Bu sebepler boşanmaya yeterli mi?

Kızlar bırsey danışmak ıstıyorum 2.5 yıllık evliyim bir kızım var eşim asırı derece alkol bağımlısı yanı bır gun ıcmezse ıkıncı gün ıcer ve bırakacagını da soylemıyor bana hep bılmıyor muydun bekarken diyorlar bılıyordum ama bırlıkte oturup sohbet ediyorduk eğleniyorduk ama eğlenmek bır yere kadar evlenınce ben evden cıknayan çocuğuma bakan yemegını yapan evıne bakan es oldum o da calısıyor ama devamlı degıl yıne karısmıyorum alkol üne ama mesela dün aıle yemeği vardı bızım evde ben oncesınde çocukla hazırlıl yaptım 15 kişiydik yanı ve esımın akrabası herkes mangal Rakı falan erkekler baya içti gorumcemın kocası karısını övüyor işte gıttıkce guzellestı vs bızımkı mal gibi oturuyor bu yemek daha önce görümcemde de yapılmıştı kocası yıne bızım önümüzde karıcım eline saglık felan duysanız neler neler dedı benimki öyle durur kı yenı evlı olan bızız zaten o gün gunduzden tartısmalıydık el sakaaı yaptı Bana bende ona karslık verdım ıkı kere tokat attı gündüz agladım akşama kadar ama yine misafirlere belli etmedim neyse arkadaşlar gece oldu herkes dagılfı esım benım telefonumu kullanıyor bı suredır onunki bozuldu bendr evı topladım çocuğu yatırdım telefonu ver uyumadan bakayım sabahtan berı sendeydi dedim bu da tutturdu vermedi ben dedim bak sabahtan berı aılene hıxmet edıyorum uyumadan önce beş dakika bakıp yatıcam uyuyunca alırsın dedim bu da kalktı tlefonymu duvara fırlatta şükür kı cızık var ama tamamen kırılmadı küfürler hakaretler annesı geldı yanda oturıyor o ılgılendı ben odama geldım sarhoşken ne yaptıgınu bılmıyor acıkcası benım ıcımfe ona karsı sevgı bıttı hanı bır kadın cabalar cabalar da her şeyde kocam der düzelir der ama umudu kalmayınca anıden vazgeçer ya öyle oldu bende soğudum ve umıt asla yok 22 yasındayım ıcımden ruhumu almıslar gibi boş boş dalıyorum çocukla ılgılenıcek enerjım kalmadı sürekli ağlamak ıstıyorum ve ben yoruldum ona boşanmak istediğimi sabah soyledım cekemıyorum dedım tartıstık yıne sonra yumsatmaya calıstı hep böyle oluyor yabı
Bu sebepler boşanmaya yeterli mi?