Ben öncelikle şunu dile getirmek isterim ki her şeyde olduğu gibi aşk ilişkilerinde de belli şeylerin dozunu ayarlamak önemlidir, tabii ki ufak tefek kavgaları olabilir İnsanların anlaşmada veya uyuşmadığı noktalar olabilir, ama dakika başı paranoyak şeklinde yapılan bir şaka söylenen bir söz ya da yapılan bir hata karşısında pireyi deve yapan insanlar ilişkiyi veya evliliği hiçbir zaman sağlıklı bir şekilde yürütemez hale gelirler.
Artık böyle insanlarla normal iletişim içinde olurken dahi acaba şu kelimeyi söylesem yanlış anlaşılır mı? Buna kırılır mı ya da kalbimi kırar mı şeklinde söylemler söz konusu olduğu için artık insanlar da bir paranoyaklık durumu da söz konusu olabilir. Bundan dolayı tartışmadan kasıt olur olmadık şeylere sıkıntı çıkıyorsa bir taraf hep ben haklıyım diyerek bencillik yapıyorsa tuzu biberi olmaz sadece biberi olur ve o ilişkiyi de bitirmeye yüz tutturur.
Özellikle cahil kesim ve köyden gelen kıyı kesiminde yaşamış babası da aynı şeyi şiddetleri göstermiş psikolojik şiddet uygulamış insanlar normal hayatlarında ve evlilik hayatlarında eşlerini de aynı şeyi yapmaya çalışırlar.
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Samimi tartışmalar hızla çözüm bulmak niyeti ve çabasıyla atlatılmalı kadın ve erkek tarafından. Seven ve sevilen karşılıklı olarak konuyu uzatmamak ve birbirlerini kırmamak endişesi, tedirginliği taşımalı. Birbirini bilerek/bilmeyerek üzmeye en başta kendileri üzülmeli. Tekrarlanma aralığı da açık olmalı tartışmaların. Ayda biri geçmese daha iyi, o da tatlı bir tarzda en fazla. Barışma tutkusu falan bunlar tamamen bahane. Sık tekrarlayan tartışma kalıcı travma ve ayrılık sebebi oluyor. Çiftler tutkuyu kavga etmeden de yüksek dozda hissedebilirler, net... #BambaşkaBirAşk#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
Tuzu biberidir, hiç tartışmıyoruz kavgalarımız olmuyor diyen çiftler ya ilişkiyi boşvermişlerdir ya da yalan söylüyorlardır. Her zaman aynı fikirde olmak sıkar. Kavgalardan sonra barışmalar da çok cici oluyor :D “aa ne kadar çok seviyormuşum ben O’nuuu” oluyor
Tartışmalar olabilir ama kavganın oluru yok. İnsan düşünceleri ile var ve aynı düşünmek zorunda değiliz. Mesele, bunu incitmeden ortaya koyup saygıyı korumaktan geçiyor.
Şöyle düşünüyorum eğer çiftler bir konuda tartışıyorsa ( elbete saygıyı kaybetmeden) bu sorunu çözmeye odaklı olduklarını gösterir. Mesela ben umursamsadığım insanla tartışmam bırakırım ucunu umurumda değildir ama tartışıyorsam benimle tartışmasını istiyorsam işte orada sevgi vardır, birbirini kaybetmek istemeyen bir çift vardır
sürekli tartışma da hoş değil o da bir sorun elbette ama arada sırada olması sıkıntı yaratmaz. hayat güllük gülistanlık değil
Ara ara yaşanan ufak tatlı tartışmalar ilişkinin tuzu ve biberidir. İlişkiye de renk katar. Stabil hiç bir şey olmayan ilişki sorunsuz gibi gözükse de aslında bir sorunun olduğunun işaretidir. Ama sürekli olarak tartışma ve kayganın olduğu ilişki gerçekten çekilmezdir. İki tarafta etkileneceğinden sonu ayrılık ile bitebilir.
Tartışma olabilir , yani bazı kişisel meselelerde ego durumu ortaya çıktığında karşılıklı sorun çözmek açısından sağlıklı olabilir , ama durduk yere tartışma ortamı yaratmak bana o kişi hakkında negatif kişilik olacağını düşündürür.
Tabi tabi böyle bazıların havada ucusması hastane acil servisi olmazsa olmaz 😎 şaka şaka evet aslında bir yönden tuzu biberi ama alttan alması gerekir illa birinin yok almazsa biberin acısı fazla gelir ve ilişki son bulur.
Bilgilendirici tartışmalar olabilir yani kavga değil de bir konu için en iyisini bulma amacıyla yapılan tartışmalar. Onun dışındakiler tuzu biberi değil, ayarı fazla kaçırılmış kabartma tozudur benim için. Acı!!
Tartışma ortasında sevişmek var bir de, offf🔥😄 Tartışmalar sağlıklı yapılmalıdır, saygı çerçevesinde, illaki olur çünkü iki farklı insan yani ;çatışmalar olacaktır, aşkla uzlaşılır, sevgiyle büyünülür..
Güven sadakat olduğu sürece kavgada olmaz ayrılıkta olmaz. Her iki tarafta her konuda birbirine doğru dürüst olduğu sürece o ilişki bitmez. Ben benim davranışlarıma göre hareket ediyorum. Her konuda kazandım Allah'a şükürler olsun
Tadı tuzu diyemem ama her ilişkide büyük ya da küçük illa tartışma olur. Ailemizle bile kavga ediyoruz her zaman bir konu hakkında anlaşamayabiliriz. Yani bence normal önemli olan küslüğün ve kavganın çok uzun süreli olmaması.
Kavgasız olmaz. Elbetteki anlaşmazlıklar olacak çünkü kimse bir diğerinin aynısı değil. Buradaki önemli mevcu tartışabilmekte. Yani mesele üzerine tartışıp çözüme bağlayabilmekte. Diğer türlü ilişki yürümez.
Bu tartıșma meselesi sadece Türkiye'de geçerli. burada hiç kimse düzgünce tartıșamadığı için kavgayı normalmiş gibi lanse ediyorlar ama aslında hiç kavga etmeden ilișki devam eder🤦🏻
Kavga demeyelim de, tartışmasız hiç bir ilişki olmaz / yoktur diye düşünüyorum.. Fikir ayrılıkları gibi tartışmalar da normal.. Burada denge çok önemli..
Tadında tartışmaları severim öyle kırmadan dökmeden yani ortada gerçekten bir sebep varsa diğer türlü olduğunda tahammul sınırlarında anlayış gösteririm ama sonunda patlarım.
Kavgasız bir ilişki ciddiye alınacak bir ilişki değildir. Bir taraf sürekli onaylıyordur istemeden de olsa bir taraf daha baskın kalıyordur, karşılıklı heyecan ve uyum yoktur.
Kavga derecesindeki tartışma yorar ilişkiyi.. Bir konuyu sonuca bağlamak için karşıklı fikirleri söylemek ve birbirini anlamak için oluşan tartışma ise faydalıdır..