Boşanmış bir insanın çoğu zaman arkasında bıraktığı bir harabe vardır. Psikolojik yönü ayrı, çevresindekiler yani genelde aile arkadaşlar pek onaylamaz. “Deli misin o boşanmış” diyenler olur. Çocuk faktörünü soruya dahil etmiyorum. Kadın veya Erkek boşanmışsa hiç evlenmemiş biriyle yeniden hayat kurmasına, sizin bakış açınız nedir?
Hiç evlenmemiş biri ile boşanmış birinin evlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğer küçük bir çocuğu yoksa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum fakat çocuk varsa işler biraz ters gidebilir çünkü çocuk demek eski eşle bağını asla koparamayacağı anlamı taşır ve bu seven bir kadın için tahammül edilmesi kolay bir olgu değil.. Ben tercih etmem , aşık bile olsam tercihim olmaz.. unutmayı tercih ederim
eskiye oranla artık bu durumun pek garip karşılanmadığını düşünüyorum ben çevremde bir tarafın bekar bir tarafın boşanmış ayrılmış birisi olarak gördüğüm evlilikler oldukça fazla olmaya başladı..
çocuk durumu biraz hassas bir durum hele bir kızı varsa bir kadının evleneceği adamı iyi seçmeli erkekler içinde öyle çocukları kendisiyle birlikte ise o çocuklara bakmayı gerçekten isteyen bir kadınla evlenmeleri gerekiyor..
Tabi iki taraf birbirinin beklentilerini karşılıyorlarsa seviyorlarsada birbirlerini onlar ermiş muradına demek dışında bir şey yok:
kardeş zaten her şey hikaye oldu tarih oldu artık o da normal yani olur evlenmeyi düşünen kişilerin kararı bize ne diyenlerdenim kiseyide acaplamam düğününe gitmem ama zarfını yollarım
Toplum mutluluk vermiyor toplumun her zaman ve her yer de yaptığı tek şey eleştirmek başarılıda olsan eleştirileceksin. Toplumun dayatmalarına karşı inadına deyip yoluna bakmalısın. Çünkü faekındaysan herkes yolunda….
Çevremizden bunlardan çok var. aşk bu sonuçta tabiki olabilir. Sonuç olarak kimse boşanmak için evlenmez. Bu herkesin başına gelebilecek bir şey ama Türk toplumu olarak özellikle boşanmış kadınlara maalesef iyi gözle bakılmıyor. Bu kafayı değiştirmek lazım
Çevremde gördüğüm kadarıyla kimse uygun bulmuyor, evlenenlere çok tepki vermişlerdi. Aslında kimseyi ilgilendirmez ama işte bizim insanımıza laf anlatmak zor ve aile faktörünü düşünemiyorum bile, bekar tarafın ailesi kesinlikle büyük sorunlar yaratır.
Evlenemden önce 5 sevgilisi olmuş birisi sorun değilse birisi ile imza atmış olması da sorun olmamalı. Evlenme yaşında olsaydım sevgilisi bile olmamış birisini isterdim. Çünkü benim geçmiş takıntım da var maalesef. Ama artik o aşamayı geçtiğime göre hiçbirisi sorun olmaz. 😂
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Walla benim bakış açım kimseyi ilgilendirmiyor. Evlenmek isteyenlere, evlenme diyemem. Çevremde bi çocuk vardı, boşanmış bi kadınla evlendiler, bir yıl sonra boşandılar. Boşanmış biriyle evlenmek, bu devirde, pişmanlıktır. Hiç evlenmeyen erkek, hiç evlenmemiş bir bayana yakışır. Boşanmış kadın, kocasını aldattı mı, kocasından sonra hayatına kimler girdi, onlarla ilişki yaşadı mı? Parayla mı ilişkiye girdi, bilemeyiz. Ayrıca bu sitede bir bayanla tanıştım benden yaşça küçük olduğu halde boşanmış biri 3 çocuğu vardı, acıdım duygusal düşündüm, bide ne göreyim, bir yorumunda, sakso en sevdiğim şeydir falan yazdı. Guvenilmiyor yani bu devirde kimseye 😅
evlilik haktır , bosanmakta haktır. hem dinen , hemde hukuki.
bir insan evlenebılır , bosanabılırde olmamıstır vs.
bosanmıs erkek/kadın tekrardan hayatını bırlestırebılır.
mahalle baskısı siyasal islam sacmalıkları baskılar .
velhasıl kişilerin kararları özerktir , ama bunda etkılenen durum cocuk hele kı kucuk yasta ıse yenıden evlenme sorunlarıda sorumluluklarıda getırır. zor kavram.
Günümüzde kimseye güven olmuyor o yüzden ne sebeple boşandığını bilemeyiz yalan söyleyebilir misal eski eşini aldatmış olabilir ve size eşim beni aldattı diyebilir eski eşiyle konuşamazsınız aranız bozulur ve geçmişte eski eşini aldatmış birisi yarın sizi aldatmayacağı garantisini vermez riske girmeye gerek yok bence
Aileler ve damat adayı açısından toplumda sıkıntılı bir durum. Bizim toplum bu durumda olan kadına ne gözüyle bakıyor, söylemek istemedim. Burdaki çoğu erkek olabilir filan dese de ailesini karşısına alabilecek kadar seviyor olması lazım. Ha ben boşanmış biriyle evlenir miyim? evet ben sevdiğim istediğim şeyi kesin olarak yapan biriyim, şartlar farketmiyor
Ülkemizde evliliğe iten çok fazla etken var. Bunları ele aldığımızda evliliklerin bitmesine şaşırmıyorum artık. İki kişinin boşanması kötü bir şey değil her zaman haklı nedenleride var. Boşanmış birisi diğer evliliğinde mutsuz edecek anlamına gelmez. Genelde 2. evliliğinde insanları daha mutlu olduğunu görüyorum ilk evliliğinde yaptıkları hataları yanlışları görüyor ve daha dikkat ediyor ve ne istediğini biliyor artık. Kendini tanıyor.
Mantıken doğru söylüyon ama gerçekte öyle değil. Ben çok boşanmış bayanla tanıştım, ilk buluşmada benimle ciddi düşün evlen diyenleri. Boşanmış kadınlar da bakire kızlar gibi evleniyim de adım çıkmasın, kendimi kullandirmiyim derdinde. Kime ne diyenler tabiki onlar sağlam atıyor adımlarını
Bende öyle tercih ederim ama naparsin kızlarımız çoğunluğu böyle. 😊 Adımlarını sağlam atmak yerine, birine kakalanmayi düşünüyorlar. Siğıntı olmayi seviyorlar. İstisnalar var tabi ama çoğu böyle 😊
Geçmişte bu soruya cevabım ne ise şimdi de aynı. Bu konudaki tabuları gereksiz buluyorum. Kadın erkek farketmeksizin, eş seçiminde daha önce evlenmediler diye daha iyi bir tercih olmuyorlar. Bilemezsin birisi ciddi bir ilişki kurmuş, evlenmiş bir sebepten yürümemiştir. Diğer tarafta öbürü belki hovardalıktan evlenmemeyi tercih etmiştir. Her ne olursa olsun karşıdakini tanımak lazım. Ne yaşadığı değil, neler yaşatacağına bakmak gerekir.
Hayatta önemli olan geçmişten ziyada gelecekte mutlu ve huzurlu olup olmayacağımız. Evlenmiş ya da evlenmemiş ben kendi mutluluğuma bakarım. MUtlu olacaksam ne önemi var. Ancak burda şuda önemli bence; ayrılma şekli eğer travmatik olmuşsa, geçmiş önyargıları benim gelecekteki hayatıma ve bana yansıyacaksa istemem. Kendi hayatımızın sıkıntıları için son damlama kadar mücadele ederim. Ancak travmatik bir ayrılığın yarattığı dezenformasyonla uğraşmak istemem. Bunun önyargı ve güvensizliğiylede uğraşmak istemem.
Ben evlenirdim. Şöyle ki geçmişinden yana hiç bir iz olmaması lazım. Eğer ki çocuk varsa açıkçası ben pek yapamam.
Her insan boşanabilir. Bu dünyanın sonu değil tabi ki ama işte yapabileceğimiz kadar adım atmamız lazım. Kendimi bildiğim için çocuklu biriyle evlenemem.
Burda sanirim tedirgin eden dusunce evlenip bosandiktan sonra gecmisten gelen sikintilarin simdiki zamani, ve gelecek zamani etkileyebilecegi dusuncesi, haliyle herkes sifir km. Tertemiz bir evlilik dusuncesi ile hareket etmek ister. Ancak hayat bunuda sunmayabiliyor. Bahsi yapilan bir durumla da karsilasilabiliyor. Hayirlisi diceksiniz, gorecekseniz. Neylerse mevlam guzel eyler diyerek...
Bu çok kritik bir konu, boşanma sebebi ne. Ve boşanmadan sonra diğerinin arkasından nasıl konuşuyor bunlar önemli. Kızı erkeği yok bu konununda. İnsanlar bazen yanlış seçimlerde ısrar etmişte olabiliyor sonuçta. Ben boşanma korkusu yaşayan biri olduğum için bu yaşıma kadar hiç o adıma gitmedim. Sevgili iken ayrılığı hissetmem bile. Ama boşanmayı kaldırabileceğimi hele ki çocuk falan varsa hiç kaldırabileceğimi sanmıyorum
Ama yukarıda bahsettiklerimden emin olduktan sonra, kimse benim kararım mı sorgulayamayacağını bildiğinden. Ki genelde benden fikir alır etrafımdakiler. O yüzden kimsenin bir şey diyebileceğini dese de bir önemi olmadığını benim için bilmiyorum. Ki çocuk olsa bile bu aynı şekildedir
Gayet de olabilir, hiç önyargılı olmamak lazım. Hiç evlenmemiş olanın, boşanmış olana karşı nötr yaklaşan anlayışlılığı ile boşanmış olanın tecrübesi birleştiğinde çok iyi sonuç da verebilir.
Normal bir durum bence. Ama biri evliliği tatmış, diğeri ilk kez tadıyor. Bence ili tarafta tatmamış olmalı. Yani acemilik daha keyif verebilir. Bu arada haftasonu bitmiyor, yarın da tatil 🥳
Bekar olarak dul iki çocuk annesi birisiyle evlendim. Çocuklar evlendi hayat geçti. Tek sorun onun yaşının benden büyük olmasıydı. Şimdi hala beraberiz ama iki yabancı gibi olduk. Arkadaş gibi takılıyoruz. Arada yaş farkı fazla olamamak kaydıyla olabilir.
Bu defada kadın aldatacak eğer arada fazla fark varsa. Erkegin kendine bakması ve kalite takılmasını varsayarsak yaşın önemi yok. 5..10..15.. hatta 20 bile olabilir. Birde başka etkenler var. ekonomik durumu. iyi ve. seni güzzel bor. yasama götürüyorsa bazı eksiklik ler görülmez
Peki kadın çok aşırı zenginse? Mesela kadın aşırı zengin, adam önceden boşanmış bir çocuğu var. Kadın adamdan 20 yaş büyük. Adam kadın kadar asla zengin değil
Adam için ilk başta cazip gelir. Ekonomik olarak iyi bir yerde olmasi güzel. Fakat kadın açısından kötü olur.20 yaş fark diyelim adam 25 kadin 45. Olsun. Adam 40 yaşında gelince kadın 60 olacak ki aşk sevgi olamıyacak. Tıpkı benim şu anki konumuma döner. Kadın kaybeder.
Nasilki zengin yaşlı bir erkek çıtır bir kızla olur sonra biter tıpkı onun gibi. Para bir süre eksik olanları örter ama ileri-de para bile birşey yapamaz.
Ya zaten şöyle kadının böyle yaklaşık 30 yıllık evliliği bitti. Çok seviyordu ilk kocasını, sonra ayrılınca baya Bi çöktü üzüldü. Sonra hemen bu bahsettiğim adamla, böyle 1 yıl 1 buçuk yıl geçince evlendi. Yani bilemedim
Valla uyum bir süre sonra olmuyor. Adam bir. sekilde başkalarına yönelecek ve kadında bunu kabullenecek. Benim resmi bir evliliğim yok mesela. Son 5 yıldır özel hayat yok. O bana istediğin zaman gez toz eğlen ama beni bırakma diyor. Bu durumdan da ben rahatsız oluyorum
Ben gormeyim duymayım kafana göre takil. gez gibi.. Ben sadece ceketimi alıp gitmek istiyorum. Maddi hiçbirşey istemeden hemde Kendi maaşımla özgürce ve kalbimi vereceğim birisi ile olsun istiyorum
Bilmem yalnız kalmak istemiyor sanırım. Bende ikiyüzlü olmak istemiyorum. Duygusuz bor robota döndüm. Yanı. anlayacagin o kişide bunu yasayacak öylede böylede. Para herşey değil bazen. kalbin pat pat atmıyorsa ki aradaki yaş farkı kadın ya da erkek için çok fazla.
@Staycoool kadının büyük olması ya da küçük olması bişey değiştirmez vicdan sahibi bi kadın kendine sahip çıkan bi erkeği arada 15/20 yaşta olsa benimsemeli ki evlilik sürebilsin …
yakın çevremden bekar bir adam kendinden 7-8 yaş büyük, çocuğu olan bir kadınla evlendi. kadın yaşını göstermiyodu pek. ama nasıl aşk yaşıyolardı romantik yemekler, cicekler böcekler havalarda uçuyo falan. herkes cok arkalarından konuştu başta adamın annesi hiç istemedi dul diye. sonuc olarak 1 yıl sonra geçinemeyip boşandılar. zor bu işler gercekten iyi düşünmek lazım
kader bu her şey mümkün. Şems der ya ; sen şimdi senelerce yanlış bir kadını mı sevdin yoksa kader mi değiştirdi? ikisi de bekar olup evlenip boşanma da olabilir biri boşanmış diğeri bekar mutlu da olabilir.
Ask varsa hersey mumkun. Millet ne der diye dusunmemek gerekiyor. Seviyosan evlenmis bosanmis buna takilmazsin. Ne olmus ayrica bosandiysa? Ben asiksam takmam oyle seylere.
Her boşanmış harabe olmuyor. Sorun. nerde o önemli. Çocuklu ise zaten sıkıntı. Ama günümüz kızlari aşığım der sadece hayatın gerçeklerini görmez. Sadece Aşkla meskle evlilik yürümez. Zaten boşanmis insanında işine geliyor buldum bekar çocukları bakacak kız diye. Bende hiç evlenmedim. Boşanmış biriyle elbette evlenirim ama kriterime göre.
Kafalar uyuşuyorsa ne önemi var ki? Senin yol arkadaşın boşanmış ya da hiç evlenmemiş kimin umrunda, önce arkadaşına sonra yürüyeceğiniz yola bakmalısınız ❤️😘
Ben boşanmış olsam hiç evlenmemiş biri talip olsa kabul etmem ilerleyen zaman da bunu yüzüme vurmayacağının garantisi yok iyiyken herkes iyidir ama ilk sorun da ne ile karşılacağını az çok bilmeli insan bunu yüzüme vurma kozu vermem
Evlilik tercihi de bir hata olabilir nasıl ki sevgili olup ayrılıyorsan bu da bir yürütememe olayı işte bence bu demode kafaları bir kenara bırakmak lazım artık. Önemli olan 1. 2. Olunması değil insanlık
Şahsen ben bekar olsam boşanmış biriyle evlilik düşünmem. Hayatın gerçekleri hayal dünyasında yaşamıyoruz. Bunu kimse kabullenemez kör kütük aşık olursan hata yaparsın ama hayat boyu bu hatanın bedelini ödersin.
Boşanmış kişi olarak hiç evlenmemiş birine bakamıyorum bile bunu ona karşı hakaret olarak görüyorum, bilmiyorum belki abartıyorum belki çevre psikolojisi beni böyle düşündürüyor ama mantığım da arada uçurum olduğunu söylüyor
Bizim Neslihan ile ibrahim öyle evlendiler. Neslihanın 10 yaşında kızı vardı, ibrahim hiç sevgilisi olmayan biriydi.. Ayrıca kadın erkekten 7 yaş büyüktü.. Şimdi bir bebekleri var :))
Olabilir illa iki tarafta bekar olacak ya da iki tarafta evlenmiş boşanmış olacak değil ya çevrem de var zaten gayet mutlular dünyalar tatlısı birde çocukları üç tane çocukları var
İyi pazarlar Boşandım çocugum yok Cocuk olsaydı zor olurdu Cocuk yoksa evlenebilirsin Sonuçta oda insan Burda neden boşanmış boşandıktan sonra ne yaşamış ruhsal yıkıntı ya da yorgunluk dikkate alınmalı
Tabiki olabilir özel birşey düşünmüyorum. Bsşıma gelmiş olsa elalem ne der korkusuna kapılmazdım. El dir konuşur. Kimseye göre hareket etmez sevdiğimin yanında olurdum
Olabilir herkesin hayatı kendine. Ama ben evlenmiş biriyle evlenmek istemezdim ilk evliliğimde, ikimizin de ilki olsun isterdim. İlk annelik, ilk babalık, ilk hisler.
Sonuçta ikisi de şu an bekarsa neden olamasın. Bence bir mahsuru yok. Ama oturup sürekli eski karindan ya da eski kocandan bahsetmeyeceksin. Onu unutamamış, aklin onda izlenimi verirsin.
Normal bence ben şahsen evleneceğim kadının daha önce evlenip boşanmış olmasını asla sorun etmem aksine evleneceğim kadının benden önce birçok kişi ile ilişkiye girmiş olmasını tercih ederim