Birkaç gündür konuştuğumu biri vardı, ve bana yeni söyledi evlenip boşanmış olduğunu, ailesinin zoruyla eğlendiğini, karısının onu aldattığını bu yüzden bittiğini, beni sevdiği için de kaybetme korkusundan yeni söylediğini dile getirdi, benim ilk evliliğim olacak ve kafam çok karışık gerçekten, siz olsanız ne yapardınız.
Evlenip boşanmış biriyle, evlilik düşünür müsünüz?
Boşanmış birinde önemli olan tek bir konu var o da çocuk sahibi mi ve çocuğuyla mı yaşıyor. Bu bilgileri evleneceği kişiye söylemek zorunda çünkü bu durumu kabul edip etmemek karşı tarafın hakkı.
Onun dışında evlenip boşanmak bir sevgiliden ayrılmaktan çokta farklı bir durum değil birinin devlet izni var sadece 😅 ayrıca evliliği tecrübe eden biri ikinci evliliğinde daha az hata yapar çünkü nerede yanlış yapılmış olduğunu görmüş yaşamış biridir. Değer vermek ve duygularını karşıya doğru aktarma konusunda daha hassas olurlar
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Boşanmış diye kadin olsun erkek olsun ön yargiyla yaklasmamak lazim. Ama seninkinde bazi sıkıntılar var. Ilk basta soylemesi gerekirdi. Erkeklerde, kadinlar kadar baski yok bu konuda. Ben evlendim bosandim der gecerdi ilk basta. Erkek olarak daha rahat olmasi gerekirdi diyebdusunuyorum. Hani bosanmis kadinin cocugu olmasa bile tekrar es bulmasi zor oluyor bu ulkede. Turk erkekleri ve ailesi bosanmis kadina bakis açıları farkli ama erkek bosanmis 5 kere evlilik yapsa da bekarmış gibi bakilabiliyor. Saklamasi bana enteresan geldi.
Diger bir nokta da hicbir erkek zorla evlendirilmez. Kadin da olur bu. Ama erkek istemedikce o evlilik olmaz. Kadinlar der ya evlilige ben ikna ettim yoksa evlenesi yoktu diye. Yok oyle bir sey. Erkek evlilige ikna oldugu zaman evlenir. Erkegin ailesi de, kadinda ben ikna ettim sanir. Erkek kendisi ikna olduktan sonra evlenir. Yoksa kolay kolay o erkek nikah masasina oturmaz. Ne yapmislar kafasina silah mi dayamislar evlen diye? Kizimi almazsan kara toprak mi olursun demisler?
Bu yukarida bahsettigi. iki nokta onemli bana gore. Ve gunahini almayayim ama bana aldatma hikayesi de yalan gibi geldi ama gercekte olabilir. Belki bu hikaye doğrudur ama tam tersidir...
Ben olsam devam etmezdim sanırım. Verdigi cok acik var ve guvensizlik olusturuyor soyledigi seyler. Bekar biri olarakta hakettigin bekar ve o evliligin surecini, her heyecanini, her seyin ilkini beraber yasayabilecegin bir erkek hakediyorsun. Her kadin hakediyor bunu.
Ha adam durust olsa, celiskili olmasa bosanmis olmasini belki bir kenara koyabilirdik ama olmuyor. Bir de erkegin bosanmasina cok dikkat etmek lazim.
Bosanmalarda daha cok magdur olan cinsiyet kadin oluyor. Kadin da suclu oluyor elbet ama erkeklerde bu oran daha fazla.
Neden bosanmis cok onemli. Siddet mi vardi, degisik istekleri fantezileri mi vardi, aldatmaya mi meyilli, psikolojik siddet mi vardi, ofke sorunu mu vardi, ekonomik siddet mi uyguluyordu, narsist miydi... Erkegin kadina uygulayabilecegi cok sey var. Kadinin uygulayacagi gucunun yettigi sey en fazla psikolojik siddet, belki aldatma vs oluyor evlilikte ama erkegin kadina yapacagi seyler cok daha fazla.
(kadinin aldatması da kolay degil bu memlekette. Cesaret ister. Aksam haberlere cikabilir, erkek ailesine, arkadaslarina, tum cevresine kadini rezil edebilir. Erkegin aldatmasini 2 gune unuturlar elinin kiri derler de , kadini unutmazlar. Kadinin hayati değişir, oldugu konumu bile degistirmek zorunda kalabilir. Kadinin aldatmasi oyle kolay ve basit degil erkegin aldatmasi gibi. Bunu yapmak cesaret ister kadin da)
Eski karisini bulup sorsan bambaska seyler anlatir belki, basini yakma der. Erkegin bosanmisini, bosanmis erkekle gelecek kurarken gercekten iyi arastirmak didik didik etmek gerek.
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
O kadar haklısın ki, yılın en iyi en güzel anlatan cümleleri sen olabilirsin, kafamda ki soru işaretleri bile kalktı yazın sayesinde teşekkür ederim ❤️
Uzak dur inanma her lafa. Evlenip boşananların çoğu sorunlu oluyor. Ben ikinciye evlenenlerin boşanıp üçüncüye evlendiğini gördüm. İyisi çıkar ama binde bir
@Miaa98 Tamam boşanırsam ya ben sorunluyumdur ya da karşı taraf. Ben bunu çevremde çok gözlemledim onun için konuşuyorum. Kızin yaşı daha 24 daha farklı alternatifleri olur aceleye gerek yok
Bizimkilerde öyle diyor da, bu bir değil iki değil üç seferdir ya evlenmiş boşanmış ya karısı ölmüş ya boşanıp çocuğu olanlar denk geliyor, diyorum ben bunu mu hak ediyorum, hadi bende evlenip boşanmış olsam neyse Allah bana göre veriyor derim ama, nişandan sözden dönme olayım bile olmadı, böyle kişiler niye beni buluyor.
Bu anlattığım kişi Instagramdan ama gerisi ailemin bulduğu kişiler, bu kişiyi de ztn buluşmadım bile görücü usulü olsun istiyorum çünkü bende ailem gibi, bu yüzden annesi ile gelip kahve içen e kadar yazıp tanışalım dedim kendisine, ilkinde söylemedi ama evlenip boşandığını, bu yüzden ne ben ne annem istemedik açıkçası, çünkü aldatıldım vs demesi yalan geldi bilmiyorum, sanki kendine bağlandıktan sonra nasıl olsa kabul eder der gibiydi davranışları. Dürüst insan ta en başından söylemesi gerekiyordu çünkü, geçmişi ile yargılamam ben kimseyi ama, kendim hiç evlenmemişken herşeyin ilkini yaşayacakken bunu hak etmiyorum diye düşünüyorum, narsistlikle ilgisi yok bence.
Her eğlenip boşanan evliliğinde haksız olmuyor haksızlığa uğrayan oluyor kimisi ve böyle insanlar neden yeni bir ilişki haketmesin ki..
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu bilemem ki işte, gidip eski karısına da soramayacağima göre kimin sorunlu olduğunu, kimse kendini kötülemez, ki benim ilk evliliğim olacak, kendimi riske atmış olmaz mıyım, belki benimle de boşanacak, çünkü üç dört günlük tanıştığım bir insan körü körüne güvenmek saçma olmaz mı?
Ben onu yargılamıyorum asla, herkesin başına gelebilir ama güvenmek için de çok erken ona, ve en başta söylemesi gereken şeyi onunla hayal kurduktan sonra söylemesi bana samimi gelmedi, bilerek yapmış gibi.
Zaman bırak , tanımaya calis duygusal bakma bu safhadan sonra. Baştan söylemesi daha dürüst olurmuş. Aile zoruyla evlilik olmaz yetişkin insan başkasının lafıyla evlenmez.. Bir süre tani tavirlarini beğenmezsen bitirirsin..
Evlenmiş boşanmış olabilir neden olmasın ama güven açısından %100 güvenmen gerekiyor her şeyinden emin ol oyle adım at bu devirde pek kimselere guvenilmiyor ve inşallah çocuğu yoktur çocuğu olması biraz sıkıntı olabilir
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çocuğu yok, ama bunu ilişkinin başında değil sonrasında söyledi üç dört günlük biri, ve ben güvenemem, karımı ben boşadım aldattı diyor ama, tam tersi de olabilir bilemem
Bir şey diyim kafanı karıştırmak asla istemem ben de kızım benzer olaylar geçti başımdan ben direkt bitirdim.. kesinlikle güven olmuyor ve sonra söylemesi olmadı işte.. Sen yine ölç tart biç iyice, şüphen varsa geri çekil harika birisin sana harika kişi gerekli ve elini sallasan ellisi..🏵💖
Engelledim, sonradan söylediği için samimi gelmedi çünkü, en başında söylemiş olsaydı belki düşünürdüm ama yaptığı bencillikti bana göre. Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için fikirlerin için.
Gayet normal bir durum evlenip ayrılmış olmak. Kafa karışacak da bir durum yok bir insanın geçmişi önemli değildir geleceği ve kiminle olmak istediğidir
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten anormal demiyorum, yargılayacak kişi de ben değilim, lakin ilişki başlamadan önce bunu bana söylemesi lazım ki, ona göre karar verip devam ederdim, önce kendine alıştırmaya çalışıp sonradan söylemesi bana güven vermez, eskisini bırakan beni de bırakır, ki bu benim ilk evliliğim olacak hakkım değil mi kendim gibi ilki olacak birini istemem?
Evet hata yapmış dürüst olup ilk başta söylemesi gerekirdi Son cümlenden hiç evlilik yapmamış birini istediğin aşikâr bu konuştuğun ile yakın zamanda ayrılman kuvvetli ihtimaldir
Evlenilir bunu kriter almak yanlis Karakteri adamligi nasil ona bak. Ve cocugu yoksa
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bana neden ilk önce söylemedi de vaktimi çaldıktan sonra söyledi? Belki ben en başında kabul etmeyecektim böyle bir şeyi, sonuçta benim ilk evliligim olacak ve kendimi riske atacağım boşanan biri için onu boşayan bana yapmaz mi sence
Lisedeki öğretmenim boşanmış biriyle evlendi, çok mutlu. Bence önemli olan karakter.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şöyle bir şey var, eskisini boşayan aynısını bana da yapabilir, ve ben o kadını dinlemedim, dinleyemem de büyük ihtimal, aldatıldığını söyledi ama ne kadar güvenebilirim ona bilmiyorum, 4 günlük bir sohbetti bizimkisi, görücü usulü olarak ilerleyecektik ve yeni söyledi
Öyle elbet ama bence yanlış düşünüyorsun. Ha ben boşanmış biriyle evlenir miydim. Muhtemelen hayır. Bu yaz evleniyorum, nişanlıyım ama nişanlımin böyle bir durumu olsa sorun etmezdim. Çok seviyorum çünkü m
Bilmiyorum, kafam karışık aynısını yaşarım diye korkmuyor değilim benim ilkim olacak çünkü, geçmişinde ki insanı onun hatası yüzünden bitmediğini de bilemem çünkü nasıl bileyim? Anlatamadığı sürece.
Karakter önemli kesinlikle ama ailen ne diyor bu duruma onlarda sor
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tek anneme anlattım bu olayı birde yakın kız arkadaşıma, onlar olmaz dedi, benimde güvenim kalmadı açıkçası, çünkü ilişki başlamadan önce zaten herkes herseyini anlatıyordu, benim bekar biri olduğumu da biliyordu, ama anlatmadı öncesinde evlenip boşandım diye, sana bağlandım seni seviyorum vs ilgilendikten sonra söyledi.
Bende hep annemi dinlerim, ilkte ona anlatırım zaten herşeyi, onay alırsam devam ederim, annem bile şaşırdı yani beklemiyorduk böyle birşeyi, sonradan açıklaması baya kötü oldu benim için.
Dava dosyasını iste. Ve kafanda yargılamanı yap. Kişinin beyanı yanıltıcı olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ve dünyanın en klişe laflarına Sen de inandın öyle mi koskoca adamı kimse zorla evlendiremez kedili kandırma Bir insan ya yalancıdır ya değildir ayrıca bu kadar nasıl kolay nasıl her şeye inanıyorsunuz merak ediyorum
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnanmadım ki zaten, engelledim hatta, ilişkinin ta en başında söylemesi gerekiyordu bunun, zaman geçirdikten sonra değil, aldatıldım demesi belki gerçek olabilir ama ben ona erkenden güvenecek kadar canım değilim, ve benim ilk evliliğim olacak, bunu bana en başında söylemesi lazımdi ki kararımı ona göre verebilmeliydim, sonuç olarak beni kaybetti.
Banada biraz samimi gelmedi açıkçası 4 gün boyunca evlilik hakkında konuşuyoruz ve yeni söyledi bana bunu, seni sevdiğim için anlatmaktan korktum dedi ama bilmiyorum
Ne kadar evli kaldığını söylemedi, 26 yaşında, ailesinin zoruyla evlenmiş o kızla, ve kızın onu aldattığını bu yüzden boşandığını söyledi. Ben görücü usulü evlenen biri olduğum için, daha hiç buluşmadım onla, 4 gündür sadece geleceğimiz hakkında konuşuyorduk ve yeni söyledi bana bunları.
Şöyle ki ben hayatıma aldığım insanlara eğlence gözü ile bakmam, zaten onu da annesi ile gelip görücü olarak bakacağı için kabul ettim yoksa etmezdim, ben tanımadığım erkeklerle gidip kahve içip kafama göre damat bulan biri degilim, ailemin fikirlerine de önem veririm bu yüzden, bu oğlanı o yüzden hayatıma soktum, ama evlenip boşanmış olduğunu sonradan söyledi, bir sürü şey konuştuk biz onla, eşyaları giysileri gelecekte neler olacak onları, genç bir kızın vaktini çalmak nedir bilir misin? Boş yere gerçekten umut ettim bu sefer mutlu olacağım diye, benim sevgilim bile olmadı bugüne kadar, onu nasıl kabul edebilirim ki
Beni kaybetmekten korktuğunu söyledi ama inanmıyorum açıkçası, tamam anlaştık her konuda, evlilik hakkında her haltı konuştuk ama, kimse kimseyi bir anda sevemez, kaybetmekten korkmaz, muhtemelen kendine bağladıktan sonra açıklamak istedi, gidemem sandı, ama gittim.
Hayır ben sadece istiyorum ki kendi bulduğum biriyle görücü usulü olsun, onların ki gelsin baksın öyle istensin evlen diyorlar, bende onların dediğine uyuyuyorum ama istediğim kişi olsun diyorum, bu yüzden arada böyle kişiler çıkabiliyor karşıma, sosyal medyadan biriyle tanışmak gerçekten hem zor hemde cesaret ister.
Öyle dedi bilmiyorum ki, hatta yengesi olan yazışmalarını attı, fotomu atmış falan benim için nasıl demiş, yengesi de çok güzel falan yazmıştı benim hakkımda, tabi bilmiyorum belki bunlar bile sahte bir tiyatrodur.
Engelledim açıkçası, bunu bana en başında söylemeliydi çünkü, hem umut vaat etti hayal kurdurdu boş yere hemde vaktimi çaldı, bugüne kadar sakladı bu sırrı, kendine bağladıktan sonra bilerek sona sakladığını düşünüyorum
Hayır kendisi de dedi ki seviyorum ediyorum seni falan, hayal kuruyorum demem şu açıdan görücü usulü gibi tanıştığımız için evlilikle alakaları şeyler planliyorduk normal olarak buna hayal deniyor zaten.
4 günlük biri, sadece görücü usulü evlilik planları yapıyorduk, ama bana en başında anlatsa belkide vaktimi de çalmayacaktı bu kadar. Çünkü ben hiç evlenmedim, evleneceğim insanın da ilki olmak isterdim, onun şu an yaptığı kendine bağlayıp öyle sırrı söylemekti. Sevecek kadar bağlı değildik ama yinede üzüldüm, çünkü ne zaman biriyle bir adım atmaya kalksam ya evlenip boşanmış oluyor ya eşi ölmüş oluyor, ya durumları bizden kötü diye bu zengin diye bize bakmaz diyorlar. Sinirim bozulmaya başladı artık, bende evlenip mutlu olmak istiyorum.
Neden böyle oluyor halbuki çok güzelsin. Yani hiç görücü gelmiyor evde kaldın da mı böyleleri denk geliyor garip. İyi de görücü usulü diyorsun size aracı olan sana söylemedi mi onun boşanmış olduğunu
Şöyle ki biz bunla sosyal medyada tanistik, hep kahve içmeyi söyledi ama kabul etmedim buluşmayı, normalde etrafın söylemi üzerine yakın kişiler gelir bakar giderdi, ama bu kişiyle biz Instagram da tanistik, ben yinede flört manita işlerine karşı olduğum için dedim ki görücü usulü istiyorum, biraz konuşuruz tanışırız sonra annenle gelir bakarsınız vs sonra işte beş altı gündür konuştuk biz bununla, şimdi diyor ki seni kaybetmekten korktuğum için söyleyemedim ama ben evlenip boşandım vs