Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Ağzından bir söz çıkarırken dikkatli olmak lazım. Evrende yaşamlarımızı yöneten yasalar vardır ve bu yasalar çok karmaşık bir yapıya sahiptir. İnsanın dünyada ki görevlerinden birtanesi içinde taşıdığı tekamül potansiyelini tamamlamasıdır. Bu sebeple inanarak söylediğimiz sözler karşımıza labirent gibi bir düzen çıkarır ve artık o labirenti aşmamız gerekir. Misal bilinçaltı kalıplarımızda taşıdığımız korkular sürekli peşimizde olucak ta ki o korkuları aşana kadar. Ailede mutsuz olduğumuz için sırf bu durumdan kurtulmak için yaptığımız evliliklerin içinde kaçtığımız aile yaşantımızın farklı versiyonlarını bulacağız. Bu sebeple ben bana sıkıntılı yaşamlarından bunaldıkları için başvuran danışanlarıma herşeyden önce bu kısımda minik bir eğitim veriyorum ve yasaya uygun davranmasını öğretiyorum. Bizzat kendim defalarca şahit oldum yasaya uygun davrananın sıkıntıları ciddi oranda kalkıyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. 5 sene önce birikim ve krediyle ev aldım. 5 yıl sonra kredisi bitecek. Kirada otursam, evlendikten sonraki ilk arabam 30+ yaşında olurdu. Ev alana kadar sıfırını, hatta 100 bin TL'lik ikinci elini almayı yasaklardım. Sadece 25 bin TL (geçtiğimiz yıllarda alsam, en fazla 15 bin TL) altında bir araç sahibi olurdum. Ev için, arabama her yıl maksimum 3000 TL harcardım. (Kiralık eve eski araba modası bir tek bende olurdu. Asgari ücret veya memur maaşı alan biri olarak, eskilere sıcak bakardım. Yenilere param yetmezdi.)
10 Yorumla
+1 yılTek dert ev ise olabilir
Ev için mi evleniyorum ev ile evleniyorsam normaldir sonra evimde huzur yok mutluluk yok adamı birca şok veya evlenmek için ev şartı koş derde girsin bende insanım de sonra bende senin o insanlığından şüphe ederim
Kimseyi yargılamak değil niyetim ama sahsenncok yanlış adama derdi bindir adam sonra çöküşe geçer ne o evden ne evlilikten hayır gelmez ailemin evlendiğin de kirada oturacak parası bile yoktu annem babam hepimiz çalıştık aldık evimizi iş yerimizi yaptık azim ettik bazı şeyler aile ile olur yani diyeceğim bu değil sadece çok çok çok uzun yazarım ama bıktım bende yaşadım aynısını10 Yorumla
Kendi evimiz olması elbette mükemmel olur çünkü ben anılara önem veren biriyim kirada oradan oraya sürüklenmek istemem lakin şartlar kirayı gerektiriyorsa illede ev istiyorum diye diretmem. Huzurumuz olsun kirada olalım.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Evliliği "ev " olarak algılayan bir insan ile zaten bir ömür geçmez
100 Yorumla
+1 yılSevgiliyken bile erkek arkadaşının anasını ağlayan kızlara kafam kadar tek taş la evlilik teklifi yapılır. Hayatı sırtlaya sırtlaya pehlivan a dönen kızlara evlenmeyi düşünmüyorum denilir. Böyle hayatın a...
13 Yorumla- +1 yıl
*ağlatan
- +1 yıl
😎💚💚💚🌸🌸🌸
Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. "Kirada oturmam" dediğine göre kirayı tek başına ödemeyi düşünüyordu.
O halde "bir ev al da oturak hacıı 😁" diye takılırdım.
Baktım espri yapmıyor, ciddi...
O halde damat halayı figürleriyle çaktırmadan ortamı terk eder tanık koruma programına dahil olurdum.10 Yorumla
+1 yılAçıkçası evlenmeden evvel bazı şeyler netleşmeli.
*Evlensem de okur işimi alırım.
*Şu huylarını sevmiyorum ama evlenince düzelecekmiş.
*Amaaan, kira olsun, ev alırız "sonra".
*Zamanla annene yakın oturmasak mı?
*Evlenince alırız arabayı ya, ne acelesi var ki.
Gibi ucu açık söylemlerin tamamı hüsranla bitmeye "meyilli" olduğu için, evvelâ dikkatlice konuşmak gerekiyor her şeyi...
Allah hayırlısını versin.10 Yorumla
+1 yılHer şeyi karşındakinden isteyen biri ile de evlenilmez.
Ancak, yaşam müşterek ise her şey şeffaf ise, birlikte alınabilir. Ancak bu model de çok istismar edilir oldu, son zamanlarda...
Kadın olmak zor be arkadaş, hem çocuk, hem iş... Hem de maaş kartı dahi elinden alınan binlerce kadın...
İstenmediğinde, hakarete, ve şiddete maruz kalma. Derin konulara girmeyelim o nedenle...
Tadımız kaçmasın...10 YorumlaYani büyükşehirler de merkezi yerlerde ev fiyatları bilinmiyor galiba. 1 1 2 1 evler bile 300-400 bin TL de başlıyor. Yani ortalama bir maaşla 6000-1000 TL alan biri tek başına alması zor. Yani bu o eksik olsun. Yani ev mı tek sorun. Buna takılan biri gitsin karakteri sadece kredi kartı ya da maaş kartı olan biri ile evlensin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Böyle diyen birisi zaten benimle evlenmek istemez ki. Bence haklı da evlilik için belirli bir eşiği aşmak gerekiyor. Kişinin kendi barınma alanının olması gereklidir. Şahsen büyük bir şey olmadığı sürece ancak kendimi sağlama aldım dedikten sonra evlilik düşünürüm.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılAslında konu paraya da ev ya da araba değil her şartta yanımda benimle birlikte her zorluğa göğüs gelebilecek ne olursa olsun benimle bütün olacak bir kadın değilse onunla evlenmem. Baştan bu şekilde kendini belli ederse teşekkür eder ona geri kalan hayatında başarılar dilerim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılBen kendim evimi arabamı almadan evlenmem zaten Türkiyedede bu bi ömür alacağından dolayı, evliliği düşünmüyorum. Oyüzden burda yıllarımı verip 1 1 oturacagıma ufak bir birikimle yurt dışına gider köpek gibi çalışırım hayatıma bakarım.
18 Yorumla- +1 yıl
Arabalarda %200vergi var bide verginin vergisi oluyor 1 araba fiyatına 3 3.5 araba olmuş oluyorsun Türkiyede araca binmek lüks, eve gelecek olursak üfden püfden sebeplerle değer arttırıyorlar, ev almaya kalkan şöyle güzel semt olsun metroya yakın olsun merkeze yakın olsun derken bu saydıgım şeyler fiyata hep etken ömürleri boyunca ev taksiti ödüyorlar bugun sosyal aktiviteleri olan site içerisinden bi ev alıyım desen 1+0, 1+1 evler 400 500 k belki daha pahalı
- +1 yıl
Müstakil ev olayı büyükşehirler dahil köylerinde veya mahallelerde hatta artık mahallelerde bile kalmıyor herkes kat karşılığı müteahhite veriyor evleri, hani gelme gibi bi düşüncen varsa avrupa ülkeleri veya amerikaya bak oralarda şansını dene bugun kapılar açılsa dakka duracak genç yok ülkede kimse önünü göremiyor çünkü
- +1 yıl
Öyle giden arkadaşlarım var kimi şanslı kimide zorluklarını yaşadıkdan sonra birşeyler yapabilmiş ama yapmış, adamlar için ev araba lüks değil bir ihtiyaç bizim gibi ülkelerde bunu söyledinmi çıkar bakıyım telefonuna diyorlar elin avrupalısı amerikalısı 3-5 senede ev araba sahibi olabiliyorken biz ömrümüzü versek olamıyoruz, işte oyüzden bizden kat ve kat ilerdeler adamların dertleri ev araba değil. Biz hala kendimizi kandıralım onlar bizi kıskanıyor 😁 kıskanırlar tabi bunca olaya rağmen hala çark dönüyor hala yönetim el değişmemiş neden kıskanmasınlar
- +1 yıl
Kim kimi kiskaniyor ya kafasi iyi mi onu diyenlerin😅 adamlar her turlu şansli orada dogduklari icin. Elbette sonradan duzenini orda kuracaklar icin ilk zamanlar zorluk olacaktir tabi babadan zengin degilseler. Ama hic bir sey imkansiz degil kafada akıl olduktan sonra ve kendine inanırsan başarirsin.
- +1 yıl
Öyle işte bakalım hakkımızda hayırlısını diliyorum 🤗
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılşu an türkiye'ed hiç çalışmadan ev alabilecek var mı ki? Evlerin fiyatı bu kadar ateş pahası iken evlenip çalışıp ve borca girip ev almaktan başka çare yok ki
11 Yorumla
+1 yılKirada oturan insan değilmi? Oturmam diyen kişi padişahın sol t*şağımı?
34 Yorumla- +1 yıl
Yalanmı ama
Adamlar Türkiye de kredi çekip ev alıyorlar. 10 sene boyunca borç altına girip. Sonucunda
1 ev kendilerine, 1 evde bankaya alıyorlar 😂12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılValla ben de kirada oturmak istemem, ev alsın da oturalım madem öyle
24 Yorumla- +1 yıl
Babasının evinde olmayan imkanları, sanki doğduğundan beri öyle yaşıyormuş aşağı düşemezmiş gibi erkeğe dayatan kadın acizliği ve yüzsüzlüğü…
- +1 yıl
Hahah işte gerçekten doğru düşünen bir hanımefendi
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Tabiki bende isterim evlenince kendi evime çıkayım ama bazen olmuyor evlendikten sonra ev alır gene kendi evimizw geçeriz sıkıntı yok ama biraz sabretmemiz lazım umarım birgün evlenecek birini bulursam bu konuda anlayışlı olur
10 Yorumla
+1 yılBöyle düşünüyorsa ya gitsin alabilicek biriyle parası için evlensin ya da kendisi alsın kimseyi bunaltıp değersiz hissettirmenin alemi yok çok istiyosa kendisi alsın
32 Yorumla- +1 yıl
Aynı şeyi iki defa yazmam… sinirlendim
Bunu diyen insan kendine evi alsın, karısı/kocası ile otursun. Kendi başlarına sahip olamadıkları şeyleri karşı tarafa şart koyuyorlar ya deli oluyorum
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTek derdi ev olsun ev elbette önemli onun bunun kiracısı olup ertesi gün çocukları akrabaları için kapı önüne koyulmak insana koyar ben de ev sahibi olmadan evlenmeyi düşünmüyorum
10 Yorumla Bunu diyen kızda da bir şey olmalı boş boş gelipte ben ev isterim araba isterim yat kat isterim diyr laf edemez sakın sakına kömür gibi olmuş vajinasına göğsüne güvenmesin bir tek o yok
10 YorumlaHayır tabiyki benim evim var evleniceğim kişinin de bir evi olursa babası verirse onu da kiraya veririz gül gibi geçiniriz
12 YorumlaKiracilik cok zordur. Calis calis gotur ev sahibine ver. O yuzden evlenmeden once ev, araba ve biraz da doviz olmasi fena olmaz.
20 Yorumla
+1 yılEvlenilmez, ona sormak lazım nerdeymiş o yoğurdun bolluğu, babasının evinde yoğurt bolsa, orda kalsaymış
20 Yorumla
+1 yılBen böyle birşey söylemem. Dünyanın bir ucuna gidelim dese 1 karavanımız olsa orda bile yaşarım. Sevdiğim insandan daha önemli değil
20 Yorumla
+1 yılevi varsa veya ev alacak parası varsa evlenilir. hem evi ve parası yok hem ev istiyorsa bırakın gitsin.
21 Yorumla- +1 yıl
para biriktirip ev almak mı? kaç senede olacak o iş?
Ben otururum kirada. Çocukluğumdan beri şehir şehir gezip kirada oturduk. Bi sorun olmadı. Hayirlisindam bi eş olsun da ev halledilir
20 YorumlaBoş muhabbet Ev olsun araba olsun diyorsanız Herşeyi ortaklaşa yapmak lazım aksi takdirde Enayi miyim?
20 Yorumla
+1 yılEvliligi maddiyat olarak gören biriyle isim olmaz ya da şoyle söyliyim para onun icin ön plandaysa parayla mutlu olmasini söylerim ona 💁🏻♀️
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Türkiye'de birikim yaparak ev almak epey zor. Ya hali hazırda bir ev olacak ya da aile destekleyecek. Yoksa mecbur kredi olmadı tokiden alınır.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ben evlenirim bir ev ben bir ev eşim olacak kadın alır ama ev alacak parası yoksa ve ev al derse güler geçerim dengim olmayan kadınla evlenmem.
10 Yorumlaevlenilmez ama asgari ücretle çalışan biri hem kirayı ödeyip hem evi geçindiremez. yokluk yaşamak pek hoş olmaz
10 YorumlaMaddiyatçı kişiler ile bırakın hayat arkadaşı , batak arkadaşı bile olmaz. Size ondan hayır gelmez bırakınız.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Sevgi derecesine göre değişir ama ben saçma buluyorum bu mantığı ev içinmi evleniyoruz gerçek seven insan her şartda birlikte olur zaten
10 Yorumla
+1 yılHayır evlenmezim kendini ingiliz kraliyet ailesinden zannediyorsun derdim benimle her zorluğa gelebilecek biriyle evenirdim
10 Yorumla
+1 yılBöyle bi kadınla evlenmek istemem. Evim yoksa ve benimle evlenirken birlikte çalışır alırız diyen kadınla evlenirim. Evim varsa zaten başım üzerine.
10 YorumlaBen de anlamadım bu işi, ne kadar çok gözü yüksekte olan, tutumsuz, har vurup harman savuran kız varsa hepsi el üstünde tutuluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılçok sukur durumum iyi evim var ama benimle beraber zorluk çekmeyecek kişinin hayatimda yeri olmaz zaten
10 Yorumla
+1 yılEv almak bi ihtiyaç değil lüKS bence istiyorsa ikiside çalışıp birlikte alabilir
23 Yorumla- +1 yıl
Sen her ay kira öde sonra gel yorumunu tekrsr oku tatlım :D (Öğrenci evi vs )
Sen kira ödememişsin büyük ihtimal ailenin kendi evi var o yüzden tozpembe görüyorsun - +1 yıl
@KafaMatematikHesabı sen kendin al o zaman da güzel güzel otur
- +1 yıl
@KafaMatematikHesabı ya da kocana aldıttırsın o daha iyi olur
Evlenmek asla ilgimi çekmeyecek. O yüzden Kimin hangi şartlarda evlenmek istediği umrum dışı.
20 Yorumla
+1 yılEvle evleniyoruz sanki. Başımızı sokacak bi yer olsun yeter kafasındayım ben.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bende kirada oturmam. Evimizi alır sonra evleniriz.
20 Yorumla
+1 yılbazı kadınlarda evlenince kirada oturamam tribi var ama hiç bir kadında evlenicem ev almak için birikim yapayım mantığı yok..
22 Yorumla- +1 yıl
harika gol kardeşim
bizde eskiden başlık vardı kızı satın alıyordun şimdi başlık yok ama yine kızı satın alıyorsun
benim 15 yaşında iken okulda kurduğum bir cümle vardı psikolog vs kimi gördüysem söyledim sonraları. yetişkin olduğum zamanda hayatımda olan karım dahil herkesi satın almış olmaktan korkuyorum. Bunu daha kimse anlamadı yaş 36
+1 yılaşırı abes bi beyan olsa da mantık içermiyor diyemem. yani bence evlilik, çocuk yapma falan sorumluluk gerektiren şeyler ve bunlar yüklü bir ekonomik güç gerektiriyor. eğer çift ekonomik olarak evliliği kaldıramayacaksa bu topa girmesin direk.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu cümle o kadar doğru ki ama bunu tatlı dille öyle bir yapıyorlar ki karşı taraf büyüleniyor.
20 Yorumla eğer şartsa o zaman evi olan birini bul - evi olmayan insana bunu şart koşma
10 Yorumla
+1 yılAl bi ev oturalım o zaman kezo deyip kenara çekilip tepkisi izlenmeli.
10 Yorumla
+1 yılEvim var ama birisi bunu bana derse, evim var ama sana bye bye derim
10 Yorumla
+1 yılHaklı bir istek yersiz değil. Koşullar uymazsa evlilik olmaz olur biter.
10 YorumlaÖnce anlata karşındaki insanla ev araba bunlar kolay şeyler inan..
10 YorumlaSaçmalık tabiki öyle saçma şeymi olur sevdiğinin yanında ol gerisi boş zamanla hepsi düzelir
10 Yorumla
+1 yılevlenilmez biraz adamın halinden anlayın para çıkarmıyoruz şeyimizden
10 YorumlaParam olsa evlenirim diğer her şey kafama yatiyosa ayrıca haklı yani da vardır
10 Yorumla
+1 yılNikâh esnasında hastalıkta sağlıkta cümlesini anlamamış olmalı...
10 YorumlaHayır böyle diyen biriyle evlenmem çünkü tüm yükü bana atıyor sanki kendi kendime evleniyorum.
10 Yorumla
+1 yılAa Asya... Neydi eski nickin ya unutmuşum sitede Alma Hatun mu? Soruna gelince ben her şeyi aldım sıkıntı yok evlenirken..
11 Yorumla
+1 yılBunlar sevdiği için evlenmiyor ki
Mal mülk için evleniyor benden uzak olsunlar10 YorumlaAile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı. Evin yoksa evlenilemez mantıken, misal ben evlenemem 🙄
10 YorumlaBence de kira da oturma ama eğer durumun yoksa evlenilir ya seviyorsan
10 Yorumla
+1 yılEvlenilmezzzz. Keskin sınırları olan insanlarla mutlu olamazsın.
10 Yorumla
+1 yılMaddiyatla ilgili yapacağı herhangi bir şartta soğurum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. O zaman birikim yapıp öyle evlensinler, bu kadar basit.
10 Yorumla
+1 yılO kızlar instagramda mutluluar onu yazan gibi kız onların bir gününü yaşasa kafayı yer
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne