Nişanlımın ailesi yardım etmiyor, nasıl davranmalıyım?

Nişanlım da ben de mühendisiz. Nişanlımın ailesi varlıklı olmasına rağmen hiçbir şekilde nişanlıma yardım etmiyor sadece altınlarını alacağız diyorlar. Eşyadır, ev tutmasıdır her şeyi nişanlım yapıyor. Mühendis dahi olsa İstanbul şartlarında tek başına bunları yapması imkansız. Beyaz eşya alınırken nişanlım eski tip bir buzdolabı seçti maddi durumundan dolayı bana fikrimi sorduğunda beğenmedim ama gücün buna yetiyorsa olur dedim. Annem kabul etmedi sen yeni evlisin alınan dolapla biraz daha iyisinin arasında fark yok bu ne iş dedi. O dolap değişecek dedi. Bende nişanlım ve ailem arasında kaldım. Nişanlımın ailesi sadece lafta biz onun arkasındayız diyor ama icraate gelince hiçbir yardım yok. Babası düğün için konuşmaya geldiğinde ben o dolabı değiştirmeyeceğim dedi. Annem de değişecek dedi alınan bana alınmıyor kızıma alınıyor. Bu kız mühendis yarın arkadaşı, akrabası eve gelecek yakıştırdığınız bu mu dedi. Adam da tamam değişiriz dedi. Nişanlımla dışarı çıktığımızda yük olmasın diye yemesidir, içmesidir her şeyini ben öderim parası gitmesin birikim yapsın diye. Bundan gocunmuyorum ama dün nişanlım benden dolabı değişmek için 2 bin tl istedi. Bende gönderdim. Ama içim içimi yiyor. Annem benim böyle bir şey yaptığımı duysa mahveder, nişan biter. Zoruma giden nişanlımın ailesi ve benim ailem bu durumu bilmeyecek. Nişanlımın ailesi gelinimizin gönlü olsun deyip icraatte bulunmadı, ben kendi eşyamı değiştiriyorum. Erkek olsam ne yapar ne eder gidip kendim alırdım o dolabı. Nişanlıma konusunu bile açmazdım. Açıkcası içime bir soğukluk geldi. Annesiyle babasından neredeyse nefret etme derecesine geldim. Annem her şeyimi alıyor. Sırf evlenince borcumuz olmasın diye. Nişanlımın ailesi altınları almakla iş yaptığını sanıyor. Daha kadın nişanlıyken her ay sen de o da bana para gönderirsiniz demişti. İnsan da biraz utanma olur ya. Nasıl tavır takınmalıyım bilmiyorum... Farklı şehirlerdeyiz.
Nişanlımın ailesi yardım etmiyor, nasıl davranmalıyım?