Merhaba.🩷 Bir yerde okumuştum; erkeklerin yedeklerinde mutlaka biri olduğunu veya ilişki devam ederken kafasına birini taktıklarını"🥲 yazıyordu.. katılıyor musunuz?💦

Merhaba.🩷 Bir yerde okumuştum; erkeklerin yedeklerinde mutlaka biri olduğunu veya ilişki devam ederken kafasına birini taktıklarını"🥲 yazıyordu.. katılıyor musunuz?💦

ERKEĞİN SOYLUSU, KADININ SOYSUZU ÇOK EŞLİDİR. Nasıl mı?
Erkek ve kadının cinsel doğası, cinsel algoritmaları, cinsel stratejileri, cinsel tercihleri gerek biyolojik, gerek psikolojik, gerek zihinsel gerekse sosyo-kültürel yönden birbirinden farklı hatta birbirine taban tabana zıttır. Bu, insanlığın tekerleği bulduğu çağda da böyleydi; tarım döneminde de, sanayi devriminde de ve nihayet günümüzün en son nesil yapay zeka teknolojilerinin üretildiği çağda da böyledir. İlahi kanunlar kıyamete kadar değişmez.
Erkeğin doğası ve biyolojisi İlk Çağlardan bugüne kadar hep avcıydı. Genetik çeşitliliği artırma eğilimi taşıdı. Erkeğin cinsel açıdan çok eşli bir tabiata sahip olmasının temelinde bu var.
Kadının ise kendisini ve dünyayı getireceği çocuğun yaşamsal çıkarlarını önceleyen temel cinsel strateji üzerine evrimleşmiş olması, onun cinsellik konusunda seçici ve tek eşli olması sonucunu doğurmuştur.
SPERM UCUZ, YUMURTA PAHALIDIR. Erkek bünyesi ölünceye kadar sperm üretebiliyor o yüzden bilinç dışı düzeyde spermlerini saçma eğilimi taşırken kadın tam aksine yumurtalarını bulabileceği en iyi spermle eşleştirmek zorunda.
Erkek cinselliği dürtüseldir, duygusal altyapı içermez; sahip olup hükmetme içgüdüsüne dayanması yönüyle poligamdır.
Kadın cinselliği ise seçicidir, koşulludur, aidiyet/duygu bağı ihtiva eder. Bu yönüyle monogamdır. Böyle olması gerekiyor zaten.
Erkek için çok eşlilik hem genetik hem de maddi kaynaklara ulaşabilme yönünden bir gücün, statünün nişanesiyken kadın için çok eşlilik kendi bedeninin istismarı, sömürüsü anlamını taşır.
Cinsellik; erkeğin zaafı, kadının silahıdır ya da kendi klasmanında kendi kriterleri ve beklentileri dahilinde yeterli/değerli gördüğü erkeğe açtığı bir kapı, sunduğu fırsattır. Asla bedava değildir. İlerleyen zamanlarda karşılığı misliyle değil fazlasıyla talep edilecek bir faizli kredidir.
Kadının rolü kendini korumak, erkeğin rolü kendini inşa etmektir. Erkek için marifet avlanmak, kadın için meziyetse av olmamaktır.
Tarih boyunca geçmişten bugüne krallar, padişahlar, vezirler, üst düzey devlet adamları, yöneticiler, lordlar, iş adamları, bankerler resmi ya da de facto olarak çok eşli olmuşlardır ve kadınlar onları kavgasız gürültüsüz paylaşmışlardır.
Güç ve prestij sahibi erkeklerin çok eşli olması, miras paylaşımı yoluyla gelir adaleti ve toplumsal barışın sağlanması açısından bakıldığında kadınların ve toplumun aleyhine değil bilakis lehinedir.
Sanayi Devriminin ucuz işçi devşirme adına icat edip sonra da bize ihraç ettiği Medeni Kanun, bir an önce değiştirilip kudret ve ihtişam sahibi erkeklere çok eşlilik opsiyonu tanıyan yeni bir yasal düzenlemeyle kadınların fakir erkek güzellerine bedava cariye olmasının önüne geçilmeli; kendileri ve dünyaya getirecekleri çocuğun hak ettiği maddi güvence, huzur ve refahı sağlayacak tercihler yapmaları teşvik edilmelidir.
Kadınların iyi bir geleceğe ulaşmasının yolu sevdikleri erkeğe değer vermeleri değil değerli erkekleri sevmeyi öğrenmeleridir.
Sonuç olarak; kadınlar her zamanda/her zeminde iktidar ve itibar sahibi erkekleri paylaşmaya razıdır. Erkekler ise sadece f. hişeleri kendi aralarında paslaşırlar.
Öncelikle tek eşliliğin kavramına bakmak gerekiyor. Kadın olsun, erkek olsun bir kişiyle duygusal bağ kurup, cinsel ihtiyaçlarını tek bir kişiyle idame ettirme, hayatı paylaşma durumudur. Bu soru günümüz için sorulmuş bir soru ama çok çok geçmişe gittiğimiz zaman hem kadın, hem erkeğin tek eşli canlılar olmadığını görürüz. Tek eşlilik kavramı büyük ölçüde yerleşik hayata geçildiği dönemlerden uzun bir süre sonra atıldı. Yerleşik hayat ile birlikte tek eşlilik kavramı ortaya çıktı bunun en büyük nedenlerinden birisi mirastır. Çocuğa düşecek ya da geriden gelecek nesile bırakılacak toprak için çocuğun babasının belli olması gerekiyordu. Lakin insan doğanın bir parçasıdır. Tabiatın genel işleyişine baktığımızda şunları görürüz; bir sürüde en güçlü olan erkek diğer dişiler hakkında hâkimiyet elde eder, bu hem otçul, hemde etçil canlılar için geçerlidir. Bir polen havayla birlikte dere tepe düz giderek dölleyeceği bir dişi arıyor. Çok eski topluluklarda bu şekildeydi daha esnek bir ilişki vardı. Bir kadından çocuk olsa o çocuk ailenin değil bütün herkesin baktığı, önemsediği bir parça olurdu. Tıpkı hayvanlarda olduğu gibi. İnsan bilinçlendikçe, kendisiyle mücadeleye girmiştir. Bu mücadelenin en net örneği gelişmiş ve halen gelişmeye yönelik adımlar atan insanı hayvandan ayıran temel unsurların farkındalığıdır. Nitekim tek eşli olmak insanın hayvan ile yaptığı içsel mücadelenin akılcı sonuçlarından birisi olmuştur. tek eşli olmadığın takdirde kadın, çocuk için güvenli bir hayat temin edemeyecek, erkek de sorumluluk almayıp toplumun ilerlemesine katkı sağlayan ekonomik çarka katkı sunmayacaktı. Bütün bunlar birbirini etkileyen unsurlardır. Yaşamın bu noktaya gelişi ile hem toplumsal etik kavramı, hemde dini inançların ötesinde dahi buna uygun ahlaki değerler de doğmuştur.
Özetleyecek olursak; insan doğası gereği tek eşli değildir. Sadece toplum, dini ve ahlâkî sınırları benimseyerek tek eşliliğe önem vermiştir.
Tek eşlilikten yanayım. İğrenç bir durum çok eşlilik
Katılmıyorum. Şimdi şöyle, insanlar hayvanlar aleminin bir üyesi ve hayvanlar genelde çok eşlidir, insan da öyleydi. Mesela alakasız gibi gözükecek ama filmlerde ve gerçek hayatta doğal afetlerde hep duyarız "Önce kadınlar ve çocuklar" diye, bu evrimsel bir sürecin sonucu. Çünkü kadın hamile kalır.
Şöyle anlatayım, 2 tane popülasyon düşünün. Her popülasyonda 10 tane birey var. İlk popülasyonda 9 erkek 1 dişi, ikinci popülasyonda 9 dişi 1 erkek var. İlk popülasyonda dişi bir erkeği seçip hamile kalırsa hamilelik süresi boyunca o popülasyon çoğalamaz çünkü dişi hamileyken üremeye elverişsizdir. Diğer popülasyonda 1 erkek 9 dişiyi hamile bırakırsa popülasyon sayısı artar. Bu kadın cinsini evrimsel açıdan erkekten daha önde tutar. Kadınların öncelikli olma nedeni onların zayıf veya güçsüz olması değil yani.
Şimdi bu açıdan bakıldığında erkeklerin tek eşli olmaması, çok eşli olması doğru gibi geliyor. Eskiden öyleydi evet ama günümüzde sayımız zaten yeterince artmış, yani sayı değil kalite önemli. Çok eşlilik durumunun olduğunu düşünürsek bir erkeğin 50 çocuğu olabilir, sayı çok fazla arttığında bireyin eğitim kalitesi düşük olur ve diğer erkekler de öz olmayan çocuklarıyla çok ilgilenmez. Bu da çocuk kalitesini düşürür. Tek eşlilikte çocuk sayısı az olduğu için çocuk kalitesi de artar, aynı zamanda güvenliği de. Bu da tek eşliliğe yönlendirir.
Çok eşlilik devam etseydi birey sayısı arttığı için zaten hali hazırda çok yüksek olan insan nüfuzu ekosistem sınırlarını aşar. Bu doğal afetleri (özellikle salgın ve kıtlık) tetikler. Ekosistem sınırını aşan yüksek popülasyon mutlak suretle doğal afet riskini arttırır.
Bu soru yıllardır önüme geliyor. Erkekliğin şanından gelir tek bir kadına bağlı kalıp, onunla güzel bir yuva kurmak.. Aslında herkes bilir bunun ulaşılabilecek en güzel makam olduğunu... Evinin reisi olmayı... ama bazı kalpler yalnız kalmayı istese de, bedeni boş tutmak istemez. Onlara çok kızardım eskiden. Karaktere yorumlardım. Doğru değil, yanlış bir düşünce biçimi derdim.
Bu bir nevi boş kozalağın toprağa düşmesi gibi :D herkes öz benliğinin yarattığı yolu takip ediyor. Yargılamıyorum, kınamıyorum. Başıma gelmesin diye..
Bu tarz genellemelere fazla itibar etme derim. 😊 İnsan doğası ve sadakat, kişilik ve değerlerle çok ilgilidir. Tek eşli olan da vardır, olmayan da. Eğer kişi ilişkinin sorumluluğunu ve karşılıklı saygıyı içselleştirmişse tek eşlilik zor bir şey değildir.
En önemlisi, ilişkilerde güven ve açık iletişim kurmak. Partnerinin sadakatinden emin değilsen bunu açıkça konuşmalısın. Unutma, her birey farklıdır. Sevgi ve anlayışla çözülmeyecek sorun yoktur. 💕
Cevap
68Cevap
Adamlar olur da erkekleri bilemiyorum
Detay inşallah doğru değildir bu arada 😂
Öyle okumuştum d
Olur çok güzelde oluyor, 27 yıldır 2 hafta hariç ( sevgilim olduğu dönem) hep tekim haystıma birini almıyorum 😅
Olabilir, poh gibi ahlaksızlıklara kılıf uydurmayalım
Merhaba,
Ben tek eşliyim, diğerleri beni bağlamaz ilgilendirmez! 😅
Oluyor var öyleleri, karakterine bağlı bu kişinin...
Genel olarak erkeklerin adının çıktığını düşünüyorum insanların çoğu tek eşli falan değil
Henry cavil bile tek eşli😛 diyeceklerim bu kadar
Evet ne yazıkki öyle miş🥲🥲🥲
Karakterine bağlı ama vardır öylesi.
Ben tek eşliyim. diğer karaktersiz insanları bilemem.
Her yazılan doğru değildir gadası
Bence erkekler gayet tek eşli olabilir, ama olay doğru kişiyi bulmakta bitiyor.
Çünkü hoşuna gitmeyen, ruhunun uyuşmadığı bir ilişki içinde kalsan, ister istemez aklın dışarı kayar. Ama hayatına gerçekten çekim duyduğun, huzur bulduğun, “işte bu” dediğin biri girdi mi, başka kimseyi gözü görmez. Şunu da söyleyeyim, erkekler doğası gereği beğenme duygusunu kaybetmez, yani güzel birini görünce bakabilir.
Ama bakmak başka, o kişiye karşı his beslemek başka. Benim gözlemim şu: Olgunlaşmamış, ne istediğini bilmeyen erkekler tek eşli olamaz; ama duygusal olarak hazır olan bir erkek, bağlandığı kadına sadık kalır. Yani işin özünde mesele “erkek” ya da “kadın” olmak değil. Mesele karakter, değerler ve karşındaki insanın sende bıraktığı his. Doğru insana rastlarsan tek eşlilik zor değil, hatta en huzurlu olanı.
Olabiliyor, ama bazılarının bünyesine ters. Ayrıca bu durum kadınlarda da var. Çok güzel bir filmden kare koyarak aslında sorunu bütünleştirmişsin. Love filminde eğer izlemediysen, bu soruna çok güzel yanıt veriyor. Sadece biraz fazla cinsellik içeriyor. O da normal, Fransız yapım olduğu için. 😃
Ahahaha
İzlemistim canım
Evet öyle. d
Katılmıyorum. Bizler kendilerini kontrol edemeyen hayvanlar değiliz. Nefsini tutamayanın sığındığı bahanedir o "ben tek eşli değilim" lafı. Tek eşlilik her zaman daha sağlıklıdır. Bu HIV, HPV ve türevi hastalıklar zaten onunla bununla bilinçsiz ilişki yaşayanlar yüzünden yayılıyor.
Tek eşli daha iyi zaten
Çoklu eş hem çok masraflı hem ayni anda 1 den fazla kisiyi idare etmesi de zordur ama yedekte olsa o zaman olurdu.
Hem Kimisi 1 kişiyi zor idare ederken kimisi 1 den fazla kişiyi idare edebiliyor. Bunu da nasıl yapıyorlar hiç aklım almıyor..
Herzaman ciddi ilişki insanıydım. Her zaman tek eşliyim.
Bana göre insanlar sadece eşlerine özel olmalı. Bir kişiyle evlenmeliyiz ömürlük olmalı.
Sevgililikte evliliğe atılan ilk adımdır. Öyle eğlencelik ilişkilere gerek yok. Gerçekten tanıyıp tamam ben bu kadınla evlenirim diyeceğim kişiyle sevgili olurum sadece.
Bu yüzden bi 5 yıldır felan yalnızlığı seçiyorum. Henüz o doğru insana denk gelemedim
Pohhh yesinler. Birisine baktılarda ikincisi, üçüncüsü kaldı. Erkolar kapatılsın demiş miydim 😂
🤣🤣
Yalan dolan inanmıyorsan aha dayıya sor @kafiyekirigi
Dün Nevzat Tarhan'a bu soru yöneltildi ve cevabı çok hoşuma gitti. Aratıp izleyebilirsiniz.
Teşekkürler
Yok en az 8-10 tane olması lazım , biri trip atarken diğeri ile
🙄.
Erkeklerde trip atamazmı demekle aynı şey çokeşlilik erkegin dogasında olan bişey ama günümüzde kadınlar erkeklerin dişileşmesinden sikayet ediyolar ama çokeşliliğini de kabul etmiyolar
Kesinlikle herkes tarafından dillendirilen ve yanlış olan bir mesele. Evet evrim teorisine göre erkek cinsiyeti olabildiğince fazla dişi ile çiftleşerek ihtiyaçlarını karşılıyor. Yani bu noktada çok eşlilik hakim. Fakat hatrı sayılır sayıda erkek tek eşliliği destekler.
Katılmıyorum.. Gayet tek eşli olunabiliyor.. Kişilik karakter meselesi.. Kafama biri takılsa mevcut ilişkim bitmiş demektir '' devqm etmem zaten :))
Erkek yedekte birini tutmalı. Kadınlar daha düşük iq da ve özgüvende olduğu için erkeğin yedekte birini tutması kadının hoşuna gider.
Ya bi gett 🤗
Biz bi taneyi bulamıyoz ne yedeği 🤔
Arabanın yedek lastiği nerde onu bile bilmiyom 🤗
Bilemiyorum altan sjsjs Neyse işin şakası olmak isteyen bal gibi de olur işine gelip gelmeme meselesi.
Genetiğimiz böyle güzelim bi yerde ortaya çıkıyor işte. Tek eşli yaşıyoruz ama birden fazla eşli olma duygusu körelmiyor bi yerde duruyor hep.
Bozuk olursa maya ne ar tanır ne haya demişler
Bilmem anlatabildim mi?
Adam olana tek eş yeter.
Katılmıyorum benim çevremde eşlerine bağlı çok erkek var ne ala ki aldatan kadın benim çevremde yine daha çok
Karakteri düzgünse tek kadın olur zaten hayatında ama sapık pislik bir kişiliği varsa başka kadınlara da yönelir
Bu karakteri meselesi olan da var olamayan da
Erkekleri çok gömdüm bu ara ama doğrular bunlar, genelde olamıyorlar tek kişiden sıkılıyorlar.
Ee siz zaten kız çevresi olan tercih edilen karı kızla haşır neşir olan çapkın tipleri sevmiyor muydunuz bunlar sizi aldatıyor zaten çatır çatır o yüzden Kriterlerinizi değiştirmediğiniz sürece evet sürekli aldatılacaksınız
Biz oluruz da diğerleri niye olamıyor onlar erkek ise biz neyiz biz erkeksek onlar ne?
iç güdülerinde var ama bizi insan yapan şey onu ayırt etmek
Hangi kafasi bozyk yazmis onu. Kesinlikle ruhsal sorunlari olan bir lezbodur 😂
Nerde okudun bilmiyorum ama gonle iki kişi sığmaz bence
Bazı erkekler eşsizdir. Türk için 3 kutsal var Ana Vatan Yar. Ortadoğulu erkekler maalesef çok eşli.
Kimi ve neyi okuduğunu bilemiyorum, Tek eşli Erkekler mevcuttur, genelde onları beğenmiyorsunuz.
Ya daha birini bulamadım bide gelmişsin ikinci var mı diye soruyon.
Kızlar sütten çıkmış ak kaşık oluyor genelde niyeyse araştırmalarda dhdjdj
Erkek tek eşli olamaz en kötü aklında bir kız yaratır onu ikinci yapar
Yoo bal gibi de tek eşli olurlar. Sadece işlerine gelmiyor
Maşallah yorumlarda herkes tek eşli sanırım,, aldatan yarı yolda bırakanlar kim acaba ^_^
Birini sevdiğimde tüm enerjimi ona odaklarım başkasına benden bir şey kalmaz zaten. jsjd
Kadınlar da aynı anda üç beş kişi ile birden flört ediyor
Sadıklar öyle zaten, aldatmak kırmızı çizgim
Katılmıyorum ya her kişiliğe göre değildir bence o okuduğun makale
Yalan ben hoşlandığım kişi reddettiğinde unutmak için başka kızlarla takılmayı bile "aldatmak" olarak görüyorum yapmamıştım
Bazı bilimsel çalışmalar sadece erkeklerin değil insanların çok eşli olduğunu gösteriyor ama aksine dair iddialar da var.
Olamazlar maalesef 🙂
Bu sahne çok iyiydi yalnız yani tahrik etme noktasında 🙂
Şöyle söylim ben bekarım ama evli arkadaşlarım benden daha fazla takılıyorlar ve en saf olanı bile aldatmıştır yani aldatmayan 1000de 1 anca vardır
Gönlünün ne kadar zengin olduğuna bağlı 😂
😅😅
Bence tüm erkekler tek eşli olmak istemez lakin elindeki imkanlar dahilinde mecburen olduklarını düşünüyorum.
Her daim sadık biriydim , her daim de hak etmeyen insanlar çıktı karşıma
Erkekler kadınlar kadar gözü dışarıda değil araştırmalar sonucunda ortaya çıkan sonuç
Karakter meselesi , ruhsal bir sorun sağlıklı bir erkek tek sevdiği kadın olur.
yakışıklı erkek olamaz kadınlarda bunu doğal karşılar.
Duruşu sağlam olanı olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?