Doğruyu konuşmak gerekirse sosyal medya ile fazla içli dışlı olmayan insanları daha çok seviyorum, dolayısıyla aynı şekilde ben de kendim Facebook Twitter uygulaması kullanmıyorum sadece sosyal medya olarak InstagramWhatsApp telegram kullanıyorum o da haber sayfalarını takip etmek için, onun dışında sosyal medyaya gerçekten insanların hayatını durumunu fazlasıyla etkilediği için sosyal medyadan anlama yani insanı tercih ederim cahil falan da değildir.
Aslında en büyük cahilliği bu sosyal medyaya platformuna fazlasıyla takılarak bizler yaşıyoruz farkında değiliz, sosyal medya dediğimiz olgu bizim vaktimizden çalan belki de gerçek dışı bir sanal alemde kendimize hayat kurmaya neden olan, aynı zamanda bizleri asosyal boyutuna getiren olumsuzluktan başka bir şey değildir.
Bugün filtre fotoğraflar sayesinde insanların kendini mükemmel gösterme çöp olarak ve öz güvensizliğini sanki orada mükemmelmiş gibi mükemmel bir hayatı varmış gibi göstermeye çalışmasından yani yalan ortamları sanal ortamlardan kendini kandırmaktan başka bir şey yapmadığını söylemek isterim. bundan dolayı benim için sevgisi dürüst olan ve oturduğum zaman sohbet edebildiğim aynı dili aynı kelimeleri aynı tavırları konuşabildiğim insanlarla beraber olmayı tercih ediyorum, ilk Peygamberimiz Adem aleyhisselamdan son Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam'a kadar ve bu zamana kadar insanlar sosyal medya bağlantısı olmadan birbirleriyle mükemmel ilişkiler kurmuşlar ve aynı zamanda mükemmel evlilikleri yapmışlardır, fakat günümüzde baktığınız zaman evliliklerin birçoğunun bitmesinin bir sebebi internet ortamı ve sosyal medyadır.
Bütün mahremiyetin ve bütün ahlakın yok edildiği bu mecrada aynı zamanda televizyon yayınlarının da bunu destek olması ile birlikte Türk toplumun örf adet ve dini geleneklerle tamamen unutturmuş bir platformdan bahsediyoruz, faydası yok mudur Evet vardır güncel haberleri takip etmek yakın bir arkadaşla sohbet etmek ya da aile büyüklerinden uzakta olanlarla görüntülü konuşmak gibi faydaları muhakkak vardır.
Ama şöyle bir düşünecek olursak zararları faydalarından kat kat fazladır.
Tercihim tam olarak o yönde biri.😄 Anlamaması işime gelir çünkü bende kullanmam sosyal medya falan, şu zamanda anlayanların çoğununda halini görüyoruz, neler yaptıklarını da...🤷♀️
Cahillik ile bunun ne alakası var? İlla kullanmayı bilecek diye bir kaide yok ki. Bizim millet böyle işte, illa her şeyi cahilliğe bağlayacak. Sosyal medya kullanmayı bilmeyen kişi on numara insandır.
Öyle sevgili candır.💙 Çoğu sorun, İnternet yüzünden çıkıyor zaten. Çeşitlilik, arttıkça aldatmalar daha çok artıyor. "O olmazsa şunu eklerim. Kız mı yok sanki? "kafası yaşayan bir sürü erkek var. İnternet ile gram bilgisi olmayan insan da günümüzde pek nadir vardır. Cahil olmak buysa cahil sevgilim olsun isterdim. Ki bence cahil olmak bu değildir.
İnsanların tercih etmediği alanlar oluyor böyle olunca da bilgi eksikliği oluyor haliyle bu tarz insanlara cahil diyen aslında kendilerinin cahil olduğunu göremeyecek kadar kör oldukları aşikar sosyal medyadan anlayanlari da görüyoruz her şey ortada 🙂
Hayır ne alakası var ki? Herkes her şeyden anlayacak diye bir şey yok. Cahillik böyle bir şey değil. Tek konu ile ilgili bir durum Değil bence. Genel olarak kendini yetistiremeyenlere cahil denir. Çünkü herkesin bilmediği konular vs vardır yani.
Hayır değildir. Kimse sosyal medyayı kullanmak zorunda değil. Sadece o konuda fikir sahibi olmamış olur. Cehalet başka bir olay. Mesela bunu bilmemesini cahillik olarak görmek bir cehalet örneği mesela.
Bence sosyal medyadan anlıyor musun diye sorulmaz sevgiliye acaba sosyal medyadan anladığı için kendisine kim tarafından Nobel ödülü verildi Tebrik ederim Siz sosyal medyadan anladığınız için artık bir cahil değilsiniz diye onurlandırıldı ben bunları öğrenmek isterim soruyu soran arkadaşa
Zeki, işinde gücünde ne insanlar var; sosyal medyayi anlamsız, zaman kaybı olarak gördüğü için uzak duran... Asıl sosyal medyayla bütünleşip zamanını ziyan edenler için sorulmalı bu soru...
Anlamadığımızdan cahilliğimizden değil. İlgimi çekmiyor samimiyetsizlik kokuyor orada kendini sosyalleştiğini düşünen insan ilk köprüden kendini salsın aşağa😀
Öyle biri kalmadı ki... Herkesin bir sosyal medya hesabı var. Önemli olan teknolojiden ne kadar anladığıdır. En ufak şey de bile Google yerine buraya soru soran var. Artık bilemedim. 😀
sosyal medya işlerinde bende pek anlamam öyle site site gezmiyorum diye cahil oluyorsam ben cahilim evet onca kitabı sosyal medyada gezmek için bitirmedim
Ne alakası var ki? Önemli olan bir insanın bilimden, kültürden ve sanat anlamasıdır. Bir insanı bu ve vb. şeyler cahil veya kültürlü yapar. Sosyal medya herhangi gibi bir kriter değil.
Sosyal medya kullanmak bir zorunluluk değildir. Bizler kullanıp zaman öldürüyoruz diye herkes bunu yapmak zorunda değil aklını daha yararlı şeylere kullanmak isteyebilir veya sadece sevmiyordur.
Burası dışında hiçbir platforma üye değilim. İnstagramım hiç olmadı ve anlamıyorum haliyle. Cahil olduğumu düşünmüyorum. Herkesin gittiği yoldan gitmek zorunda değilim.