Bana çok sorunlu bir düşünce gibi geldi. Zaten buradaki ana problem annesinin evinde konforlu olması 😂 Bahsettiği konfor her şeyin ayağına gelmesi, evdeki her işi kadının yapması. Ne düşünüyorsunuz?
"Annemin evindeki konforu kaybedeceksem evlenmem" diyen erkek haklı mıdır?
Türkiye’de evlilik kavramı ne yazık ki bir yetişkinlik boyutunda değil... Bir kadın ve bir erkeğin öncelikle bireysel olarak kendi yaşamında kendine yeten insanlar olabilmesi gerekir... Bir insan evlendiği için kendi isteklerini, hayallerini ve düşüncelerini evlendikten sonrada özgürce yapabilmelidir. Tabi ki “biz” kavramına uygun şekilde yaşamalılar ama çoğunlukla bizim kültürümüzde evliliğin diğer anlamı ben kavramını unutmak anlamına geliyor. Kıskançlık, toksik ilişkiler, ataerkil ve gelenekçilik aşk ya da korumak gibi şeylerle karıştırılıyor... Hiçbiri asla ama asla psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı insanlara ait özellikler değil. Ben Türk toplumunda yapılan çoğu evliliğin yetişememiş çocuklar arasında yapılmış gibi hissediyorum. Evlenen insaların bile bunu kendileri karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Evlenen kişilerin bütçesi bile ailelere kalıyor. Evi kuran kişilerin bile bağımsız olmadığı bu kültürün de değişmesi gerektiğini savunuyorum.
Anne henüz onu o rahatlık içinde batırmamış :) Yakındır..
Ben bi ara işsiz kalmıştım.. Annem de çalışan biri.. Eve gelip benim öylece yan gelip yattığımı düşündüğü için sürekli bir rahatsızlık verme derdine düştü..
Çok tartıştık, annem çok ağladı karşımda.. Sebep? Benim ona göre iş aramıyor, sormuyor olmamdı.. Kapı kapı dolaşıp "bana iş verin" dememi bekliyordu.. Çünkü babam öyle yapardı eskiden..
Oysa defalarca anlattım.. İş başvuruların internetten yapıldığını, hatta iş görüşmesine gittiğim yerlerde, ordaki başka firmalara CV bıraktığımı defalarca anlattım ama gözüne batıyordum bir kere.. qNe zaman işe başladım, tartışmalar bıçak gibi kesildi.. Annemin en değerli evladı oldum bir anda.. 😄😄Şimdi de evlenmiyorum diye dert yanıyor :)) Oysa görüştüğüm kızları o da görüyor.. Sonra sen haklısın diyor.. Bir erkek evde rahat ve konfor içindeyse, suçlusu annesidir.. Bir erkek asla anne evinde konforlu olamaz, olmamalı..#Vesselam
Dibine kadar haklıdır. Anasını daha hayatının başından beri tanıyor. Tabii öyle evde süs gibi de olmaz. Eve her türden desteği de vermeli hem maddi hem manevi. Zaten eve bir katkısı yoksa hiç kimse ile birlikte yaşayamaz bu tipler. Bu hayatta, hayatın boyunca tanıdığın bir insan ile yaşamak sadece hayatının kısa bir zamanında tanıdığın veya tanıdığını sandığın bir insanla yaşamaktan çok daha iyi ve verimlidir. Gerçi soru sahibi taraflı olduğu için sadece kendine hoş gelen cevabı hoşgörüyle selamlayacak. Şimdi "silsem mi?" diye düşündüm de bu kadar saçma bir soruya kendimce titizlikle yazdığım cevabı lakin ardından hayatımdan birkaç dakikamı bu cevaba harcadığımı anımsadım. (Yazım veya noktalamada hatam olduysa affola.)
Anne evindeki konforu ne hatun kisi ne de er kişi bulamaz. İnsanların konfor alanını terk etmemek için yaptığı inanılmaz şeyleri görünce şimdiden bende bir yargı oluştu. Anne evindeki rahatı özleyen kişinin yuvası dağılır arkadaş. İkisi karşılaştırılmamasi gereken hayatlar fakat neredeyse tüm ülke bunun kıyasini yapmıştır benzer duruma geldiğinde. Hangimiz demedik ki anamın sarması , böreği olsa da yesem diye. Hayat boyu sonlanmayacak bir özlem bu. Bazı şeyler hiç değişmez.
Bazı kişilerinin annesinin ve babasının evinde çok konforları var evet haklılar buna kendi çaplarında konfor diyorlar ama hazırcılık ve tembellikten başka bir şey değil. Özellikle erkeklere bu konuda daha fazla yük düşüyor anlıyorum gayet. Şahsen küçük yaştan beri çalışıyorum ne annemden ne babamdan 1 kuruş para bile almadım hatta maddiyata bile yardım ettim eşyalarını bile yeniledim ve halen çalışıyorum 2 dükkan sahibi oldum. 1 sene askerlik yaptım herkesin ayak işini de yaptım hizmetini de erkeklik orada başlıyor zaten kendi işinin görmenin gerektiğini ve düzensiz olmaman gerekir diye. İşe gitmeden yatağımı da toplarım, odamı da havalandırırım, çayı da demler kahvaltıyı hazırlarım ve ailemi öyle uyandırırım. Şimdi ben bunu anneme ve aileme yapıyorsam eğer evlendiğim zaman eşim diyeceğim bir ömür boyu yaşayacağım kadına da yaparım. Sevgilime yapıyordum resmen bir eli yağda bir eli baldaydı gerçi de :D artık nasip evleneceğim kişiye ona nasip olmadı :D
haksızdır. zira annesi slakmış. veya benim annem aptallmış. bana daha lise 1 de iken yemek nasıl yapılır dersleri vermeye başlamıştı. şimdi canım ne isterse yapıyorum. ayrıca insanlar kendi pisliklerini temizlemekten neden bu kadar iriniz anlamış değilim. hayatı zorlaştıran egoist insanların yaşam biçimidir. öyle insan ile ilaç olsa içmeyin taşından, bırakın kendi pisliğinde ölsün. hiç olmazsa dünya pisliklerden kurtulur. kadını erkeği hayat paylaşılınca güzeldir ortak hareket ederek yaşam kolaylaştırılır.
Buradaki erkekler neden bu kadar kadınsı düşünüyor? Benim kadınım bana hizmet etmekten zevk ve onur duymalıdır. Karşılığında ona koruma ve gelecek sağlıyorum. Eğer bunları yapmayı istemezse gitsin babasının ve abisinin donunu yıkasın. Evde 40 tane kediyle yaşasın. Kendi evinde babasına yemek yapmıyor muydu? Şimdi prensesler gibi mi olmak istiyor? Kızlar sanki evde hiç iş yapmıyormuş gibi neden evlenince erkeklerin ev işi yapması bekleniyor? Bu kadının çocukları olunca kendi çocuklarına yemek yapıp onları temizlemeyecek mi? Eğer bir tek ben batıyorsam kadına, o zaman evlenmem arkadaşım. Kendi işimi kendim görebiliyorum. İşim gücüm yerinde para kazanıyorum. İstediğim kadına istediğim zaman ulaşabiliyorum. O zaman ben neden evleneyim? Neden hizmetkar olayım? Sen söyle bana.
Ben evde hiç iş yapmıyorum, babam da her sabah bana kahvaltı hazırlar yatağıma getirir. Ben yaparım diyorum kabul etmiyor, benim için bir şeyler yapmaktan mutlu oluyor. Anneme de hep yardım eder, annem çalışan bir kadın da değil. Evde iş yapan kızların da yanında annesi oluyor, bütün sorumluluk kendinde değil. Evlenip niye bütün yükü omuzlaması gerekiyormuş? Bir sizin konforunuz var sanki bu hayatta.
@Acılıkoala Her ailenin dinamikleri biraz farklıdır ama sizin aile geleneksel türk aile yapısında görülen ufak farklılıklara benzemiyor. Babaları kızlarına düşkündür ama ben her sabah kızının yatağına kahvaltı getiren baba ne duydum ne gördüm. Şaşırdım açık konuşmak gerekirse. Neyse. Evde herkesin sorumlulukları vardır. Kadının sorumlu olduğu kisi sadece beraber sevip evlendiği eşi. Ona hizmet etmek neden kadının zoruna gitsin? Bunun konforla alakası yok. Sen hiç iş yapmadığın için sana garip geliyor sadece.
O işi kadına yükleyen sizsiniz, bunca zaman öyle yetiştirdiğiniz için kadınlar hep kendini erkeğin korumasına muhtaç gördü. Baba tarafım da aynı mentalitede yetiştirilmiş, kocasından ayrılalı yıllar olmuş halam bile hâlâ başında erkek olmadan yaşayamayacağını düşünüyor. Halbuki kocası bırakın korumayı kendisine zulüm eden pisliğin tekiydi. Ben biriyle sadece hayatım onunla evlenirsem daha güzel olur diye düşünürsem evlenirim. Eşim için bir şey yaparsam da onu mutlu etmek beni mutlu edeceği için yaparım, kendisi bana senin görevin bu gibi bir dayatmada bulunamaz veya yapmamayı tercih edersem beni suçlayamaz kalkar kendi yapar. Babam annem çalışmadığı hâlde onu yorgun görürse veya bugün dinlensin diye evde iş yapabiliyorsa pek âlâ herkes eşini sevdiği için yapabilir, bu onun işi ben niye yardım edeyim demez. Evet babam eşine az rastlanır bir insan ve tamamen kardeşlerinin erkekler yüzünden çektiği sıkıntıları gördüğü için beni hiçbir erkeğe hiçbir anlamda muhtaç hissetmeyecek şekilde yetiştirdi. Babasının evinde bu mu vardı diyorsunuz ya bana kimse öyle bir şey diyemez veya ben bir erkekten gördüğüm azıcık ilgiyi aşk zannedecek kadar sevgiden uzak büyümedim. Geleneksel Türk aile yapısı dediğiniz şey değişmeye başladı, kadınlar artık iş hayatında önemli pozisyonlarda yer alıyor. Hem parasını kazanıyor hem eviyle ilgileniyor, bu şartlar altında erkeği kim ne yapsın? Bunun konforla çok alakası var. Bir yerde ne yapacağını annesi söylüyor, yapamazsa annesi toparlıyor. Evlenip gittiğinde toparlayacak kimse olmayacak, ne yapması gerektiğini söyleyecek kimse de olmayacak. Bu duruma destek olmayan bir eş de eklenince hiç güzel bir hayata benzemiyor.
@Acılıkoala konuyu apayrı bir yere merhametsizliğe getirmişsiniz. biz burada istisnaları konuşmadık. Kişi hasta veya rahatsız olur, eşi yardım eder. Ama bu süreklilik arz eder de kadının yerine erkeğin göreviymiş gibi emir altında tıpkı köle Isaura gibi bir hal alırsa, işte o zaman can sıkar. Bu konu çok su götürür ama bu kadar konuşma yeterli. Çünkü anlatacaklarımı anlayabileceğini düşünmüyorum.
Yaşadığı alanı temiz tutmak herkesin görevi beyefendi. Ha adam çalışır eve zaten yorgun gelir o zaman kadının görevi evi düzenlemek olur bu da iş paylaşımı bu şekilde yapıldığı için böyledir. O işler kadın işi olduğundan falan değil.
Maalesef toplumumuzda bu var, erkek evlatlarını şımartmak, hepsini Paşa gibi yetiştirip topluma dahil etmek. Ardından da tüm dünya kendisine hizmet etmeli sanıyor, bunu bulması da hiç kolay değil hele ki bu devirde. Aslında hem çocuğua hem de çocuğun ilerideki eşine yapılmış bir kötülük.
Eğer böyle bir düşünce de ciddiyse o zaman çok hakılıdır diyelim ya gerçekten evlenmeye niyeti değilse böyle bir şey düşünmesi çok normal o konforu kaybetmek istemeyen o zaman bir zahmet evlenmesin
Ben annemin evinde bütün temizliği yapıyorum, bulaşıkları yıkıyorum, kendi kıyafetlerimin ütüsünü yapıyorum, çay ve kahveleri yapıyorum, kahvaltıları hazırlıyorum ve annem zor bir yemek yaptığında yardım ediyorum. Evlenince annemin evindeki konforu istesem olur mu?
aman bu erkeklerin sünepeliği beni bitiriyo ya. şöyle çalışkan, planlı bi erkek tanımadım. he git ananla yaşa anan seni sana hizmet etmek için doğurdu. zaten evlenirsen de eşin kölen olcak aynen. bu kafadaki erkeklere deli oluyorum. evsiz kalır inşallah böyleleri.
Zaten anne yanındaki konforu başka hiçbir kadın sağlayamaz. Ama en azından annnin yanındaki konforu bize yaşatmaya çalışacak biri ile evlenmek isteriz. Eve geldiğimde beni daha fazla yoracak biri değil beni dinlendirip motive edip işe gönderecek biri olsun isterim. Bizim tabiatımız yaratılışımız içgüdümüz böyle
Hakli degildir, erkek kendisine hizmetci degil es almalidir. Hayatinin her kosesini beraber paylasip doldurabilecegi bir es... Kendisini ustun, esini de degersiz gormemelidir. Yapilacak bir sey varsa o da taşın altina elini koymalidir ki evliligin bir anlami olsun
Haklı değildir ve evlenmemelidir bence. İnsanların kfa yapısına bakar mısın? İşe gireyim ama çalışmadan para kazanayım” der gibi. Evleneyim ama rahatım bozulmasın. Sen bu şartı koşacak konumda mısın bilader? Bizim evdede yemekleri annem yapardı, biz ev işlerinde yardım ederdik en fazla. Evlendikten sonra her akşam veya her ikinci akşam yemek düşünmek beni hala yoruyor örneğin. Ozaman kadınlarda desin, rahatım bozulacaksa evlenmem. Evlenme ozaman, zorlayan yok ki. Ama böyle bir cümle de kurma be.
bence de evlenmesin, mama's boy olup evlendiği kadını annesi sanıp aynı hizmeti bekleyip eşinin hayatını zindan etmeye hakkı yok ailesiyle falan kalsın daha rahat gelir ona
büyük kavgalar olmadığı süreççe küçük kavgalar idare edilir ama ilişkide en çok dengeyi tutturmak lazım yoksa evlilikte erkek kendi anasını kadın kendi anasını tutmayacak denge olacak ülkemizde evlilikler genelde ana ve babalar anlaşıyor ama çiftler anlaşamıyor evlilik tango gibidir yoksa ritmi tutturamazsan iş kopar birde yaş dengesi yerinde olacak gidip te 37 38 yaşında adam 22 23 yaşlarında bir kızla evlenip mantık bekliyorsa o iş zaten tezat demektir
Biraz fazla konformist hatta oportünist ve hatta bencilce bir yaklaşım. Konfor için evlenilmez. Evliliğin bir amacı vardır ki bu başlığın konusu değil. Bunun yanında anne de belli bir yaştan sonra sana konfor sağlama mecburiyetinde değildir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben konfordan ziyade aşağılanma ve ötekileştirilme hassasiyetleri taşıdığım için kendi açımdan yalnızlıktan ve bekarlıktan yanayım. Ama herkesin kendi hayatı kendi kararıdır. Hepsine de saygım sonsuzdur. Allah evlenmek isteyenlere en ideal eşleri, bekar yaşamak isteyenlere en huzurlu bekarlığı versin.
o zaman bende sende babamın evinde ki rahatı istiyorum bir dediğimi iki etmeyeceksin bütün nazlarımı çekecek küçük bi kız çocuğu gibi naz yaptığımda katlanacaksın? kabul ederse eğer öyleyse bende annenin bütün sana sağladığı konforu sağlarım derim 😂
O zaman biz neden kadınlar olarak evleniyoruz. Vücudumuz bozuluyor hamile kalınca. Ev işleri idi Koca, cocuk derken kendimiz en sondayız. Asıl kadınlar o zaman prensesliği bırakmasın.
Böyle düşünen bir Erkek zaten Evlenmemelidir. Sonuçta Evlilik saygı çerçevesinde iki tarafında sorumluluklarını aksatmadan ben iken biz alma sanatıdır. Soruda yazılan cümleyi kuran Erkek hayat arkadaşı değil hizmetçi aramaktadır.
Tipik gerici zihniyeti, yani geri kafalı. Modern yaşantıdan uzak, eşitliğin ne anlam ifade ettiğinden bir haber ve hep bana rabbena adaletini savunan bir tip. Evlenmeyi düşünmemelisin bile bu tiple. Ama yine de evleneceksen, şimdiden geçmiş olsun.
Kadın erkek eşitliğine inanıyorum ev işlerini yarı yarıya yapılmalı ama kadın evlenince ben çalışmam diyorsa evin tüm işini yapmak zorunda ya da erkek çalışmıyorsa kadın çalışıyorsa erkek ev işini yapmak zorunda
Hayır haklı değildir. Sevgi ve şefkat önemli. E erkek arıyorsa kadın da arıyor bunları, hatta kadın daha çok arıyor belki de. Yani erkek bunu diretmemeli, ayrıca eşler birbirine zaman vermeli. Olsa da değer bilsek keşke. 😎
Erkeklerle ilgili çok ciddi sorunlarım var benim ya, mesela bu düşüncedeki hırboların herhangi bi kadının hayatına dahil olacağı düşüncesi inanılmaz korkutuyo beni. Doğal seçilimde elenip gitseler keşke mesela
Haksızdır. Evlenince babasının gösterdiği aile reisligini kendi evinde üstlenmesi gerekiyor. Anne evinde ki konforu bekleyen erkek den koca olmaz baba olmaz. Ancak ana kuzusu kalır.
Sorumluluklarını eline almamış hazır olmayan bir bireydir bunun cinsiyeti farketmeksizin söyleyebiliriz. Elbette evlenmemek için bir nedense nedendir ama anneler babalar sonsuza kadar bizimle kalmayacaklar böylede bir gerçek var... Dipnot:Herkes evlenmek istemeye bilir tercih meselesi.
Hakkında düşünülecek bir şey olduğunu sanmıyorum, adamın beklentisi buymuş bulursa aynı konforu sağlayacak birini evlenir. Bulamazsa da evlenmemeyi tercih ediyormuş kime ne ki bundan?
cok endiseliyim en esasi maddi durmun iyi olmali yoksa kari coluk cocuk hepsi adamin isitune ustune geler diye dusunuyorum evlenmede bir luksdur bence neniliyim cok zor simdiki zamanda evlilik
Haklı değil bence. Tabi ki her iki cinsiyetin de kendine göre rolleri olmakla birlikte ortak yaşam alanına beraber bakmakla yükümlüler. Her şeyi kadının yapması adaletsiz.
Seven adam eşini ona hizmet eden bir kadın olarak görmez öncelikle baştan söyleyeyim o bir evlilik değildir. Seven insan eşini kimseyle kıyaslamaz annem daha iyiydi demez çünkü birini seviyorsan ve evleniyorsan onu her şeyiyle kabul etmiş olursun. Yani bunu diyen erkek haksızdır.
Adam sana resmen sonsuz evliliğin sırrını söylemiş daha ne istiyorsun. Seviyorsan sorun olacağını sanmıyorum ama anlaşılan sen hoşlanmayi sevmek ile karıştırıyorsun.
Kendine gore hakli sebebleri vardir belki anne evi konforunu yasayamamis biri olarak sanirim benim cok yorum yapabilecegim bisey degil nede olsa yalniz herseyini kendi yapan biriyim
Haklıdır tabi ki. evlilğe bir konfor niyetiyle bakması ve bu yüzden de evlenmeyip kimseye zorluk çıkarmaması gayet makul bir davranış. asış aynı görüşte olupta evlenenleri imha etmek gerek
Evlilikten insan ne bekler önce onu bilmeli. Sevdiğin birisiyle sıcak bir yuva. herşeyini onunla paylaşmak.. yerine göre yastık savaşı yaapmak. bunlari annesiyle yaparsa evlenmesin 😃😃
Bence ayağina biseyler gelmese bile cinsellik açisindan baya rahat olcak. Yani ayagina yemek gelmesede başka şeyler gelcek. Yani biseyler eksilirken birseyler yükselcek öyle düsünürse daha mutlu olur sanki hahaha. Anne sinin yaninda çiplak dolasamazken kendi evinde istedigi gibi dolasabilir falan felan. Bence daha bir rahat olunur. Tabi bu benim fikrim hahah
İnsanın kendi evi gibisi yok sözü her anlam da geçerli bence evlenince başka bir eve giriyorsun tuhaf oluyorsun kendi evin de alışık olduğun düzeni evlenince pek sağlayamazsın bence alışmak zaman alır ya da bildiğini okursun ben bunu yaparım.
Anne ile hayatı karısı ile hayat kıyasladığına göre açıkta kalan tek öğe cinsellik herif açısından. Bu da net şekilde ensesttir! Evet enseste ilgi duymayacak kadar iyi biliyorum ensesti! Kimse de öğretmedi, okuyarak da öğrenmek mümkün, umarım sen de okuyarak öğrenmişsindir 🙏🏼