Boşanmak için yeterli sebeplerim var mı?

Herkese merhaba. 1 yıldır evliyim. Eşimden boşanmak istiyorum. Sebeplerim ise şunlar: Eşim paraya çok düşkün biri. Ne yazık ki evlenene kadar bu yönünü hiç göremedim. İkimiz de öğretmeniz. Lojmanda kalıyoruz. Lojman benim üstüme. Dolayısıyla kirasını ben ödüyorum. Evin elektrik, alışveriş, ısınma vb. masraflarını ben ödüyorum. Kendisi her ay bir şekilde maaşının tümünü yok etmeyi başarıyor. Örneğin tümünü faize yatırıyor. Ya da tümüyle altın alıyor. Bunlar başlangıçta sorun değildi. Ta ki abisiyle olan mesajları görene kadar. Biz evlenmeden önce abisine "lojman onun üzerine, lojmana bir girebilsem tamamdır" tarzı bir şey yazmış. Evlendikten sonra ablasına "şimdi elektrik kira hiçbir şey ödemiyorum, hepsini ona ödetiyorum" yazmış. Bunlar çok zoruma gitti. Kullanıldığımı hissettim. Üstelik maaşımı da istiyordu sürekli. Zar zor ikna ettim vermemek için. Kendi maaşımla altın yaptım. Abisi demiş ki "bırak vermesin maaşını. Altın yaptır gene sana geliyor altınlar." Benim altınları ona verme niyetim yoktu çünkü verdiğimde geri alamayacağımı biliyordum. Ama hepsini kendi paramla yaptım ondan hiç destek almadım. Sonrasında düğünde ailem tarafından bana takılan her şeyi aldı benden. Evlenmeden önce yaptığım altınları, evlendikten sonra kendi maaşım la yaptıklarımı bile aldı elimden. Hepsini sakladı. Şu an yerini bilmiyorum. İstediğimde ise senin bana 35 bin lira borcun var önce onları öde diyor. Ama inanın kendisinden hiçbir şey almadım 35 bin liralık. Hiçbir şey de yapmadım. Düğünü bile ben kendim yaptım diyebilirim. Sadece gelinliğimin yarı parasını ödedi. Yalan gibi gelebilir ama yemin ederim başka hiçbir masraf yapmadı. Ailemle güç bela düğün yaptık. Kendi ailesi düğün hazırlıkları sürecinde bir kez olsun aramadılar bir şey gerekli mi diye. Bu zamana kadar her şeye boyun eğdim. Ailesi ise durmadan benim ailemi kötülüyor. Bana karşı doldurmaya çalışıyorlar. Tek kelime edemiyorum. Bunlar da yetmezmiş gibi daha geçen gün eşimin cinsel videolar izleyerek kendini tatmin ettiğine şahit oldum. Öylesine soğudum ki. Boşanmak istememde son ve haklı sebebim ise artık onu hiç sevmiyorum. Yüzünü görmemek için hep farklı odada duruyorum. Kendisine boşanmak istediğimi ilettim. Ama o istemiyor. Çünkü benim gibi kullanılacak safı bulmuş, bırakır mı? Bu sebeplerle mahkemeye başvursam boşanma talebim kabul edilir mi?
Boşanmak için yeterli sebeplerim var mı?