Özellikle ilişkiler, çocuklar ve özel gereksinimli bireyler ile ilgili konularda sizlere destek olmak isterim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Merhaba hocam, benim de psikolojik sorunum var ve soruna bağlı olarak değişik hallerde bulunmaktayım. Buna nasıl bir çözüm bulabilirsiniz?
Son zamanlarda sevgilim olmuyor diye sıkıntımı kafama çok takıyorum. Kafama taktıkça yalnız başıma yürürken bilinmeyen bir nedenden dolayı tramvay yolunu ortalıyorum. Ayağımı çukurlara, tümseklere taktırarak yürüyorum ve bütün bunları aşırı dalgınken yapıyorum. Araç kullanırken, özellikle tek başıma işe veya bir yere giderken aniden hız sınırının çok üzerine çıkıyorum. 50'lik yolu 70'le, 90'lık yolu 140'la gider oldum. Aşksızlık krizi beni aşırı hız bağımlısı yaptı. Bu takıntım ve aşırı hız bağımlılığından kurtulmanın bir yolu yok mu?01 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸Daha önce bu konu ile bağlantılı olarak sorunuzu cevapladığımı hatırlıyorum. Zor bir süreç geçirdiğinizi ve hayat kalitenizin etkilendiğini düşünüyorsanız terapi desteği almanızda fayda olacağını söyleyebilirim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba Merve hanım. Ben 22 yaşındayım ve bu yaşıma gelene dek hep yalnız yaşadım. Hiçbir zaman bir arkadasim olmadı. Kimseyle arkadaşlık kuramiyorum. Herkes bana samimiyetsiz geliyor. Gezeceksem tek geziyorum ama bu durum canımı sıkıyor. Herkesin arkadaşları oluyor ama benim hiç yok. Çünkü diğer insanlar gibi insanlara guvencim yok. Sahte yapmacık geliyor hepsi. Sürekli yalnız kalıyorum. İşin garip tarafı ise ben bu yalnızlığa çok alıştım. Beni çoğunluk rahatsız ediyor. Ve ben bu durumun anormal olduğunun farkındayım ama bir türlü duzeltemiyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba🌸Geçmiş öğrenmeleriniz veya zamanında yaşamış olduğunuz olumsuz tecrübeler insanların güvensiz olduğuna dair bir genelleme yapmanıza sebep olmuş olabilir. Ancak anladığım kadarıyla bu tür bir genelleme yapmak sizi aynı zamanda da rahatsız ediyor. Tecrübeleriniz sonucunda yalnız kalmayı bir çözüm yolu olarak seçmeniz belki de sizi bir süre iyi hissettirdi ancak zamanla bu yalnızlık hissi daha da büyük bir sorun olarak hayatınızda yerini aldı. Sorununuzun temelinde yatan kök inançlarınız ile çalışmanızı ve gerekirse bir terapi desteği almanızı önerebilirim.
+1 yılMerhabalar hocam benim birkaç sorum olucak.
1. Hayatımız boyunca karşımıza çıkan psikolojisi bozuk insanlardan, kendi psikolojimizi nasıl koruyabiliriz?
Bizim psikolojimizi etkileri altına almamalarına nasıl mani oluruz.
2. Çoçuklarımızla iletişime geçerken, sağlıklı birer nesil yetiştirmek isterken, kendi olumsuzluklarımızdan nasıl koruya biliriz.
3. Kendimizi psikolojik açıdan geliştirmek adına ve pozitif birer birey olmak adına önerebileceğiniz bir kitap var mı?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum, çok teşekkürler.
Sevgilerimle flora 🌺03 Yorumla- +1 yıl
Merhaba Flora🌸 Öncelikle güzel soruların için teşekkür ederim. İlk soruna genel bir cevap vereceğim. Psikolojisi bozuk olmak kötü bir durum değildir. Çoğu insan hayatının belli dönemlerinde anksiyete yaşayabilir, depresyon geçirebilir veya herhangi başka bir psikolojik sorun yaşayabilir. Bazen de hayatımızda kişilik bozukluğu vb. tanısı almış birileri ile karşılaşabilir veya kendimizi ilişki içinde bulabiliriz. Burada kilit nokta o kişinin bize ne hissettirdiğine odaklanmak olacaktır. Bizim karşı taraftan ‘beklentimiz ne’ veya ‘oradan bana nasıl bir duygu aktarımı oluyor’ ‘gerçekten yanında mutlu ve huzurlu muyum yoksa onsuz daha mutsuz olmaktan mı korkuyorum’ gibi sorularımıza cevap bulmaktır. Dünyada milyarlarca insan ve milyonlarca hayat var. Bizler de o hayatlardan birini yaşıyoruz. Karşı taraf istemediği sürece ne onu ne de duygu ve düşüncelerini değiştirebiliriz. Ancak biz kendimizi değiştirebilir ve geliştirebiliriz. En önemli şey kişinin kendine ve ruhuna yatırım yapmasıdır. Bu yatırımlar belki o insanı düzeltmez ancak o insanın manipülasyonları artık kendinin farkında olan bireyi etkilemez🌟
- +1 yıl
Cevabınız için teşekkür ederim Sevgilerimle 🌺
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
eskiden özgüvenim yüksekti ama şimdi spor salonuna yazılmaya bile çekiniyorum sanki oraya ait değilmişim gibi. insanlarla iletişimim iyice zayıfladı. eskiden yaptığım şeyleri yapamıyorum. bazen konuşurken dilim bile dolaşıyor. bu halim beni çom üzüyor ve daha da özgüvenim düşüyor... nasıl toparlanacağım hakkında da bi fikrim yok...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
35Cevap
Merhaba ben 23 yaşındayım ve 2 yıldır evliyim. Çok ayrılmak istiyorum çünkü artık kocama dayanamıyorum çabuk sinirlenmesi sinirlenince söylediği sözler sürekli ablamdan nefret edip ailem yüzünden kavga etmesi kız arkadaşlarımla buluşmak istediğimde reddedip eve çağırmama bile müsade etmemesi yani bunu gibi bir çok sebebler var. Sürekli kavga ediyoruz bişey yapmak istiyo ama engel çıkıyo ben farklı çözüm sununca mantıksız konuşuyosun gibi beni ezicek şeyler söylüyo. Kırıldığımı anladığında gelip özürdiliyo affettiriyo. Çok merhametli birisi şiddeti kötü alışkanlıkları yok tam bir ev kuşu ama ben çok daralıyorum. O böyle yaptıkça uzaklaşıyorum ve bir süre cinsel olarak bile yaklaşmak istemiyorum. Eski bekar hayatımı özlüyorum çok rahat birşekilde yaşıyordum şimdi yapamıyorum. Her kavgada boşanma konusu açılıyo tamam diyoruz sonra geliyo barışmak istiyor. Bende boşanmakta kararsız kalıyorum açıkcası ve affediyorum. Boşanmam için bir desteğe mi ihtiyacım var ya da eşim aslında bana aşık değil psikolojik olarak koruma iç güdüsüyle mi benimle birlikte bilmiyorum aklımda çok sorular var yardımcı olur musunuz?🌸
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. Merhaba psikolog @Merve Çavuş KS'de aramızda olmanıza sevindim😊 umarım ücretsiz terapi ve ya seans verdiğinizden bahsetmemissinizdir. Sizi uyarmak isterim ki burası manyaklar ülkesi! Öyle birseyden bahsettiyseniz 😳 hemen yunanistan sınırlarından kaçın 🏃♀️🏃♀️🏃♀️ yoksa kapımızdaki insan kuyrugu Edirneden Kars'a kadar olacağını tahmin ediyorum 😂😅 kolay gelsin...
21 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸Ücretsiz seans ve terapi yapmıyorum ancak fırsat buldukça sorulara cevap vermek için burada bulunuyorum. Tabiki aktif olarak seans yapıyor ve ücret alıyorum 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce her çiftin mutlaka psikolojik tedaviden geçmesi zorunlu tutulmalı. Her hamilelikte de öyle. Hatta evlilikten evvel yapilan tahlilller gibi aleni olmali sonuclar da. Siz ne dusunuyorsunuz?
11 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸 Ülkemizde bazı rahatsızlıklar için evlilik öncesi süreçlerde testler yapılıyor. Ancak psikolojik anlamda süreçlerin ve sorunların göz ardı edildiğini düşündüğüm noktalar var. Ülkemizde bu konu ile ilgili olarak önemli çalışmalar yapan dernekler ve sivil toplum kuruluşları var fakat hem insanlar konular hakkında destek kaynaklarının yeteri kadar farkında değil hem de bu kuruluşlar her yerde bulunmamakta. Bırakın üremeyi ilişki ve evlilik kararı almak için bile gerekli farkındalıklara sahip olmayan birçok çift bulunmakta. Hep şunu diyoruz :
Her şeyin başı eğitim 🌟
Ben de uzun vadede bu sorunu çözmek için gerekli çözümün eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Elbetteki bir insanın ilişki yaşaması, evlilik kararı alması veya boşanması, çocuk sahibi olmak istemesi onun en doğal hakkıdır. Yasaklamak veya ceza uygulamak çözüm olarak algılanmamalıdır. Ancak bu haklara saygı duyduğum kadar çocuklara da saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum. Örneğin boşanmalar sonrasında anne ve babaların eşlik görevlerinin bitmesi ebeveynlik görevlerinin bittiği anlamına gelmemeli. Çoğu zaman çiftlerden birinin ya da ikisinin birden çocuklarını bu süreçlere dahil ettiğine şahit oldum. Durumun temelinde de yine konu hakkında eğitimin ve farkındalığın yetersiz olmasının yattığını düşünmekteyim.
çocuk yapmak ve evlenmek tıp fakültesi kadar zor bir eğitim sonrası olmalı diyorum.
Herkes kafasına göre bir heves evlenip hemen ürememeli.
sizce?12 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸 Ülkemizde bazı rahatsızlıklar için evlilik öncesi süreçlerde testler yapılıyor. Ancak psikolojik anlamda süreçlerin ve sorunların göz ardı edildiğini düşündüğüm noktalar var. Ülkemizde bu konu ile ilgili olarak önemli çalışmalar yapan dernekler ve sivil toplum kuruluşları var fakat hem insanlar konular hakkında destek kaynaklarının yeteri kadar farkında değil hem de bu kuruluşlar her yerde bulunmamakta. Bırakın üremeyi ilişki ve evlilik kararı almak için bile gerekli farkındalıklara sahip olmayan birçok çift bulunmakta. Hep şunu diyoruz :
Her şeyin başı eğitim 🌟
Ben de uzun vadede bu sorunu çözmek için gerekli çözümün eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Elbetteki bir insanın ilişki yaşaması, evlilik kararı alması veya boşanması, çocuk sahibi olmak istemesi onun en doğal hakkıdır. Yasaklamak veya ceza uygulamak çözüm olarak algılanmamalıdır. Ancak bu haklara saygı duyduğum kadar çocuklara da saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum. Örneğin boşanmalar sonrasında anne ve babaların eşlik görevlerinin bitmesi ebeveynlik görevlerinin bittiği anlamına gelmemeli. Çoğu zaman çiftlerden ya birinin ya da ikisinin birden çocuklarını bu süreçlere dahil ettiğine şahit oldum. Durumun temelinde de yine konu hakkında eğitimin eksikliğinden kaynaklandığını düşünmekteyim. - +1 yıl
evlilik öncesi iki tür süreç var, tanışmak ve görücü.
tanışma safhasında çift birbirine en güzel halini gösterip yanıltıcı oluyor ki evlendikten sonra gerçek hali gören eş aldatıldığı hissine kapılıp yanlış tavır sergiliyor haliyle boşanmak kaçınılmaz, hele uzun film izleyemeyen kısa İnternet videosu izleyen günümüz nesli için sabretmek gibi bir kavram yok. beğenmedin mi hoopp değiştir hoopp boşan.
diğeri görücü ki aile büyükleri senin adına karar veriyor ne çıkarsa bahtına. Bu temelsiz yapıya doğan çocuktan hiç bir şey bekleme.
+1 yılMerhabalar ben altı aylık evliyim eşim benin sosyal medya hesaplarımın şifresini benden zorla aldı vermesem kavga çıkartıyor ama kendisi de bana vermiyor o benim kocammış bakması gerekiyormuş ama ben bakamazmışım bende geçen aylarda onun Facebook hesabını çaldım bu öğrendi bunu ve bana ağzına geleni saydı boşanıcam senden dedi beni birdaha arama dedi bende bir hafta sonra buna uzun bir özür mesajı attım bu bana benim kararim net filan dedi bende öyle madem kararın net dedim gittim Instagram şifremi değiştirdim fotoraflarımızı sildim o tabi ilk günden silmişti bu çok sinirlenmiş annesinden öğrendim yanlız annesi de onu destekliyor ve benimle konuşmuyor ben aramadım eşimi mesaj attıktan sonra geçen gece annesine demiş ki beni hiç aramadı insan arar oda zaten istiyormuş boşanmayı filan demiş benim aramamı beklemiş yani ben anlamdım beni arama diyor ben özür mesajı atıyorum onda da bana kararım net diyor ama aramamı bekliyor sizce ne yapmaya çalışıyor
19 Yorumla- +1 yıl
Adamda seni kaybetme korkusu yok ki haklıyken neden özür mesajı atıyorsun ki
- +1 yıl
Facebook hesabını çaldım diye özür mesajı attım ama mesajda şöyle dedim "tamam yaptığım şey doğru değil bunu savunmuyorum özür dilerim beraber olursak herşeyi atlatabileceğimiz düşünüyorum ama eğer ben boşanmak istiyorum dersen de senin görüşüne saygı duyar gereken ne ise onu yaparım dedim " çünkü ondan gizli hesabına girmem yanlış ama beni bu yanlışa o itti onu kabul ediyorum
- +1 yıl
Bir özür bile dilemedi demesin diye yazdım aslında
- +1 yıl
Sana tavsiyem esra ezmeciyi takip et ve onun kitabını oku
- +1 yıl
Bu tavsiyenizi dikkate alıcam
- +1 yıl
Bir psikolog senin gibi bir sürü kadına yardim ediyor sana tavsiyede bulunmak isterim ana benim verebileceğim tavsiye size uygun olmaz
- +1 yıl
Neden uygun olmaz ki
- +1 yıl
Ben daha 20 yaşına yeni girmiş bir ergenim size karşı empati kuramıyorum yani sizi kendi yerime koyamıyorum o yüzden benim dediklerim uygun olmaz esra ezmeci dememin sebebi gerçekten kitapları harika onu takip edersiniz ne demek istediğimi anlayacaksiniz
+1 yılAnksiyetenin geçmesi için neler yapılabilirim çünkü artık hayatımı çok zorluyor ✨
11 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar 🌸Çoğu insan hayatlarında bazı zamanlar anksiyete diğer bir adıyla kaygı yaşayabilir. Toplumda yaklaşık %20 oranında kaygı yaşayan insan bulunmaktadır. Maddi veya manevi konularda sıkıntı çekmek , hayatta belli zorluklar yaşamak , stresli bir durumla karşılaşmak, bazı kayıplar yaşamak vb. gibi sebepler anksiyete yaşatabilir. Ancak bu durumun şiddeti artıp kişiyi artık hayattan keyif alamaz bir duruma sokup ;günlük aktivitelerini dahi yapamaz hale getirip iş ve sosyal hayatında olumsuzluklar yaratıyorsa psikolojik bir destek almak gerekir. Anksiyetenin de birçok türü bulunmaktadır. Aslında çocukluk travmaları, travmatik bir olay yaşamak, sağlık sorunları, kalıtsal faktörler, kişinin kök inançları gibi birçok durum anksiyetenin altında yatan sebepleri oluşturabilir. Sizin nasıl bir anksiyete yaşadığınızı anlamam buradan çok zor fakat birkaç önerim olacak:
✨Zihin beden ile bir bütünlük içindedir. Bu sebeple spor yapmak ve hareket etmek çok önemlidir.
✨Bununla birlikte nefes egzersizleri uygulamak iyi hissettirir.
✨Düzenli uyumak ve beslenme şekli oluşturmak önemlidir.
✨Bunlarla birlikte farkındalık arttıracak kendine yardım kitaplarından destek almak hatta imkan varsa terapi desteği görmek size başlıca önerilerim arasında sayılabilir.
Merhaba Merve☀️
19 yaşındayım aşk ve dostluk hayatımda katı kurallarım var. bana nasıl davranılırsa aynen öyle davranırım ne bir gram eksik ne de fazla yazmazsa yazmam, severse severim, sevmezse umrumda olmaz yollarımı ayırırım. sonucunda acı çekeceğimi bilsem bile yolumdan şaşmam. ama çok sa güzel severim çok güzel de değer veririm. sevgi veya değer görmezsem dediğim gibi uzaklaşırım. ben insanlardan en yakınım bile olsa hemen soğuyanilirim. aniden birisinden sebepsiz yerine nefret edebilirim. veya tam tersine öpesim sarılasım gelir. dengesiz ve sabırsız birisiyim. hayatıma giren insanlarda çok seçiciyimdir bu söylediklerinden rahatsız olduğum söylenemez ama gerçekten bunun nedenini öğrenmek istiyorum...00 Yorumla
+1 yılMerhaba. 2 aydır evlilik için görüştüğüm biri var. Her açıdan uyum içindeyiz anlaşıyoruz baya olumlu gidiyorduk ama görüşeceğimiz gün rüyasında ölmüş annesi ona kötü durumda olduğunu söylemiş. O da benimle evlenirse mutsuz olacağından korkuyor o günden beri kararsızlığı üstünde. Görüşmeye bile gelmedi ama senin gibi biri bir daha karşıma da çıkmayabilir diyor. Ve ne zaman önemli bir karar verecek olsa annesi rüyasında hep onu doğruya yönlendirirmis. Ne yapacağımı şaşırdım normalde yol senin derdim ama biliyorum ikimizde çok nahif saygılı uyumlu insanlarız birbirimizi mutlu ederdik. Ne yapmalıyım onu ikna etmek için inanın kendine saygısı olan bir insanım sadece o uğrunda savaşılacak bir insan bu yüzden elimden geldiğince oldurmaya çalışıyorum bizi.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba, bir sorum olacaktı.. Tanımadığım ama beğendiğim bir kadınla flört etmeye başlayıp bu flörtü ilişkiye dönüştürme aşamasına gelince karşımdaki kadından uzaklaşıyorum.. Bu neden böyle oluyor? Bazen kendime de kızıyorum.. Acaba hissiz birimiyim diye düşünüyorum.. Üniversitedeyken bir sevgilim vardı. Bana sen aşka aşıksın demişti.. Halen daha bu sözle ilgili düşünüyorum.. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler şimdiden..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılSelam Merve 😊
Günde kaç saat spor yapıyorsun ve çalışan birine ne kadar süre spor yapmasını öneriyorsun?
Çalışma saatlerim : 07:00 22:00
Ve büyük çoğunlukla oturarak geçiyor.
Haftanın 6 günü bu şekilde.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGereksiz empati, vicdan azabından nasıl kurtulabilirim?
Psikolojik sorunları olan biri (Ağır olmayan depresyon, takıntı vs.) psikolog olabilir mi ileride?
Şimdiden teşekkürler.13 Yorumla- +1 yıl
Merhaba🌸Kişi farkındalıklarını ne kadar geliştirirse o kadar yaptığı davranışın sonucunu ve neye bağlı olarak yaptığını daha net görür. Bunun ile birlikte bazı kültürel değerler ve kök inançlarımız bizlerin diğer insanlar ile olan seviye ve sınırlarımızı şekillendirmemize sebep olabilir. Örneğin Asya toplumlarında birlik ve beraberlik duygusu çok önem taşırken Batı toplumlarında bireysellik ve kendine yardım daha önemlidir. Belki de içinde bulunduğumuz kültürden aldığımız şeyler bizlerin bazı kök inançlar geliştirmemizin sebeplerinden biri olabilir. Belki yetiştirilme şeklimiz vb. birçok şey bizleri kendimizden çok başkalarını düşünür hale gelmenin doğru olduğuna inandırmış olabilir. Bu konularda kendimizi geliştirmek ve araştırmalar yapmak , empatinin ne olduğunu sorgulamak sorularımıza yanıt bulmamızı kolaylaştırır.
İkinci sorunuza gelecek olursak elbetteki psikolog olabilir. Hatta derslerde tüm hocalarımız terapi vermeden önce terapi almamızın işimizi yapmakta çok fayda sağlayacağından bahsederdi. Bu durum bence de böyle🌸Çünkü ruh sağlığına hizmet verenler de herkes gibi bazı zamanlar zorlu psikolojik dönemler geçirebilir. Bu bir doktorun grip olması kadar doğaldır.😊
Cevap sahibi+1 yılZamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. <3
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
Merhaba hemcinsim erkek sevgilisi olduğu halde benden hoşlanıyor ve çok fazla ilgileniyor bana karşıda oldukça düşünceli aralarında ki bir sorundan dolayı bana karşı bişeyler hissetmiş olabilir mi anlamaya çalışıyorum onu nasıl bana karışı bişeyler hissettiğini hayatında biri varken
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar, ülkemizdeki neredeyse tüm erkeklerin ghostlighting yapma sebepleri nelerdir, ve bu duruma nasıl bir karşılık verirsek kazanan taraf biz oluruz? Teşekkür ederimm
00 YorumlaBu sitedeki kızlar genelde baskalarin fotolarını çalıp, benim diye geziniyor. O yetmiyor ölmüş kızların fotolariyla nasılım soruyorlar. Bunun tıbben hastalık adı nedir?
00 YorumlaBende çocuk gelişimi lisans okuyorum. Sizce alanım için almam gereken önemli test ya da seminerler nelerdir?
10 YorumlaAsosyalim, asosyal kalmayı da tercih ediyorum. Sizce yanlış bi' karar mı?
Asosyal olmayı sevdiğimden değil, ideal buluyorum.00 Yorumla
+1 yılVar iki tane doktor gezdim hiç biri tedavi edemedi beni özelden konuşsak sorunları nasılsın olur
04 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸 sanırım psikolojik destek alma isteğiniz var. Eğer terapi sürecine girmek isterseniz size destek sağlamak isterim.
- +1 yıl
Sevinirim
- +1 yıl
Sizinle nasıl iletişime gecicem
- +1 yıl
Profilimdeki instagrama tıklayarak mesaj gönderebilir veya psk. dan. mervecavus@gmail. com adresinden mail yoluyla ulaşabilirsiniz.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇirkinim, tipsizim kısmen işsizim çaresiz bir durumdayım anca kafa yorarım dişi kaçmış vida misali...
00 Yorumla
+1 yılHocam hoş geldin teşekkür ederim şimdilik sorum yok olursa inşallah görüş yazarım
10 YorumlaNe güzel de karidir ha Merve hanım çok güzel karısınız
10 Yorumla
+1 yılO gemi gelecek mi hocam?
13 Yorumla- +1 yıl
Gelecek mi gelmeyecek mi onu bilemem. Ama şunu söyleyeyim sen o gemiyi beklemeye ne kadar isteklisin? Ya da gelmeyeceğini de bilsen beklemeye devam edecek misin? Diyelim ki geldi gerçekten gelmesi sana iyi hissettirecek mi.. gibi gibi
- +1 yıl
Ne ben bekleyip yosun tutarım ne zat-ı zahmet edip gelir. İki arada bir derede yanar gideriz efendim. Yanmak bizim harcimiz, belki küllerimizden doğarız Anka kuşu gibi kim bilir? Teşekkür ediyorum...
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
Ayakları üstünde durup yapan güçlü kadın lar konusun da ne düşünüyor sunuz
00 YorumlaMerve hocam size sormak istediğim hayati bi konu var lütfen bana ulaşır mısınız? 😥
00 YorumlaSizi gördüm daha iyi oldum hocam artık bi ihtiyacım kalmadı ne kadar yeteneklisiniz..☺️
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 938 cevap paylaştı.
+1 yılmerve hanım merhabalar aile baskılarının vermiş olduğu baskıyı üzerimden nasıl atabilirim? kendimde biraz aşağılık komplekside var
00 Yorumla Psikolog desteği olan bir site mi?
O denli kötü mü ya burada ortam00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba hocam,
Lisede izlediğim korku filmlerinden sonra geceleri evde tek kalmaktan korkmaya başladım. İleride bana problem oluşturur diye korkuyorum. Bunu nasıl aşabilirim?00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYalnız kalma korkumu nasıl yenebilirim yeni ortamlara girmem gerekiyo tek başıma ama korkuyorum yalnız kalmak hep bana eziklik gibi geliyor küçük düşmüş insanlar bana acımış gibi hissediyorum
00 YorumlaAldığımız kararlara aile tarafından müdahale çok oluyorsa onları nasıl ikna edebiliriz?
00 YorumlaVar. burdan biriyle tanıştım güvenemiyorum ciddi olduğunu nasıl anlarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHocam kendimi bildim bileli kızlardan uzak durmaya çalışıyorum ama bi yandanda bir kız arkadaşım olsun istiyorum bu çelişkime anlam veremedim yaş 25
114 Yorumla- +1 yıl
@etçilamaetyemeyen sen misin bu sjsjsjs
- +1 yıl
@süslü_şirinn değilim :D
- +1 yıl
Kesin bildim sanmıştım tüh sjsj
Cevap sahibi+1 yılAhahahahs 🤣
- +1 yıl
yok be değilim. D
Cevap sahibi+1 yılYenge o değil merak etme
- +1 yıl
Yengelik bir durum yok beya kendisiyle kısa sohbetim oldu ona benzettim sadece arkadaşım sayılır.
Cevap sahibi+1 yılEe yenge şimdi bu işlerde arkadaşlıkla başlamıyor mu allah aşkına ya
- +1 yıl
sfgrdhtfy
- +1 yıl
Yürek mi yedin sen çık gizliden basliycam yengene 🤨
- +1 yıl
@süslü_şirinn wdfsgdhg
Cevap sahibi+1 yılİstemem yan cebime koy der gibisin yenge 🤣
- +1 yıl
Ayıp be koca koca adamlarsınız ikinizde 25 olmuşsunuz ayıp ediyorsunuz 😒hiç komik değil
Cevap sahibi+1 yılYenge tamam kusura bakma şakalaştık eğlendik ee söz felan ne zaman
Hocam ben normalde Kendi içimde kötü düşünceleri olmayan içimde tebessüm olan biriyim beni görenler çok sert asi bir yüzün var derler sinirli vs ister istemez o şekle bürünüyorum sebebi ne neden bu böyle naisl yüz ifadelerimi değiştirebilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSize sitede çok sorulan bir soruyu sorayım. 18 yaşında bir kız ile çıkan 35 yaşındaki bir erkek sübyancı mıdır hocam?
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHoca sahte çıktı dağılın, bir kişiye cevap verip gitmiş.
- +1 yıl
Yani pek normal bir şey değil büyük de konuşmıyim ama
Cevap sahibi+1 yıl@bafiabi ver
Cevap sahibi+1 yıl@bafiabi thanks Bi'Bilen
Var Merve hanım aşırı lüks merakım var aldığım maaştan iki katını harcayıp kart ve kredi borçları yapıyorum. Her yapmicam artık diyip zor durumdan kurtulduğum zaman yine başlıyorum. Ne yapmalıyım batağa düşmüş gibiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSon zamanlarda kendimi çok mutsuz hiç bir şey yapmak istemiyorum dışarı dahi çıkasım gelmiyor eskiden yapmaktan hoşlandığım şeyler şimdilerde çok zevk vermiyor, bu depresyonda olduğumu mu işaret ediyor veya nedir ve nasıl kurtulurum bu durumdan?
00 Yorumla
+1 yılHocam psikolojik olarak baş ağrır mı benim gözlerim ağrıyor ondan yapıyor sanıyorum ama kullandığım ilaçlar da yapmış olabilir kararsızım çare bulamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHoşlandığım biri var, sevgilisi var sanırım. Uzaklaşmalı mıyım? İletişimi nasıl devam ettirmeli?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim sürekli şaka yaparak beni sinir etme çabasında. Bunun nedeni nedir?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Var ama burada yazamiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸 online terapi ve destek almak isterseniz bana profilimdeki instagram ve mail adresimden ulaşabilirsiniz.
- Aşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba mentossori ne anlama geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar 🌸Montessori metodu, İtalyan doktor Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim yöntemidir.
Çocukların bağımsız olmasına büyük önem veren bu yöntem, çocukların doğası gereği öğrenmeye istekli; ayrıca yeterince destekleyici ve iyi hazırlanmış bir öğrenme ortamı sağlandığında kendi kendine öğrenmeye başlama becerisine sahip olduklarını öngörür.
Maria Montessori teorilerini 1900'lerin başında öğrencileriyle bilimsel deneyler yaparak geliştirmiştir. Bu yöntem o zamandan beri dünyanın birçok yerinde, hem devlet okullarında hem de özel okullarda kullanılmaktadır.(Kaynak:Vikipedi)
🖇Maria Montessori:Çocuğun Keşfi kitabını tavsiye ederim.
Hayırlı işler hocam şükür sıkıntı yok
10 Yorumla
+1 yılMontessori çok önemli:)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 720 cevap paylaştı.
+1 yılİlk fırsatta iletışıme geçeceğim.
10 Yorumla
+1 yılmerhaba ben regli döneminde depresyon yasıyorum ve kendimi iyi hisedmiyorum sizce gecermi yasım 19 ilerledikce gecermi
00 YorumlaMerhaba. uyku problemim var çok zor uykuya geçiş yapıyorum bazen hiç uyuyamıyorum 🤦♀️ yardımcı olursanız çok sevinirim ❤️
00 Yorumla
+1 yılHemde fazlasıyla var
16 Yorumla- +1 yıl
Sorularınızı bekliyorum. Müsait oldukça cevaplayacağım 😊
- +1 yıl
İlişkiler konusunda nasıl yardımcı olabilirsiniz? Soruları burdan mı sormam gerekiyor?
- +1 yıl
Sormak istediklerinizi evet sorabilirsiniz. Hayatınızla ilgili açmakta zorlandığınız konular var ise terapi almanızda fayda olabilir.
- +1 yıl
Uzmanına acmakta zorlandığım bir konu yok hayatımda, ama sizin paylaşımınızı görenlerin şahsımla ilgili detayları okuması ne derece doğru size göre
- +1 yıl
Bu sebeple hangi soruları soracağınıza siz karar veriyorsunuz zaten 😊
- +1 yıl
Anlıyorum sizi, ama galiba kendimi ifade edemiyorum
+1 yılAşk insanı hayata bağlayan tek Faktör mü yoksa başka ne gibi şeyler olabilir?
10 Yorumlamerhaba benim psikolojik. sorunlarim var yardimci olur musunuz teşekkürler
00 Yorumla
+1 yılmerhaba size özel bir sorum var danışmak istiyorm acıl bakabilirmisiniz yorumdan degil ama
00 Yorumla
+1 yılPsikoloğa ihtiyacım var ama fiyatlar yüzünden gidemiyoruz?
00 Yorumla
+1 yılArkadşım psikoloji mezunu iş arıyor yardımcı olabilirmisiniz ne yapması gerekiyor
00 YorumlaGünde 20 kıza aşık oluyorum hocam, bu sorunumu nasıl giderebilirim? 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim yaşama sevincim yok. Bide üstüne korona oldum. Keşke ölsem diye bekliyorum. Hayat çok boş
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hocam kan goruyorum vahset goruyorum hocam
10 YorumlaÖfke kontrol problemimi nasıl yenerim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgilimden ayrıldım onu engellemiştim engeli kaldırdım iyimi yaptım sizce
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHocam mottesori ne demek
02 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar🌸Montessori Metodu, İtalyan doktor Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim yöntemidir.
Çocukların bağımsız olmasına büyük önem veren bu yöntem, çocukların doğası gereği öğrenmeye istekli; ayrıca yeterince destekleyici ve iyi hazırlanmış bir öğrenme ortamı sağlandığında kendi kendine öğrenmeye başlama becerisine sahip olduklarını öngörür. Maria Montessori teorilerini 1900'lerin başında öğrencileriyle bilimsel deneyler yaparak geliştirmiştir. Bu yöntem o zamandan beri dünyanın birçok yerinde, hem devlet okullarında hem de özel okullarda kullanılmaktadır.(Kaynak:Vikipedi)
🖇Maria Montessori :Çocuğun Keşfi kitabını ilginiz var ise öneririm. - +1 yıl
Tesekkurler
- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel gereksinimi açabilir misiniz
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 25,3b cevap paylaştı. Merve hanım deli olup olmadığımı nasıl anlarım?
00 Yorumla
+1 yılPsikologların psikolojik sorunları oluyor mu
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Merhaba. 🌸 Ben Psikolojik Danışman Merve Çavuş. Aynı zamanda Montessori uzmanıyım. Bana sormak istediğiniz sorular var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler