S*lak yerine konmayı, aklımla alay edilmesini, pis, kötü niyeti, sinsice beni alttan altan yemeye çalışanları, kendi yediği b*klara bakmadan bana pis niyetle iyi niyet adı altında fetva verme cüretinde bulunanları (Pardon ama sen kimsin yani? Çok şükür ki ne kadar temiz kalpli, saf olsak da pis niyeti hissedebiliyoruz, karşıdaki mikrop sinsi cadı ne kadar profesyonel olsa dahi hissederiz) Ensesine vur ekmeğini al durumundaki kişi bana diş bilemeye, beni kamufle etmeye çalışırsa (kimseye gücü yetmiyor, beni kendinden güçsüz, savunmasız görüyor, güçlülere karşı sus pus olup yalakalık yapıp maşalık yapıp, zayıf olana karşı da öfkesini belli eden kişiyi/leri, birbir lerini pek sevmedikleri halde sırf bana inat güç birliği yapan pis ş*erefsizleri, bana ikiyüzlü konuşup benimle alay edenleri, açığımı araştıranlara, bana karşı kafasına göre tıbbi teşhis koyan s*lakları (zamanında kendisi intihar etmiş, kendisi bıçaklarla serseriler gibi dolaşmış ama bana tıbbi teşhis koyiyor, sen kendine bak, kimsin yani, tıp okumuş sanırım tıbbi teşhisler koyma cüretinde bulunuyor, kuyumu kazanı, arkasından sövdüğü kişiyle sırf bana inat güç birliği yapanı/ları, bana kendimi değersiz hissettirmeye çalışanı/çalışanları, beni kendimle kavga ettirmeye çalışanı/çalışanları, bana beddua edeni (bilhassa bunu sosyal medyayı kullanıp yapanları, yüzümü kızartmaya çalışanı/ları, bana kötülük için fırsat kollayanın, beni delirtmeye çalışanı/ları, kendi günahlarına kılıf uydurup benim günahlarımı yüzüme vurup imada bulunup Allah tarafından affedilmeyeceğimi söyleyeni (haşa sen kimsin Allah mısın), benim hatalarıma gelince hadisler bulup bunu paylaşını (ama aynısını kendisi de yapıyor, kendi hatasını görmüyor), bana karşı nispetine birbirine karşı riyakarlıklar yapanı (hediyeler, sahte, mıç mıç ilişkiler, hiç fikir almadığım halde bana söyle yap böyle yap diyen cahilleri (sana mı kalmış kimsin sen, önce kendini düzelt, pis kalbini de istemiyorum seni de), ikaz etmeme rağmen inadıma aynı davranışları sergileyenleri siler atarım, selamını da almam, yüzüne de bakmam. Asla affetmem asla. Şiddeti affetmem, el kaldırmak bile olsa, o el kalktı mı kalktı affı yok, ne farkeder el kaldırırken niyet vurmak değil mi? İhaneti bile affedebilirim çok seviyorsam bir kereye mahsus ama şiddetin affı yok. Fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik şiddetin affı yok özetle. Benim üzerimden artistlik yapmaya çalışanı, beni dövmediği halde hava atmak için dövüyorum diyen, dengesizi, benimle küs olduğunda nefret ettiğim kişiyle samimiyet kurmaya çalışanı/çalışanları affetmem. Affetmedim de, bana cuma mesajı attı anında sildim numarasını, beni aradı soğuk, buz gibi konuşup kestirip attım. Ben kendimi seçtim, canımı yakanı can evinden vururum, sonrasında ise iki cihan bir araya gelse affetmem. Ama şu da bir gerçek ki bana dik durmayı bu laçkalar, leşler öğretti..
Eksidendi bu tip düşünceler artık hayata bu kadar arabesk bir noktadan bakmıyorum. "Tanrım kötü kullarını sen affetsen ben affetmem" dinleye dinleye insanları zehirlediler. Aslında mantıklıca düşünelim hadi.. Ebru kızımız ve Alican olsun başrolde Ebru kendinden emin alımlı çalımı ve güzel bir Anadolu bebesi😊 Alican batı kültürüyle yetişmiş bir concon diyelim. Yolları bir yerde kesilir ve sevgili olurlar... Ulan yine concon kaptı güzelim kızı görüyor musun😬 Neyse daha sonra ilişki başlar ve Anadolu bebesi sahiplenici yapısı ve iç Anadolu ruhu ile bağlılık ve sadakatle sarklır ilişkisine ve bir anda ilişki monotonlaşmaya başladı gibi entel sözler eden Alican, limon sıkmaya heveslidir ilişkiye ve olanlar olur... Alican bizim güzel kızımız Ebruyu aldatır!! Way şer*fsiz Alican vay demeyelim durun Alican ne yaptı seven bir kalbi kırdı değil mi? Ebru karalar bağladı Gece gündüz ağladı Yüreğini ihanetle dağladı Göz yaşlarını sel oldu çağladı e yeter da Ebru..
Ebru burada iki cihan bir araya gelse onu affetmem diye içine kin ve nefret tohumunu da ekti mi? Hadi geçmiş olsun Ebruya👍 Bu saatten sonra ebrunun gönlüne girmek güvenini kazanmak ve o kin ve nefret tohumları arasına sevda dikmek, huzur biçmek neredeyse imkansız...
Ama çok yiğidomuz var ben bu kızı iyi ederim gönlüne girerim diyen hayır dostum giremezsin... Önce içinde temizlik yapmalı affetmeyi öğrenmeli insan. Kinle nefretle doldurulan yürekler kurum bağlayan soba gibidir tüter zehirler, ısınmak isteyen yürekleri. Bu olayda anlatılmak istene nedir peki Kin ve nefret ekmeyin yüreğinize ki bir sonraki gelen garibim zehirlenmesin. Affedin gitsin herkes sadece kendini kandırır ve kendine ihanet eder.
Bu kadar büyük ve idaalı bir söz kullanmamaya dikkat ederim. Ama bana bile bile yanlış yapılmasını, arkamdan konuşulup kuyumu kazmaya çalışanları, ihanet edenleri affetmem. Hatalarını geri dönenleri dinlerim, belki özürlerini kabul ederim ama asla hayatıma tekrardan dahil etmem.
saygısızlık. üzerine saygısızlık yalan.. ve aldatma en önemlisi de kendisini zeki gibi görüp aslında hiçbir şey olmadığını yaptıklarıyla gösterenleri asla affetmem..
Insanoglu cok garip bir varlik. Kinadigiyla, buyuk konustuguyla sinanmadan gitmiyor diger tarafa. Eskiden olsa uzun uzun listeler yapardim artik yapmiyorum. Sirf kendi icim rahat etsin, kin tutmayim diye bile affederim herkesi. Cunku insan affettigi zaman rahatliyor. Sirtindaki yuku atiyor bir kenara. Affettim ama benden uzak dur bir daha karsima cikma derim cok canimi yakan bir durum varsa.
Yalan, iftira, hem kendime hemde vatana ihanet. Kandırılmış olmam, sahtekarlık, dürüst olmayan her davranış bunların hiçbirinin affı bende yok. Bunların birini bile yapan insan benden af beklemesin, işine baksın. Birkaç şey daha ekleyecek olursam değersiz hissetmek, alakam olmayan durumlarının içine dahil edilip haksızlığa uğrayıp suçlanmam.
Affetmek demiyelim haşa.. bize düşen hakkımızı helal etmektir.. tecavüzcüler çocuk katili dini imanı olmayan hayvanlara karşı şiddet uyguluyan kişileride saymazsak geri kalan herş ey için hakkımı helal ederim..
Gerçekten çok sabırlı insanım Ama güvendim birinin hakkımda birilerine yalan söyleyip beni kötülemesine Bana kötülük yapmasina iyi görünüp kuyumu kazmasjnj asla affetmem