Kadınsız hayat zor olurdu bence ama erkeksizde bir kadın idare edebiliyor. Sadece erkekler yapar denilen birçok işi aslında kadınların çok daha iyi yaptığı gerçeği de var. Çocuk yapmak dışında hangi konularda erkekler olmadan olmaz 😅?“Kate Beckinsale, Instagram hesabındaki bir iletisinin altına “Bir erkeğe ihtiyacın var” yazan takipçisine şöyle karşılık verdi: “Hiçbir kadının bir erkeğe ihtiyacı yoktur. Mesele, kadının bir erkeği hayatında isteyip istememe meselesidir.” 🤷♀️
Aslında kimsenin kimseye ihtiyacı yoktur ama insan sabah uyanınca böyle ayaklarını üstüne atmış bir tane ayı yanında görmek istiyor jdfj ne bileyim işte çocuklar olsun istiyor ama bunu onunla birlikte yapmak istiyor ve onun çocuklarını taşımak istiyor bazen bir insan bir kadın.
Ya da işte mesela bazen kavga etmek istiyor kavgayı bastırmak için karşı tarafın dudaklarında Bir şekilde temas etmek istiyor bir kadın
Kısacası aslında kimsenin kimseye ihtiyacı yok ama yinede insan hayatını piskolojisi düzgün bir şekilde devam ettirebilmesi için bir tane arkadaşa İhtiyaç duyuyor böyle can bir arkadaşa Onunla gülmek istiyor onun ağlamak istiyor pişman etmesini istiyor onun üzülmesi istiyor ya da onun güldürmesini istiyor ne yaşarsa yaşasın onunla yaşamak istiyor tabii ki bu herkese nasip olabilecek bir arkadaşlık değil benim bahsettiğim arkadaşlık normal arkadaşlıktan çok farklı
Öyle güzel bir soru sorduğun için ve topluma ilgili bir soru sorduğun için tebrik ediyorum öncelikle, maalesef günümüzde hep şöyle bir yanlış içine düşüyoruz, benim kadına ihtiyacım yok benim erkeğe ihtiyacım yok benim çalıştığım para bana yeter Benim kimseye ihtiyacım yok, böyle sözleri herkesten fazlasıyla duyarız toplum içinde elbette bir insana sağlığı yerinde olduktan sonra üstelik maddi bir imkana sahip olduktan sonra hiçbir insan hayatında bir insanın yer vermeyi düşünmez hele ki günümüzde yaşanan ilişkiler sevgiler gerçek sevgi olmadıktan sonra, aynı şekilde insanların menfaat ve belli çıkarlar uğruna birbirine yaklaştıkları dönemde, belki de yalnızlık bir başka insan için en büyük güzellik ödül olarak görülebilir, ama maalesef Hayat 30 yaşında olduğu gibi 40 57 60 yaşlarında aynı psikoloji ile devam etmiyor, kendi açımdan söyleyeyim şu anda 30 yaşındayım çevremde evlenen ve mutsuz olan birçok insan görüyorum haline şükretmeden yaşayan bir çok insan görüyorum, aynı zamanda gittiğim fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde beyin kanaması geçiren kas hastalığı geçiren ve nice ağır engelli olan insanları gördükten sonra aslında insanların bu hayatta o kadar gereksiz şeyleri kafasına takarak büyüklüğünü anlıyorsunuz ki, bazen diyorum dışarıdan getireceksin böyle şikayet eden insanları gerçekleri görecekler ondan sonra bu hayatta kafalarına takılan birçok lüzumsuz mevzuların aslında hiçbir alakası olmadığını, Allah'ı bir kez daha şükür etmesi gerektiğini bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sorunun cevabını net bir şekilde gelecek olursam da Allah erkeği kadını kadınıda erkeği birbirini tamamlaması için yaratılmıştır, ama maalesef günümüzde erkekler kadınları cinsel ilişki açısından Kadınlar erkeklerin sadece maddi çıkarları uğruna ve rahat bir hayat sürmek adına, aynı zamanda televizyon dizilerindeki rahat ve magazin dolu bir hayatı içinde rahat etmek için evlenmeyi düşünmeleri, insanların bunlar olmadığı zaman benim hiç kimseye ihtiyacım yok kafasıyla hareket etmesine neden oluyor.
Bunun sonucunda her insanın birbirine ihtiyacı olduğunu sadece bu hayatta hiçbir şey için büyük konuşmamak gerektiğini hayat bana çok güzel şekilde öğretti.
Bu yüzden bir insanın her iki insanın da birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum buna kadınlarda dahil erkekler de dahil, ama bölge zamsız yok gereksiz ayrışim yüzünden insanlar hiçbir zaman mutlu olamayacak.
Kadının erkeğe, erkeğin de kadına ihtiyacı vardır.. Mesele, kadınların da erkeklerin yaptığı her işi yapabiliyor olması değil.. Erkek de çocuk doğurmak dışında yapamayacağı bir şey yok ona bakılırsa?
İhtiyaç bundan ileri gelmez ki..
Kadın da erkek de yarımdır.. Birbirlerini bulduklarında tam olurlar..
Nasıl ki merhamet duygusu kadında fazla, adalet duygusu da erkekte fazla ise, ya da tam tersi ikisinde de diğeri eksikse, birbirleriyle tamamlanır..
Bir kuşun iki kanadı vardır.. Tek kanatla uçamaz.. İnsan da tek kanatla tam olmaz, hatta tek insandan insan da oluşmaz..
Biseksüel değilse kadın erkeğe ihtiyacı vardır. Hem duygusal anlamda hem bedensel ihtiyaçlar hem de eş istediği yalnızlığa tahammül edemediği için. Ayrıca onlar olmazsa nazı ve tribi nereye atacağız? Kimle uğraşacağız? Kime laf sokacağız?
Erkekler olmasaydı... Kavanoz kapaklarını kim açacaktı Erkekler olmasaydı pavyon, meyhanenelerde olmazdı Erkekler olmasaydı gece rahat dışarı çıkabilecekti Erkekler olmasaydı kadınlar açık giyinecekti
Erkekler olmasaydı yollarda bayan şöförleri sıkıştıranlar olmazdı Yavrum kurban oliiim araba kullanma diyen olmazdı Cep telefonu nasıl kurcalayacaktık Nazımız kime gececekti getir götürü kim yapacaktı Zaten ev aletlerinin yüzde 80ni ni erkekler icat etmiş... İyi varsınız erkekler.. 😎
İlk insanlar bir dişi bir erkek olarak yaratıldı. Yani yaradılışdan beri Dünyada her şey bir düzen içerisindedir. Hayvanlarda bile her erkek dişiye, her dişi erkeğe ihtiyaç duyar bu içgüdüseldir. İnsanda içgüdüsel olarak sevgiye, güvende olmaya, yemek yemeye, barınmaya, cinsel hazza ve neslini devam ettirmeye meyillidir ama insanın diğer canlılardan bir farkı var aklı. Akıl ve içgüdü insanda birbiriyle çatışan en büyük iki kavramdır. Bu yüzden aldatmayı, ihaneti ve yalanı insandan başka hiçbir canlıda göremeyiz. Hiç eşine yalan söyleyen onu aldatan bir aslan gördünüz mü? -Hayır. Kalp, içgüdüyü; beyin, aklı yönetir. Demem o ki hiçbir erkak, kadına ; hiçbir kadın, erkeğe ihtiyaç duymuyorum diyemez sadece aklı içgüdülerini bastırıyor demektir... Saygılar
Duygusal açıdan, aşk vs olabilir… yoksa bir kadın hayatını maddi manevi çok rahat bir şekilde yürütebilir. Hem çalışıp hem de ev işini hakkıyla yapar rahatlıkla :) Erkekler de bu yeti yok, kadınlar daha donanımlı
Sen yetili erkekler görmemişin. Herşeye tek başına yeten mecbur kalınca herşeyin üstesinden tek başına gelen. birilerine yüz verip bela almamak için kendine yeten çook erkek var
Erkeklerin yok olduğunu düşünürsek eğer kadınlar kendi aralarında kendi soylarını tüketirler bence efendim.. Çünkü kıskançlık içgüdüsü sadece erkeğe değil kadına da çok fazladır.. Hiçbiri birbirinin yaptığı işi beğenmez ve sürekli kavga çatışma ve savaş olur yani bu bana göre...
Varı yoğu bilmem polemiğe girmem😂 ama konu su ile boru gibidir. Düzenli bir akış için boru lazımdır😉👍 o boruda erkektir her türlü temsil ve ifadesi ile😊 boru olmazsa su gibi olan kadının aktığı yön belli olmaz, dağılıverir. İki taraf içinde karşılıklı olmazsa olmazdır, üstünlük taslama ve ifadelerine gerek yok, net ve açık, bilmem anlattım tabi😉👍🌹💐🌼
Feminist düşünceleri bir kenara bırakalım delikanlı gibi söylemek gerekirse benim nacizane düşüncem kadının erkeğe - erkeğin kadına her anlamda ihtiyacı var yaratılış, hormonlar, doğamız gereği var hemde! En azından daha çok bizim kadınlara ihtiyacımız var onlarsız Dünya çekilmez!
Kadinin erkege, erkegin kadina ihtiyaci yok normal yasantida. Herkes kendi utusunu kendisi, kendi yemegini kendisi yapabilir. Ama duygusal varliklar oldugumuz icin birinin ilgisi sevgisi dokunusu opusu ihtiyac duydugumuz bir sey haline geliyor. O yuzden biz birlikteyken daha guzeliz.
Evet ne erkeksiz kadın olur, nede kadınsız erkek hayatı ve yaşamı yaratan yüce yaratıcı bunu değerli ve dengeli bir şekilde var etmiş, ve o bizi bizden daha iyi biliyor. Yani her şey olması gerektiği gibi, sadece insanın bulaşık eli güzelim dünyaya bulaşmasa yeterli.👍
ya ben hiç bu tür çıkışlara gerek olmadığını düşünüyorum. kadın ve erkek bir sebepten yaratıldı. birbirlerine duygusal fiziksel manevi anlamda ihtiyaçları var. bu kadar basit... yoksa herkes birileri olmadan yaşar elbette
kadın erkegın yapabıldıgı her seyı yapabılıyor zaten . doğum harici. bunda sorun yok. akıllı etken kadınlar toplumumuza lazım .
kadın olmayaydı olmazdı ya la , erkek erkeği mi silkeleyecek kımıl kımıl kıllı tiplerle falan midem kalktı , hadı kadın vucudu yıne estetik onlar bı sekılde olurda kadınsız hayat olmaz bacım .
İnsan Kendisini Kadı/Erkek Fark Etmez İdare Etme Kabiliyetine Sahibtir; Yalnızlık Bir Yere Kadar Bir Süre Sonra İnsan Psikolojik Anlamda Kendini Yitirir Ve Akıl Geriliği Yaşar. Her Anlamda Kadın/Erkek Fark Etmez Birbirine İhtiyacı Vardır. YALNIZLIK ALLAHA MAHSUSTUR.
Kimsenin kimseye ihtiyacı yok fakat ilişki insanı olmak istiyor insan kavga sırasında dudaklarla kavgayı bitirmek sabah uyanınca yanında istediğin insanın olması @Redamancy-4 anlattığı gibi😃
Çocuk yapmak dışında ne kadının ne de erkeğin birbirine ihtiyacı yok bence. Erkek işini yapan kadında var, kadın işini yapan erkek de var. Bazı dini vecibeler için erkek şart koşulmuş. Erkek varken kadın kurban kesemez mesela
Bu konuyu bence düşünen düşünmüş ve yaratmış. Tamamıyla tek bir cins yaratabilirdi. Ben iki tarafın birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Havadan sudan sebepleri kenara bırakırsak eğer.
Kadının erkeğe erkeğin kadına seks konusu dışında ihtiyacı yoktur. Net yani. Sadece çocuk yapmak hatta onun dışında mastürbasyon yaparlar yine ihtiyaç duymazlar.
ikiside birlikte olmalı yaradılış doğamız gereği bu yüzden iki taraf ta birbirine muhtaç manevi anlamda maddiyata bağlamayın herşeyi bundan daha önemlisi sevgidir bu da iki taraf ile olur
O yıllaaaardır hayallerini kurdukları gelinliği giydirecek, ondan önce evlenen pelinsu o.. rspusundan daha gösterişli, daha şatafatlı düğünü yapıp pelinsuyu çatlatacak, evlendikten sonra instoşunda günde en az 50 fotoğraf paylaştıracak kadar fotoğraf ve videoya kaynak olacak söz, nişan, düğün, kına, balayı zincirlemelerini yaşatacak ve bunlara sponsor olacak bir erkeğe tabiki ihtiyaçları var.
@simgee_yuuna ben dünyadaki kadınların tamamından Zengin olduğumu iddia ettigimi hatırlamıyorum ben objektif yaklaşıyorum sen daha subjektif ve tek düze bakıyorsun
@simgee_yuuna seni tanımıyorum bu yorumun haricinde karşılaşmadımda bir fikir beyan etmek ön yargı olur ama sadece tek düze bakan biri gibi izlenim verdi yazdığın
@simgee_yuuna iki tane yüksek onur mezunu olarak üniv bitirdim yüksek lisans yaptım ama bu başarı olarak gördüğüm bir durum değil , dil öğren, diğer insanlarda olmayan beceriler edin, yazılım öğren, nitelikli kazanca dönüşebilecek ihtiyaç duyulan yetenekler kazan
@simgee_yuuna italyanca hiç işine yaramayacak bir dil desem yeridir benim şirketim online kozmetik üzerine İtalyanlara iş yapmadan önce bu kadar maaal olduklarini tahmin etmiyordum ergenlik döneminde seyahat etmistim yönetmen olmak istiyorsan elinde kameran var her telefonda organize et arkadaslarini ufak ufak videolar oluştur kısa filmler
Etrafında gördüğün çoğu şey erkek icadı sen gibi cinsiyetçilik yapmak istemem ama yapamazsa kadınlar erkeksiz yapamaz. Pislikten kimse ölmez merak etme
Konu hakkındaki fikrini soruda belirtmişsin zaten? Kadınlar erkeksiz yapabilir ama erkekler kadınsız yapamaz demek istemişsin. Kadınların erkeklerden çok daha iyi yaptığı işleri söyler misin? En iyi olduğunuz yemek konusunda bile dünyanın en iyi şeflerinin çoğunluğunun erkek olması bile erkeklerin çoğu işi sizden daha iyi yaptığını kanıtlar nitelikte. Aslında bu tarz tartışmalara girmemem gerekiyordu ama sizin gibi cinsiyetçilere anladığı dilden cevap vermem lazım, yoksa anlamıyorsunuz.
@Makinecamee Çünkü hala ataerkil bir toplum var hala eşitlik istiyoruz ama imkan vermiyorlar kadinlari geçmişte eve kapatmasaydiniz biz neler yapmazdik ama o dönem kadinlar çok kisitliydi
Haha girme tartışmaya o zaman. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilir, her anlamda. Erkekler kadınsız bir çok işi yapamaz. Harika yemekler yapabilmek gerekmiyor ama yemeğimizi yapabiliyoruz, temizliği yapabiliyoruz, tadilat işlerinden anlıyoruz, perdeyi kendimizde asabiliriz. Erkeklerin yapması gereken tek şey bizi sahiplenmek ve korumak ama bir çoğu onu bile başaramıyor. Cinsiyetçi değilim, sadece mantıklı düşünürsek pekala kadınlar kendi kendilerine yetebiliyorlar.
Haklı olduğum bir konuda sonuna kadar tartışırım. Sizin gibi tiplere karşı cevap vermeye gerek yok aslında ama cevap vermeyince kendinizi haklı sanarsınız siz. Verdiğiniz örnekler de komik ayrıca. Hatta verdiğiniz örnekte bile çoğu zaman yardım istiyorsunuz perde takma konusunda mesela. En basitinden örnek vermek gerekirse bu platforma girmek için kullandığın telefon veya pc bile erkek icadı 😉
@simgee_yuuna Avrupadaki ülkeler de kadınları eve kapatma diye bir şey yok? Avrupalı kadınlar niye erkekler kadar bir şey yapamadı? Bunlar sadece bahane kendinizi kandırmanın bir alemi yok.
Araştır Grace Hopper, Stephanie Kwolek, Hedy Lamarr.. ve daha niceleri. Kadın mucitleri araştır bay çok bilmiş. Uzatmaya gerek yok. Anne ölürse, babalar çocukları yalnız büyütemez cici anne arayışına girer ama bir kadın hem anne hem baba olabilir.