İstemem, hayır. Lakin nişanlısından ayrılmışsa sorun etmem. O adama İleri görüşlü derim hatta. Gelecekte yaşanabilecek sorunları önceden görebilmiştir. Öngörü sahibi olmak önemlidir, benim nazarımda. Bir başka husus; Annesini karşısına alabilmiştir. Bu da Cesaretli olduğunu ve hayatının en önemli kararı için önce kendi iç sesini dinlediğini gösterir. Belki evliliğe birazcık daha mesafeli de olabilir. Çünkü Valide Hanımı 1 defa üzmüştür. Tekrardan üzmek istemeyecektir. Bu sebepten en doğru seçimi yapmak adına ince eleyip sık dokunabilir. Tabii bir kereye mahsus olmak üzere sorun olmaz. 2-3 defa nişanlısından ayrılan erkek şüphe uyandırır. Demek ki; kendi için doğru seçimleri yapamıyor derim. Her sevgili olduğunuz kadın / erkek ile de evlilik düşünülmez, o yola girilmez ki. Kendiliğinden düşündürtmesi ve hissettirmesi gerek. Benim gibi olsun isterdim. Hem Bekar hem de başından söz, nişan dahi geçmesin yani. Kız isteme merasimi bana özel kalsaydı keşke derdim. Benim kadar heyecanlanır mı diye aklımdan geçer illa ki. İster istemez eski nişanlısı ile kıyaslanır mıyım düşüncesi de belirir. Ama adı üstünde eski. Geçmişe çapayı atıp orada takılı kalmayı hiç sevmem. Bu mevzuya Mantık çerçevesinden bakıp öyle değerlendirmek en doğrusu. (Soruyu nişanlısından ayrılan şeklinde yorumlamak istedim. Boşanmış bir erkek benim için en baştan elenir) .
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀 Ben değil ama benim annem babam ben onüç yaşımda iken ayrılmışlardı. Ben ondan sonraki yıllarda evlenmenin ve sevgililiğin her türüne uzak duracak bir ruh haline büründüm. Ruhumu iyileştirmek adına muazzam bencil yıllar yaşadım. Hedefim şu oldu uzun süre: Kesinlikle evlenmeyecektim, sevgilim olmayacaktı, aşık ta olmayacaktım ve dünyanın en güçlü insanı ben olacaktım. Ondan sonra ruh halimde bir düzelme olunca tepkili yalnızlığımda niyeten bir törpülenme oldu. Fakat o zaman da şöyle bir karar almak gibi bir durum oldu: Ben evlenirsem sadece bir kere evlenecektim, hiç boşanmayacaktım fakat mutlaka hayatta kadınlara dair yeterince tecrübeli, sevgiliyse sevgili, evlenip boşanmaysa aynen, yaşayacağı her şeyi yaşamış bir erkekle evlenmeye karar aldım, niyet ve düşünce olarak. Bunu da şöyle açıklıyorum;Benim, insanlara tuhaf geliyor ama; şöyle bir ruh halim var, bana göre ben tek başıma tüm kainatla başedebilirim evelAllah. Evleneceksem kesinlikle sevgimin hatırına ve o da bir kez olur. Ve eğer günün birinde gerçekten evlenecek olursam kesinlikle evleneceğim erkeğin son ve ebedi durağı olmaya niyet ettim ta 10 yaşımda. Belki de Allah yaşayacaklarımı malum etti, bilemiyorum, fakat geriye dönüp baktığımda sonsuz şükrediyorum o safiyane kararlarıma, net... #BambaşkaBirAşk#TubaSueda 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥🍒💋❤️❤️👀
Evlilikler genellikle kadın tarafından bitiriliyor, yüksek ihtimal erkek suçlu olabilir ancak kimse kendi suçunu anlatmaz. Yani "neden boşandınız?" sorusuna dürüst cevap verilmiyor.
Erkekler boşandıktan sonra kendini içkiye ve alışverişe vereviliyor. Bu nedenle evlenip boşanmış bir erkek depresyonda veya duygusal boşlukta olan dengesiz biri olabilir.
Ayrıca ilk eşinden sonrasında daha kolay vazgeçebiliyor, bir kere boşanan bir daha rahatça boşanabiliyor.
İster istemez de ilk eşiyle sonraki eşini kıyaslayabilir.
Nafaka veriyorsa resmen aile gelirinize eski eşi de ortak olabiliyor bu da kötü bir durum. Ancak tabii ki kimseyi madur etmemeli.
Boşanmış biriyle evlenmek herkesin harcı değil kısaca. İster istemez eski eşini merak ediyorsunuz, üzülüyorsunuz. Seversem evlenirim ancak her şeyi göze alarak onu istediğimden, onu olduğu gibi kabul ettiğimden yaparım bunu. İyi ihtimal de önceki ilişkisinden ders çıkarıp bu defa daha mutlu bir yuva için çabalayabilir, daha olgun davranabilir.
Valla ne zaman büyük konuşsam başıma geliyor. Evlenmiş boşanmış, yani neden ayrıldığını sorar ve kurcalarım. İhanet var mı? Şiddet var mı? Diye bir de kendimizi ateşe atmayalım. O evlilikte şiddet ve ihanet var ise asla evlenmem. Ama kadın tarafında sorun var bu yüzden ayrılık oldu ise evlenirim sanırım bilemedim şimdi. Her zaman büyük konuşmamak gerek ama nasip ve kısmette var ise evleniriz.
Hiç önemli değil benden önce evlenmiş olabilir ben onun üçüncü eşi olabilirim hiç önemli değil benim ilk evliliğim olabilir ben daha önce hiç ilişki yaşamamış olabilirim ama onun geçmişte yaşadığı düzenli bir cinsel hayatı olabilir oldukça normal onun başka çocukları olabilir benden önce defalarca kez ilişki yaşamış olabilir ve şeylere takılmıyorum ben yani benden öncesi beni ilgilendirmiyor hiçbir şekilde
Ortada bir çocuk yoksa, boşanmada ciddi bir kusuru yoksa ve aşıksam düşünürüm shd
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Burada kabul etmem falan diye acımasızca yorum yapanları kınıyorum. Yazıklar olsun bu kafalara. Kendi başlarına gelse o zaman ne yapacaklar acaba.
Ben de evlendim boşandım ve bu ön yargılardan nefret ediyorum. Boşanınca ne oluyor yani sanki. O insanın incileri falan mı dökülüyor. Boşanan insanın da hakkı var her şeye. Saçmalıktan ibaret bu tarz düşünceler. Kabul etmezlermiş, mal mıymış. Sen boşanan biriyle evlenmek isteyeceğin için değil de bu kafa yapısına sahip olduğun için M. LSIN, kusura da bakabilirsiniz.
Bu benim de başıma gelebilirdi. Ben de evlenmiş, boşanmış biri olabilirdim. Türkiye'de milletçe biz bu "GEREKSİZ" konuya çok kafa yoruyoruz. Evlenmiş boşanmış insanların hak ve özgürlüğüne bile bu konuda karışıp "boşanan, boşanmış olanla evlenmeli" diye kaideler üretiyoruz. Kısacası saçmalık bunlar. Ben bu konuları geçeli çok oldu.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Neden olmasın benim annem öz babamdan şiddet yüzünden boşandı ben 2 yaşındaydım ben 9 yaşındayken hiç evlenmemiş bekar bir adamla evlendi o adam beni çocuğu saydı her zaman koruyup kolları hala daha bu şekilde ilanlar ilişkimiz ben ona babam derim o bana kızım der öz babam seni arar ne sorar annemden boşanırken söylediği söz şudur ben her zaman çocuk bulurum ama seni bulamam annem bir müddet takıntılı kalmıştır annem ikinciye evlendiğinde ancak o zaman peşini bırakmıştır ama beni hiçbir zaman umursamamış tır
Çok kafaya takılacak bir şey değil. Karşıdakinin neler yaşadığını, neler çektiğini bilemeyiz. Anlatır ve güven olursa karşılıklı neden olmasın. Ben karşı değilim hatta kesin ilk evliliği olmalı düşüncesinde de değilim. İnsandır ve benim başımada gelebilir.
Boşanma sebebi kendisi olmussa aldatma siddet vs gibi seyler varsa ederim çünkü bana yapma ihtimali var ha iki medeni insan sebeplerindrn boşanmış bir bireyse bu benim icin pekte bir sorun teşkil etmez dogrusu
Öyle ön yargılarım yok, ya ben evlenmiş olsaydımda benim evlenmek istediğim kadın geçmişimde evlenip boşanmış birisin, senle evlenmem desydi, o yüzden ikili ilişkilerde her konuda saygı çerçevesinde olunmalı.
Boşanma sebebini sorardım, öyle ya da böyle onu seviyorsam 5 kez ayrılmış olsun sorun değil. Türk milletimiz olarak buna takan çok var, aslında şöyle düşünmek gerekiyor… mesela ben yurt dışındayım ve arkadaşlarım 5 6 sene tanıyıp öyle evleniyorlar. Bizlerde öyle bi şans yok yani baya doğal bence, boşanmamış kalmış mı daha🤣
Neden boşandıkları önemli bir mesele bence. Belki de evleneceğin adam şiddet gösteriyordu bu yüzden boşandılar. Bunlara dikkat etmek lazım. Ancak iki taraf anlaşamamış öyle bitirmişlerse boşanmış biriyle evlenmekte bir sorun olmaz bence. Hatta daha iyi bile olabilir bazı konularda tecrübesi olur ona göre davranır. İyi biriyse kalbini kırmamaya çalışır evliliğin heyecanını yaşatmaya çalışır vs. vs. :)
her şey nasip kısmet işi olabilir büyük konuşmamak lazım hayatta
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben istemem. Ama Allah yaşatmasın ben aynı durumda söz konusu ise bekar erkek beni ister. Evkenmiş erkeklerden tiksinirim hep karılarıyla çıplak duruyolardır
Ben istemem değil, allah hayırlısını nasip etsin diyecen. Büyük konuşma senin de suçun olmadan boşanmak zorunda kalırsan millet de senin arkandan söyler senin söylediklerini. Kendini geliştir, her boşanan kötü insan değildir.
Bence önemli olan anlayabilmeniz ama tabi cocugu olmamasi daha iyi olur yoksa ilerde cok sorun cikabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Allah her seyin hayırlısını nasip etsin, on yargıyla yaklaşmıyorum tabii evlenip bosananlara. Yarin benim de başıma gelebilir. Fakat neden bosandiklarini vs öğrenmek isterim. Sevgi saygı varsa her şey halledilir.