremde ve gittigim ulkelerde genellikle baska erkeklerden olan cocuklara sahip kadinlar, cocuklarinin birbirleri ile anlasamamasindan sikayet eder. ya da hic gorusmediklerinden. Tam tersinde ise bu kadar cok sorun yoktur. Bu dogal bir sirkilasyondur.14 Yorumla- +1 yıl
Aşko her hayvan böyle değil tek eşli hayvanlar da var ve dişi hayvanların çoğu doğada tek eşlidir en iyi erkeğin spermini bulmak için ve farklı erkeklerle genetik çeşitlilik yaratmak için. Yani aslında iki cinsiyet de çok eşliliğe uygun
- +1 yıl
Ama hayvandan farkımız hem aşık olup sadık olabiliyor erkekler hem de çok eşli bile olmak istese kendini tutabilir değil mi goril değil bu insan
- +1 yıl
Veee bu arada kuma olan kadınların çocuklarında baya akıl hastalıkları depresyon görülüyor ve birbiriyle sürekli rekabet ederlerr. Yani sen çocuğuna bu kötülüğü yapacak mısın çocuklar kendi kardeşiyle bile zor geçniyor bide alin karısıyla aynı ortama sokmak iyice stresi rekabeti arttırır. BİR ÇOCUK EN İYİ ÇEKİRDEK AİLEDE BÜYÜR. Farklı annelerden olanlar iyi anlaşır ama babadan olanlar anlaşamaz gibi saçma sapan bi çalışma yok o senin gördüğün şey genelleme yapamazsın. Bizim burada 2 kumalı birisi var ve çocuklar birbirini zehirlemiş neler yapmışlar ben olsam ben de yapardım yani saçma bir ortam. Hangi kumaların çocuğu iyi anlaşıyor İnternete gir yaz çocukların çoğu stresli ve nefret ediyorlar birbirinden. Ama tek eşli aileye geçince stresi azalıyor mutlu oluyor hatta okul başarısı bile artıyor en iyisi çekirdek ailedir. Ki bu devirde kadın erkek sayısı eşit eskiden savaş sebebiyle erkek sayısı azdı bu normaldi ama şu an değil. Çoğu erkeği dışarıda bırakır toplum refahu düşer. GENETİK ÇEŞİTLİLİK azalır akraba evliliği artar vs vs.
- +1 yıl
Böyle saçma bişiyi de ilk defa duydum farklı babaların çocukları kötğ anlaşır annelerin anlaşamaz yani bu eşit hatta tam tersi ben annemi daha çok sevdiğim için başka anneden olan çocuklara nefret kusardım
+1 yılCinselliği severim ama çok eşliliğe karşıyım. Abartı gelebilir ama evlenmeden cinselliğe bile karşıyım. Yaşamadım, evlenmeden yaşamak da istemiyorum. He bu devirde cinsellik yaşamamış, kocasını bekleyen kız olduğuna da çok inanmıyorum ama yine de karşıyım evlenmeden cinselliğe.
Bence cinsel partner tek ve özel bir insan olmalı. Herkesle cinsellik yaşadıktan sonra evlendiğin kişinin bence anlamı kalmıyor...70 Yorumla
+1 yılTek eşlilik önerilir dini kaynakları doğru araştırın İslam sana 4.5 eş al diyor gibi yanlış algılar oluşturmayın İslamın önerdiği ve vurguladığı kesinlikle tek eşliliktir... Kaldı ki bu dönemde Br kadınla bile evli kalmak onu her açıdan mutlu etmek ve doyuma ulaştırmak zorken hangi akılsız 2ya da daha çok kadın ister ki
64 Yorumla- +1 yıl
karinda cok eskilik yapain onunda karini dogursun sirf erkeksin diye senin canin tek cinsellik istemez boyle sacmalik mi ilur be
- +1 yıl
@tatlibelancxk yanlış yere yazdın sanırım alakasız bir tepki oldu. 😊
- +1 yıl
cok sinirlendim
- +1 yıl
@tatlibelancxk evet ama bana yansıtma doğru yöne sinirlen benim yorum çok normal 😊
Aşk İlişkileri konusunda 685 cevap paylaştı. Erkeğin tek organı var Bizde iki delik
Biz iki kocalı olmalıyız Biz daha fazla zevk yaşıyoruz ve orgazm oluyoruz
Erkekler birini bile doğru dürüst orgazm edemiyor diğerleriyle nasıl başa çıksın
Ayrıca biz daha duygusal ve daha ilgi bağımlısıyız Bir erkeğin ilgisi bize yetmiyor Erkeklerse soğuk 4-5 kadının ilgisi onu sadece boğar Biz ise hep daha çok ilgi isteriz Anatomik biyolojik ve psikolojik olarak kadınlar çok eşliliğe uygundur Erkekler değil819 Yorumla- +1 yıl
Mantıken doğru ama ahlaken yanlış olanı yazmışsın bir erkeğin fazla eş isterken düşünmesi gerekiyor bu yorum da zaten tepki yorumudur çok kadın isteyen erkeğe neyine güveniyorsun be adam ben bile tek eşlilik isterken sen kim köpek demenin harika bir yolu olsa da yine de demeyiniz 😂
- +1 yıl
Şaşırdım yaaa gercekmisin sen?
- +1 yıl
Canlıların ilk amacı hayatta kalmak, ikinci amacı ise bunu sağladıktan sonra çoğalmaktır. Erkeğin o tek organı yılda 365 kadını dölleyebilir. Ama sen canım, o iki delikten yılda anca bir bebek doğurabilirsin. O yüzde o küçük aklınla, tek organ iki delik muhabbetine girme. biri zaten foseptik. Diğerininde 10 yıllık kullanım ömrü kalmış. canım.
- +1 yıl
Sen kötü şeyler yasamissin bence.. olsun ne daha iyiisi çıkar... küsme
- +1 yıl
Himm herseyinde farkindasin.. bence ya daha önce çok ilişkin oldu ya da snaalda çok insan tanıdın
- +1 yıl
Yazdığımı anlayamayacak kadar kıtsın. Örneği vermemdeki amaç kadın ve erkeğin eşit olamayacağı. Erkeklerin dölleyecek milyonlarca spermi kadınların döllenecek ayda bir yumurtası olması. Dolayısı ise sen bebeğim monogamiksin. Eğer çok ilişki yaşarsan anca yollu olursun. Az bile kalır. Sokağa ait olursun. Padişahın 40 tane karısı var. Bu adam ülke yönetmiş ve 7 dili akıcı konuşuyor. Kimsede kardeşim senin neden 40 tane karın var demiyor.. Biraz oku kültürlen. Bugüne kadar hep erkekler bir şeyleri bulmuş, toplumlara ve akımlara yön vermişler. Son yüzyılda feminizm dolayısı ile kendinizi bir nane sanmayın.
- +1 yıl
@İzmirgeceleri35 kadınlara ne kadar ilişki yaşadığı sorulmaz çünkü yalan söylerler. Her zaman.
- +1 yıl
hahaa
- +1 yıl
@Dougles bu cirpinislarinizin tek bir sebebi var... siz erkeklerin de tek eslilige evriliyor olmasi. neymis efendim erkeklerin dogasi buymus kadinlarin dogasi suymus. dogru cunku ureme amacli boyle evrimlestik ama artik nufus gibi bir derdimiz yok, erkeklerin cok ese ihtiyaci da yok. ha tabii ki icgududur ama evrim biten bir sey degil. bundan sonra da tek esli ya-sa-ya-cak-si-niz. en az kadinlar kadar tek esli olmaniz kac yuzyil surer bilmiyorum ama modern dunyaya ayak uydursaniz iyi olur. :) ayrica erkek bir kadini dolleyebilir de kadin yilda bir kere hamile kalir argumanin b*k gibi. dogum kontrol yontemleri var ve modern dunyada seks sadece ureme amaciyla degil ayni zamanda zevk icin yapiliyor. artik hayvan olmadiginizi bir idrak edin ya.
- +1 yıl
@xyxyxy0101www hem evrimden bahsedip hemde hayvan olmadığımız idrak edin demek daha canım bir argüman oldu. Ben yukarıda yazdım sen okumamışsan ben ne yapayım. Doğayı değiştiremezsin stoik felsefeye göre doğaya göre hareket etmek insanı mutlu eder. Aykırı davranmak mutsuz eder. Bugün toplumun mutsuz olmasının sebebi de budur, insan doğasına aykırı davranmak. Gerçi senin gibi bir feministe laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan daha zor. Atalar ne haklı.
- +1 yıl
@Dougles yazdiklarimin hicbirini okumamis gibisin... "yavas yavas tek eslilige evriliyorsunuz" diyorum, "dogayi degistiremezsin, dogaya aykiri davranmak insani mutsuz eder diyorsun". doganizi degistiriyoruz hayatim. anlamadin mi? bak bir yerde haklisin; erkekler hâlâ kadinlar kadar tek esli degil. hâlâ aldatma oranlari erkeklerde cok yuksek cunku icguduleriniz bu yonde hak veriyorum ama bunun degisiyor oldugunu inkar edemezsin. cok uzun yillar surse de siz de bizim gibi olacaksiniz ya da biz de sizin gibi olacagiz. ya oyle ya boyle. dolleyebilme/dollenebilme safsatasi cikarma yine insanlar sadece cocuk icin seks yapmiyor :D
- Aşk İlişkileri konusunda 432 cevap paylaştı.
+1 yılAhh bu kafalar..
O kendine uzman diyenlere sormak lazım, acaba eşlerinizi tatmin edememeniz durumunda onların başka erkeklerle birlikte olmasını onaylarmısınız?
Şimdi kimse o başka, bu başka demesin. Hiç farketmez. Bir çok erkek cinsel açıdan yetersiz ve eşlerini orgazma ulaştırmaktan bi haber.
Hal böyle olunca da aldatmalar, boşanmalar gırla gidiyor. Hala bazı hastalıklı kafalar ise böyle çağdışı fikirleri savunuyor. Dini yönden şöyledir böyledir diye kılıf uydurmak bu işi meşrulaştırma çabalarından başka bir şey değil..31 Yorumla- +1 yıl
Aynı görüşte olmanıza sevindim
😍
+1 yılEvladım erkeklerin azaldığı bir toplumda mecburen çok eşlilik olmak zorundadır. İkinci dünya savaşında Almanya'daki kadınlar bunun için yaşa çıkmasını bile istemişler.
Modern dünyada ise kadin erkek esit nüfusa sahip olduğu için her erkeğe bir kadin düşüyor. Erkeklerin bir kısmı 4 kadin alsa o kisim erkeklerin 3 katı kadar erkek kadin bulamaz.
İnsanlığın ilk tarihlerinde de vahşi doğada kadınlar güçlü koruyabilecek olan erkekleri secermis. Bu da erkeklerin % 80inin eş bulamamasina üreyemeden ölmesine ve erkeklerin veriminin düşük olmasına neden oluyordu. Sonra evlilik kurumu oluştu dinlerle de tek eşlilik teşvik edildi. Çoğu erkek bunu bildiği ve bundan zarar goreceğini de bildiği için çok eşlilik yasasının çıkmasını istemez.
Ancak çok güçlü kesimden olan erkeklere yarar bu o yüzden iyi düşün taşın. Kadınlara zarari yok tam aksine avantajları daha fazla.226 Yorumla- +1 yıl
Tamam nine
- +1 yıl
Erkeklerin yüzde 80 i üreyemmesi bilgisi yanlış
- +1 yıl
Erkeklerin yüzde 40 ı üredi. 80/20 kuralı her yerde geçerli değil. Ayrıca kocanın 4 karısı olması nasıl senin için zararlı değil öyle yaşayan kadınların ve çocukların çoğunda akıl hastalığı depresyon görülüyor. Ayrıca cinsel hastalık kaparsın genetik çeşitlilik azalır akraba evliliği artar vs vs.
- +1 yıl
Ki o erkek senin çocuğunun ismini bile hatırlamaz sana vereceği kaynak bölünür miras kavgası olur hatta kadınların çok çocuğu olursa sana bişey kalmaz. Çocuklarına bu kötülüğü yapmazsın herhalde bir çocuğun büyüyeceği en iyi ortam ÇEKİRDEK AİLEDİR
- +1 yıl
Yani ilgisi sevgisi parası ilgisi her şeyi bölünecek zengin erkeğin tek eşi olmak mantıklı amw sadık değilse zenginliğinden ne anlayacaksın çocuklara yazık toplumu bozar kadınlaea da yaramax aksine miras bölüneceği için kadınlar arasında rekabet kavga çıkat. Senin cinsel ihtiyaçlarını yeterince karşılayamaz hastalık bulaştırır yanş bu devirde doğada yaşamıyoruz ki en güçlüye ne gerek var normal Bi erkekte yeter ki insan içgüdülerine karşı koymalı iradeli olmalı yoksa medeniyet olmaz ormanda yaşardık değil mi erkekler goril değil. Sen o erkeği paylaşçan 40 yılda bir görecen tatmin olmucan o erkek her gün alem yapacak haksızlık sen de yap o zaman yanş
- +1 yıl
Ki ilk insanlar yani Avcı toplayıcılarda dişiler tek eşli olmadığı düşünülüyor. Haremden ziyade çok sayıda erkekle çiftleşirler babalık yoktur ve tüm çocuklara kabilecek bakılır ama artık mağarada değiliz erkekler içgüdülerini bıraksın ve bu devirde çocuklar en iyi şekilde büyüsün artık gerek yok bu içgüdülere
- +1 yıl
Zengin olup tek eşli olanlarda var kendi isteğiyle. 1 erkek o kadar kadını ve çocuğu vahşi doğada besleyemez koruması zordur. Kadınların hepsinin tek bir erkekten medet umması zor. Hamile hamile o kadar çocukla ilgilrnemez babanın bakımı önemli birden fazla erkek daha mantıklı hepsinden koruma ve kaynak alınıyordu ki erkekte sürekli farklı dişilerle çiftleşmek yerine ailesini korumalı
- +1 yıl
@moongirlll55 hortlatmışsın 😀
- +1 yıl
@adrenalin64 sinir krizi geçirdim biraz :))
- +1 yıl
@moongirlll55 o değilde son kısımda kadının çok eşliliği mantıklı mı diyorsun? Tam anlaşılmıyor. Bu arada diyebirsin sorun değil.
- +1 yıl
@adrenalin64 ya ben bişey demiyorum çok eşlilik hiç mantıklı değil bu devirde
- +1 yıl
@adrenalin64 sadec ilk çağlarda çok eşliydik diyo ya hekres artık ilk çağda değiliz bnece şu zaman en iyisi tek eşlilik
- +1 yıl
Ama erkekler illa inat ediyorsa doğamızda var diye sadece onların doğasında olmadığını söyledim tek eşlilik taraftarıyım
- +1 yıl
Okudun mu sen yazdıklarımı
- +1 yıl
@moongirlll55 okudum kadınların ki daha mantıklı demişsin haklısın aslında.
- +1 yıl
@adrenalin64 ya ikiside mantıksız bence ya ama duymak istemiyorum çok kıskanç Bi kızım ne çok eşliliği ya bu devirde ne kuması
- +1 yıl
@moongirlll55 o değilde çok eşlilik belli süre sonra bıkkıntı yapar. Anca şu olur tek eşlisindir 40 yılda bir kaçamak yaparsın tamam ama sürekli olunca tuhaf olur.
- +1 yıl
@adrenalin64 hayır ya oluncaksa sürekli olunsun aldatmak daha kötü
- +1 yıl
@moongirlll55 bir nebze olsun daha mantıklı demişsin ya onu dedim. Bu arada erken ebliliğe çok larşıydım artık mantıklı geliyor. Libido tavnken taşıyorken evlenecen sonra anlaşamazsan boşanırsın 2. evlilik 2. Bahar olur belki. Konuyu az saptırdım ya neyse 😀
- +1 yıl
@adrenalin64 valla bilemiyorum
- +1 yıl
@moongirlll55 kaçamak dedim de bazı çiftlerde müsade eden de oluyor. Aslında kadınların potansiyeli yüksek ama boşalamadığı da çok oluyor. Bir de illa sevdiğimle olacak takıntısı olan çok tek kişi olacak diyen çok onun için o sınırlarını yoklayamıyorlar cinselliğin. Son 15 senede onu aşan da çok f... b. kavramını icad ettiler.
- +1 yıl
Aslında şu 2. dünya savaşı zamanı Alman kadınlar demiş ya o Ruslarda da var. Bizde de olsa gıcıklığına itiraz edicen aslında. Nazı erkekler yapar gari 😀
- +1 yıl
@adrenalin64 eş bulamayıp açıkta kaldıkları için mecbur istiyorlar kocaları ölmüş
- +1 yıl
@moongirlll55 Almanlarınki öyle onlar gerçek anlamda açlık yaşamışlar köpek kesip yemişler. Onun için köpeklere sevgi, saygıları yüksekmiş. Biz 2. dünya savaşına girmedik. Bizde öğün açlığı olmuş sadece şunla bunla geçiştirmişiz bir şekilde. Ruslarınki farklı üstüne bir de nükleer santral patlayınca kısırlık yaygın, uyuşturucu da yaygın bir ara ayyuka çıkmış. Derken erkekleri kondüayondan, performansdan da düşmüş, istek de azalmış kadınları daha libidolu kalmış falan. Erkekleri ilgisiz olunca bir erkek ilgilense korusa hatta az biraz da itaat etsem düşüncesşndeler.
- +1 yıl
@moongirlll55 beni niye engelledin kendi görüşünün altına yazıp. Hiç yakıştı mı sana? Muhtenelen yanlış anladın 9-10 boşalma oluyordu 18-25 yaşlarda ve bu çok normal. Muhtemelen tekrar yazınca 9-10 üstüne tekrar yazdım ya onu dahil ediyorum sandın herhalde.
- +1 yıl
@moongirlll55 üstelik küfür etmişsin o da yakışmadı. Hem sen niye çok aralıklı cevap yazıyorsun? Madem geç gördün konunun önemi azalır. Bu kadar hırçınca girişilmez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlabilir ama senin dediğin gibi hepsi aynı evde olursa olmaz. Aslan sürüsü gibi, bunu kadınların kabul etmesi için sana duydukları hayranlık seviyesi ultra yüksek olmalı. (Bu arada kadınların bunu kabul etme olasılığı yok değil ama her açıdan onların duygularına çekici gelmen ve 100% sana sahip olmayacaklarını hissetirmen lazım)
Ama kadınların duygularını rencide edip, birbirleriyle rekabet eder durumda bırakmadığın sürece aynı şehirde veya bir kaç farklı şehirde 2-3 partnerle sürekli ilişki halinde olmak zor değil.22 Yorumla- +1 yıl
Seven kadın kabul etmez anca parası için eder
- +1 yıl
Sahip olmayacağım erkeği sevmem ki kadınlar çok mu sevşyo onları sanıyon parası için paran bitsin 5 dk durmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe sacma bir soru, Islamda dahi 4 esliligin sebebi, gerekceleri var, eskiden dul kalan, savasta esini kaybetmis bir kadin ortada kaliyordu, magdur olmasin diye, erkeklere belirli sartlari yerine gtirdikten sonra 4 ese müsade etmistir.
Ama buna gericilik diyen MODEN CAGDASLAR, gider gurup yapar, swinger yapar ama cagdasiz diye ortalikta gezerler.
Tabiki tek eslilik, ölene kadar.60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDini açıdan savaş zamanları için söylenmiş diyorlar. Dul kalan kadınlara sahip çıkılması için. Şu an bir kadın ekonomik özgürlüğünü eline alabiliyor ama bundan 20 30 sene önce bile kadınların ekonomik özgürlüğü yokken, yüzyıllar öncesinde olmasını bekleyemeyiz.
Konunun dini boyutu bir yana şu an zaten kadın sayısı erkek sayısından fazla. Bu durumda pek çok kadın bekar kalır.27 Yorumla- +1 yıl
Kadın sayısı erkek sayısından fazla ise uygun işte ne güzel 4 kadın - 1 erkek 😃
Cevap sahibi+1 yılYanlış söyledim. Erkek sayısı fazla diyecektim.
Cevap sahibi+1 yılHatlar karıştı ajdjakdj
- +1 yıl
Hayır hayııırrrr ne güzel söyledin kadınlar çok fazla ve bol bol oh mis 😍😅
Cevap sahibi+1 yılSapık ya dhwjskejwj
- +1 yıl
Kadına değer vermek mutlu etmek sapıklık ise evet sapığım 😅
- +1 yıl
Ama değil şuann
+1 yılÜff gerçekten sinirim bozuldu. Başlarım çok eşliliğine one öyle. Onu bunu geç sevdiğin bir kadın varken nasıl başka biriyle daha evlenebilirsin falan ki gerçekten? Geçin böyle saçma sapan şeyleri ve o uzmanları da bulursam döverim cidden one öyle. Bana sonuna kadar ters asla da olmaz. Savunmuyorum.
52 Yorumla- +1 yıl
Sen adamsın ya soyunuz tükendi
- +1 yıl
Teşekkür ederim abla. Doğrusu bu çünkü
+1 yılGtünüzden element uydurmayın. Biraz medeni olun artık ya. Zengin erkekler 4 karılı sizin gibi fakirler de yalnız ölünce oturup ağlarsınız o zaman. Derdinize ediyim sizin.
56 Yorumla- +1 yıl
Sakin ol şampiyon 😅
- +1 yıl
Böyle soruya böyle cevap. Komik mi ne gülüyorsun?
- +1 yıl
Biri geçip benim karşıma " erkekler çok eşli olsun yha " diyecek gevşek gevşek yemin ediyorum tekme tokat dalarım, net. Bu sakin hâlim yani.
- +1 yıl
Neden ama kadınların yıpranmaması için iyi değil mi çok eşlilik
- +1 yıl
Amca bi git gözünü seveyim bi ayağın çukurda azıtıp azıtıp burada soru soruyorsunuz. Bu soruyu vitrine koyan yetkililere de selamlarımı iletiyorum.
- +1 yıl
Neden ki evladım?
Adnan Oktar'ın kedicikleri gibi benim de olmasın mı yani?
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabi ki daha neler
151 Yorumla- +1 yıl
Neden ki? 😃
+1 yılErkeklerde olabiliyorsa kadınlarda da olabilir. Tamamen tercih meselesi. Ama ben ne 4 kişilik bir ekip kurarım, ne de öyle bir ekibe katılırım. Özel hayatımda onaylamıyorum:iğrenç.
45 Yorumla- +1 yıl
Evet senin bahsettiğin konu farklı ve iğrenç
- +1 yıl
Yoo aynı konudayız
- +1 yıl
Son güncelleme de bu konudan detaylı olarak bahsettim kadını kırmadan ve üzmeden yapılırsa olabilir
- +1 yıl
Bunu kaldırabilen yapsın tabi, evet :D
- +1 yıl
Nasıl kırılmasın üzülmesin seven kadın kabul etmez
+1 yılTek eş adaletten ayrılmamanız için daha uygundur." Erkeklerin birden fazla eş almalarına izin verilmiş; fakat Rabbimiz tek eş almayı tavsiye ediyor. Âyet-i kerîmedeki birden fazla evlenme emir değil, ruhsattır. Allah (c. c) çok eşliliği teşvik etmemiş sadece izin vermiş, dikkat edilmesi ve iyi düşünülmesi için uyarmış.
30 YorumlaDindeki her seyi yerine getiriyorsunuz da 4 kadın mı kaldı? İşinize geldiği gibi konuşmayın allah aşkına. Sinirlerim zıplıyo.
51 Yorumla- +1 yıl
Sakin ol kraliçe 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılÇok eşli erkekler zaten mümkünse evlenmeyin sonra eslerinizi aldatiyorsunuz türlü bahanelere sığınarak evlilik şart değil sonuçta şimdi siz evliliğe bedava seks olarak bakıyorsunuzdur 🤦🤦
33 Yorumla- +1 yıl
Hayır aldatmak yok, 3 kadın ile evleneceğiz oh mis 😍
- +1 yıl
Helee fantezilerle bak sen bitane buldun muda 3 e tamamlican 😁😁
- +1 yıl
İstersen alayım seni fiziğin ve yüzün nasıl 🙂
+1 yılKadın erkek eşittir. Erkeklerde çok eşlilik olacaksa kadınlarda da olmalı. Karınızın sizden başka kocası olsun ister miydiniz? Saçmalığın daniskası. Dini olarak söylüyorsan eskiden birden fazla eş almanın amacı cinsellikten dolayı değil savaşta eşi ölen kadınları korumak içindi.
313 Yorumla- +1 yıl
Ne olursa olsun temel ilke kadına değer vermektir, Bu bahsettiğim konu erkekler için olabilir Çünkü erkeğin tabiatında çok eşlilik vardır
- +1 yıl
@delibile_ Kadına değer veren bir erkek ise çok eşli olması kötü mü
- +1 yıl
Ben kadına değer veren biriyim Neden bana bunları söylüyorsun, ben çok eşlilik zorunlu demedim ki tek eşlilik de olabilir ne bu öfke ne bu sinir
- +1 yıl
Sen benim kadına verdiğim değeri hayal bile edemezsin
- +1 yıl
sinirleniyorum cünkü dayanamıyorum artik, sadece ben değil kadınlar adına konuşuyorum. açtığın başlığa bak, kadınları insan gibi değil de bir mal olarak görüyorsunuz resmen. Ha bu sadece senle ilgili de değil toplumun büyük bir kesimi böyle. Çok kötüsün başka bir kelime bulamıyorum.
- +1 yıl
Kadınları Niye mal yerine koyalım Saçmalama kadınlarımız başımızın tacıdır dünyanın en güzel çiçeğidir nereden çıkarıyorsun bunları sakin ol lütfen
- +1 yıl
Kadınlarda erkeklere değer veriyor zaten. Öyleyse her kadının 1 ila 4 arasında eşi olmalı.
- +1 yıl
Bak ne kadar güzel şeyler söyledim bana söylediklerine bak siz bu kafayla sadece ayakçı olursunuz
- +1 yıl
@Grininellitonu35 sizin gibi insanı artık anlayıp laflarınıza kanmadığımız için olabilir mi acaba? yok öyle kibarlık falan beklemeyin artık kadınlardan. Sizden bu muameleyi görürsek biz niye size ay canim cicim tatlim davranalım? Hadi git işine kardeşim artık çocuk bile kandıramazsın bu laflarla
- +1 yıl
Tek kadın benim cinsel ihtiyaçlarımı karşılayamaz
+1 yılİyi güldüm o dediğin padişah döneminde kaldı, bunu diyen uzmanlarda kadın ise eşlerine 4 kadın alsın nede olsa meziyet geniş bu lafı konuşacak kadar cesaret etmişlerse. Bana doğa kanunu vs laf anlatma. Zihniyete bak...😒
18 Yorumla- +1 yıl
Gülmene sevindim, kadınlarımız Ağlamasın 😃
- +1 yıl
Yorumlari niye siliyosun?
- +1 yıl
Valla ya
- +1 yıl
Türkçe olmadığı için modlar siliyor Ben silmiyorum
- +1 yıl
Niye burada yabancı kimse üye olamayacak mı? Nasıl bir şey bu.
- +1 yıl
Yukarıdaki yorumun gibi Türkçe yazarsan sorun olmaz bence
- +1 yıl
Her neyse keşke kimi modlar işini iyi yapsa. ya da siliyorsunda modları bahane ediyorsun.
- +1 yıl
Ben silseydim yukarıdaki yorumundan rahatsız olur silerdim ama demokratik biriyim
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılTek eşle ay sonu gelmez iken 4 eşin ihtiyacı ile donsuz gezmek zorunda kalır insan 😂 1 ped olmuş 55 TL 55*4=220 bu sadece ped , bunun alışverişi, kuaförü bir sürü masrafı var. Yok ağam tek eş elime de çok yüzüme de 🤣
40 Yorumla Çok saçma hiçbir kadın böyle bir durumu kabullenmez. Hadi erkekler için oldu diyelim o zaman kadınlarda 4 tane erkekle birlikte olabilsin her şey karşılıklı kimse kusura bakmasın.
25 Yorumla- +1 yıl
Olmaz öyle şey, çok eşlilik erkeğin doğasında var
Oo piti piti karamela sepeti - +1 yıl
Benim gibi kadına değer veren mutlu eden, kadına kadınlığını zirvede yaşatan asalet ve şeref sahibi erkeklere adam denir zaten
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
Kadına değer vermek, erkeğin kendisine değer vermesidir 🙂✌
1 tanesiyle zor baş ediyorlar kalkmış çok eşlilik diyo jsjs
510 Yorumla- +1 yıl
Kadına değer vermeyi bilen erkekler için sorun olacağını zannetmiyorum 😃
- +1 yıl
Neden yorumumu sildin?
- +1 yıl
Senin sorudaki yorumumu neden sildin?
- +1 yıl
Üzgün değilsin çok kötüsün
- +1 yıl
Bir de eig verecekti hanımefendi verdi saolsun
- +1 yıl
Mesele eig değil sergilediğin davranış, istemem eig in senin olsun
- +1 yıl
Tamam 😡
Kadın evlense or*spua bak der toplum. Erkek evlenince de çok eşlilik oluyor. Vay uzmanını ben...
35 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin doğasında var çok eşlilik
- +1 yıl
basalrik sizin doganisa evlenemyin ozmm sadik degilseniz
- +1 yıl
Hayır Üstün değil, sadece erkeğin doğası kadının doğası ile aynı değil
Her daim kadına değer verilmelidir - +1 yıl
Arkadaşlar bu aldatmak değil kadının bilgisi dahilinde olan bir şey kadın yıpranmasın diye 🙂
3 kadını doyuramazsin o kadar kolay değil doyuramazsin dediğim cinsel olarak. Her akşam eve gelince sks yapman lazım. Birinin isteği olmaz bı gün diğerinin olur, diğer günde başka biri ister öyle öyle gider. Bikarsin o işi yapmaktan biz bekar olduğumuz için yatak odasından cikmayiz diliyoruz da insan ise gidiyor yoruluyor zaten. Sen bide çok eşlilik diyorsun
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılErkeğin tabiatı gereği
adaletsizlik yapmayacaksa evlensin31 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten harikasın teşekkürler 🙏
+1 yılkadının da çok eşli olmasını kabul eden... lara serest olabilir..
41 Yorumla- +1 yıl
Kadının değil erkeğin doğası gereği çok eşli olabileceğini uzmanlar söylüyor, aldatmak başka bir konu
Dini açıdan bir erkeğin başka bir kadınla evlenebilmesi için bir çok şartları var.
Evvela eşinin rızası olmalı.
İkincisi, maddi durumu iyi olmalı. Bir eşini iyi şartlarda yaşatıp, diğerini fakirlikte bırakamaz. Adil olunulmalı.
İki eşi aynı evde barındıramaz. İkisinin ayrı evlerde yaşıyor olması lazımdır.
Çok eşliliği bile kendi pis amelleriniz için yanlış anlatıp kimseye dayatamazsınız.
Kur'an'da bile 'sizin için en hayırlısı tek eş' derken, kalkıp çok eşliliği övüyor olmanız bile hata.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yıl4 kadina eş değerim inan hiç gerek yok 😅 isteksiz tüm kadınlara inat gibiyim bak yemin ederim valla 😅
66 Yorumla- +1 yıl
Libidona hayranım ayak parmaklarından bile seksilik akıyor 🔥
- +1 yıl
@siyahcorap tenks beybi kac yil once yazdin bu yorumu acaba
- +1 yıl
tatlım bende iz bırakanlardansın... :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çok yoruluyorum. Hem ev işleri , hem çocuk, hem seks, hem de kendi hayatım. Bu nedenle çok eşlilik olmalı bence. Bunu kabul etmek biraz zaman alır ama bence dayanışma için benim açımdan son derece önemli. Eşim iş yorugunluğu derken ev işlerine vakit ayıramıyor. Bende dolayısıyla çok yoruluyorum ve vakit ayıramıyorum. Düşünsene iki tane kocam var ve Biri yorgunsa diğeriyle hayatımı devamke..
115 Yorumla- +1 yıl
aynen bu görüşü yayalım kanka :D
- +1 yıl
- +1 yıl
İkisi aynı anda isterse dayanabilecek misin?
Cevap sahibi+1 yıl@ŞeytanTüylüAdam kadından bahsediyoruz :)) kadın vücudu tanesinide kaldırır. ama erkek maalesef bazen bir tanesine dahi yetememektedir. Şimdi piyasaya troller çıkar ama bu böyledir.
- +1 yıl
20 cm penisi olan 2 erkeğe dayanabilecek misin yani sen?
Cevap sahibi+1 yıl@ŞeytanTüylüAdam 20 cm çok mu büyük sence?
- +1 yıl
Türkiye ortalaması 14 cm ama KS de +18
Ben kanıtlarla konuşurum. 😂
Cevap sahibi+1 yıl@ŞeytanTüylüAdam ortalamadan haberdarsın. ağzın yara olmadı mı
- +1 yıl
Kişi kendinden bilir işi.
Senin kadar deneyimlisi yoktur ya. 20 cm büyük gelmediğine göre siyahilerle sıkı dostsun anlaşılan.
Cevap sahibi+1 yıl@Yomeyamo :)) süpersin :)
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yıl-meli -malı değil de. Erkeklerin hepsi değil ama çoğu zaten fıtraten çok eşlidir. Yalnız çok eşli olanlar da eve gelip aynı anda hepsini görmüyor:)) kan çıkar. O dediğin buddy edinenler için geçerli anlaşmalı ilişkiler. Şuna da katılıyorum gerçekten libido su aşırı fırlak tipler var. Eşlerine de yazık yetemiyorlar. Zor yaa
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer bugün birisiyle sevgili olup flört edipte, Yarın bir gün başkası ile flörtleşiyorsan zaten birden fazla kez karşı cinsle yakınlaşmışsın demektir, bu da çok eşlilik olmuş oluyor aslında, Kadon olsun erkek olsun fıtrat gereği tek bir kişiye ait olmalıdır
10 Yorumla
+1 yılİyi biz de birden fazla erkek isteyelim o zaman! Bizim nefsimiz yok mu? Komedi amaçlı bir soruysa bile komik değil, zeka da yok sorunun içinde...
O eskidendi, savaşlarda eşler yitirilmişti ve kadınlar perişan oluyordu, onları korumak adına böyle bir şey yapılıyordu çünkü kadın kendi ayakları üzerinde duramazken ve cahiliye döneminde 10 kadınla birden evlenebiliyorken, bunu 4 e düşürdü dinimiz, o zaman için tek kadın denemezdi, bu radikal değişiklik toplum tarafından zor kabul edilirdi...44 Yorumla- +1 yıl
👍😊
- +1 yıl
Beğenmeyen kadınlar sanırım kocasını paylaşmak istediği için beğenmedi😏
- Aşk İlişkileri konusunda 521 cevap paylaştı.
+1 yılAyyy aynen kadınlarda sırada bekleyecek zaten kadın yıpranır mı? Haha kadın cinselliğin den haberiniz yok herhalde tek erkeğin yetmesi zor kızlar art arda ilişkiye girebilir ama erkekler giremez bence sen önce tek birine yet
29 Yorumla- +1 yıl
kızlar daha mı doyumsuz oluyo
- +1 yıl
@kardanadam28 ben kendi adıma söylüyprum tabi birden fazla erkek istemem ama o erkeği sırada asla beklemem geçerim başkasına kimse vazgeçilmez değil
- +1 yıl
mesela senin için kaç bu bi gecede yeter demek için
- +1 yıl
@kardanadam28 1000000000
- +1 yıl
3 defa yetiyo diye biliyorum
- +1 yıl
@kardanadam28 kızlar daha doyumsuz aslında ama hormonal dengeleri çok zikzaklı. Belli yaştan sonra da önemsemeyen çok çıkıyor. Hele alışveriş mi cinsellik mi diye sor çoiu alışveriş der. Bir de o durum var. Asıl mesele kadını sabahtan akşama sırala banamısın demez kuruluk vs yoksa. Umumhanelerde günde kaç erkekle kaçar posta yapıyorlar kim bilir. Merak etmiyorda değilim ama zaten çoğunda boşalmıyordur sabahtan akşama parmakla ya da oyuncakla yap aynı. Erkekte zor ama 18-25 yaşlarındayken 10 boşalma olurdu bende kadınla yspardım eve gelince mastla 9-10'a tamamlardım ki 9 bile az 3 kadınla 3'er posta. E sonra kadınlar devam diyecek.
- +1 yıl
@adrenalin64 ya Bi sg
- +1 yıl
@adrenalin64 aynen aynen yok 20 30
- +1 yıl
@moongirlll55 son durum ne şimdi :)
+1 yılEskiyince yeni karı almakta ister misiniz, değişim hakkı
23 Yorumla- +1 yıl
Offfff süper yaa 🙏
- +1 yıl
Bu adam deli arkadaşlar ciddiye almayın derim kafayı yemiş 😂😂
- +1 yıl
Kıskanma kıskanma 😅
Tek eş bence iyi ben 1 kadın isyerim hayatımda sadece onu seviyim 2 kişi olursa kıskanölık kavga olur gerke yok bide ben eşime ben yimek falan yapacım ellerim ile besleyeceğim 2 kadın olursa zor olur 😐 hayallerime ters
20 Yorumlacanım asıl kadınlarda olmalı. Kadın kal yüz kere boşalıyor siz iki kerede fırt.
26 Yorumla- +1 yıl
Evet genellikle öyle ama istisnalar mutlaka vardır sakın unutma
Bir de kadına değer vermeyi çok seviyorsa neden olmasın? - +1 yıl
Ben kadına değer vermeyi çok sevdiğim için detaylı ve özenli bir şekilde hepsini memnun ederim
- +1 yıl
Bilmiyorlar da o yüzden, oralda özellikle klitoris ve g noktasına baskı uygulamak kadını çıldırtır
Kadına kadınlığını yaşatmak dünyanın en büyük mutluluğu
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir arkadaş vardı bipolar hastası başka kadınlarla da birlikte oluyordu eşinede başkalarıyla da ilişkiye giriyorum. Sende girebilirsin seninde hakkın diyordu açık açık kadın ilk başta bu durumu kabullenemesede sonradan o da başka erkeklerle olmaya başladı şimdi gül gibi geçinip gidiyorlar😅
00 Yorumla
+1 yılo zaman bende 3-4 tane erkekle evlenmek istiyorum harem kurucam kendime
18 Yorumla- +1 yıl
Üzgünüm bu sadece erkekler için geçerli erkeğin doğasında olduğu için
- +1 yıl
lsdflksklddkslk tamam kanka çok doğru bir zihniyet böyle devam
- +1 yıl
Ben bunun şart olduğunu söylemiyorum zaten böyle bir konudan bahsediyorum sadece 🙏
- +1 yıl
hangi uzmanlar diyor din adamları mı
- +1 yıl
Ben seni aydınlatamam bana inanmıyorsun, kendin araştırabilirsin
- +1 yıl
uzman dediğin insanların saçma sapan din adamları olmasına şaşırdım
- +1 yıl
yazık kafana
Birbirlerini kabul edebiliyorlarsa olabilirler. Ama bir kadın tek eşli olmak istiyorsa üzerine tekrar evlenecem düşüncesi erkekte olmaması lazım. Çünkü evlenirken eşinin tek eşli olmak istediğini biliyor ve ona göre evleniyor.
10 YorumlaOlsa güzel olur aslında ama memlekette birini bulmak bile çok zorken dört kişiyi nasıl bulacağız ki? Keşke olsa ama imkansız gibi bir şey yani bu. 😂 Birde güven sorunu daha da kötüleşir. Sonra uğraş dur triple..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnu diyen uzmanları önce ben bir güzel dikiyim, sonra uzmanlık ünvanını dikiyim, onların dediğine inanıp haklılar diyenleri de dikiyim. Peki bu durumu kadınlar yapsa olur mu? Ortada kapılara sığmaz bir boynuz ile gezeriz. Olmaz arkadaşım, o uzmanlar önce kendi sülalesinden bu tezleri uygulamaya, babaları tardeşleri kendileri yapsın bunları. Test sürüşünden geçerlerse ozaman dahi kabülü yok ama genişlik işte. Masonik uşaklar sizi
22 Yorumla- +1 yıl
Yaa yok öyle bir uzman bunlar kendilerince yorumluyorlar bir b*k anladıkları yok ya da kendi işlerine geldiği gibi kabul ediyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@siyahhaşkına Aynen öyle, çok eşlilikmiş, suyu çıkar işin. Ama bir kardeş yukarıda mecburiyetleri saymış dinen takdir gören, savaş hali, doğurganlık filan. Ama bazıları dünyanın şurasında burasında savaş var deyip uzakları bahane edip 2. ya da 3. yü alacam demesin aman dikkat
- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s +1 yılUzmanların her dediğini yapıyoruz da sanki... kalp sağlığı için hergün 1 kadeh şarap için diyorlar mesela ama kaç kişi yapıyor😂😂 birçok hayvan dahi tek eşliyken bu garip.
20 Yorumla
+1 yılDinimiz tek eşli olmayı tavsiye ediyor.
Çok eşlilik kabul edilmiyor diye anlamayın.
Ediliyor ama tavsiye edilen tek eşlilik.
Bu zamanda tek eşlilik bile zor zaten.
Benim soruya cevabım;
İnsanlar özgürdür, evlenecek kişiler kabul ettiyse başka birinin karışmaya hakkı yoktur.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,8b cevap paylaştı.
+1 yılDaha 1 tanesiyle zar zor baş ediyorlar bir de ikinciyi üçüncüyü isteyen erkek canına susamıştır net
50 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 454 cevap paylaştı. Abi saçmalamayın. Bu nasıl soru?
Tamam dinen böyle bişey var ama yaşadığımız çağda böyle bişey mümkün olabilir mi Allah aşkına?20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErgen fantazisi bunlar, 4 kadına birden yetemez bir erkek, hepsinin ayrı derdi ayrı ihtiyacı olacak. Günümüzde 1 kadına zor yetiyor erkekler 4-5 kadına hem maddi hem manevi yetemez kimse
30 Yorumla
+1 yılDinimiz deyenlere: daha guclu imanli birin gormedim. Ve su anda da o kadar kadinlari besleyebilecek zengin ve akıllı biri. 😆 Parasiz işsiz bu devirde aileye bakmak zor bile, bırak bir kaç kadına. Böyle bir erkek denk gelirse: evet, sen bakabilirsin deyecem. Ama maalesef... çoğu sadece cinsellik amaçlı fazla kadın ister, böyle aileyi nasıl mutlu edeceğin, yedirecegin duşunmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHem müslümanım hem çok eşliliğe karşı olan kadın dinde çıkar
O yüzde dinleri kabul etmiyorum
Deist dinsiz erkekleri seviyorum
Eleri öpülür öyle erkeklerin onlar kadın hakları yüzünde dinde çikıyor. Kendini düşünse kalır dinde 4 kadın alır dayağı atar11 Yorumla- +1 yıl
tövbe neden dinden cikalim bu adlatilmak
+1 yılsabah sabah ilişkiden erkekten evlilikten soğudum sizin olmayan zihniyetine ben...
613 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsun bizim gibi kadına değer veren zihniyetlere her daim ihtiyaç var
- +1 yıl
umarım soyunuz tükenir ne diyeyim
- +1 yıl
güncellemişsin ve senin düşünceni değiştirmek maalesef ki mümkün değil çünkü cehalet böyle bi şey o zaman eşinde erkekle olsun sen buna razıysan sen de git 100 kadınla ol
- +1 yıl
Çok yanlış anlamışsın kesinlikle Hak etmediğim kelimeler kullanıyorsun bana
- +1 yıl
Bizim gibi Çağdaş Medeni ve kadına değer vermeyi çok seven zihniyetlere her zaman ihtiyaç var
- +1 yıl
neyi yanlış anlamışım pardonda sadakat nerde evliysen ya da ilişki halindeysen biriyle başkasına bakmak karaktersizliktir cinselliği memnun etmiyosa ayrıl başkasıyla ol ama aynı anda 4 kadın çıldırtmayın insanı g a vatlığın alemi yok sen yapıyosan o kadında 4 erkekle olur nokta
- +1 yıl
Işte bak gördün mü yanlış anlamışsın sen aldatmaktan bahsediyorsun Benim bahsettiğim konu bu değil gizli saklı yapılan işler değil
Kadınımı asla aldatmam
- +1 yıl
ayy bayılıcam neyse sana uyanın aklına şaşarım zaten yazık
- +1 yıl
Yaa zaten ben şart demiyorum ki tek eşli de olabilir yani normal, Bu kadar sinirlenmene gerek yok
- +1 yıl
- +1 yıl
Bana kızmayın beni koruyun kadınlar
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır olmamalı büyük konusmiyım ama ben asla istemem tek ben yeterliyim baskasina gerek yok gerek duyarsa boşanma davasi açarım
60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yıllen daha adamlar 1 adetini evirip cevirip zikemiyor , 2 + olsa ne zikebilecek nede onları doyuracak para yok ceplerınde . ha bununla birlikte coklu vır vır dırdır meselesıne gırmedım bıle.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ne erkek ne de kadın da çok eşlilik olamaz.. insani davranislara aykiri bu... kadinlar arasinda huzur kaçar, erkegi de aslinda küçültür.. yani seks dışında işi yok mu bir adamin.. evlenmeyecekseniz, sevgiliniz ile ne yapacaksanız yaparsınız... fakat bu şekilde bile kimse kimseyi uzmemeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılO uzmanların başına virüs geçmiş ne dediklerini bilmiyorlar jsnqn
41 Yorumla- +1 yıl
Uzanan olanlar her halde sjsj lise mezunu ya da anaokul terk
Kabul edenler de var bu durumu ama bana iğrenç geliyo. Sevdiğim insan benimdir bi de kumamla paylaşamam hiç😅
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEğer evleniyorsan tek eşli olmalı ve bunu göze almalısın, ayrıca uzman muzman hikeye bunu kimlerin istediğini herkes çok iyi biliyor
20 Yorumla - Devamını Gör (187)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat